Keresés

Részletes keresés

csupaszabo Creative Commons License 2003.08.26 0 0 955
Somamudi! Várom türelemmel a kérdéseimre a válaszokat. Remélem, vannak.
kormosvari Creative Commons License 2003.08.26 0 0 954
A múlt héten kaptam emailt, hogy Kicsi nevű szukám
- most lenne 1 éves meghalt. A fotóját korábban feltette ÖP a topikra. A halálának körülményei, illetve időpontja nem egészen tiszta. Nagyon sajnálom, egy gyönyörű kis kutyi volt.
Nagyon fáj érte a szívem.
Deloroszka Creative Commons License 2003.08.25 0 0 953
Én is örülök :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
A hír hozzám is eljutott úgyhogy valószínűleg igaz
Előzmény: csupaszabo (951)
csupaszabo Creative Commons License 2003.08.25 0 0 952
Jut eszembe! Mit tudtok róla: tényleg megszerezték valóvilágék az elismert tenyésztői szervezet címet?
Hozzám ilyen rémhírek jutottak el, még olyanabb körítéssel. Ha ez igaz, vége a fajtának.
csupaszabo Creative Commons License 2003.08.25 0 0 951
Örülök, hogy Cirip jó helyre került!
kormosvari Creative Commons License 2003.08.25 0 0 950
Valóban, a kutyi nagyon szép. Ja, igen, csak a válaszom után láttam, hogy a gazdi neve nem jól szerepel, de nem volt időm reagálni.
Egyébként voltak már kölykei is, Burkushoz hozták fedeztetni, de én nem láttam őket, és sajnos, a gazdi nem törzskönyveztette őket.
Remélem, a következőkben ez nem fog elmaradni.
Igen szép volt a kutya, kissé nehezen tűrte a fedeztetést, de kíváncsi lettem volna a kölykökre.
A gazdi megígérte, hogy egyszer elmegyünk, és megnézzük őket.
Előzmény: csupaszabo (949)
csupaszabo Creative Commons License 2003.08.24 0 0 949
Bár minden mudinak csak ennyi hibája lenne!
Előzmény: SZILAJ (948)
SZILAJ Creative Commons License 2003.08.23 0 0 948
Az a kutya tényleg nagyon szép, én láttam a TV-ben is mozgás közben. Én is meg akartam kérdezni, hogy kitól lehet. Kár, hogy a szeme kicsit világos. A gazdája egyébként Simicskó. A Simicska az egy másik. (Bocs)
Előzmény: cintos (946)
kormosvari Creative Commons License 2003.08.22 0 0 947
Szia, igen tudom. A kutya a Baromállási kennelből való. Üdv. Kormosvári
Előzmény: cintos (946)
cintos Creative Commons License 2003.08.21 0 0 946
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni, - csak érdeklődés szinten - esetleg tudja e valaki, hogy a Nők lapjában látható mudi kitől származik?(Simicska István kutyája) Csak mert nagyon teccik így külsőre.Köszönöm.
Ördögpirula Creative Commons License 2003.08.20 0 0 945
fringilla Creative Commons License 2003.08.18 0 0 944
Kedves xix!
Én még csak (vagy már?) 1 éve élek együtt egy mudigyerekkel. Teljesen kezdő vagyok, ő az első kutyám, igaz, a férjemnek már volt jópár évvel ezelött egy vizslája... Tehát teljesen naivan, és tulajdonképpen tudatlanul vágtunk bele, de sikerült, van egy jól szocializált, nyugis kutyánk, akivel bárhova elmehetünk, és hozzánk is jöhet akárki. A múlt héten pl. nagyobb társasággal voltunk táborozni, ahol csúcsidőben kb 15 db 1 és 10 év közötti gyerek nyúzta szegény kutyot. Ha jó kedve volt, akár a szájába is nyúlkálhattak, ha kevésbé, akkor szépen odébbment. Egyszer egy kislány nyúzását túlzásnak találta, ekkor csukott szájjal hátrafordult és ellökte a kezét. A sikerhez nagyban hozzájárult, hogy találtunk egy remek kutyaiskolát, ahol ismerték a fajtát, és az egész iskola a játékos tanításra épül, nem a földbedöngölésre. Ez tényleg nagyon fontos!!
Hogy mennyire fontos a nevelés, arra van két példám. Mindkét kutyussal egy utcában lakunk, kicsit fiatalabbak a mi fiunknál. Az egyik egy belga juhász, a másik egy aranyretriver. Kb egyforma nevelésben (semmiben) részesülnek, séta néhanapján, iskola nuku. A retriver végtelenül barátságos és kedves kutya lett még így is, imádja, ha a kerítésen keresztül dögönyözzük. A belga szegényke persze nem ilyen. Hisztérikus, üvöltős, beszari, szerintem teljesen készen van. Nagyon sajnálom őt. Azt gondolom, hogy hasonló bánásmóddal egy mudival is hasonló "végeredmény" érhető el...
