Keresés

Részletes keresés

Sütiszörny11 Creative Commons License 2014.02.15 0 0 539310

Elkezdődött a földmunka a játéktéren!

királyfurfang Creative Commons License 2014.02.15 0 0 539309

Tud valaki valami infót, hogy a rendőrség gecizni fog a nézőszámmal Szekszárdon? Nem lenne jó poénra leutazni.

KRIPO.67. Creative Commons License 2014.02.15 0 0 539308

következmény-nélküliséggel?

kibaszták Monizt

mit szeretnél még?

olvass vissza, amikor a m gittegylet okosai osztották az észt!

amik szerint Ricsibá le akart mondani, a raszta besértődött, Kubi összebaszott Ricsibával és a többi faszság....

nah, ott volt a szőnyegszélérehívás és ott borult ki a bili, mert Kubitól számonkérték a hollandokat

tehát volt egy kis pittyputty, amiből a gittegylet egy egész más mesét hozott össze jó szokásukhoz híven

a végeredmény ismert

Előzmény: Törölt nick (539304)
bilon21 Creative Commons License 2014.02.15 0 0 539307

üdv

 

a véleményem, hogy mi ebben a helyzetben nem engedhetjük meg, hogy top fizetésű játékos betlizzen.

nem szidom a vezetést, mert sokat tesznek a klubért, és láthatólag még ők is tanulják.

nem akakrok azzal sem takarózni, hogy sokan voltunk kik kételkedtek, mind valpoort, mind tuijp képességében...a videók alapján...

(persze megkaptuk, hogy moniz tudja...de ha azt nézzük, akkor a moniz-bébik közül kettő max három (besic, jenner, mateos), ha szegény adamsot is ideveszem, akkor négy játékos vált be, a kilencből.... )

(hozzáteszem, hogy tuijp egyik hátránya, és balszerencséje, hogy nincs olyan középpályásunk, vagy a taktikánk nem olyan, hogy amolyan "gyilkos gólpasszt" tudjon adni, márpedig tuijpnak létfontosságú a kiszolgálás)

 

azzal példálózni, hogy külföldön is sok a lyukas igazolás, nem helyes. mert míg ők egy év után kis veszteséggel, pénzért eladják, addig mi nem tudunk eladni senkit...

(és akkor még nem beszéltünk olyanról, hogy mekkora a merchandise bevételük, a leigazolás után...)

 

szerintem ez jó tanulópénz volt Kubatovnak és Orosznak, még ha fájdalmas is.

Valszeg ezért nincs szabadkeze Dollnak, és ezért nem röpködnek a nevek, mégha mindenki tudja is, hogy igazolni kell(ene)

 

Hajrá Fradi!

Törölt nick Creative Commons License 2014.02.15 0 0 539306

 

Új felállást próbált ki a klub, angol típusú menedzser lett a holland vezető. Nem jött be, mert a túl nagy szabad kéz és a pénz nélküliség ilyen problémákat is hoz magával.

Besic is lutri volt, nagyon bejött, Adams szegény szintén, - mennyien támadták, hogy honnan hozzuk ezt a bénát- és mégis milyen jó volt, de Tuijp is lutri volt. Utóbbi kevésbé tűnt annak leigazolásakor. Van ez így. Akinek nincs pénze komoly pénzért posztra igazolni, hanem kukázik, az többször belefut ilyen helyzetbe.

 

Ide nehéz hozni közepest játékost is, mert miért jönne ? Se színvonal, se néző, se kihívás.

Alapból jár egy szint a fizetést illetően másként el sem kezdődik a tárgyalás. Aztán lehet reménykedni, hogy nem inkább egy 2. vagy 3. osztályú jobb ajánlatot fogad el nyugatról.

 

Mindenki aranyat várt, 10 éve várjuk. Ezt a vezetőség hivatalosan is bejelentette nyáron, hogy ez az elvárás.

Innentől kezdve Monizon még nagyobb nyomás volt. Tudta, hogy a keret nem alkalmas erre, látta  tavaszi szenvedést a védekező csapatok ellen, állandó végzetes hibákat minden csapatrészben, kellenek még játékosok. Jöttek. Döntést Moniz hozta. 

 

(Megjegyzem itt ebben a topicban is voltak kik javasolták ezt az angol típusú menedzser felépítést, nos ez ezzel jár.....)

