Sajnos ez van. Nem feltétlenül kapsz olyat a boltban, amire szükséged volna.
Én pl. szeretem kapcsolós villásdugókkal felszerelni a naponta használatos berendezéseimet. Mert nyugodtabb vagyok, ha pl. a kenyérpirító ki van kapcsolva. Kihúzgálni meg macerás, mert hová tegyem a kihúzott vezetéket...
De nem mindegy, milyen fali konnektorba csatlakozik, mert úgy jó, ha lefelé lógnak a vezetékek és nem ferdén. Viszont újabban csak ferde lengő-konnektorokat kapni. Úgy kell vadászni az egyenes szerelésűekre. Ha pedig mondom a boltban, hogy mit szeretnék, csodálkozva néznek rám.
Ez sem igaz. Függ attól is milyen töltőid vannak. Ugyan ez igaz dugvillákra is, Van olyan, ahol 90o-ban megvan törve a kivezetés, ott fordítva van bedugva az egyik. Engem is idegesít.
A párhuzam inkább a felülvizsgálatokra lenne igaz. Két felülvizsgáló eltérő jegyzőkönyvére tartalmilag. Vagy két doktor, és eltérő diagnózis ugyanarról a páciensről... stb.
A melegedése; Ha a vezeték a terhelésnek megfelelő keresztmetszetű-megfelelő kismegszakitóval akkor az nem melegszik,Pl; Cu 2,5mm2 és 16A kismegszakitó.
A kötési/toldási pontok vészesek ilyen szempontból --ott egy laza csatlakozás,a végén égéshez vezethet.
Ezért célszerű 2-3 évente ellenőrizni, a csavaros kötést meghúzni (esetleg Wagot cserélni , ha elszineződött )
20-25 méter kb. Tudom, hogy a tűrésben benne van, de ha laza, nem melegszik nagyon? Azért kezdtem figyelni rá, mert klímát akarok rakatni, ami ugye hosszan működik.
Ezekről érdeklődtem, mert nem vagyok villanyszerelő és volt már 7 éve az oszlopon pen lazulás, de az óránál nem nézték meg. Amiket mértem, 1400w terhelés közel az órához 2 volt esés. Távolabb a ház másik végén, melléképületben 4 volt. Alu 2,5mm2 vezeték. Ha szintén távol 3500w terhelést adok próbaképpen, akkor 10 volt, 2,5mm2 réz vezetéken. Nem mérek egyébként különbséget alu és réz között.
Nullánál lehet némi átmeneti ellenállás mint ahogy irtam, igen, lehet az óra előtt is. Oda már szolgáltató kell. Be kell jelenteni hibára, de gondold át, ha mégsem ott van, kiszámlázzák a kiszállást.
A múltkor írtam a kicsit nagyobb feszültségesésről, mint kellene, amikor nagyobb fogyasztó működik, ez a bojlernél 1800w-os, 5 volt. Ha mindhárom fázison és külön a vezérelten /ami leágazik az egyik fázisról/ is ugyanakkora az esés ugyanakkora terhelésnél kb, akkor a probléma az óra előtt van, régi alu vezeték, stb. Jól gondolom?
Érdekelne, hogy ha 4 vezeték jön be az oszlopról a házba és van 3 nappali fázisom, mellette egy vezérelt is, akkor a vezérelt le van választva az egyik fázisról? Ha igen, hol választják le?
Mégis, mekkora szerinted a vezetékednek az alapterhelhetősége födémre fektetve? Mert a kurrens szabvány szerint az 27 A. Annak a fele meg több, mint 8.