Keresés

Részletes keresés

Dr. Klíma Creative Commons License 2010.08.27 0 0 2514
OK
alapos vagy a méregetést illetően :) ..nem baj, csak szokatlan.....

jó munkát
Dr Klíma
Előzmény: szoszo9inda (2513)
szoszo9inda Creative Commons License 2010.08.21 0 0 2513
Kedves Dr. Klíma.

Köszönöm a választ. Igen próbálgattam előtte a hajlítást és jól ment. De kicsit más az asztalnál és más a mennyezett alatt a sarokban, létrán állva :-)))))

Egyébként a csövezést éppen magamnak otthon csinálom, úgyhogy nem másnak okozok kelletlenséget ha bénázok.

De csináltam egy ugyanolyan "horpadást" egy próbadarabra, majd a sérülésnél kettévágtam a csövet hosszában hogy megnézzem belülről mi a helyzet.
Az cső falvastagságában változás nem mérhető. A belső oldalon a "bedudorodás" pedig nagyon gömbölyű marad. Persze elektronmikroszkópom nem volt, hogy a hajszálrepedéseket keressem, de szemmel láthatólag nem vette jobban igénybe a csőfalat a horpadás (ismétlem kb 0,8 mm-ről beszélek) mint egy kisivű (r=2,5 cm csőhajlítóval) hajlítás. (Egy ilyet is vizsgáltam a szétvágásos módszerrel, ott a külső ívű falvastagság 1mm-ről 0,8mm-re változott!!)

Mindkét fotó egyébként megvan, ha valakit érdekel hogy mi történik a csővel belül különböző esetekben, akkor nagy felbontásban szívesen feltöltöm.

Úgyhogy megnyugodtam, hogy a 30 bar ha valahol szétnyomja a csövet, az nem ott lesz :-)))

De egyébként ahogy írtad, nem szerencsés semmiképpen. Zavar is a dolog nagyon, de egy kb 14 m-es szakasz közepén van.... ezentúl jobban vigyázok.

Üdv:
Tibi
Előzmény: Dr. Klíma (2494)
Dr. Klíma Creative Commons License 2010.08.21 0 0 2512
Egy hőszivattyús berendezésnél a falra a Lindab hangelnyelős előtétfala lett felcsavarozva....jól hallható különbség lett....
Hogy hol lehet ilyet beszerezni, passz, mert nem én szállítottam az anyagot

A képről nem tudok pontos típust leolvasni és így látatlanban ezek a tippek csak találgatások..... tényleg jobban járnátok, ha valaki kimenne és megtekintené.

doki
Előzmény: Éjjeles (2497)
dejódió Creative Commons License 2010.08.21 0 0 2511
Jogos. És ha gar gondod van, természetesen orvosoljuk, csak jelenleg nem lehet eldönteni ténylegesen gar-e ami a gondod.
Előzmény: LeslieW (2510)
LeslieW Creative Commons License 2010.08.20 0 0 2510

Nálam Dejódióék ugyan így szerelték a kültérit.

Szerintem ez alapból elvárható.

Én is így jártam el mikor szükséges volt a falnak támasztani a létrát.

Ha nem így csinálták volna nem engedtem volna a szigetelésnek támasztani a létrát.

Előzmény: Törölt nick (2508)
Dr. Klíma Creative Commons License 2010.08.20 0 0 2507
lg art cool frigotrade klímaszerelés









A képen a jól ismert LG Art Cool inverteres klíma látható.
A gazda vette a fáradtságot és a maradék tapétával bevonta a csatorna azon szakaszát mely látszik......Sajnos panel lakásban a csöveket nem sok módon lehet eltüntetni....
A képet a Frigo Trade Team Klíma Kft engedélyével teszem közzé.
Dr. Klíma
Dr. Klíma Creative Commons License 2010.08.20 0 0 2506
fujitsu klíma frigotrade









A képen egy 7 kW-os inverteres Fujitsu klíma látható. A Falon 10 cm-es hőszigetelés van.....A kültéri egység felszerelése megoldható úgy is, hogy nem kell a konzolt falba vésni, szigetelést kivágva felrakni, stb....
A figyelmes szerelő a létra támaszkodási pontjánál megakadályozza a fal sérülését....

