Keresés

Részletes keresés

izéél Creative Commons License 2022.12.09 -1 2 49685

"Szóval szerinted, nem kicsit fantaszta trollbácsika kiscsillag, az észak-koreai bicikli összeszerelő üzem betanított munkásai összefogtak a Rothschildokkal meg a Rockefellerekkel."

 

És az ilyen barmok tanítják a történelmet a gyerekeinknek. Nem csoda, hogy itt tart az oktatás nálunk...

Ha már történelem. Te is beszoptad a kétpólusu marxi rendet. Vannak a csúnya tőkések, és a jóságos proletárok. 

Hát nem. A mai világrend másképp épül fel. Van az elit, van a serényen dolgotó réteg, és vannak a lumpenproletárok. 

A törvényszerűen kis létszámú elit úgy tartja fenn a hatalmát, hogy a seggijjkés lumpeneket elszédíti a médiával, és megvásárolja a szavazatukat a seggijjkével (amire a pnzt a dolgozóktól vonják el. 

 

Magyarul. A mai áldemokrata rend három osztatú. Az elit összefog a lumpennel (az ingyenélők az egyik oldal) és a másik oldalon ott vannak a dolgozók (alkalmazottak, kisvállalkozók). 

 

És ez az összefogás nem az északkoreai bicikliszerelók és a Rotshildok összefogása, hanem egyszerűen az elit megveszi kilóra a lumpeneket, és még nem is fizet érte rendesen, hanem elszédíti őket a médiával. Nnnna, ezért kellett az oktatásügyet szétdúlni Magyar Bálintnak a reformjaival. Az elitnek szüksége van a tanulatlan, könnyen befolyásolható és megvásárolható tömegekre. 

Előzmény: pozsonyi muflonlovas (49654)
pozsonyi muflonlovas Creative Commons License 2022.12.09 -2 0 49684

"Vagyis a nagypofájúaktól való megszabadulás nem a jövőt éli fel, hanem épp fordítva, a jövőt teszi jóvá. "

 

Ó! Csak hát nálad nagyobb izéje senkinek sincs itt, bácsika.

Most akkor mi legyen? :D

 

Előzmény: izéél (49683)
izéél Creative Commons License 2022.12.09 -1 0 49683

"Naponta skndálják a tüntetésen. Nincs tanár, nincs jövő."

 

Jövő mindig van.

Viszont ha nincs tanár, nincs jövő. 

És sajnos rengeteg tanár nem jó (hogy finom és nőies legyek). Sőt, amennyire rossz egy tanár, azzal egyenes arányban nagy a pofája. Vagyis a nagypofájúaktól való megszabadulás nem a jövőt éli fel, hanem épp fordítva, a jövőt teszi jóvá. 

Előzmény: Bob_ herceg (49660)
Vevegyő Creative Commons License 2022.12.09 -1 0 49682

megint lesz egy gittrágás?

 

https://hvg.hu/itthon/20221209_Egyezteto_forumra_iskolaigazgatok_koznevelesi_allamtitkarsag

 

Szakmai egyeztető fórumot tart a jövő héten a köznevelési államtitkárság, ahova több iskolaigazgatót, és az oktatás más képviselőit is meghívta – tudta meg a hvg.hu több forrásból. Egy budapesti intézményvezető szerint a levél konkrét időpontot még nem tartalmaz, de arra kérték a címzetteket, hogy fogalmazzák meg szakmai javaslataikat, amit szívesen érintenének az egyeztetésen.

Úgy tudjuk, hogy az intézményvezetők közül többen pozitívan értékelik a meghívást, mert legalább hosszú idő óta először hivatalosan el tudják mondani a panaszaikat.

Bár a Blikk egy pénteki anyagában azt írta, hogy „Pintér Sándor rendelte magához a renitens középiskolák igazgatóit”, erről fent idézett forrásunk szerint nincs szó.

