Keresés

Részletes keresés

LG RH7500 Creative Commons License 2016.04.21 0 0 153

Bocs, ezt a választ nem konkrétan neked szánom :-) Nem is értem miért van volt ez a nagy mizéria a rendszám áthelyezéssel kapcsolatban? Az Opel Meriva és az Opel Astra gyári kerékpártartója eleve így van kitalálva. Így adják el Magyarországon is az autókat érvényes műszaki vizsgával, ha megrendeli valaki ezt az extrát. Lásd ezt a videót vagy ezt a videót.

Majdnem én is megrendeltem az autóhoz a gyárit, de végül úgy döntöttem a pótkerék fontosabb, ugyanis a gyári kerékpártartó ennek a helyére tolható vissza. Most én is gondolkodom az új Opel Merivámhoz egy hátsó ajtóra szerelhető Menabo kerékpártartón. Használ valaki ilyet és elégedett vele?

Előzmény: szocske_ (151)
szocske_ Creative Commons License 2016.04.04 0 0 152

és itt vannak a thule saját hátsó doboz megoldásai:

http://www.thule.com/en/hu/products/carriers-and-racks/boxes-and-baskets/rear-mounted-cargo

 

de minek vennék egy ehhez való alapot, ha úgyis van egy thule bicikliszállítóm, amire néhány csavarral simán biztonságosan rögzíthetek egy megfelelő méretű és a thule megoldástól jóval olcsóbb alu dobozt...

Előzmény: szocske_ (150)
szocske_ Creative Commons License 2016.04.04 0 0 151

a lenti cikket kb. 1 héttel követte ez, ami jóval pozitívabb ,eszerint át kell szerelni a rendszámot, de említik, hogy tervezik a 3. rendszám bevezetését, erről nem találtam semmit, de 3 év alatt megszülethetett volna a megoldás...

 

http://totalcar.hu/magazin/kozelet/2013/08/28/at_lehet_sot_at_kell_rakni_a_rendszamot/

Előzmény: mevet (148)
szocske_ Creative Commons License 2016.04.04 0 0 150

aki bennefelejti a dolgokat a babakocsiban, az a biciklin is rajtahagyhat olyasmit, amit levisz a szél 120 felett...

érdekes egyébként, hogy ha pl. tetőcsomagtartóra rögzíteném 2 spaniferrel vagy gumipókkal, abba tuti nem köthetne bele a rendőr, ellenben ha a kocsi mögé a biciklitartóra, az már gyanúsan nem tetszene nekik...

egyébként a thule is kínál olyan vonóhorgos tartót, amihez lehet venni csomagtartó tálcát de akár még megfelelő méretű vászontáskát is, gondolom az is csak tőlünk nyugatabbra használható nyugodt szívvel...

 

egyébként autótól függően még az is esélyes, hogy egy összecsukott babakocsi nem takarja a lámpákat és az eredeti helyen lévő rendszámtáblát, szóval érdekes kérdés ez.

 

a thule mintájára az is eszembe jutott már, hogy egy igényes, zárható alu dobozt is lehetne szerelni a vonóhorgos kerékpártartóra, semmivel nem lenne veszélyesebb, mint a gyári megoldás, mégis valószínűnek tartom, hogy itthon nem tetszene a rendőröknek.

 

ilyen dobozra gondolok pl.:

https://www.alu-logic.eu/hu/termekek/

Előzmény: mevet (149)
mevet Creative Commons License 2016.04.04 0 0 149

A babakocsis szállítás biztos thug life lenne. Nem arra találták ki, még ha bizonyos esetekben technikailag megoldható is lenne.

 

A több ezerféle babakocsi biztonságos rögzítése azért elég kemény feladat elé állítaná a cégeket.

Képzeld el, hogy ziher lennének olyanok, akik még szétnyitott (használati állapotában) is feltennék a babakocsit, sőt lenne olyan is aki benne hagyná (felejtené) a pelenkát, takarót, etc.., amit később kifújna a menetszél a következő autó, kamion, szélvédőjére.

Amerikában, még arra is lenne példa, hogy a gyereket felejtenék benne (nem vicc).

ui: nem vagyunk egyformák, mind egyéniségek vagyunk. :)

 

 

 

 

Előzmény: szocske_ (147)
mevet Creative Commons License 2016.04.04 0 0 148

Tudomásom szerint mo.-on a jelenlegi jogi szabályozás nem teszi lehetővé a vonóhorgos kerékpárszállítást.

