Nekem a Living DNA adta a legjobb, valósághoz közelálló eredményt a cégek közül ( FTDNA, MyHeritage ) , németek voltak 99 %-ban az őseim. Szóval a következő lett az eredmény: Germán 93, 6 % ezen belül - dél-germán 79.1 % ( a német nyelvterület déli része ) északkelet-germán ( a volt NDK keleti része ) 14,5 %. van még 6,4 % balti, ez a indoeurópai ősök nyoma lehet.
Krizsán és Revák biztos hogy nem Balkáni nevek dél szláv, hanem szlovák vagy cseh.
A Balkáni találat az minden magyarnál relatíve magas a rigó mezei csata óta tömegével települtek be a dél szlávok Magyarországra évszázadokon keresztül, pl rengeteg az ics, ovics ra végződő családnév Magyarországon.
Ménich - Mönich névvel jöttek az ősök. A legtöbb találat USA, a következő Németország. Az is érdekes, hogy a 2111 lehetséges genetikai rokon közül egy sincs ezzel a névvel.
Közben a családfa adatok feltöltésénél feldobta az egyik unokabátyámat, akivel eléggé hasonlítunk egymásra és őt sem adta be találatnak. :D
Egyrészt kik voltak a névadó ősök Soroksáron? Pont most jutottam el oda én is :) (Meg tovább Harasztira + Taksonyba)
Másrészt valóban érdekes. Nekem kb 1/4 + egy pici rész ez a német/osztrák vonal és nekem hoz is 33% É-NY Európát
Azt tudni kell ezekről a tesztekről, hogy a jelenlegi populációt is figyelembe veszi. Illetve azt is tudni kell, hogy az egy dolog hogy anyutól és aputól 50-50%-ot kapunk, de a nagyszülőktól nem feltétlenól egyenlő mértékben,
Illeve ott van még a sajnálatos félrelépések is, ami anyakönyvekből nem feltétlenül derül ki.
Két dolgot javaslok. A Gedmatchra is érdemes feltölteni az eredményt (sztem másnak leírtam régebben) és ott is vannak remek ingyenes analizációs lehetőségek
Másik: Az DNS egyezések milyen nevűek? milyen nemzetiségűek?
Új vagyok itt a fórumon. Tegnap jött meg az eredmény a my heritage-től és kicsit nagyon meglepődtem.
Azt tudni kell, hogy a nevem alapján német ősőkkel rendelkezem. A családi legendárium is svábokként határozott meg minket. Első, apai ágoi unokatestvérem családfa kutatást végzett és eljutott Mária Terézia korába, amikor a névadő ősök bevándoroltak Soroksárra, ahol letelepedtek. Még azt a bajor falut is megtalálta, ahonnan elindultak.
Az etnikai becslés pedig a közetkező lett: 60% balkán, 20% kelet-európai, 8% finn, 12% britt-szigeteki (ír, skót, wales, angol).