A Belügyminisztérium a hvg.hu-nak küldött válaszában szintén cáfolta, hogy Pintér Sándor miniszter, vagy a tárca bármelyik államtitkára magához rendelt volna akár egyetlen igazgatót is.

izéél Creative Commons License 2022.12.09 0 1 49681

"arra is figyelmeztetik őket, hogy a pozíciójuk forog kockán, amennyiben nem tesznek rendet a saját portájuk környékén."

 

Épp ideje, hogy a loppsibolsik is megtanulják, hogy a hatalom felelősséggel is jár. 

Az iskolaizgatóknak is van felelőpssége, ha nem is akarják ezt tudomásul venni. 

Előzmény: SchiSa (49667)
izéél Creative Commons License 2022.12.09 0 1 49680

"A magát keresztény, nemzeti kormánynak nevező hatalom mára 13 pedagógust rúgott ki "

 

A magát nem kereszténynek nevező liberális kurmány nem 13, hanem 15 ezer pedagógust rúgott ki. 

És most a nagyszájú, és ugyanilyen nagyonbuta pedagógusok az ő hatalmáért tüncikéznek.....mind az ötvenen.  

Előzmény: Vevegyő (49677)
Vevegyő Creative Commons License 2022.12.09 -1 0 49679

ugyanezt kérem pispeklilában, kis zöld csillagokkal díszítve. úgy még nyomatékosabb lenne.

Előzmény: Ec pec kimehecc a (49678)
Ec pec kimehecc a Creative Commons License 2022.12.09 0 0 49678

Egy parlamenti jegyzőkönyv-részlet: 

Az időpont:2005. december 19., téli rendkívüli parlamenti ülésszak

 

DR. MAGYAR BÁLINT oktatási miniszter:

 

Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim!

 

 

A Magyar Köztársaság közoktatási törvénye alapján a diákokat vagy szülőket arra nemcsak kényszeríteni, hanem késztetni, hogy politikai véleményüket, hovatartozásukat megvallják, törvénytelen.

De nemcsak törvénytelen, hanem erkölcstelen is!

Évtizedeken át éltünk egy olyan rendszerben, amely hamis nyilatkozatokat csikart ki az állampolgáraitól. A szülők nem azért adják gyermekeiket az iskolába, hogy őket különféle demonstrációk céljainak alávetve, demonstrációkon masíroztassák fel. Ennek a demonstrációnak a célja egyértelműen politikai volt; politikai, hiszen a költségvetésről szóló vita egy par excellence (elsősorban) politikai vita.

A tüntetést megelőzően nyilvánossá vált Aáry-Tamás Lajos oktatási állampolgári biztos úr véleménye, és nyilvánossá vált Takács Albert, az állampolgári jogok biztosa helyettesének véleménye, amely szintén elítéli gyermekek bevonását ilyen akciókba. Ennek ellenére nem történt meg az, hogy a gyermekeket távol tartsák ezektől a tüntetésektől és demonstrációktól.

Több napon át próbáltuk felhívni az iskolafenntartók figyelmét arra, hogy természetesen a véleménynyilvánítás szabadságát tiszteletben tartva eljöhetnek és tüntethetnek, hiszen ez természetes joga minden magyar állampolgárnak, de akkor azt olyan körülmények között kell megszervezni, amikor az iskola, ahol a diák is és a szülő is bizonyos értelemben túszhelyzetben van - hiszen ki van szolgáltatva az iskola intézményének -, ne legyen belekényszerítve abba, hogy ellenőrzőbe beírva vagy külön nyilatkozatokon kelljen közvetett vagy közvetlen nyilatkozatot tennie arról, hogy egy kormányellenes tüntetés céljaival egyetért-e. Akkor esküdöztek a különböző iskolafenntartók - és természetesen iskolák képviselői is megnyilvánultak ebben az ügyben -, hogy a diákokat semmilyen retorzió ebben a kérdésben és ebben az ügyben nem érheti. Már önmagában, hangsúlyozom, törvénytelen az, hogy ilyen nyilatkozatokat kérnek a diákoktól.

