Szóval... működik.
A Tado szabályozza a kazán teljesítményét, a gyári app 3 rovátkában, domoticz otthon automatizmus programban % ban. Egész pontosan nem értem, hogy mi alapján mikor, de nagyjából azt vettem észre ha 1-2 fokról kell felfűteni a lakást hosszabb szünet után akkor 0,5 fokkal túl fűt innen visszahűl majd 1-2 tizedes értéken belül tartja azt, de inkább mindig több mint kevesebb. A felfűtés 70-100% környékén teszi, a szinten tartást már csak 20-40% körül.
Az időzített bekapcsolásnál tanulja a rendszer hatásfokát. Pl.: 5 órára van nekem beállítva 22 fokra Reggel mikor készülünk a munkába első napokba még 4,45 kor kezdett fűteni, ma reggel már 4.05 perckor, mire csörgött az óra 21,9 fok volt. Illetve figyeli az időjárás jelentést és a külső hőmérsékletet net alapján,
A telefon alapján történő valaki otthon van szintű kapcsolás is működik, de itt már véleményes a dolog. 10 km re dolgozunk a lakástól kb 15 perc az út kocsival, mire a munkahelyre érünk érzékeli, hogy nem vagyunk itthon. Illetve nagyjából mikor belépünk az ajtón, hogy itthon vagyunk. (Szerintem a mozgásban lévő telefon nem jelent hely adatot és csak mikor A ból B be megérkezik tudja meg hogy hol van az ember) Szóval amit ígér hogy mire haza érsz meleg lesz ez nem valósul meg. De ha változó időpontokba érsz mindig haza hasznos lehet. Hétköznap esetünkben van pár óra reggeli fűtés és pár óra esti, szóval érkezés után egy picit fent marad a pulcsi :)
Ablak nyitás érzékelés jól működik, abba a helységbe ahol van, azonnal érzékeli szomszédos illetve a távolabbi konyhából pár percbe telik de általában reagál rá, ilyenkor alapesetbe szünetelteti a fűtést 15 percre. Néha a fürdőszoba párája megbolondította, de 10 ból 1 szer kb.
Nagy negatívum, ha elszáll az internet, akkor csak manuális módba működik, tehát kézzel kell beállítani az értéket, hogy mennyire fűtsön, de magától nem vált át az utolsó kézi értékre. Tehát ha nem figyelsz, és elszáll a net addig nem fűt amíg kézzel be nem kapcsolod.
Összességében tetszik, működik és teljes mértékben testre szabható, okos otthon programokba beilleszthető, akár külső hőmérővel is szabályozható. Support 24 órán belül válaszol a mailekre, és a szerelési útmutató is nagyon részletes szinte túl részletes.
Jó hosszú lett de még az fontos, hogy én a V3 verziót vettem, a legújabb V3+ már újabb szoftverrel jön. Az új szoftverben az automatizmus már fizetős szolgáltatás havi 2,99 Euro, és ezt nem nagyon reklámozza az oldaluk sehol. Erre érdemes figyelni ha valaki gondolkozik benne. Ha van kérdés szívesen válaszolok, köszi, hogy vettétek az elején a fáradságot mikor kérdezősködtem.