Ebben igazad van, de: Ha használt autót veszel akkor érdemes a vezérlést is kicseréltetni az olajjal és a szűrökkel, csak akkor lehetsz biztos, hogy mi van az autódban. Hacsak nem márkaszervizben cserélték a vezérlést és számla van róla.
Ezt egy régi autó vásárlásakor bele kell számolni, mert nagyon sokan csak "eladásra" cseréltetnek vezérlést, de a feszítőt nem (mert még jó és bezsírozzuk), a vízpumpa is bírja még (mert gyári), aztán később jönnek a meglepetések.
Az, hogy belefaragnak egy másik kapcsolót a műszerfalba az nem okoz akkora galibát mint egy elszakadt vezérműszíj. Én mondjuk kapcsolóból is gyárit vennék és újat, de megértem azokat akik ilyent tesznek.
Szóval nálam: autóvásárlás->folyadékok és vezérlés csere->nyugodt autózás.
A fényvetés alapján vissza tudod állítani a magasságát és az összetartását, még ha az egyik fényszóró el is mozdult. Használd az eredetit referenciának. Én vizsga alkalmából mindig ellenőriztettem és rendben van.
Sokan nem mennek utánna, nincs idejük , energiájuk a procedúrához.
A vezérlés miatt azért dugjátok rá kiolvasni a valós km-t, és cseréld ha elérte a megtett km-t! Azzal nem szabad szórakozni, és csak jó minőségűt rakj bele!
Azaz német tengerparti autót vettél, amiben a díler megtekerte az órát.
Ha beviszed egy audi márkaszervízbe, kiolvassák a valós kilómétert!
Nem az óraból, az ecu-ból!
Az nem tudják pörgetni olyan könnyen!
Lehet, de itt mo.-on csak 2 embert tudok aki meg tudja csinálni.
Ez alapján vagy feljelented a dílert, vagy megmondod neki h jobban jár ha vissza ad a vételárból-az, hogy hogy ossza utanna le a lapot a közvetítőivel-téged ne érdekeljen!
Benzinesnél a gyűrűknél, szimmeringeknél a természetes kopás miatt "eszi" az olajat, ez normális.
A dízeleknél a turbó egy idő után elkezd lógni, ott ereszti az olajat.
Az extrém időjárási tényezőt is bele kell számolni, én magyarorszagi mérékelt égövi időjárás mellett 5/40-et használok a dízelbe, ha hígabbat használnék, kitolná az olajat a turbo tengelyénél.
Én a hideg miatt 0W olajat használok, a múlt héten -29 fokban is jól működött az autó. Mostanában ilyen Castrol Edge 0W-40 A3/B4 van benne, és az a plusz másfél liter majdnem el is fogy két csere között kb. 15.000 km alatt. Akksiből szintén a hideg miatt AGM-et használok (Varta Silver Dynamic E44 77Ah), időnként még fel is töltöm egy CTEK töltővel.
5w40 vollsynth van benne, teljesen jó. (1,4b) Volt benne drága 0w40 is, amivel leheletnyit kevesebbet fogyasztott, de az olaj észrevehetőbben fogyadozott sok hidegindításnál.
Köszi merciabc... Amúgy milyen olajat használtok az a2 höz? Illetve az akkuból csak agm v az efb startstopos is jó? Illetve mkepp 70es v 80 v 90ah is jo lehet...?
Én egy szervízkönyves 1,4 benzinest vennék vagy műkedvelőként 1,6 FSI-t. Km-futás nem annyira fontos, de legyen igazoltan karbantartott. Nagy buktató nincs ezekkel, csak a szokásos dolgok kor és km szerint.
Agglomerációból (oda vissza max 45 km) Bp-re (xi ker), azaz szinte város nincs, bejáráshoz keresek autót és hát már korábban is felmerült bennem az audi a2. Gondolom nagyot nem tévedek, a 1 millió környékére saccolom azokat amikkel egyáltalán érdemes foglalkozni. Zömmel egyedül használnám, a gyerkőcöket a feleségem utaztatja. Bár egyre inkább előfordulhat, hogy egyet kettőt én gyűjtök majd be. Egy szó mint száz érdemes belevágni? Itthoni vagy külföldit érdemes keresni?
Mit a típus buktatói? Az opensky tetőről tudom hogy szívás. Minden tanácsot hálás szívvel fogadok. Köszi!
Üdv. Sziasztok,vettem egy a2 3l-t....segitségetek kérném pár dologba.....akku vacakol,70ah van benne,helyette 60ah t bele rakhatok e v kicsi bele nagyon? Sajna az olajszenzor ebbe se jó, van e okossag? V csak csere újra v bontottra/újat 70.000 alatt nem találtam.../ illetve komfortelektronika vacakol még az ajtó nyitás erzekelessel... Arra esetleg ötlet? Várom nagyon segitsegetek,mert sokat olvastam utána és latom ennél minden picit más.... 😁😁😁