Keresés

Részletes keresés

mash.69 Creative Commons License 2017.07.14 -1 0 36271

az EU egy idóta banda, van egy falu valahol a keleti végeken, ahol már 4 kilátóm épült

Előzmény: Fradista Utazó (36224)
mash.69 Creative Commons License 2017.07.14 -1 0 36266

na de ha nincs túl odlali út, se akarat hozzá, akkor előre veszem azt, ami fontos

M0 nyugat, M4 Szolnok környékének a befejezése, M70 2x2 sávosítása, stb...

Előzmény: Carina_S (36264)
trizs77 Creative Commons License 2017.07.14 -1 0 36265

Bajánsenyénél megvan a  100 személyautó meg 4 kamion forgalom naponta ?

..............:-)))

Előzmény: Carina_S (36264)
Carina_S Creative Commons License 2017.07.14 0 0 36264

Ha ezzel a határhoz vezető úttal az M42-re céloztál, akkor annak nem a magyar fél az oka hogy a semmibe vezet, hanem a romániai útépítők, akiknek szemmel láthatólag nincsen pénzük az A1-es Nagyvárad -- Kolozsvár -- Marosvásárhely autópálya megépítésére. Viszont az épülő út ekkor sem a semmibe fog vezetni, hanem a határszélen lévő Berettyóújfalu és Biharkeresztes városokig, amelyeknek vezető kistérségi funkcióik is vannak, és ahonnan Kolozsvár felé így is tovább lehet jutni, legfeljebb egyelőre nem 2×2 sávos autópályán vagy autóúton, hanem 2×1 sávos főúton.

Ilyen alapon a 76-os út korszerűsítését is megtorpedózhatnám azzal a látszat-indokkal, hogy szlovéniai 2×2 sávos folytatás híján az is a semmibe vezet, de mégsem teszem, mert Zalaegerszeget is be kell kötni valahogyan a hálózatba. Legfeljebb akkor a 76-ost ki kellene hosszabbítani Bajánsenye felé az országhatárig, hogy legyen átmenő tranzitforgalma is. Ez viszont ha meglesz, óhatatlanul maga után fogja vonni egy kelet-nyugati irányú zalaegerszegi elkerülő létrehozását is!! ((Ezért nem értem meg azokat sem, akik azzal válaszolnak nekem arra a felvetésre hogy: "Békéscsabát is be kell kötni az M44-essel, mert az egy fontos megyeszékhely!", hogy: "Minek Békéscsabára pazarolni az M44-es megépítését, amikor a román oldalon csak hegyek és medvék vannak, út pedig nincsen???!", mert attól hogy ott ezen túlmenően még a határon túlra vezető átmenő forgalmat is még pluszban azon a tájon nehézkes megoldani, attól még egy fontos megyeszékhelyet igenis indokolt(!!!), és ezért jól el kell látni nagy forgalomra alkalmas bekötéssel is. Ha Debrecen kaphatott M35-öst, akkor Békéscsabának is ugyanúgy kijár az M44-es, meg Zalaegerszegnek is az M76-os tranzit-útvonal!!))

Előzmény: Törölt nick (36263)
Törölt nick Creative Commons License 2017.07.14 0 0 36263

szerintem a telki útig sem kellene alagút, mert a domborzat nem indokolja.. vagyis viszonylag simán fel lehetne húzni ezt a 6 km-t,

ennek Budakeszi, Páty, Telki, Budajenő lenne a legfőbb haszonélvezője. Vagy esetleg ez a kb. 40 ezer ember nem igazán számít politikailag,

sokkal jobb 100 milliárdért semmibe vezető 25 km-t építeni a határhoz Hajdú-Bihar szélén, mert ezt megértik az ottani szavazók. 

Előzmény: mash.69 (36260)
Carina_S Creative Commons License 2017.07.14 0 0 36262

Ez meg itt a Hódmezővásárhely 47-es elkerülőjének egyik csomóponti látványterve! :>>

De vajon melyik csomópontjáé???

Carina_S Creative Commons License 2017.07.14 0 0 36261

"Elnézve a térképet még nyomvonal sincs, csak előkészítési tervek..."