De nemhogy egy napot, több hetet vagy éveket nem tudtak kivárni azzal, hogy valamilyen retorzió sújtsa azokat, akik esetleg nem kívántak részt venni a tüntetésen, hanem volt olyan iskola, ahol már a tüntetés napján is megtorolták azt, ha a diák vagy valamelyik szülője úgy nyilatkozott, hogy nem kívánja, hogy a diák részt vegyen ezen a tüntetésen.

A kiskunfélegyházi Constantinum Katolikus Gimnáziumban a hozzánk érkezett bejelentés alapján, írta az egyik szülő nekünk, nem mondom most a diák nevét: “A mai napon természetesen nem volt iskolában - írja a diák édesanyja -, körülbelül 20 fő diák maradt az egész gimnáziumban. Öt órát tartottak az összes, tehát körülbelül 20 főnyi diáknak, érdekes módon mind az öt órán dolgozatot írtak, amit előre természetesen nem jelentettek be.” Ezt csak én mondom: feltehetően azért nem jelentették be, mert a gyermekét féltő szülő ilyen körülmények között nem engedné el az iskolába a gyermekét, hiszen nyilvánvaló egy ilyen esetben, hogy azért íratják velük a dolgozatot, mert nem vesznek részt egy ilyen demonstráción.

A dolgozat korábbi tananyagból íródott - ismétlésjelleggel -, de jegyet kapnak rá, tehát volt tétje mindegyik dolgozatnak. A szülő pedig arra kért, hogy vizsgáljuk meg: tekinthető-e valamiféle büntetésnek, illetve tekinthető-e mindez diszkriminatív eljárásnak a demonstráción részt nem vevő gyermekekkel szemben. Erről próbálunk beszélni.

Tizenöt évvel a rendszerváltás után szégyennek érezzük, hogy ilyesmi előfordulhat. Úgy gondoljuk, hogy a gyermekeket nem kellene politikai tüntetéseken díszletként felhasználni. És különösen nem kellene egy olyan világban, amikor 2001-ben az egyházi iskolák támogatása 21 milliárd forint volt, 2004-ben a zárszámadási törvény szerint már 39 milliárd forint, az idei évben pedig várhatóan 44 milliárd forint lesz ez a támogatás. (Taps a kormánypártok padsoraiban. - Moraj az ellenzéki pártok soraiban.)

2001-ben az egy főre jutó támogatás az önkormányzati és egyházi iskolákban tanuló diákok között 50 ezer forintos különbséget mutatott, akkor, 2001-ben az egyházi iskolákban tanulók kárára. Akkor nem tüntettek az egyházi iskolák diákjai, pedagógusai és szülei. Később ez az arány megváltozott, és 2003-ban már 50 ezer forinttal többet kaptak az egyházi iskolákba járó tanulók; ezt a zárszámadási törvény adatai bizonyítják. Megpróbáltuk kiegyenlíteni ezt a különbséget, és még most is, ebben az évben is várhatóan az egy főre jutó támogatás magasabb lesz az egyházi iskolákban tanuló diákok számára, mint ami volt.

De ettől függetlenül, még ha igazuk is lenne abban, hogy költségvetési vitáik lennének, akkor sem lehet gyermekeket (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) ilyen célokra felhasználni. Tiltakozom ez ellen, hogy ezt így csinálják! (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

Íme, a nagytudású kártevő, a pedagógusok megmozdulását értékelte anno...

...

 

 

Újabb 8 tanárt kirúgtak és Orbánék lopásai miatt a magyar emberek elbuknak 3000 milliárd forintot.

 

"2007-ben a pedagógusnapra időzítve rúgtak ki 7200 tanárt. Na az volt korszakos. Gyurcsány-korszakos.
Most csak végre felmondtak nyolc munkamegtagadó felforgató komcsinak kb. 6-8 év türelmi idő után."