Sajnos sok-sok esetben látom azt, hogy 2-3 éve felszerelt klíma környékén ott vannak a létrázás nyomai... pedig csak egy kis odafigyelés kellene..
Dr. Klíma Creative Commons License 2010.08.20 0 0 2505
...és még1 kép a szerelésről.

Nem szép a csatornával való forgolódás, de vannak helyzetek amikor ezt kell tenni.
A falban függőleges irányban ott vannak azok a jól megvasalt beton pillérek....na az amit nem célszerű átfúrni.....vízszintes irányban ott van a betonkoszorú, melyet megint nem célszerű átfúrni...... A kifúrás helyének meghatározásakor még azt is figyelembe kell venni, hogy a fal túloldalán a tető lejtését figyelembe véve a csövek ott álljanak ki, ahol a kültéri tervezve van, s az a lehető legesztétikusabb csatlakoztatással lehessen megoldani..... Sokszor 5-10 cm-is kilógások is igen nagyot tudnak rontani az öszképen.

A sarokban a szekrény mögött a csatorna nem fog látszódni...

frigotrade klímaszerelés











szép napot mindenkinek
Dr. Klíma
Dr. Klíma Creative Commons License 2010.08.20 0 0 2504
Jó reggelt :)
A kültéri kb a szoba padlószintje környékén van.
Előzmény: Törölt nick (2502)
Dr. Klíma Creative Commons License 2010.08.20 0 0 2503
frigotrade klímaszerelés









A dekorcsatorna "síkba" vágása nem a legszebb és nem is a legegyszerűbb dolog.......de ha nincs más, akkor a klímás szenved vele, hisz a megrendelő a legjobbat akarja kihozatni a lehetőségekből....mivel nincs 47°-os idom, így marad a csatorna vágása...

Dr. Klíma
Dr. Klíma Creative Commons License 2010.08.20 0 0 2501
...és íme a kültéri egység elhelyezése

A gazda és a Frigo Trade Team Klíma kft klímaszerelői szerint is ez az egyik legjobb megoldás....
frigotrade klímaszerelés















A készülék szerelhető, javítható. Megfelelő mennyiségű levegő rendelkezésre áll a működéshez. Fűtés üzemben az ónos esőtől is védett. Széltől védett. A kondenzvíz bekötés az esőcsatornába
Dr. Klíma Creative Commons License 2010.08.20 0 0 2500
Hasonló elrendezésű szoba.... beltéri egység helye adott......kültéri egység helye adott...falátfúrás helye adott......így a nyomvonal is adott volt.

Sokkal szebb lenne falba vésve, de itt ez nem megoldható, még később sem.

problémák:
- A beltéri alatt beton áthidaló, így az nem véshető, ezért zsákutca a falba vésés
- Ha tégla lenne a beltéri alatt, akkor is a beltéri csatlakozó csöveit ki kell forgatni, így a kötés falba esne, amit TILOS...ha nem forgatom ki, akkor meg az igen szűkös hely okozna problémát, hisz a beltéri alatt nem lenne egészséges a sarkot megvésni
- födém fele vinni a csöveket nem okos dolog, hisz a kondenzvíz elvezetését csak szivattyúval lehetnem megoldani, ami ugyancsak nem végleges és nem 100% -ig üzembiztos megoldás.
- A tető fele megint nem érdemes támadni, mert a párazárást nem lehet 100%-ban az eredeti állapotra visszaállítani....a gipszkarton mennyezet pedig érzékeny a párára....természetesen a hibák nem 1 éven belül jönnének ki, lehet hogy csak 3-5 év mire a folytonos párazárás megszakítása látványos problémát okoz.
- A beltéri egység mögötti falfelület pedig utcai falszakasz, ezért az esztétikai megjelenés miatt oda a gazda semmiképp sem akar kültérit....

