Keresés

Részletes keresés

inf3rno Creative Commons License 2014.12.25 0 0 3951

Sziasztok!

Ti találkoztatok már alacsony teljesítményű modern vízforralóval?

Mindegyik 2000W körül van, és ennyit nem bír el nálunk az elektromos hálózat. Folyamatosan leveri a biztosítékot, amit vettem. :S

StLui Creative Commons License 2014.12.20 0 0 3950

Sziasztok!

Elromlott a beépített Elektrolux EMS2485-ös mikrosütőnk, kijelző elsötétült, néha felvillan rajta egy-egy szám, nem reagál semmire, áramtalanítással próbálkoztam, biztosítékot lekapcsoltam, de ugyanaz. Ki szeretném szerelni, hogy elvigyem szervízbe legalább, de nem jövök rá hogyan kell. 

http://www.konyhaweb.hu/keszulektar/keszulek.cgi?id=74 Ez az egyetlen ábra amit találok, de a keretet nem tudom lepattintani, a négy sarka nagyon fix, egyik már tört is :(

Tud valaki segíteni? Akár google keresésben is, mert nem jutottam többre?

Törölt nick Creative Commons License 2014.12.18 0 0 3949

Sziasztok! Feleségemet szeretném visszaszoktatni a gépekre, mert egy ideje mintha elvágták volna. A mosogatógépet azért nem használja, mert "nem mindig az egyszerűbbet kell választani". Inkább még terhesen is órákat görnyed a mosogató felett, persze folyamatosan folyó meleg vízzel. A kenyérvágót azért nem használja, mert csak. Jó a kés is. Igaz, hogy csúnyábban vág és nagyon morzsál, nem baj. A vízforralót mostanában tette le, mert vízkövesedik. Na igen, tisztítani kell. És akkor 2 perc alatt forr a teavíz, nem 15 percig ég alatta a gáz. A szárítógépet egy ideig használta ( nem fértünk el szárítóktól és a mindenhol lógó gyerek ruháktól ). Most már nem, mert szerinte az egyik ruha kisebb lesz, a másik nagyobb, a harmadik fakul, a negyedik elszíneződik, a puha kemény lesz, a kemény puha. Persze rendszeresen kell tisztítani a szűrőt és kiönteni a vizet. Szerintem ez a baj, de nem vallja be. Meg, hogy hamar kész és két óra múlva teregetni kell, a szárítón meg napokig is lóghat akár. Van egy zacskó ragasztónk is, de a gumira esküszik. Mintha csak azért sem. A sütőben sok esetben hamarabb átsül keringetéssel a kaja, de nem. Mi szeretünk többet fogyasztani, a magyarázat: az kamu, marketing. Nincs olyan, hogy hamarabb kész van, ez csak kitaláció és ha mégis van, akkor nem lesz olyan a kaja. Nem tudom miért és mivel dacol, de ezek a gépek megkönnyítik a munkát, pláne hamarosan négyen leszünk, egyre kevesebb idő marad ilyesmire. Ezért akarom visszaszoktatni, mert nem fogja bírni két gyerekkel itthon. De hogyan vehetném rá? Miért nem látja, be, hogy könnyebb lenne? köszi

Elisabeth65 Creative Commons License 2014.12.05 0 0 3948

Sziasztok, segítség kellene! Eddig még mindig segítettek a fórumozók.... Van egy Privileg PWC1716 szárítógépem, ami nem indul el, hibakódot ír ki: 07. Mi lehet vele, hívjak szerelőt? Minden segítség jól jönne:Elisabeth

Zöldár Creative Commons License 2014.12.04 0 0 3947

Még mindig jól szuperál a masína !

Előzmény: Zöldár (3940)
TTribiani Creative Commons License 2014.12.03 0 0 3946

Tisztelt vásárló társaim….

A következő velem történt sajnálatos esetet szeretném megosztani veletek, hogy még véletlenül se járjatok úgy mint én.

Mosógépet szerettem volna vásárolni, lehetőleg újszerűt, esetleg kicsit sérültet, kedvezőbb árban mint ahogy azt a szaküzletekben.

Az egyik ingyenes hirdető portálon találtam egyet, ( László, D László eladó ) a hirdetés szövege        „ÚJ BEMUTATÓ DARAB” 49,990,-Ft. Gondoltam ez a nekem való, nem is gyanúsan olcsó, nem is túl drága.  Telefonon történt érdeklődésemre a válasz a következő :

újszerű, kb 5-10 alkalommal használt, éppen hogy csak beindították a bemutatók kedvéért

Miután kiderült, hogy ráadásul ez egy bemutató teremmel rendelkező Kft. ( Valmart Kft. 1114 Bp. Eszék u. 3. ) , úgy gondoltam, hogy itt aztán végképp nem lehet semmi probléma.

