Keresés

Részletes keresés

vazola83 Creative Commons License 9 órája 0 0 151383

Mindegy... szerintem, mert valójában.

A társasházban hivatalból,
Van földelés és az a szolgálattói PEN-re is rá van kötve.
Plusz az utcából bejövő csövek/egyebek is a házban EPH-zva vannak már a házba belépésnél.

A saját lakás hálózatában
- akár PE érkezik már a lakásba
- akár PEN és saját PEN bontással lesz PE a lakásban

Az EPH-t megcsinálhatja magának a saját lakás hálózatában.

Nomeg a FI (ÁVK RCD) relét is berakhatja, ha még nincs >> az elosztójába.

Előzmény: szakmókus (151382)
szakmókus Creative Commons License 14 órája -1 0 151382

Azt írja lakás. Talán emeleti. PEN-PE amihez hozzáfér...De ki tudja.

Előzmény: tfe_tng (151381)
tfe_tng Creative Commons License 15 órája 0 1 151381

Nem.

Rendes földelőszonda kell a földelőhálózathoz, ebből utána csinálhatsz EPH-t, de fordítva nem. 

Előzmény: Both Lacika (151366)
szakmókus Creative Commons License 17 órája 0 0 151380

"Szerintem mérlegelés kérdése:

Bejöhet a házba idegen potenciál, vagy nem."

Ugyebár kérdés hogy a csőben lévő víz vezetőképessége, vagy a cső falán a lerakódás mennyire számottevő. 

Ez vita forrása amióta a fém csövek kiváltásra kerultek, vagy mint a lefolyóba köthető vezetőképes szakasz mint lehetőség.

Az  EPH létesítése ajánlott akkor is ha szó sincs idegen potenciál bejövetelére. Viszont az idegen potenciál esetén kell de vannak kivételek ahol nem szabad akkor sem.

Előzmény: Mr. Pepe00 (151379)
Mr. Pepe00 Creative Commons License 19 órája -1 0 151379

Bekössem vagy ne kössem be? Öt rétegű cső jön a vízóráig.

Szerintem mérlegelés kérdése:

Bejöhet a házba idegen potenciál, vagy nem.

Ha a vízóra a kertben van, akkor bekötném.

Ha a lakásba van, akkor meg eldöntendő kérdés.

Előzmény: szakmókus (151377)
vazola83 Creative Commons License 20 órája -3 0 151378
szakmókus Creative Commons License 21 órája 0 0 151377

"... ki szeretném alakítani a vízhálózatról a lakásban a földelési hálózatot 6 mm2 vezetékkel"

"... egy félcolos földelési bilinccsel kialakíthatom a földelési hálózatot ?"

Az elosztó PE pontjáról alakítod ki a földelési hálózatot. A vízvezeték ahhoz csatlakozik és azt már EPH néven nevezzuk.

Írásodból az érthető hogy te a vízhálózatot tartod földelésnek.

cucu Creative Commons License 3 napja 0 0 151376

Köszi a gyors választ! Én is erre gondoltam, ettől tartok, hogy az anód kezdett elfogyni. Mi másért csöpögne, ha eddig nem csöpögött...

A bojler nem túl régi, kinézetre az alaplapja kifejezetten újnak látszik. Pont egy éve vettük a házat, és még nem volt időm ezzel foglalkozni. 

Eléggé szűk helyen van, így ha le kéne vennem a helyéről, nem tudom, hogyan fogom megoldani, 120 literes. Van egy 1 évesünk is, az 80 literes, és lehet, hogy érdemes volna azt feltennem.

Imádkozm, hogy kibírja amíg a fagyok elmúlnak...

Előzmény: irzogolo (151375)
irzogolo Creative Commons License 3 napja 0 1 151375

Nem a vízkőtől hanem tapasztalatok szerint az anód teljes szétrohadásától csepeghet ott, már ha eredetileg minden előrásszerűen lett szerelve. Az meg azért jó, mert utána már a tartály lukad ki, ha az anód teljesen elköszönt.  

Természetesen mindez akkor reális, ha sok-sok éve nem volt rendbehozva, 1-2 év alatt valószínűtlen.

Még ezeknél a hajdú szaroknál az szokott lenni, ezeken csepeg a túlnyomásszelep normálisan, de ha nem tud, akkor a nyomás utat keres másfelé.

