Sziasztok, segítség kellene! Eddig még mindig segítettek a fórumozók.... Van egy Privileg PWC1716 szárítógépem, ami nem indul el, hibakódot ír ki: 07. Mi lehet vele, hívjak szerelőt? Minden segítség jól jönne:Elisabeth
A következő velem történt sajnálatos esetet szeretném megosztani veletek, hogy még véletlenül se járjatok úgy mint én.
Mosógépet szerettem volna vásárolni, lehetőleg újszerűt, esetleg kicsit sérültet, kedvezőbb árban mint ahogy azt a szaküzletekben.
Az egyik ingyenes hirdető portálon találtam egyet, ( László, D László eladó ) a hirdetés szövege ÚJ BEMUTATÓ DARAB 49,990,-Ft. Gondoltam ez a nekem való, nem is gyanúsan olcsó, nem is túl drága. Telefonon történt érdeklődésemre a válasz a következő :
újszerű, kb 5-10 alkalommal használt, éppen hogy csak beindították a bemutatók kedvéért
Miután kiderült, hogy ráadásul ez egy bemutató teremmel rendelkező Kft. ( Valmart Kft. 1114 Bp. Eszék u. 3. ) , úgy gondoltam, hogy itt aztán végképp nem lehet semmi probléma.
Annak rendje és módja szerint 2014.10.06.-án elmentem a készülékért, haza hoztam és bekapcsoltam.
Itt kezdődött a kálváriám és a megvilágosodás. A gép orrán száján ömlött a víz, se baj, leveszem a gép tetejét, biztosan csak egy cső van lecsúszva a helyéről. A látvány ami fogadott : ütött kopott, szigetelőszalaggal betekert vezeték hegyek, rommá rohadva, rozsdásodva az egész belseje.
Ez nyilván nem lehet ÚJ BEMUTATÓ DARAB, azonnal hívtam az ÜZLETET válasz : terelés jobbra balra, ők sem látták belülről, biztos csak egy cső stb. A gépet következő héten vissza vittem, válasz semmi gond, úgy is jönnek új gépek, cserélik és futárral küldik a következő héten.
AZÓTA IS KÜLDIK !!!
Természetesen 2014.10.06.-óta nap mint nap próbálok telefonon egyeztetni és a megoldás irányába terelni a dolgot. A telefont 30-40 csörgetés után sem veszik fel, ha mégis, akkor hazudnak, de mindent.
- meg van az újgép, küldik futárral, itt a fuvarlevélszám a csomag követéshez
természetesen a futárszolgálatnál se a Valmart Kft.-, se a fuvarlevélszám nem szerepel
- nem probléma szerintük ez nem lehetséges, de akkor majd ők házhozszállítják
- természetesen az autó lerobbant ezért ez sem sikerült
- nem baj, akkor inkább vissza adják a pénzt, menjek be érte, 3-4-szer próbálkoztam,
most nincs itt ennyi pénz, majd hozza kolléga, de még se, jöjjek holnap stb.
- akkor inkább átutalják a számlámra, ja de most nincs annyi pénz a számlán, ja lefagyott a rendszer, ja majd holnap már biztosan küldöm, stb.
- küldött egy banki bizonylatot a befizetésről, ami valami oknál fogva szintén nem érkezett meg, nyilván ez is csak egy újabb időhúzás, átverés volt
Mondhatom hogy igen ötletgazdagok, ennyi hazugságot művészet kitalálni és nem kevésbé a vásárlónak gátlástalanul előadni.
A lényeg, hogy ilyen undorító a vásárlók átverésére szakosodott, hazug jellemtelen társasággal már régen találkoztam.
Nem akarom tovább untatni vásárló szándékú társaimat (pedig még a felét sem írtam le ), csak arra szeretném felhívni a figyelmeteket, ha jót akartok magatoknak, innen ne vásároljatok SEMMIT.
CSAK ABBAN AZ ESETBEN HA IPARI HULLADÉKRA PÁLYÁZTOK !!!
Sziasztok! Vásároltunk tegnap egy Zanussi ZRB33100WA alulfagyasztós kombinált hűtő/fagyasztót.....ár/érték arányban,megbízhatóságban csak jókat olvastam róla.....olyan "gondom/kérdésem lenne, hogy számomra nem elég "hideg" a hűtőtér,és az ott tartott élelmiszerek....most 12-14 órája üzemel, a fagyasztórészében a jégkockatartóban fagyott a víz....más per pill nincs a fagyasztóban....a hűtőrésze még félig sincs pakolva, de 4-4,2-en áll most az 5-fokozatú kapcsoló.....nagyjából tisztában vagyok az e tipus működési elvével (rejtett kondenzátor, teljesen boritott,zárt hátlap,melegedő oldalfal hűtéskor, alulról a fagyasztótérből feláramoltatott hideg+ "hőelvonásos" hűtés felülről/oldalról.....volt kinn szakszervízes,mondta, hogy teljesen rendben a készülék.....4-es fokozaton fogja majd kb. 4-6 C-fokra lehűteni a hűtőtérben az élelmiszert.. az üvegpolcok a hűtőtérben hidegek,de a rajtuk tárolt (dobozokban lévő,általában)élelmiszer....háááááát,az nekem nem tűnik annak....most (a szerelő tanácsára)betettem egy 1-l-es vízzel teli korsóban egy hőmérőt....kiváncsi leszek,leküldi-e ezt egy idő (mennyi??)után 4-6 fokra....? Valami nem okés, vagy ez így teljesen jól működik.....???? Nem tudom, hogy merjek így pl. egy lábasban kihűlt húst/pörköltet betenni a hűtőtérbe, hiiszen simán nem hideg.....szerintem.....
