Keresés

Részletes keresés

Éva31 Creative Commons License 2000.10.18 0 0 647
lacafaca
Rákérdezek újra a dokinál a felírható csíkra. Jelenleg én naponta kétszer mérek.

Nekem nincsenek göbök a hasamon. Most inkább az okoz gondot, hogy kék-zöld foltok maradnak a szúrás helyén. Ilyen szokott lenni időnként - hát most van az időnként.

Alig várom, hogy kicsengessenek, mert mintha menne lefelé a cukrom.

Éva31

lacafaca Creative Commons License 2000.10.18 0 0 646
Éva31

Nekem azt mondta az orvosom, hogy HAVONTA jár két doboz, vagyis 100 csík (C-Test), ami napi négy méréssel majdnem elég egy hónapra. Nekem persze még több kell, mert sportolni szoktam, és előtte mindig mérek. Így aztán én is venni szoktam néha saját zsebre. :-( Bár arról a kérvényezési lehetőségről már én is hallottam, meg fogom kérdezni az orvost.
Tényleg, felhívtál valami pesti dokit?

Hallottatok a Glukowatch-ról? Most fejlesztik, csuklón hordható vércukormérő, nem kell szurkálni az ujjat, másképp működik. 20 percenként mér, folyamatosan nyomon lehet követni a cukorszintet.
Számomra a fő baja az, hogy nekem sportoláshoz kellene, de az izzadás meghamisítja az értékeket. :-(

FixY
Ezernyi oka lehet, hogy nem ment le a séta után olyan alacsonyra, mint szokott. Ha tendenciává válik, az persze más. De az 5,8 aklkor is nagyon jó érték.

quantum
Tűt kb. hetente cserélek, akkor válik kellemetlenné a fájdalom. Ez 21 szúrás. Inkább ez a szám mérvadó, mert a patron élettartama függ attól, mennyit adsz be.
Próbáld tényleg körbe a hasadon, derekadon, inkább gyakrabban cseréld a tűt, hogy ne fájjon.

Élsport témához. Állítólag van olyan triatlonos, aki cukorbeteg. Az azért más, mint a vívás, mivel folyamatosan 2-3 órán keresztül magas intenzitással ég a szénhidrát a szervezetben. És olyanról is tudok, aki lefutotta a maratont - 4 óra CH égetés, és a CH raktárak 1,5-2 órára elegendőek, utána pótolni kell!
Ha hipózok, én is dekoncentrált leszek, pl. vezetés közben hamarabb érzem ezért magamon az egyre alacsonyabbá váló cukrot. Szegény Ferjancsik biztosan hipózott, és nem tudott eléggé koncentrálni.

A babáról a lelkendezés pedig nem unalmas, öröm ilyet hallani. Akinek van gyereke, az tudja csak igazán.

Éva31 Creative Commons License 2000.10.18 0 0 644
Szép jó reggelt mindenkinek!

Azon gondolkodom napok óta, hogy mennyi ideig elég nektek egy doboz mérőcsík? Tényleg csak két doboz írható fel 3 hónapra? Az ugye 100 db csík, ami nem igazán elegendő az előírt
időre. Szoktam venni teljes áron is, de az kissé borsos - de hát ez van.