Erre a (35948)-asban lévő térképen találhatsz magyarázatot, mert a térkép eredetijét tároló PDF-állományban Berg Tamás tervezete <---(Berg Tamás KKK. KÖZÖS DOLGAINK beszélgetések a szakmáról programsorozat Budapest, Makadám Klub március 08.) van benne, abban pedig az egyes utak építés-ütemezési határidői is benne szerepelnek.

Ebben van egy DocPlayer-es dokumetum a weboldal elején lévő bekeretezett részben. (Ki is nyomtatható, a képek letölthetőek belőle Mentés másként...-tal; viszont az egész dokut viszont sajnos nem tudom, hogy hogyan lehet letölteni.)) Na, de ez itt mindegy, a lényeg, hogy minden útépítésterv-részlet elolvasható benne, még az apróbb részletek is. Több évtizedre előre vannak meg az ütemtervek, az ütemezési időszakok és a határidők szerint! ;)

Előzmény: mash.69 (36260)
mash.69 Creative Commons License 2017.07.14 -1 0 36260

Ezért lenne a topik, hogy a vélemények ütközzenek..

Elnézve a térképet még nyomvonal sincs, csak előkészítési tervek...

De alagútak nélkül nem nagyon megy, max Budakeszi határáig tudna megépülni, a pátyi útig.....

http://nif.hu/projektek/2016/07/m0-nyugati-szektor-10-sz-fout-m1-autopalya-kozotti-szakasz/%20Tisztelettel:%20Nemzeti%20Infrastrukt%C3%BAra%20Fejleszt%C5%91%20Zrt.%201134%20Budapest,%20V%C3%A1ci%20%C3%BAt%2045.%20www.facebook.com/nifzrt%20cid:image001.jpg/

Előzmény: Törölt nick (36259)
Törölt nick Creative Commons License 2017.07.13 0 1 36259

nem gondoltam, hogy ekkora vitát generálok...

egy dologról ne feledkezzünk meg: Budaörs-Budakeszi között a forgalom most is OTT VAN, most is létezik, évről évre bővül és nem fog (mert nem is tud) másmerre menni. Ha a telki csomópontig megépítenék a pályát, azzal nem generálnánk nemzetközi tranzitforgalmat rá, csakis helyi igényeket szolgálna ki, nem mellesleg budakeszi belső része mentesülhetne a forgalom legalább felétől. Némi alagúttal még egy Budakeszi 2x1 északi elkerülő is kijönne a Telki csomóponttól a Budakeszi útig. 

Arról beszéltem, hogy azért nem épült és épül meg ez a kb. 6 km autópálya (holott teljességgel racionális döntés lenne), merthogy az egész nyugati szektort egyben kezelik. Van rá egy fogadásom, hogy így 2030-ra sem lesz ebből a szakaszból semmi...

Előzmény: Mr Reacher (36254)
mash.69 Creative Commons License 2017.07.13 -1 0 36258

te is én is tudom, hogy kellett a referencia valakinek

mert hogy semmi értelme nem volt ennek a körforgalomnak az tutkó

pláne úgy, hogy harsogják, hogy 2*2 sávos 47-est akarnak  Szehedtől-Debrecenig...

Előzmény: dimelo (36257)
dimelo Creative Commons License 2017.07.13 0 1 36257

Már nem változhat, akár mindegy is lehetne.

Ezzel együtt is 400 méterről, vagy max 1,4 km-ről  írtam.

De a készülő körforgalomba hogyan csatlakozna 2x2 sáv?

Fantáziával minden elképzelhető, mégis úgy gondolom,

a 2x1 sávos elkerülő nem lesz túlterhelt 30 évig sem.

Előzmény: strangerr (36256)
strangerr Creative Commons License 2017.07.13 0 0 36256

Szia!

Nem veszünk össze, hogy mennyivel lett volna hosszabb, hogy a nyomvonal elkerülje a tavat :)

"Nem Kopáncson túli változatot jeleztem." Ezt nem értem, azt hittem arról írtál hogy ha hosszabb a nyomvonal, akkor a "tó nélküli" részen épülhetett volna a csomópont.

