Kedves Olvtársak!
Sokunk problémája, hogy szeretnénk a pénzecskénket lehetőleg úgy elkölteni, hogy abból elsősorban saját honfitársainknak legyen haszna. Jó dolog az erről tanúskodó kis, nemzetiszín kacsó egyes termékeken, meg nézzük a vonalkódokat is, hogy 599-essel kezdődnek-e. De ha mindezeket külföldi tulajdonban álló hipermarketekben vesszük meg, akkor egy kereskedelmi lánc végén kapcsolódunk be az értékesítési folyamatba. Így elsősorban a kereskedelmi láncot, pontosabban a lánckereskedelemben részt vevő multikat és kiskereket gazdagítjuk, nem a termelőket, a gyártókat.
Kérek mindenkit, ha tud olyan hazai mezőgazdasági őstermelőt, aki jó minőségű, netán bio termékeket állít elő és árul, ossza meg velünk az elérhetőséget! Ha tud valaki olyan ipari termelőt, gyártson akár cipőt, akár ruhát vagy bútort, aki saját design alapján, saját termékeit gyártja és forgalmazza, ossza meg velünk az információkat! Jó is, rossz is érdekel.
Célom az lenne, hogy lerövidítsük a láncot, és vagy eleve a gyártóktól, a termelőktől szerezzük be, ami kell, vagy legalább az első kereskedelmi láncszemtől a sokadik helyett, egy árrés megfizetésével. Az is jó lenne, ha kis klubocskák jönnének létre, hogy ha valaki pestiként pl. Baján jár amúgy is, az egy autóval ne csak magának hozzon pár fürt kiváló fűszerpaprikát és fokhagymát, hanem másoknak is.
Köszönöm a hozzászólásokat előre is!
Csót:
b
Értem. Tehát a megszorítások ellen azzal kívánsz tiltakozni, hogy fogyasztásodat úgy irányítod, hogy abból minél kevesebb adóbevételt kasszírozzon a magyar állam, ezzel még kevesebb elkölthető pénze legyen, vagyis még komolyabb megszorításokra kényszerüljön. Maaargit, nooormális?
Ennyi erővel úgy is harcolhatsz a légszennyezés ellen, hogy beszállsz a liftbe, s amikor tele van emberrel, belebrunzolsz a légtérbe, ami a csövön kifér. :-D
Inkább valahol máshol nyomasd ezt a hülyeséget a továbbiakban, jó?
Különösen jó, hogy a legtöbb Lipóti Pékségben ott a hűtő, benne a Cserpes termékekkel. Úgyhogy ezeket szinte mindig ott vesszük. Vagy a piacon, avalkói joghurtokat, amelyek messze a legjobbak a hazai piacon. A legegészségesebb és cukorbetegek számára is leginkább ajánlható kenyér, a PurPur kenyér is csak a Lipótiban van. Enneka szénhidráttartalma csak 30% körül van, amivel világbajnok, plusz szinte mind lassan felszabaduló szénhidrát. Tökéletes reggeli! Ja, és ellentétben a legtöbb ilyen diétás izével, mint a hamlet, az abonett, a korpovit keksz és a többi, ez nagyon finom!
Tejet legutóbb akkor vettem multiban, amikor 7végén egy este kellett, mert az Uram tejberizst akart. Nu, akkor elnéztünk a tuskóba. De az erre van kitalálva.
Hogy az ár és minőség arány fontos, sőt szerintem legfontosabb szempont, az szerintem nem marhaság, hanem alppvető igazság.
Hogy a nekem nem tetsző politikai döntések ellen (még ha eléggé korlátozott mértékben is, de) hatékonyan kívánok tiltakozni, az sem marhaság.
Persze, ha neked tetszik az egykulcsos, a munkavállalói jogok megkurtítása, a nyugdíjrendszer elbaszása, a demokrácia korlátozása, hát az a te dolgod. Én ott teszek keresztbe orbánék politikájának, ahol különösebb áldozatvállalás nélül tudok. Ennek egyik módja a magyar termékek és cégek (részleges) bojkotja.
Engem nem érdekel, hogy jobb vagy baloldali egy politikus, de ha az érdekeimet sértik, akkor morcos vagyok. (Többé-kevésbé pártsemlegesen)
"Szerinte a magyar termékek iránti fogyasztói tudatosság növelése fontos, mert jelenleg inkább az árat nézik a vásárlók."