Moniz bízott magában, a holland csatárban és tudta, hogy kell az aranyhoz még csatár (is) Böde mellé, szinte minden áron és az arany majd elhalkít minden kétkedőt.

 

Nem jött be több játékos sem és utólag sok minden másként kellett volna, mind az életben sokszor kiderül UTÓLAG.

A vezetőség soha többször nem ad ilyen nagy hatáskört a vezetőedzőnek. hiba volt, ezt mind a két vezetőnk bejelentette, hibáztak ők is, beismerték a reggeli műsorban.

Kubatov szerint nagyobb kontroll kellett volna az edző felett, de a bökkenő, hogy ezen felállásban erre nem nagyon van lehetőség, akkor ez a felelősség Monizé volt.

Volt egy keret, hogy mire és kire használja, nos szabad keze volt. Csak az összeget kapta fentről, Ő használhatta el.

 

Értem én, hogy Kubatovot akkor ezért is szidni kell, de könyörgöm aki utálja a fideszt és Kubatovot, ne a Fradin keresztül tegye már !!!

 

Hajrá Fradi !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Előzmény: Törölt nick (539302)
Törölt nick Creative Commons License 2014.02.15 0 0 539305

Nem kellene Btk-tényállásokkal dobálózni, laikusként meg főleg nem. A már eleve nagyon nehezen megvalósítható tényállást (hiszen a hanyag kezelés elkövetéséhez törvényen alapuló kötelesség megszegése kell, mégpedig konkrét előírás, tehát általános gazdálkodási jogelv megsértése nem elég) 1999-ben egy jogegységi határozat tovább herélt, azóta tudod, hány alkalommal ítélt el valakit a bíróság jogerősen hanyag kezelés miatt? Egyszer sem, mert gyakorlatilag lehetetlen.

Előzmény: Törölt nick (539302)
Törölt nick Creative Commons License 2014.02.15 0 0 539304

Nem olyan nehéz felfogni szerintem hogy nem a szerződés tényével van gondom, hanem a szerződés minőségével és a szokásos következmény-nélküliséggel.

Előzmény: bigacsiga2003 (539303)
bigacsiga2003 Creative Commons License 2014.02.15 0 0 539303

kicsit komikus ez szerintem. nem teljesen értem, most akkor ebből mi a konklúzió?

 

ha meg nem igazolunk azért megy a sírás. ha nem igazolunk az azért van szinte mindig, mert nem tudtunk megfelelő szerződést - aminek csak egy pontja a havi fix fizetés - nyújtani. játék az egész, mint az élet. néha bejön a húzás, néha nem. 

szerintem teljesen feleslges ebből a Tuyp-Valpoort ügyből ekkora feneket csinálni. kubatov-orosz-moniz rossz döntést hoztak a két játékos szerződtetésével, van ilyen. nem múlik ezen igazából semmi. jó lesz ha már kezdődik a szezon :)

Előzmény: Törölt nick (539302)
Törölt nick Creative Commons License 2014.02.15 0 0 539302

"Bár szerintem sokkal hasznosabb volt az hogy a vezetőség rájött hogy jól átbaszták őket."

 

Az átbaszható vezetőség alkalmasságát egy egytől tízig tartó skálán hány pontra értékeled?

 

Ha elolvasol egy szerződést, különböző szcenáriókat gondolsz végig. Azt a szcenáriót nem gondolta végig ezek szerint egyik döntéshozó sem, hogy esetleg mégsem olyan jó teljesítményűek lesznek ezek a játékosok? Gondolom ez azért annyira nem számít ritkaságnak, vagy tévedek? Ilyenre nem kell felkészülnie egy futball vezetőnek? Ez amolyan derült égből villámcsapás volt, hátszóval, hogy ilyen VAN? Hüledezik mindenki a klubházban, de ezek után szerencsére már tudjuk, hogy ilyen bizony létezik.... Ezt most benézték, de többet nem fordul elő, becsszó?

