Sziasztok.
Sok - sok topikot végigolvastam, de olyat nem találtam, ahol jelentős többségben a lakossági telepítésekről fényképek lennének...ezért ide elsősorban képeket várok, természetesen szükség esetén kiegészítő magyarázattal és Önreklámmal !
A topik célja, hogy a leendő klímatulajdonosok fejében kialakuljon egy kép, hogy miként tudná a berendezését mind esztétikailag, mind üzemeltetésileg a legjobb helyen elhelyeztetni.
Talán azok a szerelők is tanulhatnak a képekből, akiket a társtopikokban "fikázunk" a tudatlanságuk miatt.
Kép alapján ez OZONE fancoil, olasz alkatrészekből bulgár gyártás. A régi Galletti volt ilyen. OEM termék. Ára a 4 kw-osnak szabályzó es szelep nélkül 90 E körül.Újonnan természetesen.
Az R407C hűtőközeggel üzemelő Mideák ilyenek. Profi gumibak, egy kör cső rezgés csillapítás gyanánt és ugyanaz az eredmény. Próbálj ne figyelni rá, akkor nem idegesít annyira. Én nem tudtam megoldást találni hasonló esetre.
Azt félve mondom hogy az R410a közegesek csendesebbek ... de olyan keveset telepítettemet hogy inkább kérdezz meg mást is.
Igen, sajnos én sem találtam sehol ilyet. A dolgot nehezíti, hogy nem vagyok járatos fancoil klímák terén. A dobozon csak egy kis címke van, ez a szám van rajta és talán, hogy "made in Italy" (talán frisytech.it néven futott a gyártója) Gondoltam hátha itt sikerrel járok.
Bocsánat, offtopic, de máshol eddig nem jártam szerencsével.
Van egy fel nem szerelt fan-coil klímaberendezésem, ennek érdekelne a körülbelüli piaci ára.
Sajnos csak az alábbiakat tudom róla: VCE29DX, mennyezeti, csak hűtésre (ha jól láttam olasz gyártmány). Más nem tudok róla, elvileg kb 25 m2-es szoba hűtésére szolgálna...
Első körben a személyes kapcsolat becsöngetni hozzá beszélni vele és üzem közben megfogdosni körbetapogatni nyomkodni hátha megszűnik vmilyen pozícióban a zaj. Ha ez sikertelen, akkor beszéljen a telepítőjével(nem lesz egyszerű a képek alapján nem biztos, hogy valaha is előkerül). ui a szomszédod is érdekelt abban, hoogy ne legyen kifogás a klímájával szemben. Ha nm kerül elő a telepítő sajnos egy hozzáértőt kell keresni fizetősen.
Több ilyen "oktató" video-t láttam már. A szakma szabályait összeszámolhatatlanul sok helyen áthágják..... Borzasztó volt végignézni, de egyre jó...oktat, hogy így nem szabad....
Sajnos a végeredményen csak annyi látszik, hogy a klíma a helyén van, s talán még működik is.....
Frekvencia jaja, nem decibel, kösz a javítást :D A kiáramló levegő lökéshullámokat kelt és azok pedig felerősítik egymást. Lehet kintebb vagy bentebb kellene rakni a konzolon a kültérit. Egy próbát megér szerintem.
A nagyon alacsony decibeles hangot szerintem az áramló levegő adhatja. Ismeritek az érzést, mikor az autóban le van tekerve hátul az ablak és egy bizonyos sebességnél berezonál bent a levegő? Ugyanez lehet ott is.
Az előbb lemaradt a kép!Ehhez nagyon hasonló az erkélyünk.Talán egy kicsit jobban kiugrik a mienk.A szomszéd, a külső szélére és közvetlenül a plafon aljához szerelte a kültérit!
Köszi a gyors válaszodat,de ezen már túl vagyunk.Kijöttek a szerelők és raktak gumicsillapítást a lábak alá,de egy picit se lett jobb!Eszméletlen mély hang van nálunk, a dobhártyánkat nyomja de rendesen!
Sziasztok valaki tud segíteni nekem!A problémám az alsó szomszéd kültéri egysége teljesen berezonálja a lakásunkat mit lehetne ez ellen tenni! Az erkély falra szerelte fel ,de teljesen az ő plafonja alá!Ha lejjebb szereltetném vele szerintetek elmúlna ez az idegesítő mélynyomó hang és rezonancia? Remélem érthető voltam!
nyomok én már ilyenkor mindent....csak azt nem amit kéne, mert arra fáradt vagyok bocsi a linkért, de ez volt a leggyorsabb és legegyszerűbb megoldás...
csövek elé gipszkarton dobozolás a legolcsóbb megoldás.......de szerintem csúnya......
Van aki beépített szekrényhez hasonlót csináltatott és arra lett felszerelve.... Van akinél simán a cső alá ment a készülék. Ebben az esetben olyan berendezést válassz , mely teljes mértékben felülről szívja be a levegőt....
Most nem lesz időm kültéri képeket keresni, de mindjárt felrakok egyet ami elsőre a kezem ügyébe kerül...