Keresés

Részletes keresés

reila Creative Commons License 2011.12.29 0 0 12472

Szia!

 

Hát a pedigree legalább 60 %-ban tartalmaz normál húst, a többi darling meg ezek csak 5%-ban. Nem hiszem h ez  lenne a legszarabb vagy a legolcsóbb, sőt szerintem kurva drága.

Nekünk itthon nincs mérlegünk, sütéskor is csak szemmértéket használunk.

 

Mazsika imádja ezt a tápot, de szinte mindent megkostóltatunk vele, amit mi is eszünk. Szerintem az összes konzerv műkaja és a legjobb a vegyes táplálkozás.

Előzmény: SZOFY72 (12470)
SZAbi Creative Commons License 2011.12.28 0 0 12471

Inkább eukanubát és royal canint adj neki, azok száraz tápok és sokkal jobbak mint a pedigree.....az fullgagyi, bocs h ezt mondom.

 

Tanítás: ez még gyerek, sőt kölyök, sokmindent megtanul, sok mindent nem.

6-7 hónapos korában lesz a legfogékonyabb a tanulásra addig minden amit megtanul ajándék :)

 

Ebben a korban mindig minden fontosabb, hisz gyerek ne feledd az embergyerekek milyenek 4-5 évesen?

Ha megjegyyez vmit örülj neki, ha nem, ne idegeskedj emiatt. Később meg fogja tanulni. 1 hét tanítás lehet sikeres is, meg nemis.

Aggódni nem kell ezen.

 

amúgy! sok tapasztalat azt mondja h pl. az általam említett tápoktól fogékonyabb is lesz a kutya a tanulásra, már csak ezért is érdemesebb lenne nem pedigrézni....

Előzmény: reila (12469)
SZOFY72 Creative Commons License 2011.12.28 0 0 12470

Reila!

Nem fél tálkával kell mérni a kaját, hanem mérleggel. Rá van írva a normális tápokra, hogy hány g-ot adjál neki. Pedigrénél szarabb tápot nem is találhatnál, bár "igazad" lehet, ez a legolcsóbb....áááááá

 

Ja és a konzervek is tele vannak vízzel, gondolom ebből is a legjobb minőséget választottad...

Előzmény: reila (12469)
reila Creative Commons License 2011.12.28 0 0 12469

Sziasztok! A könyv beszerzése folyamatban van. Egyenlőre Pedig pedigree juniorral etetem, és reggel-este kap egy fél tálkával. Nagyjából egy konzerv így 2 napig elegendő neki.

Már szépen pisil és kakil egy helyre, ülni is nagyon hamar megtanult vezényszóra, viszonta  fekszikkel nagyobb gondok vannak. Azt hittem ez is hamar elsajátítja majd, de nem megy.

Sokat foglalkoztam vele, párszor sikerült lefeküdnie, és megjutalmaztam, de ma megint nem megy neki. Leginkább szarik a fejemre és szaglászik helyette.

Vagy még túl korai  ennyot tanítani?

Hogyan lehetne tudatosítani benne, hogy feküdjön le?

SZOFY72 Creative Commons License 2011.12.28 0 0 12468

Szia!

Hámot sok helyen lehet kapni, kutyás boltokban. Általában állíthatóak, tehát jó lesz rá... Milyen tápot adsz neki? A tápok hátoldalán rá van írva, hogy egy napra hány g-ot adjál neki és ezt elosztod 3 (majd később 2) fele , ez a napi adagja.

Előzmény: reila (12466)
SZAbi Creative Commons License 2011.12.27 0 0 12467

kiskorban még a nyakörv az ajánlott a gerincfejlődés miatt de később sokkal jobb lesz a hám.

 

3 hónapos kor után,igen, de ez alapvetően az oltástól függ...utána 1 hét (vagy 3-4 nap) múlva

 

még mindig azt szeretném tanácsolni h vegyél könyvet!

karácsonyra kellett volna kérni min. 3-at :P

Előzmény: reila (12466)
reila Creative Commons License 2011.12.27 0 0 12466

Sziasztok! Mazsika elkezdett hízni és egyre többet eszik. Bár nagyon mozgékony, és állandóan futkos én már nagyon szívesen elkezdeném rászoktatni a kisebb sétákra. Január 10.-én lesz 3 hónapos, szerintetek akkor már ki lehet vinni? Hol tudok neki ilyen kicsi hámot kapni?