 

Mert ha már feltételezzük - horrible dictu - hogy egy játékos mégsem olyan jól teljesít, akkor valamilyen módon kezelni kell ezt a helyzetet, hogy a klub anyagilag ne kerüljön hátrányos helyzetbe. Hiszen itt a klub a teljesítményért fizet, különben a Dunába is szórhatnánk a pénzt... Ha nincsen teljesítmény, akkor lóvé se legyen. Vagy legalábbis a kifizetendő pénz nagy része kapcsolódjon értékteremtéshez. Általában ez minden motivációs rendszer alapja, kvázi a kapitalizmus alapja: az egyéni érdek kialakítása az értékteremtésben. Ez itt mintha hiányzott volna. És erről valaki tehet. Valaki, aki ezeket a szerződéseket aláírta (fogalmam sincs ki az, amúgy).

 

Általában van egy olyan közmegegyezés, hogy egy vezető a rendelkezésre álló forrásokkal felelősen tartozik elszámolni. Ez egy olyan erős közmegegyezés, hogy egyesek - nyilván fradimobos, kommunista elhajlók - nem átallották még a BTK-ba is betenni egy ilyen szakaszt:

 

Hanyag kezelés

320. § (1) Akit olyan idegen vagyon kezelésével vagy felügyeletével bíztak meg, amelynek kezelése vagy felügyelete törvényen alapul, és az ebből folyó kötelességének megszegésével vagy elhanyagolásával gondatlanságból vagyoni hátrányt okoz, vétséget követ el, és két évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.


Persze csak egy naiv álmodozó vagyok, aki ezt szeretné, hogy az, hogy valaki vezető, ne csak azt jelentse, hogy felveszi a havi pénzt és fölényeskedik a többi földi halandóval szemben, hanem mutat némi szakértelmet és vállal felelősséget a hibáiért, vagy legalább tanul azokból. Újra és újra bebizonyosodik, hogy azért mert valaki jó politikai kapcsolatrendszerrel rendelkezik, még nem feltétlenül jó szakember és vezető. És ez még nem is zavarna, ha némi alázat és normális kommunikáció jelen lenne.

 

Esetleg a Klub kihívhatna 20.000 fradistát és megszavaztathatná őket, hogy szerintük jó-e az, ha a klub alkalmazottai = vezetői olyan szerződéseket kötnek, amik teljesítmény nélkül garantálnak kiugróan magas béreket. 

a fradistákkal van a baj Creative Commons License 2014.02.14 0 0 539301

tuijp, te vagy az?

Előzmény: Törölt nick (539297)
menj ezzel a gyerekkel Creative Commons License 2014.02.14 0 0 539300

:D

Előzmény: Swallow My Pie (539298)
bigacsiga2003 Creative Commons License 2014.02.14 0 0 539299

:) most izgulhatunk addig!!

Előzmény: Swallow My Pie (539298)
Swallow My Pie Creative Commons License 2014.02.14 0 0 539298

Jó, addig megteszed hogy elmész a büdös picsába?

Előzmény: Törölt nick (539297)
Törölt nick Creative Commons License 2014.02.14 0 0 539296

Igen elszámol, jelenleg az első percekben vagyunk a meccs végén lesz eredmény.Van neve.

Igen, készítettünk intézkedési tervet, sőt terveket,  bár szerintem sokkal hasznosabb volt az hogy a vezetőség rájött hogy jól átbaszták őket és léptek, ez a legjobb családban is előfordult már.

Én név szerint is fel tudnám sorolni hogy kiket kellene igazolni....pénzt , pénzt azt nem tudok adni.

Igen bízunk a csodában, a Csapatban a FRADI SZÍVben, a Szurkolótáborban és ezek egyvelegében.

EZ A HELYZET.

Ha megkérhetlek máshol irogasd hülyeségeidet.

 

Előzmény: Törölt nick (539286)
K-szektor Creative Commons License 2014.02.14 0 0 539295

Lehet van valami plusz 50%-os befizetési bónusz paypalon, amit sikerült aktiválnia. 

Előzmény: bigacsiga2003 (539294)
bigacsiga2003 Creative Commons License 2014.02.14 0 0 539294

100ezer dolcsi helyett egy milliot utalsz?

fasza!

Előzmény: Törölt nick (539290)
Törölt nick Creative Commons License 2014.02.14 0 0 539293

Akkor szürkületben nem nézünk rá. :)

(nyilvánvalóan én is erre az időszakra gondoltam tegnap, hisz ekkor teljesen átlátszó, szinte)

 

 

Előzmény: peterszky (539292)
peterszky Creative Commons License 2014.02.14 0 0 539292

Hazafelé megnéztem a plázát élőben, szerintem nem vészes egyáltalán ez a fémháló. Volt egy-két helyen, ahol kis hézag látható, azt azért mondjuk illene javítani, de rendes napfényben vagy a ledes világítással jó lesz ez. Szürkületben nem az igazi, ez tény. A főépület viszont veszett jól néz ki.