Összefoglalva, legyen muditok, mert klassz kutya, tényleg "megéri a pénzét" :)), de készülj fel rá, hogy sok foglakozást igényel. Nem az a leteszik, és jó kutya lesz tipus.
Ja, ugatás: elég gyakran előfordul, hogy a mi kutyánk riasztja a többieket az utcában... De egyáltalán nem vészes az ugatása. Vadászösztön: asszem egy darab sem. Najó, a macsekokat imádja kergetni, de kiránduláson sohasem megy látótávolságon kívülre. De a szukák még ennyire sem mennek el. A múlt heti táborozáson egyszer aszittem elment, mert sehol sem volt, és a többiek mintha láttak volna egy kutyát a gáton kószálni. A szólongatásra egyszer csak előbújt az egyik kocsi alól nagyokat ásítva, és kérdezte, hogy mi van, miért nem hagyjuk aludni ....
Előzmény: xix71 (941)
kormosvari Creative Commons License 2003.08.11 0 0 943
Szia, Reménybeli Mudis !
Sok kérdést tettél fel a mudival kapcsolatban.
Ez számomra azt is jelentti, hogy gondosan akarsdönteni, és ez szimpatikus nekem.
Én kb 10 éve foglalkozom a fajtával, nem csak te-
nyésztek, hanem ki is képeztem néhányat ( értsd: tőlem származó, de a gazdik kora miatt szükségesnek ítélt esetben.
Először is egy nagyon gazda- és családkedvelő kutya a mudi. Jól viszonyul a gyerekekhez. Nálam idáig kb 70-80 kölyök született, de egy sem volt közülük, aki agresszív lett volna.
Értelmesek, intelligensek, ezt születésüktől hoz-
zák magukkal. Ehhez persze a gazdi hozzáteheti a többletet, és vehet is el, ha nem jól neveli.
Rendkívül jól tud alkalmazkodni, a méretei miatt is kedvelik, nem túl pici, de olyan kis-közepes méretű.
A szőrének ápolása nem igényel különösebb energiát. Nem kényes a táplálkozásnál, de a normális tartást elvárja. Nagyon jól nevelehtő, nem olyan akaratos és önfejű, mint pl. az aerdel. Egy kutyaiskolai ismerősnek volt egy aerdelje, hordta suliba, imádtuk, mert egy vagány kutya volt, de konok és önfejű volt, a gazdinak nagyon kézben kellett tartania. emellett fantasztikusan jó munkakutya volt.
Kicsi gyermekek mellé inkább a valalimvel szelí-
debb, befolyásolhatóbb kuytára van szükség.
Tapasztalataim alapján erre igen megfelelő a mudi, bár vele is következetesnek kell lenni. De óriási előnye, hogy rendkívül tanulékony.
Nem tudom, Pilisvörösvár mennyire messze van tőletek, de szívesen látlak, hogy ismerkedhess a fajtával. Most perpillanat nincs kölyök, de sok
felnőtt kutyát tudik Neked mutatni a környezetemben, az ajánlatom természetesen "vételkényszer nélküli". Ha érdekel, egyeztessünk időpontot.
Előzmény: xix71 (935)
Deloroszka Creative Commons License 2003.08.08 0 0 942
Amire nagyon figyelj az a diszplázia Csak szűrt kuyák kölykei között nézelődj
Amit kifejezetten ajánlanék az a Kormosvári-Hajtó kennel Nagyon meg vagyok elégedve Ledérrel
Jaa és nagyon vigyázz ezzel az ajánlással mert sok ellentmondó tanácsot kapsz és lehet hogy rossz felé írányitanak el Én is megjártam az első mudimmal
Amúgy eztc a fajtát csak javasolni tudom
Szerintem kifejezetten szeretik a gyerekeket
Nem ugat sokat de jelez
Vadászösztönt még nem figyeltem meg csak a verebeket szeretné megkergetni néha :)))
Előzmény: xix71 (941)
xix71 Creative Commons License 2003.08.08 0 0 941
hmmm...ennek fényében van olyan tenyészet amit kifejezetten ajánlanátok? A ház csak jöv?re lesz kész, és utánna lesz aktuális az egész mudi project, csak addig is a tájékozódás végett.
7végén CAC, ott is megfordulunk hátha lesz egy-két szimpatikus mudi-gazdi páros

