Persze, hogy hatásos, bármi ilyet kiválaszthatsz, viszonylag homogén ételt. Ha csak azt eszed, lefogysz. Aztán, ha mást is eszel, visszahízod semmi perc alatt. Ez utóbbi tán az egyetlen hátránya. :-)
[én meg dühös vagyok, mert két hete direkt csaknem nullára csökkentettem mindenféle édes/zsíros fogyasztását + vettem egy doboz szűztea kapszulát (garantált fogyás! természetes alapanyagok!), aztán nemhogy nem fogytam egy grammot sem, de még híztam is egy kilót. ezt adjátok össze! :-(()
Ez nagyon úgy hangzik, mint a Gombóc Artúr csokoládés fogyókúrája :))
Ráadásul ezek a "tematikus" fogyik nagyon egyoldalúak, megterhelik a szervezetet. Éppen az a lényeg, hogy kiegyensúlyozottnak kell lennie a táplálkozásnak. Én sosem eszem annyira teljes értékűen, mint pont a fogyik alatt :))
Ma hallottam valamilyen fagyis fogyókúráról. Állitólag hatásos, többeknél bevált.
A lényeg (állitólag!): csak fagyit enni, nem jégkrémet. Napi akárhány gombocot, tölcsér és minden más "kiegészítő" nélkül.
Számomra elég hihetetlennek tünik, hogy rengeteg fagyival fogyni lehetne, de bátraké a szerencse. :)) Bár az is igaz, hogyha csak azt eszi az ember és semmi mást..... mindegy, nem tudom.
Ti mit gondoltok?
az ero jogaban sokkal jobban fejleszted az izmaidat es az egyensulyozo keszsegedet nomeg jobban megizzaszt; mig a simaban hajlekonysag, relaxacio, egyensulyozas es nyugalom jobban a kozpontban van.
magyarul [sajat tapasztalat szerint] az ero joga utan 3x akkora izomlazad lesz...
hallottal mar a joga-popsirol? :) na, en olyat szeretnek... a hatas eleg latvanyos ha sokat csinalja az ember. ez persze mindenre igaz ;)
tegnapi menu:
salata, rengeteg gyumolcs, cerbona szelet (2) aztan este rengeteg lasagna vegul almaspites fagylalt este 10kor... :DD ez osszesen min 2000kcal volt ha nem tobb! sebaj, ettol meg nem esem ketsegbe, ma majd jogazom (ero-joga).
dehat az ember lanyanak kell neha egy-egy ilyen nap, nemigaz? :)
Szia,
jól esett a tanácsod .Rám is a tehességem alatt
jött fel a többlet. Én is kipróbáltam mindent (még koplaltam is)Lehet hogy ettől ragadnak a kilók még jobban.
Meglesz!-és ez a lényeg. Ne akard nagyon gyorsan, hiszen felmászni sem 1 nap alatt másztak fel a kilók.
Türelem, kitartás és menni fog. Ha nem birod, tarts szüneteket. Én is tartottam. Csak arra figyelj, hogy olyankor mikkel bünözöl. :))
nem "nagy gond nincs" hanem NINCS GOND egyaltalan! :)) ok? tessek megnyugodni.
jopar baratnom igy van ezzel kulonben aki lefogyott. Maniakusan fel tole hogy visszahizik, de az meg elveszi azokat az oromoket amit a mar elert vekonysag okozhatna... szvsz
2i
Mert én úgy érzem. Időnként a mai napig rám tör időnként, hogy fogyni kellene, mert én "kövér" vagyok. Egy kedves orvos ismerős egyszer megmagyarázta nekem, hogy aki egyszer már volt nagyon túlsúlyos, az ha le is fogy, soha nem fogja magát olyannak látni, mint amilyennek mások látják.
Nálam szerintem ez lehet. Az eszemmel tudom, hogy amig a 36-38-as ruhaméret és a 27-es farmer jó, nagy gond nincs, viszont a szemem időnként mást lát.