K-szektor Creative Commons License 2014.02.14 0 0 539291

Kicsi a tét, a kedvem sötét.

Előzmény: Törölt nick (539290)
Redhot100 Creative Commons License 2014.02.14 0 0 539289

Vidiben volt bocs.

Előzmény: solozo (539287)
James Uram Benson Madame Creative Commons License 2014.02.14 0 0 539288

Majd adsz rá keretet, mondjuk 100k CAD-ot, oks?

Előzmény: Törölt nick (539286)
solozo Creative Commons License 2014.02.14 0 0 539287

Favágó volt. Egyébként a Baranyi vidis volt. Beles miatt kb. elveszítettük az 1982-es bajnokságot, az a hazadás az ETO ellen, te jó isten...

Előzmény: Redhot100 (539285)
Redhot100 Creative Commons License 2014.02.14 0 0 539285

Nagyon nagy arc volt a Beles Feri!  Volt olyan hét amikor 2 lábat is eltört.  Volt egy hatalmas gyökér a Veszprémben akkor. Baranyi néven futott és római volt. Általában a répáját mutogatta az Üllőin meccs közben. Na neki is Feri rendezte le a virgácsait.

Előzmény: stevzay (539278)
green_d Creative Commons License 2014.02.14 0 0 539284

Csatlakozom. És megjegyzem, hogy ha jobban megfigyelitek most sem igazán drága játékosokat veszünk, inkább olyan rafkós igazolások ezek. Mateo kölcsön, Dibusz Dini egy kipukkadt csapatból... És a Töjpék is lejárt szerződésűek voltak, vagy a 2. csapatban nyomták mint Valport.

Qubiék elmondása szerint még van az adósságból, így csak akkor tudunk igazolni, ha bérkeret szabadul fel. Magyarul ha valaki FRADI-BÚ ki, akkor jöhet helyette.

Előzmény: Swallow My Pie (539246)
alázógyík Creative Commons License 2014.02.14 0 0 539283

:-))))

 

 

Előzmény: green_d (539282)
green_d Creative Commons License 2014.02.14 0 0 539282

Tök jó ez a piros X opció, trezegol, meg a civil öcsém fórumbú ki.

Nézem a Market blogján, hogy UEFA bejárás volt az új stadionba. Kicsit korán jöttek a srácok, biztos elrejtettek 1-2 pirót a női wc-ben.

K-szektor Creative Commons License 2014.02.14 0 0 539281

A Salzburgnál ugyanezt csinálták (például Leonardoval mielőtt hozzánk jött), mindenhol így működik olyanoknál, akik nem focizni akarnak, hanem pénzt keresni, kár emiatt a vezetőséget szídni.

Előzmény: Törölt nick (539216)
Törölt nick Creative Commons License 2014.02.14 0 0 539280

"Az lett volna gerincesség, ha Tuip követeli belevenni a szerződésébe, hogy ha nem teljesít, akkor visszafizet mindent."

 

LOL :-D

Előzmény: KRIPO.67. (539227)
Törölt nick Creative Commons License 2014.02.14 0 0 539279

Lesz holnap meccs Szekszárdon

A PMFC honlapján írt a felkészülési találkozóról.

A számokat és a két gárdát ismerve biztosan nem számíthatunk rossz iramú mérkőzésre szombaton. Arra biztatjuk szurkolóinkat, szimpatizánsainkat, aki teheti, s ideje is engedi az Szekszárdon tekintse meg a február 15-én, 15 órakor kezdődő Ferencvárosi TC – PMFC-MATIAS felkészülési mérkőzést! A találkozóval kapcsolatos pontos információkról a későbbiekben adunk tájékoztatást a pmfc.hu-n.

 

http://ulloi129.hu/2014/02/14/lesz-holnap-meccs-szekszardon/

 

stevzay Creative Commons License 2014.02.14 0 0 539278

Volt egy igazolásunk nagyon régen. Az évszámot már nem tudom. A poszt balhátvéd a tagot úgy hívtak Beles. Megfejthetetlen mit kereset a Fradiban.:)

Előzmény: Pac (539268)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!