Jött egy szerelő és 3 perc alatt elmagyarázta, hogy a nincs víznyomás az azt jelenti, hogy nem elegendő. Az elektronika csak a töltési időt méri és úgy találta, hogy az kevés.
de hát ha az elektronika tudja mérni akkor a használó is tudná, csak egy óra és egy fül kell hozzá.
Az un. csempeszelep volt elvízkövesedve, azaz x idő alatt kevesebb víz folyt mint amit a mosógép elektronikája kért.
kb. 15 sec egy töltés, ez alatt belemegy kb. 2 liter víz, most meg hogy a vízkő eltávolítva kb. 4 liter.
Ilyen az szitúáció amikor nem fogalmaznak szabatosan. Mert a nincs víznyomás az nem egyenlő a kevés víznyomással.
Mondjuk a kevés is szubjektív.
De most már elmélyedek az agyon elektronízált mosógépek működési technológiájába és jelenteni fogok.
Kedves fórumozók. A párom nagykonyhai robotgépe megállt menetközben. Szétszerelés után kiderült , hogy beállt a csapágy a villany motorban. Ennek cseréje megtörtént de még mindig semmi. Meg se mozdult. Méregetés után a villanymotor szénkefe bekotésénél találtam tekercseket amik szét égtek. Ehhez kérnék segítséget, mi ez? És mire cseréljem? Köszönöm
Kérjük hívja munkanapokon 8-18 óráig ügyfélszolgálatunkat a 40/109-109-es telefonszámon, hogy szerelőt küldhessünk ki.
A hibabejelentés során a következő adatokra lesz szükség, garanciális készülék esetén: - modellszám (arc 5754) - verziószám ( 12 karakter 85...) - megtalálja a garanciajegy hátulján vagy gépen - gyáriszám (12 karakter ...) - megtalálja a garanciajegy hátulján vagy a gépen - vásárlás helye, ideje - számla, nyugta sorszáma - Ön elérhetőségei --
/Üdvözlettel:/
Kedves Andrea* /Whirlpool ügyfélszolgálat/
kedves Andrea azért írtam nektek mert azt a kurva telefont nem veszitek fel !
A garancia érvényesítés egy frissen vásárolt mosógépnél.
Bedöglött a 4. automata mosógépem 13 év után. Gondoltam nem javítattatom, veszek újat. A választás egy Whirpoll AWE tipusra esett.
Viszonylag simán ment a vásárlás a 3. nap után házhoz is hozták.
Beállítom, rákötöm a rákötni valókat majd a próba üzem. elindul majd 10 perc után leáll.
Gondoltam hülye vagyok még egyszer áttanulmányozom a kezelési utasítás. Sorolja a hiba lehetőségeket, közte az is ha nincs víznyomás. itt ahiba ugyanis az volt hogy mint írtam indulás után 10 perccel leállt azt jelezte, hogy nincs víznyomás. Véletlen megnyomtam a start gombot és ha mi sem történ volna ment tovább a masina.
Hanem úgy 1 óra mulva ránézek agépre és látom újra áll. megint jelzi, hogy nincs víznyomás.
A starttal indítom és időre elvégezi a mosást a gép. Majd ez még vagy 4 -5 mosásnál. tehát a program alatt legalább kétszer be kell avatkozni. na de nem azért vettem ótomata gépet, hogy állandóan lessem.
mire van a garancia ,
Nagynehezen megtalálom a 26 nyelvű között a magyarnyelvűt is így : Hu jótállásijegy , inf. a garanciális tevékenységről itt egy telefon és egy e-mail. A telefonon 4 x i próbálkozás után feladom. A rohadtak automatára kapcsolnak majd 3 kör után, hogy minden munkatárs foglalt.
Mi a fasznak van az email ? na oda a következő szöveg :
Tisztelt Vevőszolgálat !
Vásároltunk jún 4 .-én egy Whirpool. AWE 2250 jelzésű mosógépet. Eddig 8 mosás volt.