De ez már az én lelki problémám. :) Szerencsére nem sűrűn fordul elő, csak heti egyszer. :)))
Szia!
Nem vagyok itt törzslakó :)), de végigolvastam a topicot. Én annyit tudok neked mondani, hogy: 8 éves terhesség alatt az akkori 58kg-ról meghiztam majdnem 100-ra! Mikor a kórházból kijöttem kislányommal 93-at nyomtam. Most ebbe borzasztó visszagondolni, hiszen bő 4 évig nagyon jól elvoltam a bőrömben. Aztán jött a fránya divat és kirakatnézegetés. Bizony elkeseredtem, hogy huszonx évemmel még bőven hordhatnám azokat a ruhákat, de az én méretemben nem gyártják.
Ezután jött a nagy elhatározás. :)Semmilyen mankót nem használtam. Értsd: gyógyszer vagy bármi hasonló. NEM VOLT FITNESS terem sem soha!!! Mindenféle kúrákat szereztem be, egy heteseket, 10 naposokat, 3 heteseket stb, közben étrendemet is átalakítottam. Megeszem a mai napig mindent amit megkivánok, csak figyelek a csoportositásra. Krumplit hússal soha. Külön-külön zöldséggel. Kenyér csak graham, tönköly van itthon. Sok gyümölcs. Bő két év alatt leadtam a súlyfelesleget. Több mint két éve semmilyen komolyabb odafigyelés nélkül tartom az 53-55 kg-ot. Magasságom 162 cm. Nem vagyok egy egyszálbelű, de így jól érzem magam. Van néhány csík a bőrömön, de nem több mint az átlag nőnek. Elég rugalmas volt a bőröm, tehát nem nyúlt meg. Azért írtam le történetem, hogy ne keseredj el a súlyfeleslegtől, kellő (időnként baromi nehéz, én anno sírtam is nem egyszer) akaraterővel sikerül! Gondolj erre és összejön meglásd. Én tudod mit csináltam? Volt egy fotóm, amin nagyon kövér voltam. Mágnessel a hűtőre fogtam. Ahányszor este, vagy éjjel megéheztem és mentem a hütőhöz a képre esett először a tekintetem. Mondanom sem kell, hogy ki sem nyitottam a hütőajtót. :)) Ittam egy pohár vizet és vissza ballagtam aludni.
:)
Kitartás!!!
En is millionyi dolgot kiprobaltam, es mindig csak jottek a kilok, mig vegul osszegyujtottam 30kilo felesleget. Na jottek is a problemak, ami miatt dokihoz mentem. O a jo kis stilusaval elmagyarazta nekem, hogy mit kell tennem ahhoz, hogy emberi formam legyen, es a kovetkezot javasolta: napi 180g szenhidrat es ehhez "tartozo" 1400kcal fogyasztasa. Ezt en az elso naptol szigoruan vettem olyannyira, hogy egy fuzetet kezdtem el vezetni arrol, hogy mit ettem es mennyit, es az hagy g szenhidrat es mennyi kcal. Hozza kell tennem, hogy az elso napokban borzalmasan nehezen ment, hiszen elotte nassoltam ezerrel, es akkor is ettem, ha nem voltam ehes, csak meglattam valamit, ami jol nezett ki. 6 hetig ment az abszolut szigor, es ezido alatt 10kg-ot sikerult leadnom. Ennyi ido alatt bennem mar nagyjabol kialakult az, hogy ereztem mit es mennyit szabad ennem, es mar nem irtam, es a szigorusagbol is engedtem egy kicsit, azaz pl. megengedtem magamnak, hogy dietas csokit esetleg cerbona szeletet nassoljak. Eltelt azota ujabb 3 het, visszamentem az orvoshoz megmutatni az eredmenyt, majd kiderult, hogy a szigor megszuntetese ellenre fogytam tovabbi 3 kilot. Hat most itt tartok :o) Amit az orvos nagyon javasolt, hogy semmi hulyeseget ne csinaljak. (tabletta, almaecet stb.)Sok salata, mertekkel gyumolcs, csirke es hal, semmi cukor, semmi liszt es nagyon keves so. Ennyi a titka...