Egyre drágábbak, de ami szomorú, exponenciálisan silányabbak a bojler alkatrészek is.

Régen ilyen szarba hanyagolt 10éve rá sem néztek békebeli bojlerben kicseréltél vadiújra mindent, és újabb évtizedes használatra is volt esély.

Ez ma már így nem valószinű.

Előzmény: cucu (151374)
cucu Creative Commons License 3 napja -1 1 151374

Szia!

Szóval Te vagy a haverom...!? Jó tudni! :) És még ő beszél (arcátlanul) a több nickes írogatásokról... Én ezt nevezem "vastag bőr" effektusnak.

Kicsit bánom már, hogy a kedvenc "művészem" nevével azonosítottam a fickót. Annál is inkább, mert Besenyő Pista bácsi megalkotója kimagaslóan intelligens személy, ami magában hordozza az egyenes jellemet. De mostmár mindegy...

Különben is a villanybojlerem elkezdett enyhén csöpögni az anód csavarjánál. Nem nagyon, de nedves. Úgyis készültem már rendbe hozni, csak közbe jött a tél. Remélem kibírja tavaszig. 

Szerinted a vízkövesség okozhatja azt, hogy a tömítés átenged? Mire számíthatok, kibírja amíg jobb idő lesz?

Köszi előre is ha megosztod a tapasztalatodat!

Előzmény: gugli bácsi (151369)
Jahno Creative Commons License 4 napja -1 0 151373

Akkor mérje meg, de oda nem kell töltő sem powerbank.

Előzmény: vazola83 (151363)
Jahno Creative Commons License 4 napja -1 0 151372

Mondjuk én láttam. Neuront is.... Meg egy kisebb előadást arról, hogy szubatomi léptékben miképpen mozognak. Ez már ér?

Előzmény: cucu (151367)
cosomega2 Creative Commons License 4 napja -3 2 151371

Összeillesz a haveroddal Atis. Miért kell egy nap 2 nick-kel felvonulnod? 

Miért válaszolnék? Soha nem válaszoltam ilyen kérdésre.

Te atis, valamelyik fórumon olvastam egy villamossággal kapcsolatos kérdésedet. Ami igazán tetszett benne, azzal kezdted, hogy elnézést kérsz a helyesírási hibákért, mert angol billentyűzeted van. De annyira ökör voltál, hogy hol ékezettel, hol ékezet nélkül írtál.

Meg kell hagyni nagy fejlődésen mentél át, amikor idejöttél, nem volt ember, aki megértette volna, miről írsz.

Előzmény: gugli bácsi (151369)
cosomega2 Creative Commons License 4 napja -4 0 151370

Vamzer, megnyugtatlak, nálad sokkal több mindent láttam.

Mikor rendel a kuruzslód? Menj, mert hiányzik neki a pénzed. A múltkori beavatkozása sikertelen volt. Micsoda hülye egy figura vagy te, aki ilyenekkel foglalkozik, ráadásul még az neten közzé is teszi.

gugli bácsi Creative Commons License 4 napja -1 1 151369

Szia!

Ilyenkor napokig dunnyog..dehogy válaszol!

schlumberger Creative Commons License 4 napja -1 1 151368

Ő már látott elektront is! :)

Sőt, szabad elektront látott!  :-)

cucu Creative Commons License 4 napja -2 0 151367

Mindjárt jön Besenyő Pista bácsi, és megmondja neked a frankót! Ő már látott elektront is! :)

Both Lacika Creative Commons License 4 napja -1 0 151366

Sziasztok fórumozók !

Az én kérdésem csak annyi volna, hogy ki szeretném alakítani a vízhálózatról a lakásban a földelési hálózatot 6 mm2 vezetékkel nálam egy részen horganyzott vízvezeték van viszont a vízóra előtti részen 5 rétegű vízvezeték van kiépítve van jelentősége ennek és nálam nyugodtan egy félcolos földelési bilinccsel kialakíthatom a földelési hálózatot ?

Köszönöm a válaszokat

vazola83 Creative Commons License 4 napja -2 1 151365

Miért is kellene az egészet cserélni, ha forgórész a hibás ?!