Éva31

quantum Creative Commons License 2000.10.18 0 0 642
Azért is jó hasba adni, mert azt lehet a legfeltünésmentesebben. Bár én már nem nagyon leplezem, a barátaim előtt egyáltalán nem, csak a fecskendőt nem bírják ők se.
Tegnap éjszaka volt egy sokadik olimpiai műsor, éppen akkor hallgattam bele, amikor arról volt szó, hogy a Ferjancsik Domonkosnak (vívó) azért nem jött össze az érem, mert pont a legrosszabbkor lett gond a cukrával, u.is szintén zenész... Ezt nem is tudtam. Elkezdtem gondolkozni azon, hogy nem akármi lehet élsportolni diabétesszel. A riporter szerint az egész csapatból ő volt legjobban rendben lelkileg meg mindenhogyan, de azon a pár percen dőlt el, amikor meg pont nem. (Arról nem volt szó, de gondolom hypozott.)
quantum Creative Commons License 2000.10.17 0 0 641
FixY! Az 5.8-at magasnak találtad?!
Előzmény: Törölt nick (640)
quantum Creative Commons License 2000.10.17 0 0 637
Nem viccelek, tényleg tele vagyok csomókkal a köldököm alatti részen, a felső részeket meg azért hanyagoltam eddig, mert ott nekem TÉNYLEG fáj! Főleg ezzel a béna fecskendővel ami a Semilentéhez van. Tudom, hogy nem kell izomba adni, nem is tudnám, csak amikor még Humulin R-es voltam, akkor mondták azt, hogy ne adjam izom közelébe, inkább zsírszövetbe, mert a fél óra várakozás alatt óhatatlanul van izommozgás és ez feleszi az inzulin egy részét, azaz nem tud hasznosulni az egész mennyiség. (Szerintem így sem mindig hasznosul.) Viszont a Humalog az ultragyors, arra is vonatkozik ez? Na mindegy, persze nem ettől vannak botrányos értékeim. Milyen gyakran cseréltek tűt? Én csak a patronnal együtt szoktam, bár addigra már jócskán eltompul a vége.
Ma egy nagyon szívmelengető babaértesítőt kaptam: egy 18 éve cukros ismerősömnek megszületett a nagyon régóta és nagyon nehezen várt kisfia és minden rendben van!! Nagyon szorítottam értük, mert a csaj eléggé neki volt már jóideje keseredve, kezdte feladni a dolgot, hogy neki valaha is gyereke legyen. És LETT!:-)) (Bocs, ha ez a lelkendezés most uncsi a topic férfi tagjainak, de nem könnyű egy ilyet végigcsinálni, higyjétek el.) Én most nagyon büszke vagyok rájuk és kicsit irigylem is őket...
lacafaca Creative Commons License 2000.10.17 0 0 636
FixY
"Sot! Volt olyan, hogy az ebedloasztalnal adtam be"
Nálam többnyire úgy néz ki, hogy begyűjtöm a kaját és az ebéd megkezdése előtt bemegyek a vécébe és beadom az inzulint. Azzal szoktam hülyíteni a beavatatlanokat, hogy tisztaságmániás vagyok, és csillapíthatatlan kényszert érzek a kézmosás iránt. :-))
Nem titkolózni akarok, csak olyan jól esik néha abszurdot játszani.
Egyébként ha 5,0 alatt vagyok, akkor nem ragaszkodom a 15 perchez, akkor adom be, amikor végeztem az ebéddel. Persze nem sok az eltérés.
Előzmény: Törölt nick (632)
pen Creative Commons License 2000.10.17 0 0 635
:o)
pen
Előzmény: lacafaca (634)
lacafaca Creative Commons License 2000.10.17 0 0 634
Pen
Tudod, otthonról is tudok már kalandorkodni, nemrég jöttem meg fociból, és már válaszoltam is.
Előzmény: pen (633)
pen Creative Commons License 2000.10.17 0 0 633
Sziasztok!

lacafaca - jött egy emiled :o)
(bár lehet, hogy ezen a címen csak holnap reggel kapod meg)

üdv
pen

lacafaca Creative Commons License 2000.10.17 0 0 631
quantum
Ne viccelj már!
Én nemrég vettem észre, hogy olyan furcsán hízom a köldököm alatt, két kis púp keletkezett. Mindig oda adtam az inzulint, és persze most lett csomós. A doki azt mondta, oda ne adjak 2-3 hónapig, hanem körbe, akárhova az úszógumiba. Szépen járjam körbe a derekam, adjam mindig máshova.
És szerintem nem kell izomba adni, hanem bőr alá. A kórházban is úgy adták be, hogy az egyik sovány részen, a felkaron felcsippentettek egy kis bőrt, és a bőrredőbe adták.
Ez a derékba adás csak akkor okoz egy kis kényelmetlenséget, amikor a harci díszben vagyok (zakó, ing, nyakkendő), mert tűrögetni kell kicsit az inget a munkahelyi vécében.
Előzmény: quantum (629)
Éva31 Creative Commons License 2000.10.17 0 0 630
Kedves quantum!