 

"Az ORFK Kommunikációs Szolgálatához eljuttatott kérdésekre az alábbi válaszokat adjuk:

A rendőrségnek, mint jogalkalmazó szervnek mindenkor a hatályos jogszabályok előírásai szerint kell eljárnia.

A közúti járművek forgalomba helyezésének és forgalomban tartásának műszaki feltételeiről szóló 6/1990. (IV. 12.) KÖHÉM rendelet meghatározza, hogy a járművet a jogszabályban előírt hatósági jelzést feltüntető táblával – rendszámtáblával – kell ellátni. A rendszámot a járművön, az arra kialakított helyen kell elhelyezni. A jogszabály nem engedi az ettől való eltérést.

Amennyiben a rendőr ezt észleli, a megkeresésében említett módon elhelyezett kerékpártartó miatt a közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése miatt kell intézkednie. A személygépkocsin a kerékpárok jogszabályi előírásoknak megfelelő szállítására a járműre felhelyezett tetőcsomagtartón van lehetőség, így elkerülhető az esetleges felelősségre vonás.

Megjegyzendő továbbá, hogy a rendőrség, szem előtt tartva a közlekedők körében felmerült igényeket, e kérdésben már kezdeményezett jogszabály-módosítást.

Budapest, 2013. augusztus 12.

Tisztelettel:

ORFK Kommunikációs Szolgálat"

 

Forrás: 

Vonóhorogra biciklit: csak rendőröknek?

Ha nálunk észre veszik a rendőrök, büntetni fognak. Saját magukkal viszont kevésbé szigorúak. Tovább »

forrás: totalcar.hu

 

 

Ennek ellenére én át szoktam rakni a bringaszállítón található rendszámtartóra a hátsó rendszámot.

Eddig még nem kellett a kasszához állnom e miatt, persze ami késik....

Egyébként röhej, hogy több, mint 3 éve birkóznak már a jogszabály-módosítással.

 

 

 

Előzmény: szocske_ (147)
szocske_ Creative Commons License 2016.03.31 0 0 147

sziasztok!


Tudja valaki mi ma a hivatalos helyzet a rendszámmal?
Valahol olyat olvastam, hogy az okmányirodában lehet kérni harmadik rendszámot a kerékpártartóra, de nem találom most, így nem tudom, hogy ez csak terv/ötlet volt, vagy tény már.

Egyébként az vajon elő van írva, hogy kizárólag kerékpárt szállíthatok a vonóhorgos tartón? 
Arra gondoltam, hogy esetenként babakocsinak is ideális hely lenne, hiszen az könnyű, de nagy, ott jól elférne, nem lenne tele vele a csomagtartó. 
Műszakilag biztos, hogy elbírná és lehet biztonságosan rögzíteni, a kérdés csak az, hogy a rendőr mit szólna hozzá?

maxusz Creative Commons License 2016.03.24 0 0 146

Szia,

 

Sajnos, én sem találtam sehol Buzz Rack Quattro kerékpártartót készleten, de szerintem itt lesz a leghamarabb: http://buzzrack.hu/kapcsolat.

 

Üdv.

 

 

Előzmény: Törölt nick (145)
Törölt nick Creative Commons License 2016.03.20 0 0 145

Sziasztok!

 

 Buzz Quattro-t szeretnék vásárolni és élőben is megtekinteni. Tudtok ajánlani olyan üzletet ahol van, nemcsak ígéret szintjén? Helyszínként Miskolc, Eger, Budapest, Győr jó a közeli napokban.

Kösz előre is a segítséget.

steller.zs Creative Commons License 2016.03.11 0 0 144
Előzmény: maxusz (143)
maxusz Creative Commons License 2016.03.11 0 0 143

Szia,

 

A Menabo Winny Plus egy nagyon jó kis kerékpártartó, szerintem eléggé alul van árazva, ami nekünk vásárlóknak nem baj. Ugyanilyen tudással a Thule kb.140e.-be kerül. Winny Plus kerékpártartót itt találsz jó áron: http://menaboaruhaz.hu/termek/25-menabo-winny-plus-vonohorgos-kerekpartarto

 

Üdv:

M.

Előzmény: Wormie (129)
maxusz Creative Commons License 2016.03.11 0 0 142

Szia,

A Hakr Trip kerékpártartó elég vékonyka idomokból összeállított tartó és a billentésénél is érdemes résen lenni, mert árulnak olyat, amelyiknél a kerékpártartó két sarkánál kell egy-egy tekerőgombot kilazítani és utána billenthető, macerás, időigényes megoldás. Szerintem a 4bringához érdemesebb valami masszív kerékpártartót választani, én a Buzz Rack Quattro-t használom, itt találsz róla infókat http://autofelszerelesbolt.hu/Auto/autos-kerekpartartok/kerekpartarto-vonohorogra/buzz-rack-quattro-kerekpartarto , jól működik, stabil a vonóhorgon, egyszerű kezelni és nem igazán vannak elromló alkatrészei.