...ezek átgondolása után lett ott ahol lett....(persze a felsoroltakon kívül még akadna megoldás, de nem zongoráztam itt most mindent végig...(pl a beltéri bal alsó sarkából függőlegesen levésni a padló szintjéig, majd a padlóban elvinni a külső falszakaszig a csöveket....)
frigotrade klímaszerelés









dr klíma
Dr. Klíma Creative Commons License 2010.08.20 0 0 2499
Ha már klímaszerelés képei topik, akkor legyen 1-2 kép is.....

A következő felvételek egy tetőtéri szobában készültek. A legtöbb problémát a hasonló elrendezésű szobák okozzák egy klímaszerelőnek, hisz szabad, függőleges falfelületet alig lehet találni....nagy átalakítás/felújítás nélkül nem kimondottan szabad mennyezet/födémátfúrásba kezdeni.
A szerelés nem a leges-legszebb az esztétikai megjelenést tekintve, de az igényeknek és az adott lehetőségeknek megfelel, hisz mind a kültéri, mind a beltéri helye adott volt...Kollégánk a legjobbat hozta ki...


frigotrade klímaszerelés









dr klíma
Éjjeles Creative Commons License 2010.08.19 0 0 2497
Szia

Köszi a válaszodat.A klímájuk vadi új!Tehát a tisztítás kilőve!Azon gondolkodtam ha lejjebb szerelné akkor nem rázná annyira a falat.Mivel a szélén és legfelül van ahol legnagyobb az esély arra ,h rázza a falat.Lehet tévedek.A frankó mélynyomó hang ellen viszont gőzöm sincs mit kéne tenni(milyen zajelnyelőre gondoltál?)!A lakók amúgy segítőkészek lennének a probléma megoldásában,na de a vállalkozó már nem ilyen egyszerű!
Előzmény: Dr. Klíma (2496)
Dr. Klíma Creative Commons License 2010.08.19 0 0 2496
Szia

Emlékeimben válaszoltam valamelyik éjszaka, de lehet hogy mégsem, de lehet hogy benyelte a "világháló" :)

Olyan nincs, hogy nem lehet megoldani.
Látatlanban nagyon nehéz a legjobb megoldást javasolni.

Olyan alap dolgokat kell ellenőrizni, mint vízszintezés, csatlakozó csövek íve, előírt távolságok betartása, rezgéscsillapítás, karbantartás!!!!! (tiszta hőcserélők, tiszta vent. lapát)...... ha ezek rendben vannak, akkor lehet a készülék belsejében is tenni 1-2 dolgot.....majd ezt követően a kültéri egység mögött a falra ragasztott zajelnyelő anyaggal a vent. hangját is lehet egy kicsit elnyeletni....



Előzmény: Éjjeles (2491)
Dr. Klíma Creative Commons License 2010.08.19 0 0 2495
30 bár = 30 bar
Előzmény: Dr. Klíma (2494)
Dr. Klíma Creative Commons License 2010.08.19 0 0 2494
Szia

A mechanikai sérülés nem szerencsés dolog.....
Javaslom, hogy a darab csöveken előbb gyakorolj, s csak azután dolgozz élesbe. Nem szégyen, én sem profin kezdtem a pályafutásom :)

Fűtés üzemben 30 bár környékén már idővel kijönnek a hibák.....csak ne legyen senki a gép, illetve a csövezés közelében!

Gyakorolni, gyakorolni, gyakorolni...és gyakorolni....ha megy, akkor élesbe a klímaszerelés. Ha a szerszámod rossz, akkor dobd el. Ne sajnáld a pénzt az újra, mert minőségi, becsületes munkát csak hibátlan szerszámokkal lehet....
Ha hibázol, akkor azzal másoknak igen nagy kárt is okozhatsz......így a te szakmádban nem megengedett, hogy elfordított fejjel rábólints, hogy "jó lesz az úgy..."
Persze feltételezem, hogy igényes és profi szakember akarsz lenni.....

üdv
dr klíma
Előzmény: szoszo9inda (2493)
szoszo9inda Creative Commons License 2010.08.19 0 0 2493
Sziasztok

10-es csövet hajtogatok éppen, csőhajlítóval. Egy picit gagyi a csőhajlító mert a csúszó szegmens ráhajtásakor annak éle egy ici-picit megnyomja a csövet. Látható és kitapintható, de max 1-3 tized mm mély árkot csinál. Ez gondolom nem számít igazából.

