Mivel használom a gyártmányidat, kicsit úgy érzem közvetlenebb lehetek.
"SÜNÖCSKÉNEK" kell igazat adnom, az ő általa említetteken kívül több minden képzelhető el, esetemben visszajelzésre, és a váltó állásától függő egyéb tereptárgyi elemek funkcióinak működtetésére használhatóak.
Csupán fantázia kérdése az egész, persze ezek lehetnek kevésbé fontosak a polarizációhoz képest.
Például egyszerűbb szerkezeti függések kialakítására, például az egyik hajtómű egyik állásban megszakítja, a másik állásban zárja egy másik hajtómű állítóáramkörét, vagy egy logikai áramkör 0/1 kapcsolója - akár a valóságban kulcsos függőségeket is lehet modellezni vele, mondjuk egy nyíltvonali iparvágány kiágazásnál.
Érdemes lenne egy alapos, sűrített levegős portalanítással kezdeni, mert ha jól látom, milliméter vastagon áll rajta. Ha ez megvan, akkor érdemes kipróbálni rajta a váltókat, fényeket stb., egy alapos síntisztítás után megpróbálni körbemenni rajta egy mozdonnyal. Az ugyanis, hogy teljesen vagy csak részben üzemképes, esetleg teljesen gatya, nagyban befolyásolja a végösszeget (függetlenül attól, hogy mennyit költöttél rá az építésekor).
Szeretnék egy kis segítséget kérni. Valamikor 20 évvel ezelőtt raktunk össze teljesen amatőr módon egy terepasztalt a gyerekeknek. Kb. 15 éve itt porosodik, nem nyúlt hozzá senki sem. A mérete 210X150 cm. Szeretném eladni, de lövésem sincs, hogy kb. mi lehet az értéke. Körbefotóztam mindent rajta. Segítenétek valami árat adni a dolognak?
Hello! Köszönöm szépen. Inkább ide írom, a gépem állandóan olyan levelezőt akar megnyitni, amit nem használok....elektroklimahárom /szám/ kukacgémélpontkom
Én csináltam egyszer úgy szigetelést, hogy lemértem a kerekek közötti távolságot, középen elvágtam a tengelyt és kb 1-2 mm-lecsiszoltam belőlük.Kicsit kihegyeztem a végüket és a méretre vágott tollbetétbe toltam bele őket. De lehet venni pl a VMC-be is különböző műanyagcsöveket ehhez.
Van-e valakinek elfekvőben ez a műanyag fogaskerék: tengely furat d= 3mm fogszám 12 0,5M vastagság : 1,2 mm Mindez egy Fleischmann 1309-s gőzösben van.
Kicsit önellentmondásba is kerülsz Magaddal, valamint újra írod azt, ami a tény, és már számtalanszor megbeszéltük: A mi cégünk jól, olcsón, és gyorsan dolgozik, ebből ön kettőt választhat.
Egyszer sem állítottam, hogy Kínából minőségi termékeket szerzek be. Erre senkit sem beszéltem rá, hogy onnan vegyen bármit is. Fogtam ki 1 dollárért 10 db 555 IC-t ami mind rossz volt. Néha van ilyen - az 1 dollárt simán visszaküldték...
Ez egy lehetőség, ha éppen nem élsz egy elektronikai bolt mellett, és van egy kis időd várni amíg a csomag megjön. (számomra nem adatott meg a fenti helyzet, ezért kényszerültem rá az alternatív "hulladékra". Ez van)
Továbbá, szintén nem rábeszélésként, vagy agitációként: az alábbi képen láthatók azok a LED-ek amik kínai beszerzésűek, valamint a többi alkatrész zöme is onnan van. Egyes kocsik már 10 éve napi szinten teszik a dolgukat. Mint előzőekben írtam, eddig 1 db LED volt picit halványabb, mint a többi. A képen nincs rajta az összes kocsi, kb. a 2/3-a van felpakolva, amiben ilyen világítás panelok vannak.
Teszt volt, mivel minden kocsiban van 1-1db 0,1-0,5F-os szuperkondi. Érdekelt, hogy bekapcsoláskor, együtt indulás esetén mit csinál a központ, és a táp. Nyikkhang nélkül elindult minden. Kb 2-2,2 A volt az indulási áram felvétel - központ előtti, a tápot mértem. Ebben benne volt a terepasztalban levő minimális elektronika, és a központ áramfelvétele is.
Aztán, ha mindenki feltöltődött akkor a képen lévő összes kocsi összesen kb 400mA-t fogyasztottak (központ nélkül számolva).
A saját tapasztalataim nagyon negatívak a "occsó" áron beszerzett kínai elektronikával. Az egy dolog, hogy sok alkatrészről derül ki rögtön, hogy egyáltalán nem működik. Ezeket az ember nyilván be sem építi. De feltűnően sok ilyen cucc döglik meg rövid idő után! Szinte biztos vagyok abban, hogy a kínaiak a bemérés során a paramétereket be nem tartó cuccokat dobják piacra bagóért.
Elvileg egy LED élettartama szinte végtelen (plusz egy nap), amennyiben betartják az üzemeltetési paramétereket (tudom, hogy ez nem igaz, kb. 10 éve vannak a lakásban LED-es lámpáim és már gyakorlatilag az összeset ki kellett cserélni) A kellemetlen az, hogyha beépíted és elromlik, a kiszedés és új beépítése sokkal több munka, mint amennyit egy ilyen LED ér (már amennyiben nem 10 forintos órabért sz;amolsz magadnak) Én kerülöm ezeket. A "hivatalos" úton beszerzett (Lomex, stb.) alkatrészekkel sokkal-sokkal kevesebb gond van.
Sajnos ezek ennyibe kerülnek 2ft/led. Valószínű ezek nagyellenőrzése megbukott egy inspekciós vizsgán, így a komplett csomag ment volna a kukába.... na ezeket menthetjük meg mi :) (tudom kis mintám van, de kb eddig legalább 200 LED-et már biztosan felhasználtam a kettő előbb linkelt típusból, és eddig mindegyik jó volt, 1 darabon látszódott, hogy picit halványabban világít a társainál.)
Amit linkeltél Hestore LED is jó - olyant is próbáltam. Ez magasabb, nem simul bele annyira a felső szerkezetbe, kevésbé tűnik lámpatestnek. A Kínai sokkal laposabb.