Keresés

Részletes keresés

nemérdekel Creative Commons License 2007.04.05 0 0 113
jajj, bocs..27-en
Előzmény: nemérdekel (112)
nemérdekel Creative Commons License 2007.04.05 0 0 112
hol lehet olvasni a bibliában, hogy " és lesznek 26-an egy testté."
:))
Előzmény: MaciLaci68 (111)
MaciLaci68 Creative Commons License 2007.04.05 0 0 111

Ezen a helyen lehet magyarul olvasni a többnejűségről és más egyébről, ami az egyházzal kapcsolatos.:

http://mormon.org

http://mormon.org/question/faq/category/answer/0,9777,1601-15-114-1,00.html

Kis pontosítás:Brigham Youngnak nem 26 hanem 27 felesége volt, ebből 16-an szültek neki 56 gyermeket.

Az Úr parancsára történtek a többszörös házasságok, nem kívánság szerint. A mormonoknak nagyon kis része gyakorolta és főleg azért volt rá szükség, mert nagyon sok férfi meghalt az üldözések, viszontagságok, nélkülözések, betegségek és kegyetlenségek miatt.

Előzmény: Törölt nick (108)
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.05 0 0 110

"A Mormon Könyve egy újabb szentírás a Biblia mellett. A kettő együtt alkot egységet."

http://esszenus.uw.hu/

Az egészhez hozzátartozik az esszénus Jézus ???

Előzmény: MaciLaci68 (109)
MaciLaci68 Creative Commons License 2007.04.05 0 0 109

Naphegy (97):

Van egy érdekes vers a Bibliában > Különben mi értelme van annak, hogy a halottakért megkeresztelkednek? Ha a halottak egyáltalán nem támadnak fel, miért keresztelkednek meg értük? (1Cor 15:29)

Hitünk szerint a keresztség elengedhetetlen ahhoz hogy valakinek reménye lehessen az üdvösségre. A halottak saját maguk ezt már nem tudják megtenni, mert nincs testük, ezért egy helyettesítő személyre van szükség aki a nevükben megkeresztelkedik. A meghaltak döntik el hogy elfogadják-e vagy nem a szertartást. A keresztelésen túl minden szertartást elvégzünk értük amit az élőkert is (például konfirmáljuk is őket). Kutatni a saját családfánkat kutatjuk, de idegenekért is keresztelkedünk. A feleségem családfája például több száz névből áll, egészen a 10. generációig.

Salt Lake olimpiai botrány: Egy mormon vonatkozásról tudok, hogy mikor kiderültek a csalások, Mitt Romney lett az új vezető aki mormon vallású (indul a 2008-as elnökválasztáson).

Többnejűség nincs nálunk.

3,14 Pál (107):

A Mormon Könyve egy újabb szentírás a Biblia mellett. A kettő együtt alkot egységet. Magyarországon a Károly-t használjuk.

3,14 Pál Creative Commons License 2007.04.05 0 0 107
Kérdésem az lenne, hogy a Mormon könyve az a mormonok ”bibliája”?  Vagy ez csak egy olyan könyv amely tartalmazza hitük alapját, alap téziseit és emelett van nekik is egy a keresztény bibliához hasonlatos bibliájuk is?

nazuna Creative Commons License 2007.04.05 0 0 106

"... a mormonok - midõn az szerepét betöltötte - túlléptek a poligámián. 1890. szeptember 24-én az Egyház Hivatalos Nyilatkozatában, Wilford Woodruff elnök bejelentette és a legfõbb vezetés egyhangú szavazattal elfogadta: "Mi poligámiát, vagyis többnejûséget nem tanítunk, és nem is engedélyezzük senkinek annak gyakorlását..." Így végleg elhárulván a legfõbb akadály, a poligámia - amire mindig hivatkoztak -, végre a mormonok régi vágya is teljesülhetett. 1896. január 4-én az Utah területet is felvették az USA teljes jogú szövetségi államainak a sorába"

http://www.sulinet.hu/eletestudomany/archiv/2001/0129/05.html

eggyügyü Creative Commons License 2007.04.05 0 0 105
YA, köszi :(

eszt nemtuttam :D
Előzmény: Törölt nick (104)
eggyügyü Creative Commons License 2007.04.05 0 0 103
Hát ez a bűnkérdés a buziságról vitat6ó.
Előzmény: lacid2 (100)
eggyügyü Creative Commons License 2007.04.05 0 0 102
TE nem is vagy mormon !!!