Annak rendje és módja szerint 2014.10.06.-án elmentem a készülékért, haza hoztam és bekapcsoltam.

Itt kezdődött a kálváriám és a megvilágosodás. A gép orrán száján ömlött a víz, se baj, leveszem a gép tetejét, biztosan csak egy cső van lecsúszva a helyéről.  A látvány ami fogadott : ütött kopott, szigetelőszalaggal betekert vezeték hegyek, rommá rohadva, rozsdásodva az egész belseje.

Ez nyilván nem lehet  „ÚJ BEMUTATÓ DARAB”, azonnal hívtam az „ÜZLETET” válasz : terelés jobbra balra, ők sem látták belülről, biztos csak egy cső stb. A gépet következő héten vissza vittem, válasz semmi gond, úgy is jönnek új gépek,  cserélik és futárral küldik a következő héten.

AZÓTA IS KÜLDIK !!!

Természetesen 2014.10.06.-óta nap mint nap próbálok  telefonon egyeztetni és a megoldás irányába terelni a dolgot. A telefont 30-40 csörgetés után sem veszik fel, ha mégis, akkor hazudnak, de mindent. 

-          meg van az újgép, küldik futárral, itt a fuvarlevélszám a csomag követéshez

természetesen a futárszolgálatnál se a Valmart Kft.-, se a fuvarlevélszám nem szerepel

-          nem probléma szerintük ez nem lehetséges, de akkor majd ők házhozszállítják

-          természetesen az autó lerobbant ezért ez sem sikerült

-          nem baj, akkor inkább vissza adják a pénzt, menjek be érte, 3-4-szer próbálkoztam,

most nincs itt ennyi pénz, majd hozza kolléga, de még se, jöjjek holnap stb.

-          akkor inkább átutalják a számlámra, ja de most nincs annyi pénz a számlán, ja lefagyott a rendszer, ja majd holnap már biztosan küldöm, stb.

-          küldött egy banki „bizonylatot” a befizetésről, ami valami oknál fogva szintén nem érkezett meg, nyilván ez is csak egy újabb időhúzás, átverés volt

Mondhatom hogy igen ötletgazdagok, ennyi hazugságot művészet kitalálni és nem kevésbé a vásárlónak gátlástalanul előadni.

A lényeg, hogy ilyen undorító a vásárlók átverésére szakosodott, hazug jellemtelen társasággal már régen találkoztam.

Nem akarom tovább untatni vásárló szándékú társaimat (pedig még a felét sem írtam le ), csak arra szeretném felhívni a figyelmeteket, ha jót akartok magatoknak, innen ne vásároljatok SEMMIT.

CSAK ABBAN AZ  ESETBEN HA IPARI HULLADÉKRA PÁLYÁZTOK !!!

mickey75 Creative Commons License 2014.08.01 0 0 3945

Sziasztok! Vásároltunk tegnap egy Zanussi ZRB33100WA alulfagyasztós kombinált hűtő/fagyasztót.....ár/érték arányban,megbízhatóságban csak jókat olvastam róla.....olyan "gondom/kérdésem lenne, hogy számomra nem elég "hideg" a hűtőtér,és az ott tartott élelmiszerek....most 12-14 órája üzemel, a fagyasztórészében a jégkockatartóban fagyott a víz....más per pill nincs a fagyasztóban....a hűtőrésze még félig sincs pakolva, de 4-4,2-en áll most az 5-fokozatú kapcsoló.....nagyjából tisztában vagyok az e tipus működési elvével (rejtett kondenzátor, teljesen boritott,zárt hátlap,melegedő oldalfal hűtéskor, alulról a fagyasztótérből feláramoltatott hideg+ "hőelvonásos" hűtés felülről/oldalról.....volt kinn szakszervízes,mondta, hogy teljesen rendben a készülék.....4-es fokozaton fogja majd kb. 4-6 C-fokra lehűteni a hűtőtérben az élelmiszert.. az üvegpolcok a hűtőtérben hidegek,de a rajtuk tárolt (dobozokban lévő,általában)élelmiszer....háááááát,az nekem nem tűnik annak....most (a szerelő tanácsára)betettem egy 1-l-es vízzel teli korsóban egy hőmérőt....kiváncsi leszek,leküldi-e ezt egy idő (mennyi??)után 4-6 fokra....? Valami nem okés, vagy ez így teljesen jól működik.....???? Nem tudom, hogy merjek így pl. egy lábasban kihűlt húst/pörköltet betenni a hűtőtérbe, hiiszen simán nem hideg.....szerintem.....