 

Üdv:

m

Előzmény: Bestbicikli (141)
Bestbicikli Creative Commons License 2016.02.26 0 0 141

Sziasztok

Van-e valakinek tapasztalata a Hakr Trip 3+1-el kapcsolodóan?

Nagyon jól jönne egy vélemény mert nem kaptam semmi ehhez kapcsolodó review-t de első benyomásra ár-érték arányban jónak tűnik.

Előre is köszönöm

gegebalu Creative Commons License 2015.09.19 0 1 140

Sziasztok!

Két hete vásároltam Buzz Rack Quatro kerekprszallitot. Nagyon masszív jo minőség . Konnyu összeszerelés es aztán a bringakat is egyzeru ratenni. Nem billeg nem libeg nem kell kuron heveder a biztonságos szállításhoz. A kocsi viselkedését egyáltalán nem változtatta meg. Szuzuki swift csomagtartoja kinyitható ha ledontjuk a szallitot. Csak ajánlani tudom mindenkinek aki 4-es szallitot keres, nagyon jó választás lesz.

belphnaque Creative Commons License 2015.09.16 0 0 139

Na, szóval megvolt a nyaralás. Úgy éreztem, hogy nagyon jól választottam. Könnyen és gyorsan szerelhető, masszív rendszert kaptam. 150 körül sebességnél sem éreztem, hogy bármi változott a 4 bringával, és a fogyasztás 0,2 liter növekedést mutatott csak az átlaghoz képest, de az autóban 5 ember, és plafonig pakolt csomagtartó, plusz tetőbox is volt, szóval nagyon meglepett, hogy csak ennyi.

Egy idő után tettem egy gumipókot a legnagyobb bringák kormányára is, hogy azt a pár fokos libegést, amit a sínben rögzített első kerék még meg tudott tenni, az sem legyen. Minimális volt, de zavart.

Az út alatt egy alkalommal levettem a bringa tartót, hogy nélküle autózzunk, és akkor a rendszám tartó egyik csavarját elveszítettem. Egyébként a rendszám rögzítése a speciális imbusz kulccsal kissé nehézkes. Elvileg ezt egyszer kell megcsinálni, de ha valamit, akkor ezt fel tudom sorolni kisebb negatívumnak.

ja69 Creative Commons License 2015.07.27 0 0 138

Üdv

 

 

 

Hozzáértőktől kérdezném, akarok venni kerékpárszállítót tetőre. Vastag vázas és kerekeűek a bringóim. A kérdés  ami van  a  szállítóhoz sín abban bele kell ülnie a keréknek vagy úgy is jó ha csak ráfekszik. Mert a vékony kerék gondolom beleül, de hát a vastag biztos nem.

belphnaque Creative Commons License 2015.07.14 0 0 137

 

 

belphnaque Creative Commons License 2015.07.14 0 0 136

Na jó, vettem.

Elmentem egy helyre, ahol volt Thule (ebből csak 3 személyes van, plusz egy 50 000-res kiegészítővel 4 személyes), Manabo na és még egy: Buzz Rack Quatro.
Hoppá ! Ezt miért nem hirdeti senki ?

Teljesen acél, billenthető, zárható, rudakkal rögzített, stabil.
106e Ft

Feltettük a Thule-t is, ezt is.

A Thule csak a gyors pattintásban tűnik jobbnak. A BRQ-nál a felszerelés kézzel és egy kulccsal kb. 20 sec volt itthon (mert azt vettem meg).
Sokáig kerestem, hogy miért kellene Thule-t vegyek, ami tetszett, és ki tudtam volna fizetni, de nem győzött meg.
Billentve egyik mellett sem tudtam kinyitni a kocsi (Citroen C8) csomagtartóját. Thulénál bringák nélkül billentve sem. Kiderült, hogy sok hasonló autónál ugyanez a hiba fenn áll, azaz a billenthetőség nem feltétlenül megoldás.
A BRQ billenés gátlóját kicsit forgácsolva már kibillen annyira, hogy kinyílik a csomagtartó, de ehhez jól jött a saját műhely. Thule-nál drótkötél van, valszeg az is kicserélhető, bár azt már nem állt volna hatalmamban.