Valóban legfontosabb szempont az ár, utánna jön a minőség. S az, hogy magyar-e a termék, valahol a szempontok sorának a végén van.
Sőt bevallom, számomra, ha egyáltalán érdekel a termék hazája, inkább hátrány a magyar származás.
Mert ha előnyben részesíteném a magyar termékeket, ezzel az egykulcsos adón és egyéb népnyúzó törvényeken alapuló politikát támogatnám. A magyar termékek részleges bojkotja lenne a leghatásosabb eszköz a tiltakozásra, na de ha éppen kivételesen a magyar termék olcsóbb vagy jobb, akkor elvi szempontok ellenére is azt veszem meg.
Egybként szép dolog a nemzeti összefogás, kezdhetnénk is a népellenes adótörvény megváltoztatásával.
Pláne, ha a cukorrépát megtermelő gazdák kezében lesz a cukorgyár, akkor még ki sem játszhatja őket egymás ellen. Plusz eggyel kevesebb árrés, hiszen az alapanyag termelői jelentik a végterméket gyártó cég tulajdonosi körét. Sok sikert! Ha megjelennek a termékeik a piacon, csakis azt fogom venni.
Pick és a magas minőség? Én már a jó minőséggel is megelégednék, de sokkal több benne a disnózsír, mint gyerekkoromban. Látszik is a színén, hogy sokkal világosabb a sok fehér folt miatt. Régen a hús sokkal több volt, és látszott is a színén.
Ha így folytatják, végképp ehetetlen lesz. A Gyulai már tönkrement, tele van mindenféle mócsinggal, és baromi zsíros is. :-((
Sikerült valakinek ehető húsvéti nyulat venni, ami csokoládéból van, és nem "keményített növény zsírból"? Külföldi is jöhet, csak legalább emberi fogyasztásra alkalmas legyen.
A gazdagréti piac lehetne a minta 2011. április 2. 12:39
MNO - GB Belátható időn belül a helyi piacok fejlesztésére az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program (ÚMVP) keretében forrásokra lehet majd pályázni annak érdekében, hogy a helyben vagy a kistérségben megtermelt áru mielőbb a helyi közösségekhez juthasson el közvetítők nélkül – mondta Ángyán József, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára szombaton Budapesten, amikor bemutatták az újságíróknak a gazdagréti őstermelői piacot.
A kistermelői áruk helyi, lakótelepi értékesítésének ötletét Király Nóra XI. kerületi önkormányzati képviselő vetette fel és valósította meg Gazdagréten. A múlt év decemberében indított kezdeményezést felkarolta Szederkényi Károly, a gazdagréti Szent Angyalok-templom plébánosa, aki helyet adott a piacnak a templomkertben.
A szombatonkénti őstermelői piacon először még csak két árus kínálta portékáit, most már azonban húszan vannak, akik szombatonként a gazdagréti lakótelepen élőket friss áruval látják el. A siker nyomán március elején Kelenvölgyben nyílt hasonló piac, április 9-én pedig az őrmezői lakótelepen is megkezdi működését az őstermelői árukat kínáló piac.
A kezdeményezéseket a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) támogatásával hozták létre. Hoffmann Tamás, a fővárosi kerület polgármestere szerint a kezdeményezés azért lehet sikeres, mert olyan árukat kínálnak az őstermelők a helyieknek, amelyekért gyakran igen sokat kellene utazniuk, vagy a környéken egyáltalán nem is kaphatók. Ezért Kelenföldön és Albertfalván is terveznek őstermelői árusítást.
Ángyán József az MTI-nek elmondta: a Vidékfejlesztési Minisztérium támogatja a kezdeményezést, a helyi piacok fejlesztésére az ÚMVP forrásaiból mintegy 5 milliárd forintot kívánnak fordítani. Hozzátette: az áru útját le kell rövidíteni a termelő és a fogyasztó között, mivel a termék utaztatása jelentősen megdrágítja annak árát. Emellett az élelmiszer-kereskedelem megszervezését úgy célszerű elvégezni, hogy a helyben termelt árukat elsősorban a helyiek fogyasszák el, és csak a többletet szállítsák távolabbra.