Siógabi Creative Commons License 2014.07.14 0 0 3944

Sziasztok!

Tudna valaki segíteni?

Hozzá jutottam egy régi nagykonyhai savaria húsdarálóhoz, van hozzá külön dagasztó adapter. 

Van köztetek olyan aki újított már fel ilyet?

Üdv: Gábor

em_laci Creative Commons License 2014.07.01 0 0 3943

Sziasztok!
Keresnék egy "vezérlőpanel gurut", egy LG MC-3081NSR mikró vezérlőpaneljéhez.

Köszönöm előre is!

Teaway Creative Commons License 2014.06.30 0 0 3942

Nézz át ide ---> link

Előzmény: tgabor73 (3941)
tgabor73 Creative Commons License 2014.06.30 0 0 3941

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni.

Van egy Zanussi ZOB 332 X beépített elektromos sütőm. Nagyon keveset volt használva az elmúlt 8-9 évben, szinte új!

Mostanában bekapcsolás után miközben melegít, leveri a biztosítékot a házban. :(

Most a hőfokjelző lámpa is világít rajta bár le van kapcsolva a készülék.

Tudnátok segíteni abban, mi lehet a gond?

Üdv. Gábor

Zöldár Creative Commons License 2014.06.26 0 0 3940

Nos megoldódott a mosógép probléma.

A Whirlpool cégnek került egy kiszállásába.

Jött egy szerelő és 3 perc alatt elmagyarázta, hogy a nincs víznyomás az azt jelenti, hogy nem elegendő. Az elektronika csak a töltési időt méri és úgy találta, hogy az kevés.

de hát ha az elektronika tudja mérni akkor a használó is tudná, csak egy óra és egy fül kell hozzá.

Az un. csempeszelep volt elvízkövesedve, azaz x idő alatt kevesebb víz folyt mint amit a mosógép elektronikája kért.

kb. 15 sec egy töltés, ez alatt belemegy kb. 2 liter víz, most meg hogy a vízkő eltávolítva kb. 4 liter.

Ilyen az szitúáció amikor  nem fogalmaznak szabatosan. Mert a nincs víznyomás az nem egyenlő a kevés víznyomással.

Mondjuk a kevés is szubjektív.

De most már elmélyedek az agyon elektronízált mosógépek működési technológiájába  és jelenteni fogok.

Előzmény: Zöldár (3935)
Viktormanufaktura Creative Commons License 2014.06.24 0 0 3939

Viktormanufaktura Creative Commons License 2014.06.24 0 0 3938

A kép lemaradt.

Viktormanufaktura Creative Commons License 2014.06.24 0 0 3937
Kedves fórumozók. A párom nagykonyhai robotgépe megállt menetközben. Szétszerelés után kiderült , hogy beállt a csapágy a villany motorban. Ennek cseréje megtörtént de még mindig semmi. Meg se mozdult. Méregetés után a villanymotor szénkefe bekotésénél találtam tekercseket amik szét égtek. Ehhez kérnék segítséget, mi ez? És mire cseréljem? Köszönöm
Zöldár Creative Commons License 2014.06.24 0 0 3936

Kedves Andrea válasza :

Tisztelt KÜ Jakab

Kérjük hívja munkanapokon 8-18 óráig ügyfélszolgálatunkat a 
40/109-109-es telefonszámon, hogy szerelőt küldhessünk ki.

A hibabejelentés során a következő adatokra lesz szükség, garanciális 
készülék esetén:
- modellszám (arc 5754)
- verziószám ( 12 karakter 85...) - megtalálja a garanciajegy hátulján 
vagy gépen
- gyáriszám (12 karakter ...) - megtalálja a garanciajegy hátulján vagy 
a gépen
- vásárlás helye, ideje
- számla, nyugta sorszáma
- Ön elérhetőségei
-- 

/Üdvözlettel:/

Kedves  Andrea*
/Whirlpool ügyfélszolgálat/

kedves  Andrea azért írtam nektek mert azt a kurva telefont nem veszitek fel  !

folyt majd máskor !!

Előzmény: Zöldár (3935)
Zöldár Creative Commons License 2014.06.24 0 0 3935

Nos ajó helyre .

A garancia érvényesítés egy frissen vásárolt mosógépnél.