Régen még volt náluk tudtommal, mé változott ez az álláspont ?
Előzmény: Törölt nick (99)
nazuna Creative Commons License 2007.04.05 0 0 101
( lehet, hogy emez se bűn )
Előzmény: lacid2 (100)
lacid2 Creative Commons License 2007.04.04 0 0 100
 Hivatalosan nincs,de ha már a buzik is házasodhatnak papi segédlettel ,ami bűn akkor miért nem engedéjezik a többnejűséget ami nem bűn?
Előzmény: eggyügyü (98)
eggyügyü Creative Commons License 2007.04.04 0 0 98
Nálatok, ha mormonos vagy akkó van többnejüség vagy nincsen már???
Előzmény: MaciLaci68 (96)
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.04 0 0 97

Kedves MaciLaci!Miért kutatjátok a családfátokat,he nem KELL/JAVASOLT/ELVÁRT/ a nagyszülők átkeresztelése?

A mormon egyházzal kapcsolatos botrányok nem szorítkoznak a ködös XIX századi történetekre.Nem is olyan régen volt egy olimpia  Salt Lake Cityben.

MaciLaci68 Creative Commons License 2007.04.04 0 0 96
Milyen egy mormon gyülekezet ?

Vasárnap van Istentisztelet, amikor vehetünk az Úrvacsorából, a tagok beszédeket vagy bizonyságokat mondanak. Utána van a Vasárnapi Iskola ahol korcsoportonként tanulunk. Utána pedig külön gyűlés van a nőknek, papságnak, fiataloknak. A gyerekek is tanulnak az Istentisztelet után korcsoportonként, persze játékkal egybekötve.

Látogatni szoktuk egymást hogy erősödjön a hitünk és segítsünk ha kell.

Kutatjuk a családfánkat.

Templomba járunk (sajnos jelenleg messze van).

Szabadidős programokat szervezünk.

Biztos kihagytam néhány dolgot, de az biztos hogy az időbeosztással jól kell bánnia egy utolsó napi szentnek (mormonnak), mert sok minden tennivaló van.

Mitől működik ?

Az Úr mondta meg hogyan működjön és folyamatosan irányítja.

Hogyan tudok kávé nélkül felkelni ?

Tartózkodunk a fekete kávétól, fekete teától, alkoholtól, cigarettától. Érdekes hogy mikor még mormonokról nem is hallottam már tartózkodtam ezektől, mert egészségtelennek tartottam. Mikor a misszionáriusok erről tanítottak, rögtön tudtam hogy ez valóban Istentől van. Érdekes volt, biztos nektek is volt már olyan érzésetek mikor valami hirtelen a helyére kerül, mikor megértetek valamit amit addig csak sejtettetek.

Botrányok:

Voltak „botrányok”, ha ez helyes szó rá, főleg az 1820-30-40-es években, meg még később is. Sokezer embert megöltek, gyerekeket, nőket is, kegyetlenül kínozták őket, felgyújtották a házaikat, elüldözték őket, még egy kiirtási parancs is ki lett adva, mindez azért mert mormonok voltak. Tudomásom szerint a fő vezérei ezeknek a megmozdulásoknak más felekezetek vezetői voltak.

Viszont az is igaz hogy mára teljesen megváltozott ez a kezdeti hozzáállás. Jó kapcsolatokat ápolunk a különböző országok vezetőivel, humanitárius szervezetekkel.

Előzmény: Törölt nick (88)
eggyügyü Creative Commons License 2007.04.04 0 0 95

Hát az attól is függ, hogy mennyi időm van.

ha éppen ráérek akkó belemegyek a "téritésükbe" adom a hüjjét 1 ideig, hogy aszthiggyék van eséjük, és a kérdéseimmel (ami az ellentmondásaikra mutat rá) kikészítem őket :D, de ez vonatkozik a Jehókra is stb...    :)))))))))

Előzmény: Eaglet (0)
eggyügyü Creative Commons License 2007.04.04 0 0 94
Nekem +van, neked adom ha kell örökbe.
Előzmény: Törölt nick (91)
nazuna Creative Commons License 2007.04.04 0 0 92
Az antikváriumokban gyakran van párszáz forintért (lehet, hogy nekem kettő is van .. majd megnézem)
Előzmény: Törölt nick (91)
lacid2 Creative Commons License 2007.04.03 0 0 90
 Itt sem szentek a mMormoncok,legalábbis nem jobban mint a más vallások tagjai.
Előzmény: malachy (89)
malachy Creative Commons License 2007.04.03 0 0 89

"A mormonoknak nincsenek botrányaik"

- pedig voltak. Legalábbis az USa-ban.

Előzmény: Törölt nick (88)
MaciLaci68 Creative Commons License 2007.04.03 0 0 87

Olan előérzetem van hogy jól el fogunk itt diskurálni.

Egyébként egy nézőpontból igazad van: nálunk a gyülekezetben mindenkinek a bizonysága tartalmazza ezeket és rajtam kívül milliárdnyi ember tudja hogy Isten létezik.

Az hogy ez mégis személyes, nekem azt jelenti hogy én magam tudom, nem csak elhiszem valaki másnak aki ezt mondja.