"Nem gyűlölik az Orbánt, csak szeretnék, ha egy kompetens kormányzata lenne az országnak. Amelyik például növeli a tanárok számát, nem csökkenti.""

Mégis hogyan? 

Akik elhagyták a tanári pályát azok többsége vagy alkalmatlan volt, vagy rájött, hogy mégsem ezt akarja csinálni. Kényszerítsék vissza őket? Aki nem akart tanár lenni akkor sem fog visszamenni, ha fél millás fizetést ígérnek.

No meg az ilyen ne is menjen, mert csak rontja az oktatás színvonalát."

Előzmény: Vevegyő (49677)
Vevegyő Creative Commons License 2022.12.09 -1 0 49677

https://hvg.hu/kultura/20221208_Hannibal_tanar_ur_Atrium_Mucsi_Zoltan

 

A magát keresztény, nemzeti kormánynak nevező hatalom mára 13 pedagógust rúgott ki az állásából, és több tucatot megfenyegetett ugyanezzel. Egyrészt lesajnálja, megalázza, másrészt lassan ellenségnek tekinti a pedagógusokat.

Ugyanezen a szombati napon mutatták be az Átrium Színház, a Kultúrbrigád és a KULT2 közös produkcióját, a Hannibál tanár urat, amelyben egy másik keresztény, nemzeti értékeit hangoztató hatalom kiált ki ellenségnek egy tanárt, majd üres, demagóg szólamaival könnyen meggyőzi a tömeget arról, hogy ez a tanár egy valóságos nemzetáruló, akit el kell tiporni. Pedig ő csak egy tanulmányt írt az ókorról.

Nem véletlen, hogy az előadásban elhangzó olyan mondatokra, mint például „Ön még túl fiatal ahhoz, hogy a kormányzattal szemben önállóan gondolkozzék!", vagy „Ha még ebben az országban valaha tanítani akar, akkor vonja vissza az állításait” – azonnal felhördül a közönség, hiszen ugyanebben a szellemben kezeli a tanárok és a diákok ügyét a hatalom 2022 Magyarországán is.

Vevegyő Creative Commons License 2022.12.09 -1 0 49675

https://444.hu/2022/12/09/kozosen-alltak-ki-a-kozoktatas-tanarai-es-diakjai-mellett-a-bme-oktatoi-es-hallgatoi

 

Csütörtök délután a BME több karának munkatársai és hallgatói kockás szalag viseléséve, illetve egy közös fotózással álltak ki a közoktatásban dolgozó tanárok és az ott tanuló diákok mellett, illetve adománygyűjtő akciót is indítottak a pedagógus- és diákszervezetek, illetve iskolák javára, és beszámolójuk szerint rövid idő alatt közel kétmillió forintot gyűjtöttek össze.

qpid Creative Commons License 2022.12.09 -1 0 49673

Az az egyik baj, hogy hazugsággal emelnek. Sokszor leírtuk. Idén bruttó 10%-ot hazudtak, bruttó 9,09% a valóság. Jövőre is 10%-ot hazudnak, 8,3% a valóság.

Előzmény: Egyletenkívüli3~ (49665)
qpid Creative Commons License 2022.12.09 -1 0 49672

Érdekes. A szülő szerint milyen a tanár értékelési gyakorlata. Honnan tudná? Hát a gyerektől. Fiam, mi ez az egyes? Hát olyat kérdezett a tanár, amit nem tudtam. A mocsok, tüncizni az bezzeg jól megy neki!

Előzmény: Magasles 2 (49671)
Magasles 2 Creative Commons License 2022.12.09 0 1 49671

Maruzsa Zoltán a szülői konzultációról: Jelentős szerepe van az értékeléseknek.

 


A Belügyminisztérium elkötelezett az oktatás minőségének javításában, ezért tulajdonít jelentős szerepet a szülői vélemények, javaslatok megismerésének - mondta Maruzsa Zoltán, a tárca köznevelési államtitkára csütörtökön az MTI-nek.