Viszont saját bénaságom miatt ráadásul egy egyenes szakaszon megsértettem a csövet, egy max 0,7-0,9 m dem nem túl széles és nem túl éles benyomódást sikerült generálnom. Tolómérővel megmértem, a teljes keresztmetszet néhány tizedben változott csak a szabályos körhöz képest.

Ez számít valamit? Jelenthet ez valamilyen plusz áramlási ellenállást? Vagy esetleg gyengülhetett a cső jelentősen?

Köszönöm a választ,
Tibi

dejódió Creative Commons License 2010.08.19 0 0 2492
Arra én is kíváncsi lennék:)
De a legvalószínúbb, hogy a rezgést nem lehet elhárítani ha a gép a falon marad. esetleg a földre le lehetne rani akkor megszűnne a probléma ha a tulaj ebbe belemegy. Természetesen gumiágyra vagy puha dologra.
Előzmény: Éjjeles (2491)
Éjjeles Creative Commons License 2010.08.19 0 0 2491
Dr. Klima

Kérdeztél tőlem lejjebb. Válaszoltam,de még nem reagáltál rá!Légyszi ha tudsz valami okosságot!
dejódió Creative Commons License 2010.08.17 0 0 2490
Jó azért itt olvasgatni:)
Előzmény: Törölt nick (2486)
LeslieW Creative Commons License 2010.08.16 0 0 2489

.

Előzmény: Törölt nick (2488)
LeslieW Creative Commons License 2010.08.16 0 0 2487

Oké!

Nem szokásom és nem is tisztségem senkit szekálni.

Eddig nem ez volt a célom, ha esetleg olvastál eddig a topikon."Szakmailag" érdekelt a téma.

De ahogy most olvasom a szövegkörnyezetet úgytűnik Neked van igazad!

Ezért megkövetlek, hogy félre értelmeztem.

Amúgy miért nem ajánlod senkinek sem?

Van rossz tapasztalatod?

Vagy valakinek?

Más nevében nem szoktam írogatni.

Miért tenném?

 

 

 

Előzmény: Törölt nick (2486)
LeslieW Creative Commons License 2010.08.16 0 0 2485

"Állat, hogy csak ezért regisztráltál be"

Ezt csak egyféle képpen tudom értelmezni.

Előzmény: Törölt nick (2484)
LeslieW Creative Commons License 2010.08.16 0 0 2483

Azért ne állatozz le senkit!

Lehet nem akart rosszat.

 

Előzmény: Törölt nick (2481)
dejódió Creative Commons License 2010.08.15 0 0 2482
Baró!
Előzmény: magisteres (2480)
magisteres Creative Commons License 2010.08.15 0 0 2480

aki kedvező áron szeretne jó minőségű klímát, nekik ajánlom:http://www.klimafutar.hu/

Novi1 Creative Commons License 2010.08.13 0 0 2479

talán az ajtó felett /a túloldalon/ elvitte a csővet /balra/, az ablak felőli oldalra /ami magába hordozza a toldás-foltozás valószínűségét/...

>;-))

Előzmény: kokler? (2478)
kokler? Creative Commons License 2010.08.13 0 0 2478
Csak egyet árujon el nekem valaki, ha a beltéri egységet ajtó fölé rakta a jóember, a kültéri egységnél hol az ajtó??
Előzmény: -Tsunami- (2461)
fancoilklíma Creative Commons License 2010.08.10 0 0 2477

Köszönöm a válaszokat mindenkinek!

A klímát eladnám, az ok egyszerű: nekem nem tetszik, a megvásárolt lakáshoz adták, de többen nem szereltettük fel. Természetesen bontatlan csomagolásban van. Esetleg még ugyanilyen bontatlan csomagolásban akad(hat) 2-3 darab -lehet ugyanilyen, vagy egy kicsit nagyobb teljesítményű.

Akit érdekelne, az e-mailben nyugodtan keressen meg.

(Bocs az offtopic-ért, a moderátorral majd visszatöröltetek.)

 

Előzmény: dejódió (2476)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!