Talán olyasvalamire gondoltál személyes dolog alatt hogy rendkívüli dologról kellene beszámolnom? Például az Úr megjelent nekem, betegeket gyógyítottam, nyelveken szóltam vagy hasonló ? Áruld el mire gondoltál hogy ne kelljen találgatnom.

Előzmény: Törölt nick (86)
MaciLaci68 Creative Commons License 2007.04.03 0 1 85

Időközben olvastam Silence hozzászólásait a régmúltból a MORMONOK topicból és rájöttem hogy alapos munkát végzett a mormon tantételek ismertetésében.

De gondolom álommókus Te valami személyes dolgot vársz, tehát álljon itt a bizonyságom:

Tudom hogy Isten él és szereti minden gyermekét, Jézus Krisztus az ő Fia aki szenvedett és meghalt értünk hogy örök életünk lehessen. A megváltás az Ő parncsolatai követésében van.

Josepf Smith egy nagyszerű ember volt, az Úr prófétája, rajta keresztül lett visszaállítva az evangélium a földre mely az apostolok megölésekor elvétetett a földről.

Tudom hogy minden ember üdvözülhet aki a kinyilatkoztatott evangélium szerint él.

Jézus Krisztus nevében mondom ezeket, ámen.

Előzmény: Törölt nick (84)
MaciLaci68 Creative Commons License 2007.04.02 0 0 83
Azért tértem meg mert az egyházat és a tanításait igaznak tartom. Ismerem néhány embernek a megtérését a gyülekezetben és sokan közülük már megtérésük előtt kerestek valamit amit más egyházakban nem találtak meg.
Előzmény: Törölt nick (82)
MaciLaci68 Creative Commons License 2007.04.02 0 0 81

naphegy (79): Nincs olyan követelés hogy a nagyszülőket "át kell keresztelni".

álommókus (80): Azt tapasztaltam, hogy becsületesek és jóakaratúak itt az emberek és tudják hogy milyen értékes a családjuk.

Törölt nick Creative Commons License 2007.03.30 0 0 79
Hülye volt a kérdés.Hisz azt már az elején megkapod.Azért az pl.baromi durva követelés,hogy nagyszüleidet is  "át kell keresztelni"!!!!!!
Törölt nick Creative Commons License 2007.03.30 0 0 78
macilaci!osztán van-e már priesthoodod?
eggyügyü Creative Commons License 2007.03.30 0 0 76

Helló!!

és nálatok tényleg van többnejüség ?

Előzmény: MaciLaci68 (74)
MaciLaci68 Creative Commons License 2007.03.30 0 0 74

Szervusztok !

10 évvel ezelőtt hozzám is csengettek. Adtam nekik egy esélyt, mert kíváncsi voltam mit akarnak. Aztán fél év múlva megkeresztelkedtünk a feleségemmel és azóta is "mormonok" vagyunk.

inside81 Creative Commons License 2007.01.08 0 0 73
Köszi
Előzmény: ikaljan (72)
ikaljan Creative Commons License 2007.01.08 0 0 72

Kedves inside 81!

Ugyan nem vagyok mormon, de néhány válasz a felvetéseidre.

1. Egyáltalán miből élnek ezek?

(- ők és nem ezek - tekinteve, hogy embertársainkról van szó) A közösségük támogatásából. Annyi történik, hogy a főleg Utah államban élő mormon közösségek fiataljaikat kiküldik 1 vagy 2 évig tartó külföldi "gyakorlatra", ahol megtanulják az adott nyelvet, megismernek egy idegen kulturát, tanuljanak, és eközben persze nem mellesleg hirdetik az általuk szentnek tartott tanítást.

2. nem értem miért "üzlet" ez nekik, ha úgysem tudnak megtéríteni

Ők meg úgy vannak vele, hogy nem tudhatod, és ők sem tudhatják ki és mikor tér meg. Szóval próbálkoznak. - Ők úgy hiszik, nekik előíratott a vallásuk hirdetése.

3. Van valaki aki Mormon tag? (az is furi hogy Főleg csak amerikaiak ezek)  -ld. első pont. A mormon vallás a XIX. sz-ban alakult Amerikában. Utah állam és Salt Lake City a "mormon állam, a legtöbb mormon ide tömörül. Az, hogy amerikaival találkozol, az a "kiküldetések" miatt van.

4. Elég bizalmatlanok vagyok velük. Volt már aki végigjárta az összes beszélgetésüket, vagy miért kell velük hetente találkozni??

Ez nem így megy.. ők hirdetik neked az ő igazságukat, te meg meghallgatod őket, vagy nem. Ha meghallgatod, újra próbálkoznak. Én a környékünkön működő két sráccal többször egészen jól elbeszélgettem. Egyszer fel is jöttek hozzánk. Én szimpatikus és értelmes arcnak találtam mindkettőt. - attól függetlenül, hogy baromira nem vonzódom a mormon hithez. Viszont legalább megismertem a vallásukat.

Előzmény: inside81 (71)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!