Mindent összevetve ismerve a Thule precizitását, azt vettem volna, ha nincs ár különbség, de ha nincs ráírva a név, akkor már nem ilyen biztos, mert a BRQ sokkal masszívabbnak tűnik.
A dupla ár nevetségessé teszi a Thule opciót, főleg, hogy a negyedik biciklit már nem a konstrukció alapjaként lehet rászerelni.


mevet Creative Commons License 2015.07.07 0 0 135

Nem ismerem, de látom, hogy olasz. Akik szeretik az olasz műszaki cuccokat, hajrá!

 

Ha csak 1-2 alkalomra kell, akkor jó lehet ez a spártai kivitelezésű olasz is.

Ha rendszeresen használnád és van ráfordítható összeg, akkor thule.

Zárható (a bringák a tartóhoz, a tartó az autóhoz), így ha esetleg menet közben betértek egy vendéglőbe, nem kell az autónál felváltva őrt állni.

Egy mozdulattal fel- leszereled, nem kell aláfeküdni, dugókulcsokkal operálni.

Billenthető. Mert tuti, hogy kelleni fog menet közben valami a csomagtartóból. Murphy. 

Leszerelve, befér a csomagtartóba (Thule VeloCompact 927, 103cm * 72cm).

Az olasz 120cm széles (120*53), oda már nem árt a min. kombi tip. autó.

Garantáltan masszív, megbízható minőségi svéd cucc. Nem fogsz tömegbalesetet okozni miatta.

 

Sok sikert a választáshoz, és jó bringázást!

 

 

Előzmény: belphnaque (134)
belphnaque Creative Commons License 2015.07.05 0 0 134

Menabo Race 4 -ről van véleményetek ?

Nem nagyon találok a Thule-nak ellenfelet, ami 4 bringát elvisz, és nem gagyi.

 

belphnaque Creative Commons License 2015.07.04 0 0 133

Sziasztok !
Vontatóhorgos megoldásban kellene 4 bringát szállítani.

Nem tudom összevetni, hogy melyek jobbak, rosszabbak látatlanban, és elég sürgősen kell ahhoz, hogy elzarándokoljak és összevessek.

 

Mik az árak ebben a  témában ?

Thule 200e -ért már elég brutálisnak tűnik.

Vannak versenytársak, amik kb. ugyanazt tudják olcsóbban ?

Nem zavar, ha nem tudom kinyitni a csomagtartót az autópályán utazva.

 

Olcsóbb mindig van, de milyen áron ?

Volna ebben tapasztalatotok vagy összevetésetek ?

Vagy egyáltalán mi az a néhány legjobb, amit össze kellene vetni ?

 

Köszi !

Belph.

BMW-GMBH Creative Commons License 2015.05.16 0 0 132

.

Eladó

 

Gyári Mercedes vonóhorogra szerelhető dupla bicó tartó.

21 éves, de vadi új!

Minden gyári tartozékával!

 

30eft

 

Ludovicus Creative Commons License 2014.09.18 0 0 131

Üdv! Én a Thulét használom, kb. 2000 km-et tettem eddig meg vele és nem volt semmi problémám. Azért választottam ezt, mert csak 50 kg a vonóhorgom max teherbírása és ennek volt a legkisebb az önsúlya (12-13 kg). Egy dolgot tervezhettek volna praktikusabbra rajta: a döntéshez két csavart kell elég sokáig tekergetni, ami kissé időigényes. Persze a drágább modelleken ez egy mozdulatra működik...

Előzmény: Wormie (129)
Wormie Creative Commons License 2014.08.18 0 0 130
Előzmény: Wormie (129)
Wormie Creative Commons License 2014.08.18 0 0 129

Sziasztok!

 

Van-e valakinek tapasztalata (véleménye) a MENABO típusú kerékpárszállítókkal kapcsolatosan?

 

 

pl:

http://ebike.hu/termekek/szallitas/kerekparszallito/vonohorogra/16483_menabo-winny-plus-kerekparszallito-vonohorogra/

 

VAgy ennyi pénzért már inkább Thule-t érdemes venni?

 

http://bolthely.hu/ford/id/00906_THULE_9503_RideOn_kerekpartarto

 

 

 

 

 

halaloszto Creative Commons License 2014.04.29 0 0 128

1. ez egy kommunikacios foosztaly altal kiadott kozlemeny. nem jogszabaly, csak egy jogertelmezes. semmilyen jogi ervenye nincs. a rendornek joga van maskepp ertelmezni a jogszabalyt.

 

ha megallit a rendor, es erre hivatkozom, kisebb az eselye hogy elenged, mintha arra hogy nem ittam, sok gyerekem van, es ne rontsa mar el a csaladi nyaralast.