Bocs a leleplezésért, de nem tudtam, hogy ő is Te vagy, de azért örülök, hogy újra "összefutottunk". Jelenleg kissé elszálltam a cukorértékeimmel, nem nagyon, de mivel huzamosabb ideig tartott, így a súlyomban is érzékelhető. Nem túl vészes a helyzet, mert a
176 cm-hez 64 kg vagyok, de ez már nekem figyelmeztető, mert 3-4 kg fölösleg van rajtam
ahhoz képest, amikor jól érzem magam. Sajnos nem tudom rászánni magam a mozgásra,
pedig van itt egy jó kis fittnesz centrum csak nőknek, és elég jókat hallottam róla. Talán
majd győz a hiúságom.
Üdv mindenkinek
Éva31

Előzmény: quantum (622)
quantum Creative Commons License 2000.10.17 0 0 629
Hú, ez már kezd komoly lenni!! De ne hozzám igazodjatok, mert nagyon ritkán akad felétek dolgom. Viszont ha majd lesz már egy konkrét hely meg időpont, akkor majd lesz!!
Lacafaca, eljutottál már odáig, hogy csomók vannak a hasadban az inzulinbeadás helyén? Bocsi az indiszkrét kérdésért, de engem most ez foglalkoztat. Nem tudom, meddig lehet még érintetlen területeket találni a hasfalon, a favorit helyeim mind be vannak már csomósodva, máshová meg nem akarok szúrni, mert ott fáj. Adjam combba? De ott meg sok az izom, elveszik az inzulin egy része... Vagy a Humalognál ez másképp van?!
Én pont azért álltam le a Humulin R-rel, mert soha nem uzsiztam, és akkor meg jöttek a hypok. Most meg én is úgy vagyok néha, hogy azért mégiscsak jó lenne valami...
Na, most elköszönök holnap estig, aludjatok jól!!(FixY, TE IS!!)
Előzmény: lacafaca (628)
lacafaca Creative Commons License 2000.10.17 0 0 628
Quantum
Egy és negyed éve vagyok Humalogon. Nekem sok tekintetben előnyös, csak néha jól esne uzsonnára egy alma.

Szerintem a találkozót akkorra kellene időzíteni, amikor a közeljövőben Quantum Bp-re jön valami miatt.
Jössz, Quantum?

Előzmény: quantum (625)
quantum Creative Commons License 2000.10.16 0 0 626
Mit jelent az, hogy ugrál?! Mindenkinek ugrál bizonyos határokon belül!! Nálad mennyi ez? (mettől meddig)
Az a fontosabb, hogy mindig visszaálljon valamennyire a kiindulási szintre. Úgy értem, én pl. mérek egyet evés előtt, meg evés után másfél órával, aztán meg a következő evés előtt, így látszik, honnan indultam, és az természetes, hogy evés után másfél órával magasabb. Ahogy olvasgattam, nálad szépen vissza is megy. Na, én ottmaradtam az elején 21 körül... De te idáig még nem mostanában fox eljutni, ezért jó, hogy figyel-sz(nek)! (Ebben a stádiumban van a lent említett ismerősöm már jó pár éve.)
Egyébként sokat olvastam arról is, hogy tablettás 2-es típusúaknak átmenetileg inzulint adtak, ha már nem lehetett a tablettával leszorítani a TARTÓSAN magas cukrokat, és pár hónap múlva annyira sikerült tehermentesíteni a szigeteket, hogy megújult erővel újra készen álltak a munkára. Na szóval, még sok lehetőség jöhet számba, inkább gonoszkodj, de bizakodj!!
Előzmény: Törölt nick (624)
quantum Creative Commons License 2000.10.16 0 0 625
Én még soha életemben nem ettem cukrászdai diab. sütit, csak magam által kreáltakat, de azokat már egyre jobb szinten tudom produkálni. Persze itt most nem is a sütin van a hangsúly, hanem a találkozón.
Ma voltam a kezelőorvosomnál, jól elbeszélgettünk, persze volt ejnye-bejnye is. Nov. közepére szerveztek a Humalogosoknak egy 3 napos fejtágítást, én is beneveztem, sose árt egy kis tapasztalatcsere, meg igazából nem biztos, hogy én teljesen tudom, mit is lehet, meg mit nem a Humaloggal manipulálni. Szóval nekem már van egy randim kilátásban! :-))

lacafaca!
Mióta használsz Humalogot?