 

Ti napi hányszor etetitek a kutyusokat és mennyi az ajánlott adag?

SZAbi Creative Commons License 2011.12.22 0 0 12465

Bocsánat, összekevertem Maszatkát Mikey-val :)

 

Tudom, Maszatka már nem ovis :D

Előzmény: SZAbi (12464)
SZAbi Creative Commons License 2011.12.22 0 0 12464

Sztem örülj neki, a kutyáktól tanulnak a legtöbbet a picik :)

Kutyaoviba jöttök vmikor január elején, pl.?

Előzmény: Timcsesz72 (12462)
reila Creative Commons License 2011.12.22 0 0 12463

Sziasztok!

Köszi mindenkinek a segítséget! Jó lenne egy konkrt szakirodalmat is olcasni hozzá. Olyan könyvet nem ismertek ami kifejezetten a máltai fajtára specializálódott?

 

Amúgy a pisi már nagyon szépen megy neki a helyére, a kakival még gondok vannak, de türelmes vagyok. Egyépként meg rengeteg vidámságot és jókedvet hozott a családba. Elmúlt a sorongásom, teljesen megszünt az alvás zavarpom és én is vidámabb és kiegyensúlyozottabb lettem. Igaza volt a pszichológusomnak tényleg egy kiskutya hatalmas ajándék és segítség is a terápiás munkában.:)

Timcsesz72 Creative Commons License 2011.12.21 0 0 12462

Szia!

Teljesen igazad van. Én is ezt szoktam csinálni ha rossz. Nem foglalkozom vele, úgy nézek rá, hogy ne lássa, és látom, ahogy ül, mint a jógyerekek. Amikor megyünk le sétálni, kezembe a ruhája, mindig rám ugrált, aztán visszaraktam a ruhát, elmentem a konyhába vagy valahova, visszamentem megint próba, megint ugrált, folyt. köv és most már napok óta nem ugrál ha meglátja a ruháját és a pórázt.

Marha nagy türelem kell és kitartás a kölyök kutyákhoz, bár bevallom néha már megőrültem, de aztán tudtam, hogy ha én úgy viselkedek, ő is. És a kitartásnak, türelemnek meg lesz az eredménye. Bár amit nem szeretek Maszatba, bár tudom, hogy kölyök, meglát egy kutyát és szinte rohanna hozzá, húz, próbálom korrigálni olyankor, de egyenlőre még nem mindig sikerül. Van egy westi kölyök ahol lakunk, általában egyidőben sétálunk, nagyon elvannak egymással, jó hogy végre találtam egy olyan kutyust, akivel Maszatka tud játszani.

Na, kicsit hosszú lesz.

NÁLUNK ESIK A HÓ:)

Előzmény: SZAbi (12461)
SZAbi Creative Commons License 2011.12.20 0 0 12461

A nózira csapásról meg azt olvastam h a legrosszabb dolog ami létezik.

Én is alkalmaztam hozzáteszem, sajnos, helytelen volt.

 

Ugyanis.

 

A kutya inkább bevállalja ha akar csinálni vmit mégha tudja is h nózira fog érte kapni, mert voltaképp a fizikai büntetés az neki egy rossz dolog, de nem olyan szintű rossz dolog ami miatt változtatna a cselekedetén.

A kutyát úgy tudod büntetni ha lélekben bántod meg. A fizikai nem ér semmit.

A lelki viszont mindennél többet.

 

Lelki megbántás pedig az ha egyedül hagyod pl. vagy nem foglalkozol vele, attól a pillanattól kezdve, ahogy vmi rosszat csinált.

Hangsúlyozom, a rossz helyre kakilás sajnos természetes azért nem szabad büntetni.

De pl. ha megharap akkor otthagyod és kész. Ha ráütsz az orrára legközelebb ugyanúgy meg fog harapni, csak egy idő után belekalkulálja a nóziracsapást is....viszont ha 100 szor otthagyod és nem foglalkozol vele harapdálás után akkor 101-edszerre nem fog megharapdálni, mert utálja ha otthagyod, az az igazi büntetés neki ha lelkileg bántod meg.

Előzmény: reila (12458)
SZOFY72 Creative Commons License 2011.12.20 0 0 12460

Szia!