xix

csupaszabo Creative Commons License 2003.08.08 0 0 940
Az öreg Bogár ismerte a saját tyúkokat, azokat sose bántotta. De ha a szomszédé átjött, azt elkapta, és megtépte. Nem harapta meg, mert tudta, hogy az tabu, csak éppen megkopasztotta őket. Úgy, ahogy Te is leírtad. Csupaszra!
Előzmény: Firedog (938)
csupaszabo Creative Commons License 2003.08.08 0 0 939
Túlzott ugatás némely családra jellemző. Ezért is érdemes megnézni a körülményeket és a szülőket, különösen az anyát, hiszen tőle tanulják a kölykök a helyes viselkedést.
Vadászösztöne nem kifejezett, de be lehet tanítani pl. vaddisznóvadászatra is. De tudok olyan mudiról, aki a II. világháború alatt borzot fogott rendszeresen, annak a gereznáját adták el, így jutott a család élelmiszerhez.
Gyerekek és mudi: nálam 3 pici van, két 5 és fél éves és egy majdnem 4 éves srác. Pepe kutyám eleinte nagyon félt tőlük (novemberben került hozzánk, nem ott lakunk a kutyával, így csak most nyáron ismerte meg a srácokat). Egyszer sem bántotta őket, igaz, a srácok is kutyaszeretetre vannak nevelve. Akkor sem bántotta Bence fiamat,m amikor az véletlenül éppen a farkán állt, csak megkérte finom fejodadörzsöléssel, hogy menjen egy kicsit arrébb.
Előzmény: xix71 (937)
Firedog Creative Commons License 2003.08.08 0 0 938
Nagyanyám mudija(?) elkapott a szomszédból egy tyúkot... amikor letette, a szerencsétlen szárnyason egy fia toll nem sok, anyi se volt! De a pipi - hihetetelen, de teljesen sértetlen volt!

Amúgy nyugodtam élt együtt a többi állattal, a macskákat se hajtotta... csak az a csirke...

Előzmény: xix71 (937)
xix71 Creative Commons License 2003.08.08 0 0 937
csupaszabó !

Köszi ! Én mégis egy kicsit még kukacoskodnék..

- vadászösztön?
- túlzott ugatás?

Még egyszer kösz.

xix

csupaszabo Creative Commons License 2003.08.08 0 0 936
Jelentem én aztán alapjáratban elfogult vagyok a fajtával szemben, mégis azt tudom mondani, hogy a mudi olyan, amilyennek eddig is leírták. Mármint a normális idegrendszerű, szocializált mudi.
Ha megadsz neki minmdent, amire egy tök átlag normális kutyának szüksége van és nem a poroszos, driullre építed a nevelését, akkor lesz egy álomkutyád.
Ha a poroszos földbevágdosós, megrugdosós módszert használja valaki a mudinál, akkor kap egy félénk, idegbeteg kutyát. De ez - gondolom én barom - nem fajtafüggő, minden normális kutya így reagál a felesleges és indokolatlan erőszakra.
Mielőtt köklyköt veszel, ajánlom, nézz körül több tenyésztőnél is. Hogyan tartja a kölyköket, félénkek vagy sem a kölykök, a gazdival, a többi kutyával, az idegennel szemben milyen a viselkedfésük.
Ha bármiben tudok segíteni, keress meg nyugodtan, korrekt felvilágosítást fogok adni.
Előzmény: xix71 (935)
xix71 Creative Commons License 2003.08.08 0 0 935
Üdv mindenkinek !