Bedöglött a 4.  automata mosógépem 13 év után. Gondoltam nem javítattatom, veszek újat. A választás egy Whirpoll AWE tipusra esett.

Viszonylag simán ment a vásárlás a 3. nap után házhoz is hozták.

Beállítom, rákötöm a rákötni valókat majd a próba üzem. elindul majd 10 perc után leáll.

Gondoltam hülye vagyok még egyszer áttanulmányozom a kezelési utasítás. Sorolja a hiba lehetőségeket, közte az is ha nincs víznyomás. itt ahiba ugyanis az volt hogy mint írtam indulás után 10 perccel leállt azt jelezte, hogy nincs víznyomás. Véletlen megnyomtam a start gombot és ha mi sem történ volna ment tovább a masina.

Hanem úgy 1 óra mulva ránézek agépre és látom újra áll. megint jelzi, hogy nincs víznyomás.

A starttal  indítom és  időre elvégezi a mosást a gép. Majd ez még vagy 4 -5 mosásnál. tehát  a program alatt legalább kétszer be kell avatkozni. na de nem azért vettem ótomata gépet, hogy állandóan lessem.

mire van a garancia ,

Nagynehezen megtalálom a 26 nyelvű között a magyarnyelvűt is így :  Hu jótállásijegy  , inf. a garanciális tevékenységről  itt egy telefon és egy e-mail. A telefonon 4 x i próbálkozás után feladom. A rohadtak automatára kapcsolnak majd 3 kör után, hogy minden munkatárs foglalt.

Mi a fasznak van az email ? na oda a következő szöveg :

Tisztelt Vevőszolgálat ! 

Vásároltunk jún 4 .-én  egy Whirpool. AWE 2250 jelzésű mosógépet. Eddig 8 mosás volt.

A fent jelzett mosógép vezérlésében lehet valami baj.
 A program elindul, majd kb.  10 perc után leáll. Mindig azt jelzi, hogy nincs víznyomás, de ez nem igaz hiszen előzőleg töltött bele vizet. Csak  a  jobb alsó  C Start/szünetgomb megnyomására megy újra. Aztán a 2 órás programnál a  közepe felé újra leáll, szintén falsul azt jelzi, hogy nincs víznyomás (ami nem igaz ). Kettő órát csak nem állok a mosógép mellett, hogy újraindítsam.
 Kérem  szíveskedjenek intézkedni a javításról.
 Üdvözlettel .
  Kekecfalvi Ügyfél Jakab   xxx x Bp.XXVII. ker Y. u. 777  tel  yyyyyyyyyyy

Andrea válaszolt, hogy nem úgy van az hogy én írogatok. Nekiük.

Mindenváró Ádám Creative Commons License 2014.06.16 0 0 3934

Sziasztok,

Napokban vettem egy csomagolássérült Indesit UIAA10.1 fagyasztót.

Sajna két nap működés alatt (igaz csak pár szilvásgombóc van egyelőre a 190 literes térben)

a piros figyelmeztető fény nem aludt el .

Jelenleg 3.8 fokot mutat benne a digitális hőmérő...szóval mintha nem volna jó :-((

Van valakinek mentő ötlete, vagy máris hívhatom a garis szervízt?

einohyl Creative Commons License 2014.06.01 0 0 3933

Sziasztok !

Adott egy felültöltős mosógép - jó régi. Üzem közben kinyílott az ajtó és beszorult. Kérdés ,hogy van e olyan célszerszám vagy trükk amivel nyitható, pontosabban elforgatható a dob ? Az egy ajtó még csak a  dob palástjához fordítható, de a másikhoz nem lehet hozzáférni. A gép már a méh, de az a pár ruha csak kivehető még ? 

Ha van tipp köszönöm. E.

jubilleum Creative Commons License 2014.05.27 0 0 3932

Sziasztok!

Van egy moulinex Hydrogen vízforralóm, ami az alábbi módon viselkedik.
felrakom benne a vizet forrni, majd elkezd zúgni, a zúgás elkezd csendesedni, de nem kapcsol ki, hanem fogja magát és ki fut.
Hol lehet benne a hiba? Javítható?

nzozz Creative Commons License 2014.05.18 0 0 3931

Sziasztok!
Hűtőgép vásárlás előtt állok, ebben szeretném a segítségeteket kérni. A árhatár 125 000Ft körül van, fontos lenne még a NoFrost, az alacsony fogyasztás, hosszú élettartam és a max. 60cm szélesség.
Eddig ezek a gépek jönnek számításba: Sharp SJ-340VBESharp SJ-420VBE,Gorenje NRK6192JWWhirlpool WBE33252NFBosch KGN33X71.