Se vas, se réz nem romlik meg a korral az állórészben.

Előzmény: cucu (151347)
vazola83 Creative Commons License 4 napja -2 0 151363

SZÓ NEM VOLT índítózásról se más nagyobb fogyasztóról...

Csak egy álló autó túlzott nyugalmi áramáról van szó max.
Miközben minden le van kapcsolva és mérni szeretné mi vesz fel párszáz miliAmpert mégis non-stop.

ergo
Fölösleges arról okoskodni, ami szóba sem kerül.

Előzmény: Jahno (151341)
XIX sz Tutajos Creative Commons License 4 napja -1 0 151362

Szia!

Máshol sem!   Erre való a teherfuvarozó ......de 4db villanyoszlopnál többet nem vállalnak.

Előzmény: villszerelö (151361)
villszerelö Creative Commons License 4 napja -2 0 151361

Érdeklödöm tetöcsomagtrtos taxi létezik budapetn??

cosomega2 Creative Commons License 4 napja -3 1 151360

Miért zavar ez téged? Csak neked szabad PCL82-vel, vagy 80 éves TV képével szórakoztatni másokat?

Hangolod a többieket a kérdező ellen, mert rájöttél (nagyon későn), hogy igencsak hülyécske vagy mellette.

Előzmény: cucu (151340)
cosomega2 Creative Commons License 4 napja -3 0 151359

"Ha akksit töltünk, alapvető, hogy lecsatlakozunk minden másról, ill. leválasztjuk az elmenő áramkörökről. Hogy miért? Nem csak azért, mert így tanították nekünk hajdanában, hanem mert pl. meghibásodhat a töltő, "

Hol tanultad? Még mit tanultál?

Előzmény: cucu (151347)
szakmókus Creative Commons License 4 napja -1 0 151358

2. képhez: Tehát lekötheted...

3. kép: Az alapjárat nem funkció hanem uzem állapot. Az alapjáratot néhány érzékelő, szonda,adatából, fojtószelep állásábol számitja ki a vezérlő egység (ECU). Annak nem kell államdóan fesz alatt maradnia, ha el is felejtené a legutobbi beállításokat a keverék képzéshez magától ujra be kel tudnia állítani.

Ha a Skodámon fojtószelepet vagy egyéb szenzort ki kell takarítanom annak is elmegy az alapjárata (ugy hogy majd le szakad a motor a helyéről) de a harmadik ráindításkor már gond nélkul teszi mindezt. Szoftveresen biztosan jobb eredményt lehet elérni a beállításokkal de erre szakosodott szakembert még nem találtam. 

3.kép önmagáért beszél.Vagy autóvillamosság szerelő vagy Suzukis fórum ha magad akarod.

Előzmény: szicsu1007 (151350)
cosomega2 Creative Commons License 4 napja -3 0 151357

Kézrátételre szoruló. Ideje lenne újra elmenned valami kuruzslóhoz, akinek leadhatod a pénzed, mert újra átok van rajtad. Miről írkálsz? Skodáról? 

Előzmény: cucu (151352)
ksanyi52 Creative Commons License 4 napja -1 1 151356

Vagy 6 éve , ülök a kocsiba, indítanék, de még a lámpák sem égnek. Halálra rémültem hogy most mi van. Nincs mese rétettem a kis gagyi Ruszki töltőmet, azután benéztem a kocsiba,és fényt látok benne. Nappal valamit kivehettünk a kesztyűtartóból és nem lett visszacsukva az ajtaja. Szaladhattam volna ide a fórumra hogy mi van, az helyett 10 percmúlva indulhattunk az utunkra. Ennyit a hibamegállapításról.

Előzmény: Mr. Pepe00 (151353)
ksanyi52 Creative Commons License 4 napja -1 0 151355

Igazad van én csak Eb, vagy szünetmentes táp akksiját írtam.

Előzmény: Jahno (151348)
cucu Creative Commons License 4 napja -1 1 151354

Mások pedig fingreszelésnek mondanák.

Előzmény: Mr. Pepe00 (151353)
Mr. Pepe00 Creative Commons License 4 napja -1 0 151353

Elek azt mondaná, hogy e témával töltött idő és billentyűamortizáció miatt az a hibamegállapítás már átment gazdasági totálkárba.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!