Keresés

Részletes keresés

Hooti Creative Commons License 2010.08.02 0 0 2441
Huhh azt megköszönném, érdekelne kültéri kép is, de legfőképp a beltéri felrakása kis "pódiumra" a gázcsövem elé-fölé, hogyan is néz az ki élőben, mit is fabrikáljak oda.
Előzmény: Dr. Klíma (2440)
Dr. Klíma Creative Commons License 2010.08.02 0 0 2440
Szia

A sárga vonal, majd azt meghosszabbítva az ablak alatt addig, míg a kültéri egység jobb oldalát (szemből nézve a kültéri egységet) el nem éred, hisz azon az oldalon vannak a csatlakozók....
A fűtés csöved majd kissé akadályozni fogja a beltéri felszerelését.....

Van egy rakás hasonló szerelésről képem.....majd ha időm lesz, keresek.......addig meg szerintem el tudod képzelni

üdv
doki
Előzmény: Hooti (2439)
Hooti Creative Commons License 2010.08.02 0 0 2439
Én is erre jutottam, csak előtte még kicserélik a nyílászázókat a szobában, addig nem lehet csatornázni sajnos. Nem tudom hova esik majd az uj ablak széle, meg mennyit foglal el a takaró stb.

Köszi a véleményt.
Előzmény: dejódió (2438)
dejódió Creative Commons License 2010.08.02 0 0 2438
Én a sárga vonalat pártolom...
Előzmény: Hooti (2436)
szoszo9inda Creative Commons License 2010.08.02 0 0 2437
Szia,

Köszi a választ. Igen ezt tudtam, ezért is kérdeztem, hogy amikor a másik oldal válik szívó oldallá, akkor abba nem kell-e olajcsapda.

De döntöttem, nem lesz sehol olajcsapda. Mivel a teljes csőhossz kb 13 m, de csak kb 30 cm a kültéri beltéri között a szintkülönbség (kültéri magasabban), a két függőleges csőszakasz pedig kb. 40-60 cm.

És ha jól sejtem az olajcsapdáknak elsősorban a hosszú függőleges szakaszokban van jelentősége.

Tibi

Előzmény: klimakiraly (2392)
Hooti Creative Commons License 2010.08.02 0 0 2436
ide kellene

Piros a beltéri, fekete az én csatorna-elgondolásom, sárga a lehetséges alternatíva, pink pedig a kültéri helye kb.
Az alternatíva (sárga) még mehetős is lenne, függöny eltakarná...
Hooti Creative Commons License 2010.08.01 0 0 2435
Igazatok van, reggel teszek be és akkor tényleg nem a sötétben kell tapogatózni :)
Előzmény: Dr. Klíma (2433)
dejódió Creative Commons License 2010.08.01 0 0 2434
Képet tegyél be az sokat segít valóban.
Előzmény: Hooti (2432)
Dr. Klíma Creative Commons License 2010.08.01 0 0 2433
küldj képet, hogy hova szeretnéd a beltérit felszerelni, s megmondom, hogy milyen megoldásokat javaslok annak a figyelembe vételével, hogy műszakilag és esztétikailag is megfelelő legyen

üdv
doki
Előzmény: Hooti (2432)
Hooti Creative Commons License 2010.08.01 0 0 2432
Köszönöm :)
Elsőre az volt a véleményem, hogy a "csúnya" csövezés maradjon csak kívül, hiszen amit nem látsz az nem fáj.
Legcélszerübb az emelőkosaras szerelés lenne és amilyen magasságban van a beltéri, ott legyen a falon kívül a kültéri is és az belülről csak kb 1 m kábelcsatornázással járna.
Viszont ha netán szervizelni kellene, ahhoz is emelőkosár kell a kültéri megközelítéséhez...
Ajajj nagy a gond.... Szép is legyen meg ésszerű is... Bevésés panelban kilőve...
Ötleteket szívesen fogadok, köszönöm.
Előzmény: Dr. Klíma (2431)
Dr. Klíma Creative Commons License 2010.08.01 0 0 2431
Hooti olvasó kedvéért a 2425-ös képhez......
"Egy jó szerelési képet tudna valaki mutatni erre a példára?
Kb ugyanebben a helyzetben leszek, ha eldöntöm a kisszoba klímázását a 4. emeleten.
"

A csatorna sosem lehet elég szép, ha annak eltüntetésére van megoldás és igény....
De ennek ellenére én azon a véleményen vagyok, hogy a kültéri egység környezetében semmi szükség látható csövekre.....mindig törekedni kell arra, hogy a ház homlokzata is elviselhető látvány legyen.... A képen látható szerelésnél a klíma közvetlen az ablak alatt helyezkedik el úgy, hogy a készülék teteje alacsonyabban van, mint a könyöklő.....így bentről a klíma látványa nem zavarja a kilátást, de szükség esetén még szervizelhető
A képet a Frigo Trade Team Klíma Kft engedélyével teszem közzé