Mit ajánlotok?

Köszönöm

Zöldár Creative Commons License 2014.04.22 0 0 3930

Sziasztok !

Mosogató gép témában jártas e valaki ?

A hiba. a lehajtható ajtó túl lett terhelve. Aki kipakolta rátérdelt és azóta nem zár: Vagy a rúgó túl lett terhelve vagy eltörött vagy kiugrott valami.

Most meg az első próba mosogatás betámasztott ajtóval: Azaz erősen benyomva és egy deszkával rögzítve: Még működik, de kérdés meddig. 5 éves a gép, eddig hibája még nem volt. érdemes javíttatni , lehet egyáltalán ?

Tippeket köszönöm.

desigo1 Creative Commons License 2014.04.14 0 0 3929

Üdv!

Egy AEG santo 75388-as alul fagyasztós hűtőgéppel lenne olyan problémám,hogy elment benne a világítás.

A fenti 25 wattos izzó jó (máshol próbáltam) a lenti kis paneles ledsor nem tudom.

Elképzelhető,hogy az ajtónyitó kapcsoló mehetett tönkre vagy mi lehet a gond?

A alsó fagyasztó részén egyértelmű nagy ajtónyitó kapcsoló van ami nyitott állapotban lekapcsolja a kompresszort.

A hűtő részén ilyen kapcsolót nem is találtam.

Budai Szabolcs Creative Commons License 2014.04.13 0 0 3928

Üdv aki tud egy kis segítséget adni a teka c620x páraelszívó telepítésében kérem jelezze. A gépet felraktam a helyére a kimenő csőre hogyan kell rákötni a kivezető szettet, mert nem találtam benne leírást. A benti keringetés illetve kivezetés közötti választó  kart elforgatva mindig jön egy kis levegő a belső keringetés kivezető részénél ( felül elől). ( nem tudom mi lehet az oka??

szabi278 Creative Commons License 2014.03.25 0 0 3927

Kinéztem egy Teka TL2000X párelszívót, próbáltam utánnanézni több helyen is, de ezt a modellt csak a media marktban lehet beszerezni, még a Teka hivatalos katalógusában sem szerepel.

Mi lehet ennek az oka, van ezzel a típussal kapcsolatban valakinek tapasztalata?

Bezzeg a Teka TL1-62 bárhol be lehet szerezni, de ha jól tudom a 2000-s nagyobb teljesítményű.

oimuka Creative Commons License 2014.03.06 0 0 3926

A mikrohullámú sütő ajtaján található védőfólia pár helyen sérült részeit mivel lehet kijavítani? Arról van szó, hogy a mikrohullámú sütő ajtaján található védőfólia pár helyen megsérült.
http://kepfeltoltes.hu/view/140306/DSC02816_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Ebből kifolyólag ez a rész működés közben szikrázik, mert fémmel érintkeznek a mikrohullámok. Mivel lehetne a sérült fóliát pótolni? Az átlátszó ragasztószalag megteszi? Vagy az nem arra való?
Az ajtó fölötti részen szintén sérült pár helyen a zománc, ezeken a helyeken égésnyomok látszódnak. Ezt milyen festékkel javítsam ki? Hőálló zománcfestékkel, amikkel a rézcsöveket festik vagy háztartási gépek festésére való festékspray-el?

http://kepfeltoltes.hu/view/140306/DSC02817_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Diringo Creative Commons License 2014.03.04 0 0 3925

Sza!Igen,jól gondolod,azt is beleszámolja a súlyautómatika.Sokat megtakarítasz ezzel a módszerrel,és a vízkövesédést is megelőzöd...A gépnek sem ártasz vele,sőt...Ha tudnánk mi folyik a csapból...

Előzmény: Kurganhati (3914)
golfdva Creative Commons License 2013.12.10 0 0 3923

Szép estét!

Van egy Aeg micromat-combi mikróm és az alenne a kérdésem,hogy beépíthető vagy a grill miatt hanyagoljam ezt az ötletemet?

Köszönöm!

Törölt nick Creative Commons License 2013.11.06 0 0 3922

Van Valakinek magyar nyelvű használati utasítása Dimarson WD900ESL30R típusú mikrohullámú sütőhöz? Ha van és feltöltené, megköszönném.

csokizilla Creative Commons License 2013.11.06 0 0 3921

Elérhetőségem arpiestsakft@freemail.hu. tel- 06-70-3845297.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!