Annyit írtam csak, hogy nem szakterületem az asztrofizika, sem a kozmológia. Meg más fizika terület sem. Ettől még, nálad például jobban értek hozzá. Tehát ez is relatív.
Tudományfilozófia viszont erős szakterületem. Tehát abban jó, a névtelen fórum-irói műfaj besorolásom.
Pedig egyértelműen a filozófia metafizikai ágágába tartoznak az itteni írásid. Persze, te ezt eddig nemzetközi helyeken nem tesztelted, pedig a hozzáértők, rajtam kívül mások is oda sorolnák.
A metafizika iránt nagyon csekély az érdeklődés. Akárcsak a posztmodernizmus is kiment a divatból. Ezt meg magam teszteltem.
Az Univerzum ÁLLÍTÓLLAGOS "TÁGULSA" mért adat. Az meghaladja a "Fény" maximális sebességét jelenleg is. Sőt van más mért fizika kísérleti meghaladás is. A kvantumfizikában is.
Történt ezek miatt valami lényegi változás, bukás? Amiben szerinted fizika kísérlet miatt kellene. Nem.
Az a néhány vázlatos pontod is annyira zavaros és tele saját önellentmondásaiddal, hogy legfeljebb KAC-KAC választ ad rá bármelyik kiadó, ha ad egyáltalán választ rá, ha náluk és velük kívánod kiadatni. Igen még az ál-tudományos művekre szakosodott kiadók is visszadobják, hogy kiadásra alkalmatlan.
Az elkövetkező 5-8 éveben nem lesz az általad összeírt országokban forgalmazott könyved. Legalább is ebben a témakörben nem. Nem fogadok rá, mert tuti. Úriember meg biztosban nem fogad.
A jelenlegi asztrofizika problémáit és anomáliáit főként az axiomatikus matematika túltolása és túl dimenzionálása okozta. Amint olvashattad volna, de nem olvastad, három fő matematikai irányzat keveréke van, ami uralkodik napjainkban. Nem a B. Russelel által kidolgozott logikai matematika az, amit az asztrofizikusok használnak. Tehát a hibák egy részét már logikailag is ki lehet mutatni. Még kísérletezés sem szükséges hozzá. Lást a monoBigBang mítosz és GödelBukta írásaimat példának.
Azért írtam le még is, mert ha nem vetted eddig észre, ezután sem fogsz vele foglalkozni, mert szerinted lényegtelen. Magam viszont bele fogom írni a következő könyvembe.
Több oka is van annak, hogy a relativitáselmélet hamarosan kileheli a lelkét:
1. A relativitáselmélet eleve ellentmondásos alapfeltevésekre épült. Az egyik elve azt mondja ki, hogy minden mozgás relatív, vagyis nem létezik abszolút sebesség. A másik alapelve pedig éppen az ellenkezőjét mondja ki, vagyis azt, hogy a fénysebesség nem relatív, hanem abszolút állandó.
2. Azonban a fénysebesség abszolút állandóságát semmiféle kísérlet nem igazolja, tehát ez csupán egy önkényes feltételezés. Mivel kísérleti igazolása nincs, Einstein ezt egy "megállapodással" próbálja pótolni, ami tudományos szempontból nevetséges. Sőt az igazság az, hogy a Doppler jelenség helyből cáfolja is Einstein önkényes "megállapodását".
3. A relativitáselmélet nem tud válaszolni a legegyszerűbb kérdésekre sem. Mi a fény? Miben terjednek a fényhullámok? Még ma is gyakran halljuk, hogy az "éter hullámain" érkezik a rádióadás, a TV adás és maga a fény is. Ezek elektromágneses hullámok. De Einstein száműzte az étert a fizikából, ezért a hivatásos fizikusok közül senki nem tudja megmondani, hogy minek a hulláma a fény és a rádióhullám.
4. A relativitáselmélet olyan tilalomfákat, tabukat állított fel, amelyek a természetben nem léteznek. Ilyen pl. a fénysebesség elérhetetlensége. Miért nem érhető el a fénysebesség? A relativitáselmélet nem képes kezelni a fénysebesség feletti jelenségeket, a relativitáselmélet matematikai képletei értelmetlenné válnak fénysebesség felett. Ezért Einstein megtiltotta a fénysebesség feletti mozgásokat, de a valóságban ennek semmiféle fizikai alapja nincs.
5. A hibás alapelvekre felépített elmélet olyan paradoxonokat generált, amelyeket 100 év alatt sem tudott megoldani. Ilyen az ikerparadoxon, a vonat-alagút paradoxon, a bomba paradoxon, stb. Ha ezek megoldásához 100 év kevés volt, akkor valószínűleg már nem is lesz képes ezekre a paradoxonokra értelmes válaszokat adni a relativitáselmélet.