Dr. Klíma
dejódió Creative Commons License 2010.08.01 0 0 2430
Néhány gyöngyszem:
az első egy hivatali épület Budán.
Többet érdemelne az utcáról szépen látható.
No comment

A második egy friss telepítés egy hentesbolton . 5 kw-os R410-es FÉG gép.
Ezt hogyan lehet szervizelni és honnan szív elég levegőt vajon?
amitechx Creative Commons License 2010.08.01 0 0 2429
Az hagyján, hogy milyen csúnya, de ha jól látom, max 5cm lehet a gép hátulja és a fal között. Jól tetted, hogy hagytad a fenébe, mert ha megcsinálod és netán a rossz szellőzés miatt megsül, akkor valószínűleg azt mondják, hogy "volt itt egy szerelő, az nyúlkált hozzá, biztos ő rontott el valamit". Akkor meg lehet magyarázkodni.... Nagyapám gázszerelő, pár éve megjavított egy lakótelepi villanybojlert, rá két hétre ordítozva hívta fel a kuncsaft, hogy mit csinált vele, ugyanis elment 300m3 gáz és ezt neki kell kifizetnie, mert hiszen ő a szerelő, csak ő nyúlt hozzá. Nagyapám ki is ment, vizsgálódott, nézegette a számlát (mert ugye fizikai képtelenség ennyit elhasználni egy gázbojlerrel két hét alatt) és kiderült, hogy a tulaj vak volt és hibás állást mondott be. Erre ugye nem lehet sokat mondani....
Előzmény: Dr. Klíma (2425)
Dr. Klíma Creative Commons License 2010.07.31 0 0 2427
igen
...bár szebb kifejezés a hűtőközeg :)
Előzmény: Törölt nick (2426)
Dr. Klíma Creative Commons License 2010.07.31 0 0 2425
no még egy gyalázatos szerelés.....
...és a sok között ez az egyik pillanat, mikor azt mondtam, hogy nem vagyok hajlandó hozzányúlni, mert még a végén a nyakamba varrnak egy pert.....

A klíma természetesen nem hűtött....... sajnálom is meg nem is a tulajdonost.....

A képet kizárólag azért teszem közzé, hogy tanuljanak az emberek belőle, hogy milyen munkát nem szabad elfogadni.....és ha mégis elkövetik, akkor azonnal elzavarni őket (a szerelőket) miután helyreállították az eredeti állapotot...

Dr. Klíma Creative Commons License 2010.07.31 0 0 2423
...és mindezt ebben a sorrendben.

Sok dolgot használhatóvá tudunk tenni, mégtöbb helyen ki tudjuk javítani a hibákat......de vannak pillanatok, mikor azt kell mondanom, hogy "sajnálom" de vagy teljesen új telepítés készülékgarancia nélkül, vagy a "sohaviszontlátásra"....
Előzmény: Törölt nick (2422)
Dr. Klíma Creative Commons License 2010.07.31 0 0 2421
No akkor ezt a képet tekintsd meg.....
csak nehogy vígasztalhatatlanul felsírj álmodban..... :) én szóltam....

szegény csatornából orrán száján ömlött a víz..... még szerencse, hogy nem egy egyedi festésű szobában követték el a gyalázatos szerelést a tisztelt "kollégák"
Előzmény: Törölt nick (2419)
Dr. Klíma Creative Commons License 2010.07.31 0 0 2420
igen, 2 iroda 2 klíma.....
A hosszabbik kb 17m- es csövezés.......még szerencse, hogy az LG gépek kompresszorai bírják a nyírást....
Előzmény: Törölt nick (2416)
Dr. Klíma Creative Commons License 2010.07.31 0 0 2417
van itt kérem minden.... klímatechnikai párazáró szigetelés és fűtéstechnikai hőszigetelés......no meg villanyszerelő védőcső....

aki nem bírja, az ne nézze a további képeket....

Előzmény: Dr. Klíma (2415)
Dr. Klíma Creative Commons License 2010.07.31 0 0 2415
A szerelés láttán már azt hittem, hogy nem tud meglepetés érni.....tévedtem
Az igazi meglepetések a csatorna lebontása után jött....

