Mesterkést szeretnék vásárolni, a régi megadta magát. Kérem írjanak mindazok, akiknek van valamilyen tapasztalata: milyet érdemes venni egy eléggé pörgős otthoni háztartáshoz. Komplett készletekről is érdekelnek tapasztalatok!
Ez mindkettő teljesen jó, de ha már ilyen kellemes Sabatier akcióba botlottál, miért ne legyen egységes és származzon mindkét méret ugyanattól a márkától?
Egyszerű hétköznapi falhasználó vagyok. A kínai, Fiskars késektől a sárga és kéknyelű ( nem tudom van-e érdemi különbség) FDick késig van itthon minden. A Lovász féle szerintem egész jó-, de a csúcs nálam egy szénacél régi bárd, aminek nagyon jó élt tudok varázsolni és nagyon tartós.
Anyóssal együtt élünk akinek úgy 15 éve nem lehet megmagyarázni, hogy nem az borotvaéles pl FDick késekkel szeleteljük a fém tepsiben és a kerámia tányéron a sütiket, megy egyébként is
Szóval java részét ( jobb kések) eldugtam előle, levittem a pincébe, amikor nekünk kell, élesen ott van.
FDick élezőacélom is van, illetve Einhell köszörű gépem, aminek az egyik köve kb 100/perc fordulatú és vízben forog a kő. Ha nem is másodpercek alatt, de viszonylag jó élt tudok vele alkotni, viszont az él szöge nem biztos, hogy mindig jó
Kérdésem az lenne, hogy konyhai körülmények közt van-e (egyszerűen) használható és tényleg használható késélező?
Akár kézi, akár elektromos.
Visszaolvasva a CS Premium késeket láttam ajánlottnak. ( emberi áron van) Az FDickhez képest jobb, rosszabb?
(A hétköznapi felhasználáson túl 3-4 havonta kb 160 kg hús, belsőség, csontos hús kerül feldolgozásra nagytestű kutyának, nyersetetés miatt)
Én is ezt használom, a lamniától rendeltem Finnországból. Szalagokat viszont már itthon vettem hozzá.
Nem jön át, milyen kiegészítőt írsz, a második videón is az alapgépet látom.
Eleinte vakartam a fejem, hogy forgásiránnyal szemben kell az egyik oldalt élezni, a legfinomabb szalagnál volt is olyan, hogy belekapott a szélébe de összességében jó kis masina. Mondjuk nem kicsit van túlárazva...
A konyhai kések gyors és egyszerű élezéséehez kerestem valami. Korábban egy Cheffs Choic masinát használtam, nagyjából elégedett voltam vele, de megvoltak a korlátai. Ezzel most maximálisan elégedett vagyok.
Üdv Urak! csak hogy lezáruljon ez a téma, én nem beszóltam, hanem sajnálkoztam, hogy csak-csak egymás lesajnálása itt is megy, most mindenkitől bocsánatot kérek, én ehhez a stílushoz kevés vagyok, hülyézzétek a fogalmaimat - én talán érdekesnek tituláltam volna - nem utaltam volna haverok előtti villogásra (nem is értem, hogy jött az oda), merthogy nem élezésben utazók a haverok, ugyebár, szóval azt sajnálom, hogy érzékenyek vagytok, de ezt más felé valahogy nem igazán érvényesítitek. Engem amúgy nem igen lehet megbántani, mert mint írtam, a stílus az ember. Tényleg, nem igazán értem, hogy lehet egy embert lehülyézni, mert olyan kifejezést használ, ami nem tetszik?! Amúgy trollozz nyugodtan, könnyebb, mint értelmes vitát (vitázni egy ilyen semmi témán???)folytatni, ha nem tetszik, amit írok, akkor troll vagyok. Most gondolom lángol az agyad, ölni is kész lennél, de, hogy örömet szerezzek, kilépek a topicból, nincs szükségem szinvonaltalan hsz.-ket olvasni, meg amúgy is a trollok közé mennék, ott legalább azonos a szinvonal - van, akinek magas, van akinek alacsony....Isten veletek - amúgy a késélező téma tartogatott volna egy-két érdekességet ( eladó reakciója, stb, stb) de ez már csak megmarad a trolloknak .....
Úgy jöttél ide, hogy beszóltál a topiclakóknak, miért nem úgy topicolnak ahogy Te szeretnéd. Utána tanácsot kértél, kaptál is de nem fogadtad el egy-már megbocsáss-de nagyon hülye indoklással.
Akkor mégis mit akarsz?
Egyébként a Fischer egy jó acél, meglep, hogy gondod volt vele. Amúgy bármilyen acélt ki lehet nyírni ha vizesen rakják el pl.
