Dőre módon megengedtem az XP-nek, hogy frissítse magát...
Azóta nem tudok installálni olyan programokat, ami InstallShield -del települne. Olyan hibaüzenetet kapok, hogy:
" c:windowssystem32autoexec.nt A rendszerfájl nem megfelelő a futó MS-DOS és Microsoft Windows alkalmazásokhoz. Az alkalmazásból való kilépéshez kattintson a 'Bezárás' gombra. "
Már túrkáltam néhány órát a neten, de nem találtam meg a megoldást. Tud valaki segíteni?
Kérdés: Mire van állítva a rack? Primary slav, secondary master stb? A lényeg, hogy a berakott vinyót ennek megfelelően kell jumperelni, esetleg cabel selectre is állíthatod. Ha ezek után sem ismeri fel, akkor próbáld meg másik hdd-vel, hátha rossz az amit megpróbálsz betenni a rack-be.
Norton antivírusom van és egy frissítéskor szolt hogy kapcsoljam ki az SP2 biztonsági központjában a vírussellenőrzés figyelését. Nos nem engedi az a nyomorúlt SP2 kikapcsolni, vagyis felajánlja ahogy kell de nem kapcsol ki!
Admin jogom van az XP-ben amig csak a SP1 volt fent addig müködött.
Újratelepitettem a Sims2 úgy sem volt jó, a visszaállitási pont segitségével leszedtem a SP2. Úgy sem ment a Sims2 de legalább nem indult rögtön újra a gép. Végül leszedtem a Sims2 és újra visszatettem, igy most SP1 van a gépen és megy a Sims2. Az érdekes az hogy a Richard Burns rally végig jó volt és az közel egy időben jött ki a Sims2-vel. Valami nagy hiba van az XP-ben meg a Sims2 ben is szerintem.
Norton antivírusom van és egy frissítéskor szolt hogy kapcsoljam ki az SP2 biztonsági központjában a vírussellenőrzés figyelését. Nos nem engedi az a nyomorúlt SP2 kikapcsolni, vagyis felajánlja ahogy kell de nem kapcsol ki!
koesz, megoldodott, 1szeruen csak kontakthibas volt (nagy elmeny volt, bal kezzel balra fesziteni a benne levo vinyot es ugy hasznalni, mert kulonben levalasztodott)
most probaltam felismertetni 1 mobilracket a geppel, ami volt mar nehanyszor rakotve. nem ismeri fel (nem jelenik meg meghajtokent, mint regen). csinalhat ilyet az sp2?
Noshát a SP2-vel végeztem, egyenlőre nem lelek problémát - illetve egyet igen, bár az nem mostani, hanem egy-két hetes dolog.
Arról van szó, hogy ha az OE-ben egy mailben kapok egy linket, akkor arra rákattintva nem történik semmi. Ugyanez, illetve hasonló a helyzet, ha egy weboldalon akarok egy olyan linkre kattintani, ami egy új ablakban nyitná meg az oldalt: kinyílik egy üres lap és onnantól semmi. Startlap, Google ugyanígy (nem) működik.
Hasonló dolog: a www.omega.hu oldalon eddig tudtam zenét hallgatni úgy, hogy adott gombokra kattintottam. Ilyenkor eddig az volt, hogy kinyílt a Media Playerem és lejátszotta a neten keresztül a zenét. (Próbáljátok ki, így van.) Most meg megnyílik egy üres oldal és semmi más...
Vajon mi lehet az a dolog, amit nem vagyok képes észrevenni? Akármit csinálok, nem tudom használhatóvá tenni a gépemet. Van valami ötletetek?
Sikeresen telepítettem az sp2-t (eddig azt hiszem). Csak annyi a probléma, hogy a notepad.exe nem műxik. Ha meglévő text fájlt akarok megnyitni, közli, hogy nem win32 alkalmazás. Ugyanezt írja, ha a közvetlenül a notepad.exe megnyitásával új exe fájlt írok, elmentem és meg akarom nyitni, vagy valamilyen ini, dat stb. fájlhoz próbálom társítani. A notepad.exe létrehozás dátuma 2004.08.18, a verzió 5.1.2600.2180 (xpsp_sp2_rtm.040803-2158). Csak megkerülni tudtam a problémát, egy régi (2001-es dátumozású) fájlt átneveztem és bemásoltam, és átirányítottam erre a hivatkozást. Most minden jó, mint régen. Mit szóltok hozzá, mi lehet ez?
az ok, amiért nem ajánljuk mindössze annyi hogy mind az MS szervereit leterheli mind a te sávszélességedet foglalja, egyébként technikailag felrakhatod a gépedre, semmi tartalmi különbség nincs e csomag és a Windows Update-en lévő csomag között, mindössze annyi, hogy ez minden szükséges komponenst tartalmaz, míg a Windows Update-es lehetőség esetén a gépre egyedileg kerülnek a (addig még nem fenn lévő) javítások..
Köszi! Mondjuk modemmel azért biztos nem próbálom majd meg, napokig töltögethetném, ráadásul több gépre is kéne (tesó, haver, bné, enyém) és az se hátrány ha megmarad egy file-ként, hogy bármikor a legközelebbi XP reinstallnál simán rá lehessen nyomni. A 266 megás verióval én is óvatos vagyok, ha a Microsoft se ajánlja, akkor talán valóban hanyagolni kéne 1 gépre. ;) Úgyhogy továbbra is várok valaki jó érzésűtől egy linket a kisebb méretű SP2-re! :)
Sp2 teleptése után, ha hálózai meghajtóról nyitok meg egy xls-t, vagy doc-ot, és utánna rá akarok menteni, mindig belepofázik, hogy más is módosíthatta ezt a file-t, biztos rá akarok menteni?!!!!!
2 napja feltelepítettem az SP2-t az otthoni gépemre. Semmi különösebb probléma nem adódott, kivéve, hogy az IE azóta nem működik ("A kiszolgáló nem található vagy DNS-hiba") és a helyi hálózatra azt írja ki, hogy "Ez a kapcsolat korlátozott vagy nem jött létre", majd a Javítás gomb után nem tudja megújítani az IP címet. A netet egyébként ADSL-lel érem el. Azóta mondjuk Mozillát vagy Mozilla Firefoxot használok, de Firefoxban pl a freeemail nem jelentkeztet be az Istenért sem. Szóval érdekes dolgok történnek. Tudna segíteni valaki, hogy most mi a teendő? Köszi!!