Jómagam jöv?re költözöm kertes házba ( párommal és apró gyermekünkel ) és er?sen szimpatizálok a mudival bár leginkább csak a pozitív oldaláról olvastam mindenhol...pedig gondolom kell lennie néhány rossz tulajdonságának is, ennyire perfekt kutya nincs...vagy igen? Hálátlan dolog ilyet kérdezni t?letek, elfogult tulajdonosoktól? Eddig egy kutyám volt életemben ( airedale terrier ) amit nagyon kedveltem de valami kicsit nyugisabbat szeretnék, már ami a többi kutyához való viszonyát illeti.
Tényleg nagyon ugatós a fajta? Persze tudom, ezt sok minden befolyásolhatja de alapvet?en egy terel?eb azt gondolnám sokat használja a hangját.
Mennyire er?s a vadászösztöne, mennyire jellemz?,hogy egy erdei kiránduláson elt?nik a s?r?ben ( ez a terrier-el gond volt )...de most ne gyertek azzal,hogy ez csak nevelés kérdése, a kutya alapvet? beállítottságára vagyok kíváncsi.Kicsi gyerekkel mennyire jön ki? Mi kész vagyunk sok id?t szánni az ebre, ideális esetben vinnénk " mindenhová" magunkkal.

Kíváncsian várom a reakciókat

xix

kormosvari Creative Commons License 2003.08.08 0 0 934
Nekem is ez jutott az eszembe a múlt héten, mert
kezdem firssíteni a honlapom, és kezembe került a Garam Kupa. Ne szomorkodj, ha szép élete volt, akkor Te megadtál neki mendent, és ha ő szeretett, akkor ő is megadott Neked mindent, amit lehetett.
Előzmény: csupaszabo (933)
csupaszabo Creative Commons License 2003.08.07 0 0 933
Kedden volt 5 éve, hogy Garikám meghalt. Kicsit szomorú voltam és még vagyok is.
Deloroszka Creative Commons License 2003.08.04 0 0 932
Rendben:))
Előzmény: kormosvari (931)
kormosvari Creative Commons License 2003.08.04 0 0 931
Én is szeretnék, majd összehangoljuk.
Előzmény: Deloroszka (926)
Deloroszka Creative Commons License 2003.08.03 0 0 930
Oké remélem még idén sikerül de ha mégsem mindenképpen megnézem a kennelt
Előzmény: csupaszabo (927)
Ördögpirula Creative Commons License 2003.08.02 0 0 929
:)))))))))
És a kis Morzsa szépen lenevelte Anyut a kutyautálatról,annyira,majdnem hazahozott görögországból 1 njuci jellegű mixet,mert 2 7ig velük volt,és nagyon megszerette.....
Merje még valaki azt állítani,hogy a kutyák nem tudnak minket nevelni...:))))
Pussz!
ÖP
Előzmény: csupaszabo (928)
csupaszabo Creative Commons License 2003.08.02 0 0 928
Istenem, már lassacskán 10 éve lesz, hogy megjelent nálam egy langaléta leányzó, és pillanatok alatt elolvadt a kis Morzsától! (Miközben anyukája úgy nézett a kiskutyára, mint egy kiadós adag hányásnyomra!)
Előzmény: Ördögpirula (921)
csupaszabo Creative Commons License 2003.08.02 0 0 927
Ajánlatos előtte hetekkel leegyeztetni az időpontot, mert a tenyésztő egyben szobrászművész is, és ha valami nagyobb darabon kopácsol, hát nem szívesen hagyja abba. Én most szeretnék augusztus elején menni Hozzá látogatóba, ezt kb. 1 hónapja már lebeszéltük, de még nincs fix időpont.
Előzmény: Deloroszka (926)
Deloroszka Creative Commons License 2003.08.01 0 0 926
Idén nyáron szeretnék eljutni a Szoborkerti-Mérges kennelbe egy kis tanulmányútra
Előzmény: csupaszabo (918)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!