Erre írtam, hogy "tó nélkül" sem lett volna jó egy elválási csomópont.

"A 2x2 sávos 47-ből  körforgalommal induló elkerülő szakasz hogyan fog funkcionálni a 2x2 sáv Debrecenig "koncepcióhoz"?

Én ebben nem érzek olyan nagy problémát, a körhíd után mehet a négy sáv oszt jó napot.

str.

Előzmény: dimelo (36213)
Fradista Utazó Creative Commons License 2017.07.13 0 1 36255

Hollandia. Egy autópálya-csomópont új gerendáinak beemelése:

https://www.flickr.com/photos/123611143@N03/albums/72157683424156924

Mr Reacher Creative Commons License 2017.07.13 -1 4 36254

Te olyan sok hülyeséget hordasz össze, hogy még a topik olvasásától is elmegy a kedvem.

Előzmény: Carina_S (36251)
Carina_S Creative Commons License 2017.07.13 0 0 36253

[!]Csak az egész nyomvonalat írtam le hogy hol legyen végig egy min. 2×2 sávos körút, és azok a részeket, amelyek már most megfelelnek a kritériumoknak, értelemszerűen csak bele kell illeszteni a teljes gyűrű egészébe.

Előzmény: NAR (36250)
Carina_S Creative Commons License 2017.07.13 0 0 36252

Jártam, még rokonunk is lakott az Apostol utcában. Egy meredek, 30%-os emelkedésű átlagos budai utca, és a legtöbb budai utca ilyen, mert a budai utak és utcák a fontosabb utaktól eltekintve -- amelyek vagy a Dunával párhuzamosan és hozzá közel futnak, vagy a Budáról a környező települések felé kivezető összekötő utak -- , mind-mind kanyargós és meredek lejtésű utak. <---(És rengeteg közülük csak egyirányú forgalomra használható... .. .) A magasabb pontok a Rózsadomb, a Pasarét, a Várhegy, a Gellért-hegy, a Sas-hegy közelébe esnek, ezek a részek mind-mind tele vannak szűk utcákkal.

Előzmény: NAR (36250)
Carina_S Creative Commons License 2017.07.13 0 0 36251

Az egész onnan indult ki, hogy Bp. nyugati szélén nincsen körgyűrű, sem M0-ás, sem másmilyen. Most tervezik az M0-ás Ny-i szektorát.

Előzmény: Mr Reacher (36249)
NAR Creative Commons License 2017.07.13 0 1 36250

Jártál már valaha Budapesten? Csak mert helyenként 3 sávos út kétsávosításában gondolkodsz...

Előzmény: Carina_S (36244)
Mr Reacher Creative Commons License 2017.07.13 -1 0 36249
Előzmény: Carina_S (36248)
Carina_S Creative Commons License 2017.07.13 0 0 36248

De csak neki, és nem megy tovább Budakeszi felé. Körgyűrű nincs! :-O!

Előzmény: Mr Reacher (36247)
Mr Reacher Creative Commons License 2017.07.13 -1 1 36247

Budaörs-É-i elkerülővel kiegészítve

Budaörsnek van egy fasza 2*3 sávos elkerülője.

Mr Reacher Creative Commons License 2017.07.13 -1 0 36246

Budaörs több csomóponttal rendelkezik az m1/m7-hez. Mi a francot akarsz még?

Előzmény: Carina_S (36245)
Carina_S Creative Commons License 2017.07.13 0 0 36245

Plusz még Budaörsöt egy segédbekötő főúttal bekötni az M1-M7-re.

Carina_S Creative Commons License 2017.07.13 -1 0 36244

Vegyél elő egy Budapest-atlaszt, mert én a meglévő fontosabb utak 2×2 sávosítására gondoltam.