 

2. ennek 8 honapja. azota volt par dolog ebben az orszagban, de azt az egymondatos jogszabalyt hogy az okmanyirodaban rendelhetsz plusz tablat azt meg nem sikerult meghozni.

 

mivel nem hasznalok telikerekes bringat, a lampak tok jol lathatoak minden csicsa nelkul is.

 

Vajk

Előzmény: ToMy_ (127)
ToMy_ Creative Commons License 2014.04.29 0 0 127

Az viszont perpillanat egyértelmű és kötelező, hogy át kell rakni hátra, de sajnos még tovább keresik az igazi és egyetlen jó megoldást.

 

Át lehet, sőt, át kell rakni a rendszámot

A Totalcar elintézte: lehet szabályosan használni a vonóhorgos bringatartót. Még az is lehet, hogy lesz harmadik rendszám. Hurrá! Tovább »

forrás: totalcar.hu

Előzmény: halaloszto (125)
ToMy_ Creative Commons License 2014.04.29 0 0 126

A kiegészítő lámpaszett nem azért kell, mert Gipsz Jakabné a Nemzeti Bullshitgeneráló Főhatóságnál gondolt egyet és kitalálta, hanem azért hogy a mögötted közlekedők teljesen jól lássák a gépkocsid fényjelzéseit. Ha ezt sem tartod szükségesnek, akkor nincs miről vitáznunk.

 

 

A rendszámmal kapcsolatos baromkodás egy teljesen más tészta. Azt én is nevetségesnek tartom, hogy már ennyi ideje nem voltak képesek azt mondani, hogy át kell rakni hátra és kész. És azt is valószínűsítem, hogy jó drága pénzért kell majd vásárolni egy hivatalos másolatot, amelyet egy Nemzeti Rendszámtáblamásolat Gyártó Kft. nevű cég fog gyártani.

Előzmény: halaloszto (125)
halaloszto Creative Commons License 2014.04.29 0 0 125

A Lajtatol nyugatra es Magyarorszag kozott tudod miben van az egyik lenyegi kulonbseg? Ebben:

 

"Mivel a jogszályi környezet állandóan változik, érdemes az aktualitásokról Ügyfélszolgálatunkon érdeklődni."

 

Az idezet a linkelt ebike.hu oldalrol szarmazik.

 

 

Nem fogok tizezreket kolteni valami olyanra, ami lehet hogy jovore szuksegtelen lesz, vagy netan tilos. Pl ha jol tudom most 2014 Aprilis vegen nincs jogszeru modom harmadik rendszamtabla beszerzesere, es nem egyertelmu hogy levehetem a hatsot es attehetem a kerekpartartora. Nem az elso eset, hogy a jogszabalyok inkonzisztensek, eletszerutlenek es alkalmazhatatlanok. Ezt hivjak jogbizonytalansagnak. Ha autozom, vallalom a kockazatat hogy elnezek valamit es elutok egy embert. Vagy hogy mas nezi el, es nekemjon. Ugyanigy vallalom annak a kockazatat, hogy megbuntetnek valamiert, amit vagy tudhattam volna elore vagy nem. Legalabb nem olyan unalmas mint Svajc.

 

Vajk

Előzmény: ToMy_ (124)
ToMy_ Creative Commons License 2014.04.29 0 0 124

Amúgy ez elgondolkodtató.

A Lajtától nyugatra eszébe nem jut senkinek, hogy szabálykerülő módon "okosba'", kiskapuzva, "óháthaéventecsak1xkapnakelmármegériabüntetés" jelszóval éljen és viruljon. Itthon viszont rögtön kibúvókat keres mindenki, úgy pl. adózás alól, mint jogszabályok, szabályozás alól, vagy leszarom-tablettával kezeli a dolgokat. Úgy látszik, ez itt a génekben van, vagy a levegőben. Vagy az ivóvízhez adalékolják, nemtom...

 

Én kurvára nem tudnék nyugodtan elautózni A-ból B-be így. Arról nem is beszélve, hogy ha teszemazt a hátra lógatott bringák által eltakart irányjelzőt/féklámpát nem veszi észre a mögöttem autózó Pista bácsi, és belémdurrant a Zsigulijával. Fordított esetben meg lehet, hogy kerékkulccsal egyengetném el a tisztelt sporttárs fején a választékot, hogy nem volt képes azt a kurva kiegészítő lámpát rátenni a függesztményére...

 

Na de aztán lehet, hogy csak én vagyok helikopter... :/

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!