Ahogy Szabi is leírta NEM SZABAD bántani a kutyát, ha rossz helyre pisil-kakik. Ő azt nem érti, csak azt, hogy kakilt és akkor bünti jön. Hidd el már többször elmondtam, hogy ne a szidáson legyen ilyenkor a hangsúly, hanem a dicséreten, persze amikor jó helyre pisil vagy kaksizik!!! Amikor jó helyre csinálja nagyon-nagyon dicsérd meg, esetleg jutifalat is jöhet....türelem...türelem...

 

A másik, amit tapasztaltam az én kutyáimnál és anyu yorkijánál is, hogy nem szeretnek egy helyre pisilni is és kakilni is. 2 pelus van letéve...egyikre rámegy pisilni és ha kakilnia kell ..nem lép rá a pisire, hanem megy a másik pelusra ...ja és igen szégyenlősek is, ha lehet olyan helyre rakd a pelust ahol te nem látod...:)

Előzmény: reila (12458)
SZAbi Creative Commons License 2011.12.20 0 0 12459

Körbekérdeztem ismerősök, kutyatulajok körében.

 

Miszter már pisil és kakil az utcán de még itthon is.

Sok kutyatulaj szerint ez már nagy dolog (ilyen fiatalon), és az is h általában a pelenkára pisil csak ritkán mellé.

Sok kutya hónapokig mellé nyomja vagy tök máshova.

illetve sok kutya 1 éves korára lesz csak teljesen szobatiszta.

 

Szóval ezzel együtt kell élni, persze tanítgatni lehet de sztem leszidni, főleg bántani totál felesleges!

Amúgyis, 6-7 hónapos korában a legfogékonyabb a tanulásra míg ilyen kicsi addig nem fogja felfogni miért vagy rá mérges :)

 

Magától rájön mindenre ami pisivel és kakival kapcsolatos. Én se gondoltam volna de a saját szememmel látom.

Türelem és takarítás :)

Ez vár arra aki bébikutyust vállal be :) Szerencsére max. 1 éves koráig...amúgy én bizakodom, mert az ismerősőmnek akinek 1 éves korára alakult ki minden, 3 és fél hónaposan még seholse volt Miszterhez képest :)

 

Sztem nézz és olvass kölyökkutyáról szóló tanácsadó könyveket nagyon sokat segítenek abban h a kutya nyelvén beszélj a kutyához, ne pedig emberin mert azt nem érti....ha olvasol róla majd megérted miért írom ezt :)

 

Előzmény: reila (12458)
reila Creative Commons License 2011.12.20 0 0 12458

Szia! Hát minden esetre érdekes, eléggé változó a tendencia, egy csomószor már jó helyre pisil és néha a kakit is sikerül eltalálnia, de még mindig gyakoriak a balesetek. Például játék közben megfeledkezik magáról és oda pisil ahová éppen tud....de hát még csak 9 hetes.

Próbálom elnézni neki, de néha ha éppen előttem csinálja kicsit rácsapok a noziájar, utána meg úgy megsértődik hogy fél napig nem hajlandó játszani velem, meg semmi. Tegnap is már azt hittem valami baja lesz, mert egész nap aludt, alig evett, ivott, de mára ismételten semmi baja és kicsattan a jókedvtől. Szerintem direkt csinálja!

Előzmény: Timcsesz72 (12457)
Timcsesz72 Creative Commons License 2011.12.20 0 0 12457

Szia! Maszatka is ezt csinálta. Amikor kaja után eltűnt, kiosontom az előszobába onnét lestem, hogy kakil-e, és ha esetleg észrevett akkor elment az ihlet. (Maszatkát azért kellet néznem, mert szerette megenni a kakszit) Amikor elkezdett kakilni, és nem a pelusra, ugyanúgy mint a pisinél megfogtam és odafutottam a pelusra, és egy idő után már tudta hova kell végezni a dolgot. Egyébként ha volt pisi a peluson, akkor nem ment rá és a pelus mellé végezte el.

 

 

Előzmény: reila (12456)
reila Creative Commons License 2011.12.19 0 0 12456

Miért lehet az, hogy Mazsika pisilni már szépen tud a helyére az újságra, viszont kakilni nem hajlandó oda, sőt csak akkor kakil ha kimegyek és magára hagyom. Ha ott vagyok végig akkor egyszerűen nem hajlandó. Hülye kérdés, de ennyire szégyenlős? És mindig a szoba közepére csinálja sosem az újságra ahová pisil.