Előzmény: Dr. Klíma (2411)
Dr. Klíma Creative Commons License 2010.07.31 0 0 2414
Most hogy 1 hétig meleg volt, napi 5-10 bejelentés érkezett javítással kapcsolatban....
Sok volt közöttük az olyan amit 1 vagy max 2 éve telepítettek, de a telepítő már vagy nem elérhető, vagy egyszerűen nem hajlandó kimenni, hisz "nem ér rá"......
Az LG-s képen a klíma 2007-ben lett telepítve, 2 évig voltak karbantartani (elég drágán 9700,- + áfa) ...idén egyáltalán nem hűtött, s hívásra a szerelő cég nem tudott menni, mert a sok munka miatt nem értek rá....(mert új gépeket telepítettek...gondolom én).
A mi cégünknél pont fordítva van. A régi ügyfél az ügyfél.....az új ráér 2,5 hetet várni a telepítésre....
Előzmény: Törölt nick (2412)
Dr. Klíma Creative Commons License 2010.07.31 0 0 2411
A következő képsorozat egy irodában készült......
Javításra hívták cégünket, hisz a karbantartó cég aki 2 hónapja volt ott, de 3 hete nem tudják őket rávenni arra, hogy a csöpögést javítsák ki.... azt hiszem az ilyen céggel nem érdemes foglalkozni (pedig nagy cégnek mondható)
rossz minőségű klímaszerelés
Előzmény: Dr. Klíma (2410)
Dr. Klíma Creative Commons License 2010.07.31 0 0 2410
Szia

Igen.... és az a baj, hogy ezekért a munkákért valaki fizet..... és sajnos bármennyit is kér a telepítő, biztosra állítom, hogy az ilyen klímaszerelések nagyon sokba kerülnek, ha összességében vizsgáljuk....

Most mentettem le a gépemről a heti képeket....találtam még 1 képsorozatot, amit érdemes megmutatni...

mindjárt felrakom...

Előzmény: Törölt nick (2409)
Dr. Klíma Creative Commons License 2010.07.31 0 0 2408

a képen látható, hogy valaha volt a rézcsöveken szigetelés......
nem csodálkoznék, ha nem is klímás szakember követte volna el.....bár sose tudni
Előzmény: Dr. Klíma (2407)
Dr. Klíma Creative Commons License 2010.07.31 0 0 2407
Előzmény: Dr. Klíma (2406)
Dr. Klíma Creative Commons License 2010.07.31 0 0 2406

jól látjátok......ez egy hitvány klímaszerelés eredménye....
Dr. Klíma Creative Commons License 2010.07.31 0 0 2405
Dr. Klíma Creative Commons License 2010.07.31 0 0 2404
Még 1 "gyöngyszem" a héten látottakból.....

A képen látható, hogy 2-3 év elteltével hogy is fog kinézni egy hitvány szerelés hitvány anyagminősége.....

Ha majd jobban, közelebbről megtekintitek a szerelést, akkor láthatjátok, hogy az a cirka 3m -es szakaszon 3 db toldás (forrasztással) van.

Az aki 50-100 cm-es darabokból forraszt össze egy csőszakaszt és azt használja fel egy hermetikus telepítéshez, az szerintem nem szakember, hanem egy csaló...... a tulajdonos nem hiszem, hogy hulladék áron számolt anyag költséget fizetett....

további hitvány telepítésekről tanulságos képet nézegethettek, ha a nevem alatt található weboldalon a galéria menüben az "ahogy ne" oldalra látogattok....

Ha már a képek láttán 1 ember a szerelésnél odafigyel és megköveteli a minőségi munkavégzést, akkor megérte fáradoznom a képekkel....

szép estét
Dr. Klíma
Dr. Klíma Creative Commons License 2010.07.31 0 0 2403
most hogy közelebbről látom a képet, még 1 -szerintem- óriási hiányosságot fedeztem fel.....A faláttörésnél nincs tömítés......bogarak és a hideg-meleg útját nem állja semmi...

Előzmény: Dr. Klíma (2402)
Dr. Klíma Creative Commons License 2010.07.31 0 0 2402
daikin klíma

Kicsit távolabbi kép.
Jól látható, hogy a daikin klíma berendezés jól védett helyre van telepítve az eső-hó szempontjából.....
A telepítésnél több apró hiba is van...szerintem
- kisipari, hegesztett, amatőr konzol....1-2 év és rozsdás folt lesz a falon, ha nem intézkedik a gazda
- a kondenzvíz kivezetésre "benzincsövet" használtak, mely igen kis keresztmetszetű (már 1 év után dugulásveszély volt)
- igen gyenge minőségű szigetelés...
- még egy daikin is tud zajos lenni, ha nem megfelelő a konzolon való rögzítés....

Dr. Klíma
Előzmény: Dr. Klíma (2401)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!