Szóval: Árpád-híd-Ny -- Flórián tér -- Pacsirtamező u. -- Lajos u. -- Árpád Fjd. u. (<---vagyis ez eddig a 11-es főút) -- Margit-híd-Ny -- Margit Krt. -- Moszkva tér -- Hűvösvölgyi út -- János-hegyi út (<---amelyik Budakeszi felé visz tovább) -- Budakeszi felé vezető összekötő út (<---Budakeszi-Ny kerülővel Ény és Ny felől megkerülve és kiegészítve) -- Budakeszi-Törökbálinti csmp.-i összekötő út -- 1-es út (<---a régi 100-as út) Budaörs felé (a Budaörs-É-i elkerülővel kiegészítve) -- Budapest-D (<---M1-M7-100-as utak csmp.-ja = Budaörsi út!!) -- Nagyszőlős u. -- Bocskai u. -- Irinyi János u. -- Petőfi-híd -- Boráros tér -- Üllői út - Népliget-Dny-i csmp. -- Könyves Kálmán Krt. -- Hungária Krt. -- 30-as úti csmp. -- M3-as autply.-i csmp. -- Róbert Károly Krt. -- 2-es főút-Angyalföldi csmp. -- Árpád-híd-K -- Árpád-híd-Ny -- Flórián tér.

Erre a nyomvonalra gondoltam. Ekkor nem kellene sokat átépíteni, csak ahol muszáj a 2×2 sávosítás miatt, ott kiszélesíteni ami ennél keskenyebb, és az egészet végig a lakott ter.-en kívüli részeken is 2×2 sávosítani.

És akkor nem kell a Budai-hegyek kisutcáival bajlódni, annak több mint fele úgyis csak kisutca, lépcsős sétálóutca, vagy szűk egyirányú utcácska, hanem ezeken a főbb utakon kivinni az utat Budakeszi--Budaörs felé, és kint megcsinálni a körút nyugati részét. ;-)!!!

Előzmény: trizs77 (36243)
trizs77 Creative Commons License 2017.07.13 -1 0 36243

Részletezd már légyszíves, hogy hogyan képzelted el a rajzodon, az Árpád híd budai végétől az utat Budakesziig mert nem túl világos, hogy mi épülne ott ?

Előzmény: Carina_S (36240)
trizs77 Creative Commons License 2017.07.13 -1 0 36242

A Hungária Krt. folytatását nyugaton, azaz Budán azért nem tudták megoldani 110 év alatt sem, mert ott vannak a Budai-hegyek keleti hegylábai, 30%-os emelkedésű kis utcákkal, akkor a nyugati belső kör kiépítésére csak egyetlenegy mód marad.

---------

Hát nem.

Nem egyetlen mód.

Jártál már autóval, Berlin, Brüsszel, Párizs alatt ?

Nagyobb ott a forgalom mint nálunk a nagykörúton.

Carina_S Creative Commons License 2017.07.13 0 0 36241

És úgy, hogy Budaörs("Budaörs-É") és Budakeszi("Budakeszi-Ny") elkerülőt kapjon, az út pedig mindenütt 2×2 sávos legyen!

Carina_S Creative Commons License 2017.07.13 0 0 36240

"A kamion forgalom kivitele a városból nagyon helyes döntés volt.

( itt lakom a Hungária mellett, tudom miről beszélek )

De a mostani 50-50% budapesti modal split 20 év múlva már csak 40:60 lesz.

Azon kívül Vitya központosít.***

Sajnos.

Emiatt a városi egyéni közlekedés erőteljesen nőni fog.

sugár irányban.

Átlósan vagy gyűrűsen pedig még a Hungária gyűrűt se fejeztük be 110 év alatt, hisz nincs meg a budai cikkelye, nem hogy a második külső gyűrűnek neki kezdtünk volna.

Pedig szükség lesz rá.

Nagyon."

Erre itt a megoldás: Ha azt megértjük, hogy a Hungária Krt. folytatását nyugaton, azaz Budán azért nem tudták megoldani 110 év alatt sem, mert ott vannak a Budai-hegyek keleti hegylábai, 30%-os emelkedésű kisutcákkal, akkor a nyugati belső kör kiépítésére csak egyetlenegy mód marad.