Timcsesz72 Creative Commons License 2011.12.17 0 0 12455

Maszatkát 9 hetrsen hoztuk el, picike volt ő is, cuki. Sokat nőtt Maszatka, Tied is fog:)

Előzmény: reila (12454)
reila Creative Commons License 2011.12.16 0 0 12454

basszus z enyém még elfér a tenyerembn majdnem. igaz csak 2 hónapos múlt

Előzmény: Timcsesz72 (12453)
Timcsesz72 Creative Commons License 2011.12.16 0 0 12453

Szia! Köszönöm! Igen megnőtt. Maszat 6 hónapos, de még szerintem azért fog nőni, bár nem bánnám ha nem. De mindegy, akár mekkora lesz, akkor is a kis ördögöm. Amikor feljövünk a trutyi időből átmegy feketébe az alsó fertálya:)

Előzmény: reila (12452)
reila Creative Commons License 2011.12.16 0 0 12452

Itt a képen gyönyörű , ápoltnak tűnik.

Tényleg nagyon szép, de hogy menőtt. Az enyém is ekkora lesz?

Előzmény: Timcsesz72 (12448)
Timcsesz72 Creative Commons License 2011.12.16 0 0 12451

Szia! Köszönöm! Borvizet, meg pár napja egy krémet, de nem tudom mi a neve. Én azért látom, hogy nem olyan szép közvetlenül a szeme körül, de azért nem olyan vészes. Na ezt jól elmondtam:)

Előzmény: SZOFY72 (12450)
SZOFY72 Creative Commons License 2011.12.16 0 0 12450

Gyönyörű hófehér a szeménél is, mit használsz végül rá?

Előzmény: Timcsesz72 (12448)
SZOFY72 Creative Commons License 2011.12.16 0 0 12449

Nagyon szééééép:)

Előzmény: Timcsesz72 (12448)
Timcsesz72 Creative Commons License 2011.12.15 0 0 12448

Sziasztok! Itt van Maszatka friss fotója.

 

  

Timcsesz72 Creative Commons License 2011.12.14 0 0 12447

Jó Neked, hogy angyalt vásároltál:) A Maszat igazából akkor csinálja ezt ha egyedül van, ha otthon vagyunk, nem is szokott rongálni, mégcsak meg se próbálja. Van új fotó, a héten rakok fel, olyan nagy már. Ma 6 hónapos:) (mint a gyerekeknél:))

Előzmény: SZOFY72 (12442)
Timcsesz72 Creative Commons License 2011.12.14 0 0 12446

Szia! Maszat még lányosan pisil. AMikor elhoztuk a Maszatot utána volt, hogy 1x eltépte a pelenkát és azóta nem. Most meg már vagy 3 napja széttépi mire hazamegyünk. Ördögfajzat.

Előzmény: bcsilla13 (12439)
SZAbi Creative Commons License 2011.12.13 0 0 12445

Miszternek is fájt és vinnyogott ha hozzáértem, másnap kutya baja se volt :)

 

Ma pisilt először utcán végre! :) Nagy az öröm.

Persze a teljes átszokás még nem 1-2 hét lesz, de az első kis lépés megvan :)

Előzmény: reila (12444)
reila Creative Commons License 2011.12.13 0 0 12444

Akkor ezekszerint ez normális. Mazsika egész délután vinnyogott vagy aludt, se enni sem inni nem volt hajlandó. Még a pisit is megtisztelésnek éreztem aszba közepén, hogy legalább addig eltámolygott hogy ne maga alá csinálja. Amúgy folyamatosan sír ha valaki hozzá ér a kis bibis helyéhez.

Nagyon sajnálom!

Előzmény: SZOFY72 (12443)
SZOFY72 Creative Commons License 2011.12.13 0 0 12443

Szia!

Az én lányaimat is megviseli a kombinált oltás. Ma még fájni fog neki, de holnapra kutya baja sem lesz:) A múltkor a lányok úgy mentek az oltás után, mint a lassított felvétel:(( nagyon fájt nekik...

Előzmény: reila (12441)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!