 

A szülői kérdőív egyebek mellett a szülők, a gondviselők véleményét kérdezi arról, hogy saját tapasztalatuk szerint milyen a pedagógusok értékelési gyakorlata.A szülők számára ez az egyik legfontosabb visszajelzés gyermekük óvodai, iskolai teljesítményéről, fejlődéséről- fűzte hozzá az államtitkár.

 

 

Maruzsa Zoltán a szülői konzultációról: Jelentős szerepe van az értékeléseknek (origo.hu)

pozsonyi muflonlovas Creative Commons License 2022.12.09 -2 0 49670

A békemenetesek, ki más?

 

Előzmény: Magasles 2 (49669)
Magasles 2 Creative Commons License 2022.12.09 0 3 49669

Nincs tanár,

 

Jó, jó, de akkor kik tüntetnek?

Előzmény: Bob_ herceg (49660)
Vevegyő Creative Commons License 2022.12.09 -2 0 49668

pintér elvtárs nem tudja, hogy az iskolaigazgatónak semmiféle munkáltatói jogköre nincsen? tyűha.

Előzmény: SchiSa (49667)
SchiSa Creative Commons License 2022.12.09 -1 0 49667

https://index.hu/belfold/2022/12/09/sztrajk-tanartuntetes-iskola-tanarok-oktatas-pinter-sandor/

 

A lap úgy tudja, hogy az Eötvös József Gimnázium, a Vörösmarty-, a Karinthy-, a Kölcsey-, valamint a Madách-gimnázium igazgatója mehet raportra Pintér Sándorhoz. Az intézményvezetők elmondhatják, milyen problémákat látnak az oktatásban, ugyanakkor arra is figyelmeztetik őket, hogy a pozíciójuk forog kockán, amennyiben nem tesznek rendet a saját portájuk környékén.

Vevegyő Creative Commons License 2022.12.09 -2 0 49666

vannak ilyen hülyék. kálmán olgát és családját is megfenyegette egy ilyen agyfogyatékos.

Előzmény: Horger Tóni (49662)
Egyletenkívüli3~ Creative Commons License 2022.12.09 0 0 49665

Miért is nem jogos a tanárok tiltakozása, tüntetése? Te bizonyára a tanári berkekhez/belügy/ tartozol és tudsz erre válaszolni “

 

 

 


Szövegértés Barátom! Szövegértés!

 

Én bizony soha nem mondtam, hogy a tanárok tüntetése nem jogos! Mert szerintem is teljesen igazuk van! Alulfizetettek, nincsenek megbecsülve! 

Csak azt próbáltam mondani, hogy pár nappal karácsony előtt már teljesen felesleges! És hogy ne engedjék maguk közé a politikusokat, mert azok bemocskolják a tisztes törekvéseiket! 

(Egyébként pedig a patáséknak van annyi eszük, hogy teljesítsék a tanároknak tett ígéreteiket! Mert egyrészt mindenképp emelni kell a pedagógusok járandóságát, másrészt erősödik a társadalom bizalma. Szerintem.)

Előzmény: King_of_Giants (49648)
qpid Creative Commons License 2022.12.09 -2 0 49664

És mint tudjuk, a névtelenséget kérő felháborodott szülők (és újságírók) a legmegbízhatóbb információforrások...

Vajon azon felháborodott, hogy a gyereke nem sztrájkoló tanárainak egy része is minimálbér alatti alapfizetéssel tengődik?

Előzmény: Ballagó diák (49656)
nagyanyo5:0 Creative Commons License 2022.12.09 -3 2 49663

Helyettük volt Magyar Bálint

Előzmény: Bob_ herceg (49660)
Horger Tóni Creative Commons License 2022.12.09 -2 2 49662
Törölt nick Creative Commons License 2022.12.09 -2 1 49661

Januártól:

munkavállalóknak: 15 % inflációt követő minimálbér-emelés, SzÉP-kártya, cafetéria, Erzsébet-utalvány, egyéb juttatások

 

 

pedagógusoknak: mijafaszomat nem elég nekik a 2014-es minimálbér????

