Nem. Ott van a két kép, 1 perc különbség van a forgalmi szituáció figyelembe vételével a két útvonal ,között.
Ezzel együtt az M3-n a +75 km többlet üzemanyagban(padlógáz) + az útdíj a többséget nem csábítja.
Jelenidőben.
Az M1 miatt megveszik a matricát, így ez nem érv. És igen, egyre többen választják ezt a variációt. Én lennék a legboldogabb, ha nem így lenne, mert veszélyesebb lett az m3 miattuk.
Gondolom, részben a görög-macedón „barátságra” is gondolva, teljes az A25 Szaloniki és bolgár határ között. Bulgáriának és Szerbiának még akad némi dolga, de úgy tudom, egy bolgár szakasz kivételével már mindenütt épül a pálya.
Ha az m0-án keresztül terveztetünk, akkor Ártánd-Hegyeshalom között az m35-m3 verzió 10-15 perccel hosszabb (forgalomfüggő), mint a 4-m5 verzió. És igen, ezt azok a járművek, amelyek tudnak haladni, sokan bevállalják. 230 km autópályán lehet időt nyerni a főúthoz képest. Ha hétvégén, vagy éjjeli budapesti áthaladással kalkulálunk, akkor igenis, tervezhetjük a két alternatívát BP belvároson keresztül, és az útvonaltervező szerint is gyorsabb lesz az m3-m35.
Kiemeled az Ártánd-Hegyeshalom vonalon közlekedő románok kapcsán irt hsz részletet majd ellenérveléseként beteszel alá egy Bp belváros-Ártánd utvonaltervet.
2010 32 milliárdból 33 km autópálya épült.... 1 milliárd alatt!!!
aztán 3 évmúlva már 1,3 milliárd volt
és azóta minden évben emeltek 30%-ot az áron...
hihetetlen, nem is rémlett ez az 1 milliárdos ár....
6 évvel későbbb....
2016. június 03. 13:59
Az beruházás második ütemében az M35-ös/481. számú főút – Berettyóújfalu közötti részes valósul meg. A 20,2 kilométeres autópálya szakasz kivitelezését a HÓDÚT Kft. és Duna Aszfalt Kft. közösen végzi 46 milliárd 990,6 millió forintért.
Hát ez már 2,3 milliárd...
ja tudom a cukor ára is felment a duplájára, igaz azóta vissza is ment...
Nem is ebben a tárgyban írtam választ a te hozzászólásodra, hanem erre:
Vagy, hogy egyszerre épült az M5-M4-M31 közötti szakasz, de csak az M5-M4 között fizetős.
Erre mi lehet a magyarázat más, minthogy ne járjanak Monornál a kamionok 60 Ft-ért,
hanem az M5-ön 90 Ft-ért kilométerenként.
Az M0 fizetőssé tétele, és némely szektor kimaradása egy másik üldözési mánia a "románok nem járnak az m3-m35 autópályákon" mellett, ami rendszeresen végigsöpör a topikon.
Figyu. Nekem a Lisztferi és a budaörsi auchan is pályamatricás. Az én jogaim nem sérülnek? Az az agglós, vagy fővárosi, aki sajnálja az 5 ezres megyei matricát, az fulladjon bele a kipufogófüstbe. Sokan ilyen sükebókák, mert dafke. A teherautós forgalmat pedig keretek közé kell szorítani, különben sorra leaszfaltozhatsz minden szabad területet, és az is kevés lesz.
Vagy, hogy egyszerre épült az M5-M4-M31 közötti szakasz, de csak az M5-M4 között fizetős.
Erre mi lehet a magyarázat más, minthogy ne járjanak Monornál a kamionok 60 Ft-ért,
hanem az M5-ön 90 Ft-ért kilométerenként.
Még ha egyszerre is épült volna, ahogy írod, szektorokra bontva, szakaszolva történt. EU-támogatással, vagy anélkül. És ez itt a kulcs. A 2005-ben átadott m5-m4 közötti szakasz azért fizetős, mert EU-támogatási szerződés ezt nem tiltja, mert az nincs is arra a szektorra. A további szakaszok (átadás 2008) egész a Megyery-hídig fizetősség tételét az EU-támogatási szerződés zárja ki.
Nincs itt semmiféle hátsó szándék. Az első szándék a teljes m0 fizetőssé tétele volt.
Én utánfutós járműszerelvényről, furgonról, mikrobuszról beszéltem. Ezen román felségjelzésű járművek száma, aránya nőtt meg számottevően az utóbbi időben az m3-on. Ezek ki tudják használni a hosszabb, de gyorsabb verziót. Ráadásul úgy, hogy a megengedett sebességnél gyorsabban közlekedve veszélyeztetnek is.