Ha nem azzal kezded, hogy neki is leugatod a fejét akkor keresd meg "bobo77" nicket a "Disznóvágás" topicról, tőle szoktunk Dick és egyéb cuccokat venni, korrekt srác és jó árai vannak.
Miért kell valakit azonnal földbetaposni, mert minőségi dolgot keres, a Fischer acélt is hentesek javasolták- az eladó szerint - aztán milyen is lett??? Az meg, hogy haverok előtt....hát a stílus maga az ember, én tanácsot akartam kapni, jött is, ostoba módon fejeztem ki az ellenérzésemet az ára miatt, aztán kapok a pofámba, osztjátok az észt, de azt aztán nem kapom, hogy valaki valamelyik acélt használta volna és mi is a véleménye róla! Sokra megyek veletek, ez sajnos nem egy fórum, hanem ...na, inkább hallgatok, kezdjetek tovább cikizni, mint a korábbi hsz-ek mutatják! Amúgy köszönöm!
Hülye fogalmaid vannak, már bocs'! Most minőséget keresel, vagy valami marketingesek kiagyalta kategóriát? Egy csomóan szívesen eladnak neked ennél semmivel se jobb fenőacélt háromszoros áron, attól boldogabb leszel?
Ha van bejáratott piaci hentesed, kérdezd meg őt nyugodtan, hogy milyenek a Dick fenőacélok. Mind ismeri.
Kicsit visszaolvastam a hsz-eket és isten bizony nem értem, miért kell itt is ölni egymást? Véleményt ne egymásról írjunk, hanem a késeinkről, gtapasztalatainkról és itt jön , amiért egyáltalán kerestem késes topikot: fenőacél minőségi érdekel, két éve kaptam ajándékba egy Fischer 10e körüli ára lehetett - utánakerestem most - és bizony két év alatt megették a késeim a bordázatot, talán polírszinten még megy. Szóval: komolyabb, de nem 40e ft-os fenő-élezőt keresek, vélemények, tapasztalatok érdekelnek, nem bánnám, ha a sima Master Hunteremet is vinné, bár inkább a konyhai késekhez használnám.
Félre értettél, nem a kések miatt várja a sulit, hanem a főzés miatt. Annyira nem érdekli még, lehet nem is fog akkora jelentőséget tulajdonítani neki, de mivel munka eszköze lesz a kés, biztos tudni fogja előbb utóbb hogy melyik a jó .
Az sem biztos hogy szeretni fogja amit tőlem kap, így lehet nem is használja majd sűrűn, de mikor a kezébe kerül a pályája kezdete jut az eszébe.
Szerintem nem jó ötlet. Aki nagyon mélyen benne van egy hobbiban, annak a környezete már nem tud olyan felszerelést venni, amivel tényleg elégedett lesz. Inkább áldozd fel a meglepetés részét és válasszon valamit saját maga!
Sok-sok oldalt visszaolvastam és sok érdekes, meglepő hozzászólást, véleményt találtam. Nem mondom hogy én vagyok Ichiro Hattori, de 5 japán kést használok napi szinten. Emellett persze vannak német ,portugál, és finn késeim is. Magam élezem őket, mindent japánból rendeltem a vizes fenőköveket is, mivel máson nem lehet élezni őket.
A véleményem késvásárlásról ?
A kés egyetlen értelme, lényege az ÉL! Nincs kevés használat vagy sok. Egy csirkebőr elvágása is vágás, ami legyen olyan amilyennek lennie kell, vagy amilyen síma csak lehet. Egy KÉST csak egyszer kell megvenni az életben. Drága? Igen! A hozzávaló vizes kövekkel ( 300#, 1000#3000#8000#) még drágább. De érdekes, az emberek nagy többsége 70-100 ezer forintos telefonokkal mászkál ami pár év és kuka.
Nem akarok észt osztani inkább csak gondolatokat ébreszteni és tudom,hogy az alumínium lemez is elvágja csirkebőrt.
Aki ide ír, annak van internete. Ha pedig van akkor használja bátran kések, élezési tanácsok, anyagok keresésére is akár... és ne hagyja ,hogy kína lerohanja a konyháját Jamie Olivér, és pontokért vásárolható késnek látszó tárgyak képében. Yutyub a barátunk!
Nem érdekel a téma. Ilyen agressziv birkák miatt nem fórumozik az ember. Én csak a véleményemet írtam. Senki re sem erőltettem rá semmit. Miért bántasz. Ne reagálj rá ha nem tetszik. Idióta.
Te öszze vissza beszélsz fogyatékos vagy esetleg? Ki mondta hogy a cs premiumot a molnál árulják. Azt mondtam hogy az is 3-4 ezer ft. ba kerül. Ahogy te is hivatkoztál rá. De veled többet nem beszélek. Nem érdekel hogy mit mondassz ne reagálj a bejegyzésemre, meg kérlek.