Ez pedig az, ha a meglévő Duna-hidak felhasználásával a Hungária Krt. É-i és D-i végét áthozzuk Kelet-Budára, majd onnan az utat kivisszük a városból Ny-i irányban a városhatáron kívülre, de avároshoz közel (nyomvonal: Hungária-D -- Buda-D -- Budaörs-É -- Budakeszi-Ny -- Buda-Ény -- Buda-É[csomóponti felcsatlakozás 11-es úthoz a Margitsziget Ny-i oldalának közepével szemben]).

Lásd a térképet!:>>>

Megj.:

Lila: Meglévő Hungária Krt.;

Narancssárga: hiányzó budai-belső körút;

Körök: csomópontok;.

Előzmény: trizs77 (36238)
trizs77 Creative Commons License 2017.07.13 -1 3 36239

És ha a (36217)-es szerint tervezték volna meg Hódmezővásárhely elkerülőjét, arról mit gondolnál?

------------------------

Ezek a kalap formájú városi elkerülők nekem nem tetszenek.

Nagyon nem.

Tudod én barnaköpenyes vagyok.

A mai utak, legyen az 85-ös vagy készülő M44, esetleg M4 olyan girbe-gurbák mint az ökörhugyozás.

Nem tetszik.

így azután sokkal hosszabbak mint eredetileg voltak.

Vissza térve a kalap formájú városi elkerülőkre.

Nem ez kell.

Új út kell.

Gondolat kell.

Egyenes, új út kell amiből leágaznak 45 fokban a városba be- és kivezető szakaszok.

Előzmény: Carina_S (36228)
trizs77 Creative Commons License 2017.07.13 -1 1 36238

Akkor ha kint Páty környékén már megvan a nyugati szektor, beljebb egy max. 1×2 sávos másodrendű vagy elsőrendű főútvonal is elég lenne.

Vagy nem???

----------------------

Nem.

A kamion forgalom kivitele a városból nagyon helyes döntés volt.

( itt lakom a Hungária mellett, tudom miről beszélek )

De a mostani 50-50% budapesti modal split 20 év múlva már csak 40:60 lesz.

Azon kívül Vitya központosít.***

Sajnos.

Emiatt a városi egyéni közlekedés erőteljesen nőni fog.

sugár irányban.

Átlósan vagy gyűrűsen pedig még a Hungária gyűrűt se fejeztük be 110 év alatt, hisz nincs meg a budai cikkelye, nem hogy a második külső gyűrűnek neki kezdtünk volna.

Pedig szükség lesz rá.

Nagyon.

Nekem már nem, mert addigra meghalok, de a ma fiataljainak nagyon.

Ma vagy a Hungárián centizek 30-40 percet 8 km megtételével, vagy kimegyek az M3-M0-ra ami távolságban dupla annyi de haladós.

Az M0 keleti szektor és a Hungária közé nagyon hiányzik egy   "magas út"   ami min. 2x3 sávos, hogy a XII.kerületből a XX kerületbe (környékökre) reális módon el lehessen jutni.

Nincs gondolat.

Pont szerű elképzelésekről vannak viták, (lásd hol legyen a Galváni híd) de hogy az a híd minek lesz a része arról az egy szó se...........................:-(((

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

más

Vitya (káros) központosításának, most, itt tárgyalt módon, nincs köze politikai nézeteihez.

Ezt hagyjuk.

em ide való.

Itt OFF.

Várospolitikailag káros a Nemeskürty féle koncepció végrehajtása.

Minden bevisznek az V.kerületbe és az I.kerületbe.

Felvásárolják az ottani lakásokat és mindegyikből állami iroda lesz.

Alapítottak vagy 45-55 új Intézetet.

Egy-egy ilyen alakulat csak 80-150 fős, de miért kell nekik I. vagy az V. kerületben dolgozniuk.

Ismerős a :.....Népi, nemzeti, ősi,  Magyar Lélek Kutató Intézetnél .................dolgozik a Hattyú utcában.

Mi a búbánatos ....-ért nem lehet a ..........Népi, nemzeti, ősi,  Magyar Lelket Kutatni .........a Budapest XVII.kerület Tárcsa úton felépítendő Intézetben.

Nem mindegy annak a léleknek, hogy hol kutatják?

Előzmény: Carina_S (36235)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!