 

 

Hát ja.

Bob_ herceg Creative Commons License 2022.12.09 -1 1 49660

Naponta skndálják a tüntetésen. Nincs tanár, nincs jövő.

nagyanyo5:0 Creative Commons License 2022.12.09 -2 2 49659

Minden tanár életében jön 1 piilanat, amikor is olyat tenne, mit € szerte sem tehet!!!!

martapeer Creative Commons License 2022.12.09 -1 0 49658
Bob_ herceg Creative Commons License 2022.12.09 0 2 49657

Szeptember óta tudjuk.

Ballagó diák Creative Commons License 2022.12.09 -2 4 49656

KELLER LÁSZLÓ A LEVELEK TANULSÁGA SZERINT A SZÜLŐI MUNKAKÖZÖSSÉG TAGJA, A TANÁRSZTRÁJKOK AKTÍV SEGÍTŐJE.

 

Budaörsön Gyurcsány korábbi államtitkára lázítja a tanárokat

 

Keller László, a Medgyessy- és Gyurcsány-kormányok korábbi államtitkára szervezőként lép fel a budaörsi Bleyer Jakab Német Nemzetiségi Általános Iskola tanárainak sztrájkja kapcsán. Keller nem az első, aki láthatóan a baloldal politikai céljaira használja fel tanárok elégedetlenkedését.

 

A korábbi politikus a sztrájkbizottság levelét is továbbította a szülői munkaközösség számára, amelyből az derült ki, hogy a Bleyer Jakab Német Nemzetiségi Általános Iskola 18 fővel kapcsolódott be a december 8-i országos sztrájkba. Az egyik névtelenséget kérő, felháborodott szülő azt mondta lapunknak, hogy „a szocialista párt szervezi a tanársztrájkot az iskolában”.

 

Budaörsön Gyurcsány korábbi államtitkára lázítja a tanárokat (magyarnemzet.hu)

Magasles 2 Creative Commons License 2022.12.09 -1 3 49655

A BALOLDAL KORÁBBAN MÉG ROSSZALLTA A TANÁROK ÉS A DIÁKOK POLITIKAI VÉLEMÉNYNYILVÁNÍTÁSÁT

 

Gyurcsányék felhasználják a fiatalokat

 

Törvénytelen és erkölcstelen a diá­kok és a tanárok politikai véleménynyilvánítása – mondta 2005-ben a parlamentben a volt baloldali oktatási miniszter, Magyar Bálint. Érdekes, hogy ma már éppen a baloldali pártok és a hozzájuk köthető szervezetek bujtják fel a szülőket, a tanárokat és a diákokat, hogy az eredetileg a pedagógusok bérigényéért zajló tüntetéseket kormányellenes megmozdulásokká változtassák. A Nézőpont Intézet elemzője szerint a baloldal a tanártüntetéseken felkapaszkodva most azon fia­talok előtt tetszeleg, akik nem emlékezhetnek a korábbi vétkeire.

 

Gyurcsányék felhasználják a fiatalokat (magyarnemzet.hu)

pozsonyi muflonlovas Creative Commons License 2022.12.09 -2 1 49654

Szóval szerinted, nem kicsit fantaszta trollbácsika kiscsillag, az észak-koreai bicikli összeszerelő üzem betanított munkásai összefogtak a Rothschildokkal meg a Rockefellerekkel.

Ahogy gondolod :D , de inkább ne igyál többet,

vagy ha mégis, akkor viszont vodkát, vizespohárból, Thürmer és Bezos csillogó szemekkel csakis rád figyelő társaságában.

 

Mindenesetre nagy öröm ez nekünk, hogy a hősidőkben a foxi-maxira meg a papás-mamásra ilyen nagy lángelmék járhattak, mint folytonhülyeségeketidefirkálgatótrollbácsi te.

 

Előzmény: izéél (49617)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!