A fent jelzett mosógép vezérlésében lehet valami baj. A program elindul, majd kb. 10 perc után leáll. Mindig azt jelzi, hogy nincs víznyomás, de ez nem igaz hiszen előzőleg töltött bele vizet. Csak a jobb alsó C Start/szünetgomb megnyomására megy újra. Aztán a 2 órás programnál a közepe felé újra leáll, szintén falsul azt jelzi, hogy nincs víznyomás (ami nem igaz ). Kettő órát csak nem állok a mosógép mellett, hogy újraindítsam. Kérem szíveskedjenek intézkedni a javításról. Üdvözlettel . Kekecfalvi Ügyfél Jakab xxx x Bp.XXVII. ker Y. u. 777 tel yyyyyyyyyyy
Andrea válaszolt, hogy nem úgy van az hogy én írogatok. Nekiük.
Adott egy felültöltős mosógép - jó régi. Üzem közben kinyílott az ajtó és beszorult. Kérdés ,hogy van e olyan célszerszám vagy trükk amivel nyitható, pontosabban elforgatható a dob ? Az egy ajtó még csak a dob palástjához fordítható, de a másikhoz nem lehet hozzáférni. A gép már a méh, de az a pár ruha csak kivehető még ?
Van egy moulinex Hydrogen vízforralóm, ami az alábbi módon viselkedik. felrakom benne a vizet forrni, majd elkezd zúgni, a zúgás elkezd csendesedni, de nem kapcsol ki, hanem fogja magát és ki fut. Hol lehet benne a hiba? Javítható?
Sziasztok! Hűtőgép vásárlás előtt állok, ebben szeretném a segítségeteket kérni. A árhatár 125 000Ft körül van, fontos lenne még a NoFrost, az alacsony fogyasztás, hosszú élettartam és a max. 60cm szélesség. Eddig ezek a gépek jönnek számításba: Sharp SJ-340VBE, Sharp SJ-420VBE,Gorenje NRK6192JW, Whirlpool WBE33252NF, Bosch KGN33X71.
A hiba. a lehajtható ajtó túl lett terhelve. Aki kipakolta rátérdelt és azóta nem zár: Vagy a rúgó túl lett terhelve vagy eltörött vagy kiugrott valami.
Most meg az első próba mosogatás betámasztott ajtóval: Azaz erősen benyomva és egy deszkával rögzítve: Még működik, de kérdés meddig. 5 éves a gép, eddig hibája még nem volt. érdemes javíttatni , lehet egyáltalán ?
Üdv aki tud egy kis segítséget adni a teka c620x páraelszívó telepítésében kérem jelezze. A gépet felraktam a helyére a kimenő csőre hogyan kell rákötni a kivezető szettet, mert nem találtam benne leírást. A benti keringetés illetve kivezetés közötti választó kart elforgatva mindig jön egy kis levegő a belső keringetés kivezető részénél ( felül elől). ( nem tudom mi lehet az oka??
Kinéztem egy Teka TL2000X párelszívót, próbáltam utánnanézni több helyen is, de ezt a modellt csak a media marktban lehet beszerezni, még a Teka hivatalos katalógusában sem szerepel.
Mi lehet ennek az oka, van ezzel a típussal kapcsolatban valakinek tapasztalata?
Bezzeg a Teka TL1-62 bárhol be lehet szerezni, de ha jól tudom a 2000-s nagyobb teljesítményű.
A mikrohullámú sütő ajtaján található védőfólia pár helyen sérült részeit mivel lehet kijavítani? Arról van szó, hogy a mikrohullámú sütő ajtaján található védőfólia pár helyen megsérült. http://kepfeltoltes.hu/view/140306/DSC02816_www.kepfeltoltes.hu_.jpg Ebből kifolyólag ez a rész működés közben szikrázik, mert fémmel érintkeznek a mikrohullámok. Mivel lehetne a sérült fóliát pótolni? Az átlátszó ragasztószalag megteszi? Vagy az nem arra való? Az ajtó fölötti részen szintén sérült pár helyen a zománc, ezeken a helyeken égésnyomok látszódnak. Ezt milyen festékkel javítsam ki? Hőálló zománcfestékkel, amikkel a rézcsöveket festik vagy háztartási gépek festésére való festékspray-el?
Sza!Igen,jól gondolod,azt is beleszámolja a súlyautómatika.Sokat megtakarítasz ezzel a módszerrel,és a vízkövesédést is megelőzöd...A gépnek sem ártasz vele,sőt...Ha tudnánk mi folyik a csapból...
Whirlpool ADP 4546 os tipusú mosogatogépem keringető szivattyuját felujjitottam. Persejt cseréltem benne, a forgorészét pedig epoxi gyontával megragasztottam mivel szétkopotatta a háza és kettévált. Most jelenleg müködik rendesen. Az uj szivattyú 30000ft ba került volna.Tudok segiteni valakinek irjatok.