quantum Creative Commons License 2000.10.16 0 0 623
FixY!!!!!
Mi a gond a nőkkel??? (lsd. még: nem nősülök soha és társai...)
Most már értem, miért félsz úgy az éjszakáktól...
Tényleg, miért is nem fox tudni aludni?
Előzmény: Törölt nick (613)
quantum Creative Commons License 2000.10.16 0 0 622
De igen, én vagyok az, most aztán szépen lelepleződtem... Jó régen hallottam rólad, mi a helyzet?!
Előzmény: Éva31 (615)
lacafaca Creative Commons License 2000.10.16 0 0 620
Esetleg gyógyszertárba is lehetne szervezni a találkozót. :-))

Amúgy a diabetikus sütikről nincs jó véleményem, a krémjük csupa vaj, hogy spóroljanak a szénhidráttal, de azért mutasson is, meg laktasson is.

Éva31 Creative Commons License 2000.10.16 0 0 619
Kedves FixY!

Természetesen diabetikus cukira gondoltam. Itt nálunk 1 üzletben lehet bizonyos napokon
diabos sütiket kapni, de a választék nem túl nagy. Ezért szívesen megnézném egy spéci
cukrászda kínálatát. Az sem utolsó szempont, hogy mivel gyakran járok Budapestre, talán
egyéb alkalmakkor is meglátogatnám.

Üdv
Éva31

Előzmény: Törölt nick (618)
zsuzsa Creative Commons License 2000.10.16 0 0 617
FixY, nem kéne mégis inkább salátabárban tartani?
most komolyan.. az kicsit olyan, mintha Anonim Alkoholistak a sarki kocsmában taliznának...
Előzmény: Törölt nick (616)
Éva31 Creative Commons License 2000.10.16 0 0 615
Kedves quantum!

Nem emlékszem így a nevedre, de egy Ria nevezetű cukorbeteggel tényleg váltottunk néhány
levelet a babavállalásról. Lehet, hogy Te vagy az?

Én benne lennék egy "cukrostalálkozóban", pláne ha cukiban lesz!

Üdv mindenkinek

Előzmény: quantum (590)
pen Creative Commons License 2000.10.16 0 0 612
Majd igyexem téged is fájdalommentesen szurkálni :o)

üdv
pen

Előzmény: quantum (611)
quantum Creative Commons License 2000.10.15 0 0 611
Hát ezért írtam azt, hogy ne csak ketten legyünk!!! De nekem is van belőled ám kettő! (na ezek a kettesek...)
Előzmény: pen (600)
quantum Creative Commons License 2000.10.15 0 0 610
Szia!
Kis provokáció kell, és máris it van mindenki!
A 40 NE-re kb. 3 év után álltam be, de ebben volt 2 terhesség+szülés is, úgyhogy azok is rendesen bezavartak, lehet, hogy még húzhattam volna tovább. Kb. 1 évig nem is kellett éjszakára inzulin, most pedig egy Semilente nevű (egyesek szerint őskövület) van, ez "kétpupú", a hajnali jelenségeimet nem lehetett másképp megoldani. Az egyetlen baj vele az, hogy fecskendős, és nem is lesz patronos változata soha, már párszor ki is akarták vonni a forgalomból, és csak kevesen használjuk.

Kinek tartozol egy vallomással?

Sajna evés előtt is szoktam magasakat mérni, ilyenkor kicsit több Humalogot nyomok be, vagy kevesebbet eszem, egyik se jó igazán, mert sokszor hypo a vége. Az a legjobb, ha 4 körül indítok, de ilyen már régen volt.