Mozgassal kapcsolatban annyi, hogy en most kezdek majd neki edzeni, hiszen a folos 30kilot nemigazan tudtam megmozgatni, es nem is nagyon ajanlottak. Ami viszont hasznal, az a hosszu es viszonylag gyors iramu (tehat nemkirakatnezegeto) seta.
Remelem tudtam segiteni es nagyon sok sikert!
msebubu
ps.: nem volt kedvem vegigolvasni a topicot, ugyhogy ha mar volt ilyen javaslat, akkor sorry.
szijja! Ez a topic kicsit haldoklik, de ha vegigolvasod, talalkozhatsz mindennel amire szukseged lehet (mindenen vegigragtuk magunkat az utobbi 2 evben :))).
sok sikert!
2i
Sziasztok!
Örülök hogy rátok bukkantam. Szeretnék csatlakozni hozzátok. Még nem sikerült teljesen végig olvanom ,de igyekszem.Kb.20 kg felesleg van rajtam.Millió kipróbált fogyókúra után is lerobbanthatatlanul rajtam marad.Jár valaki haasonló cipőben? Tudtopk valamit javasolni?
Sziasztok.
A nassolásról nem fontos leszoknod! Nassolj nassolható nassolnivalot! :))
"Buláta" néven kapni lehet natúr búza nasit. Pontosan az olyanoknak valo akik nassolnak. Nem olyan mint a Hamlet, Rispinos.....
Nem túl esztétikus, viszont néhány darabbal el lehet telni. Rá is van írva, hogy "mértéktelenül is mértéktartó".
Vagy nyers zöldséget nassolj. Sárgarépacsíkok, karalábé, uborka. Mártogasd mustáros vagy fokhagymás joghurtba.
Ha ilyesmiket nasizol a gyomrod is összeszűkül idővel és talán már ezek az egészséges nasok sem kellenek.
Ez eredendoen lehet fizikalis, pl vitamin-, asvanyianyag hiany, osszekocolodott anyagcsere, inzuliszint ingadozas, stb ...
Illetve lehet lelki eredetu. Nass mint oromforras, potszer.
Vagy ami a leggyakoribb ezek valamilyen kombinacioja.
Tipikus ordogi kor pl. megeszed a sutit, felszivodik a cukor, elteltnek/kovernek erzed magad, lelkiismeretfurdalasod lesz, cukor elfogy inzulin marad, ehes leszel mint egy farkas, banatos vagy, ehes vagy, megeszel egy sutit. :-)
Ha meg mindenkepp nassolsz, olyant egyel ami jot tesz. Zoldsegek, gyumolcsok, asvanyviz, teljeserteku gabonafelek. Persze nem napi egy vekni rozskenyeret. :-)
Ami meg fontos szvsz, meg kell tanulni ehesnek lenni. Azaz figyeld meg mikor mit erzel, ha ehes vagy. Nem viccelek, ez egy meglehetosen osszetett erzet, amire csak azt mondjuk: "Megeheztem."
Nehany osszetevoje:
- alacsony vercukorszint
- magas inzulinszint
- ures gyomor
- "ritmus" azaz del van, ebedelni kell
- "ragcsalnek valamit", altalaban hianytunet
- "valami finomat" hianyerzet (szeretethiany, leszoko dohanyos, stb.)
- "van meg a tanyeron" draga edesanyank aldasos nevelese ;-)
mindenki elérte a kívánt formát? Uhumm. Mar tavaly ilyenkor. :-P
ja, és ha esteleg valaki tud eladó szobabicajt jutányos áron,érdekelne, vagy hogy hol érdemes nézni, persze nem 120.000.-ért..:)
Amint észrevettem, úgy kb. 1 hónapja nem nagyon írt senki,mi történt?mindenki nyaral, vagy mindenki elérte a kívánt formát?esetleg nyári szünet van?:))
köszönettel: Mufika