Azért nem volt Glucagonom eddig, mert még álmomból is felébrdtem a hyponál, ki gondolta volna, hogy 8 év után lesz rá szükség? Remélem, a mostani szavatossága is lejár előbb, mint hogy használni kéne...
Tavaly szeptemberben a Pecsában volt a Diabetes újság születésnapi találkozója, azon én is ott voltam. (Ismeritek az újságot?) Minden évben valamikor novemberben van a diabetes világnap, biztos lesz valami akkor is.

Előzmény: lacafaca (609)
lacafaca Creative Commons License 2000.10.15 0 0 609
Sziasztok!

Kéretik lacafacát is az olvasók és írók táborába számolni. Csak az a baj, hogy hektikusan ír, amikor az ideje és a kedve tartja.
Na mindegy, szóval itt vagyok.

Quantum
Tartozom egy vallomással...
És lenne egy kérdésem. Mennyi idő alatt álltál be a 40 NE-re?
Mert a nagykönyvekben a honeymoon időszakra fél év a maximum, én ennél jóval előrébb tartok, és szeretném tudni, mire számíthatok.
Na még egy kérdés. Étkezés előtt szoktál 10-en felül mérni?
Azért az eszméletvesztésért nem irigyellek...
De irgum-burgum, miért nem volt eddig Glucagon túlélő készleted?

Én benne lennék egy összejövetelben, szívesen találkoznék veletek. Abban biztos vagyok, hogy hasznos dolgokat tudnánk mondani egymásnak, és lehet, hogy egy kis erőt is meríthetnénk.
Tavaly nem ilyenkor ősszel volt a BS-ben egy találkozó? Nem lesz most ilyen?

Zsuzsa
Van, amiből sokat lehet enni, aminek nincs szénhidrát tartalma, de vannak más dolgok is, amire figyelni kell.

quantum Creative Commons License 2000.10.15 0 0 605
Jól sejted, tényleg vagyunk még itt, egyre jobb!!

Sajna, tudom mik a következmények. De vannak időszakok, amikor hiába minden erőlködés. És akkor ennek az a vége, hogy akkor már minek erőlködni... Persze ez egyértelműen hibás elmélet, de én mostanra fáradtam bele az egészbe. Túl sokszor nézek én is értetlenül, és még jó, ha tudom, hogy attól magas, mert beettem, mert akkor legalább tudom, miért magas.

fagyi-ügy: szerintem a megoldás az "átaludt nap"-ban van = kevesebb mozgás, + estefelé a legkevesebb az inzulinkészlet. Én mindig úgy időzítem a fagyizást, hogy akkor, amikor a legjobban hat az inzulin. Persze, hogy nálad ez hogy van... Nem is vagy te igazi cukrosbácsi!!!
Jó ötlet a cuki, csak szerintem én nagyon messze vagyok tőletek km-ben...

Milyen csíkot is használsz mostanában? Hol iratod fel, ha nem jársz az orvosodhoz?

Előzmény: Törölt nick (597)
pen Creative Commons License 2000.10.15 0 0 604
Zsuzsa,

Még 1 kis magyarázat, bár ezt már leírtam korábban, azt hiszem. Én csak a nick-em kapcsán keveredtem a topic-ba, mivel a cukrosbácsik "velem" szurkálják magukat naponta - innen a "minden este tallkozunk" poén is. Így már OK?

üdv
pen

pen Creative Commons License 2000.10.15 0 0 602
Szia Zsuzsa!
Cukrosnéni - nem!
Supporter - igen!
Mrs FixY - hihi, ezt a választ hagyjuk meg a topicgazdinknak ;o))

üdv
pen

Előzmény: zsuzsa (601)
zsuzsa Creative Commons License 2000.10.15 0 0 601
Ne haragudj pen, kicsit el vagyok kavarodva megint . Te cukrosneni vagy, olyan keen supporter mint én vagy te vagy mrs fixY ?
Előzmény: pen (600)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!