Egy lényegbeli látványkülönbség azért van, hogy az Alessio küllője kifelé szélesedik, ami nagyon látványos tud lenni. Persze kinek mi tettszik. Náluk nincsen felsorolva a 16"-osok között.
Én is gödöllői vagyok, de az autót nem ott vettem, hanem a Lurdy-ban. Egyébként egy kompassblue 1.6 CRDi SW-t hajtok. Ha gondolod, akkor összefuthatunk valamikor egy kis eszmecserére.
Igen, a hátsó ablak téyleg foltos. Nem tudom, legtöbb automárkánál nem alap a klímához a hővédő üvegezés, legtöbb helyen is csak a szélvédőt lehet rendelni. Azt tudom, hogy francia autóknál bármikor megmondom a polárral, hogy van-e hővédő üvegezés, meg jópár másik márkánál is. ( Opel Audi stb. ) A miénken nem látszódik......
és minőségre állítólag legalább olyan, valahol fel van talán írva nekem, hogy hol láttam ezeket nagyon olcsón, majd megpróbálom előkeríteni, csak el vagyok havazva. De ha beütöd a keresőbe az Extreme felniket, szerintem meg lesz!
Nézd meg a hátsó ablakot. Tiszta folt. Mellesleg az egész autón hővédő üvegezés van. Bár szerintem minden klímás autón hővédő üvegezés van... egyébként szinte semmit nem érne a klíma.
Belülről nem látok semmi extrát a miénken, kívülről még nem néztem, de szerintem csak azok furcsák, ahol hővédő üvegezés van, a mienken tudtommal nincs. Vagy van???
Nekem nagyon ajánlották, csak ahhol ajánlották, ott nem lett volna igazából olcsóbb mint máshol, illetve én rákattantam a MOMO-ra, mert ár-érték arányban nagyon megtetszett. Viszont később láttam Extreme X1 -t Pesten 16 -ért is, az pedig igen jó ár
Polárszűrős napszemüvegben a szélvédő is érdekes. Egyébként pedig, ha úgy fordítod a fejed, semmit nem látsz a kvarckristály kijelzőn.
Apropó polárszűrős szemüveg... hétvégén voltunk IMAX-ben. Ajánlom mindenkinek. A dinoszauruszos film látványos, csak gagyi a történet. A tengeres pedig nem túl látványos, de érdekes. :)
Akkor még közelebb vagyunk egymáshoz, mint gondoltam. Én meg ha pontos akarok lenni besnyői vagyok és hasonló okokból írtam Gödöllőt. Igen, Gödöllőn láttam már én is egy pár Cee'd-et, de sajnos úgy tűnik egyik tulaj sem látogatja a fórumot, vagy csak átutazóban jártak erre.
Jaja, azzal a legdurvább, majdnem minden modern napszemüveg ilyen... és hát az imént említett hullámsávokból bizonyos %-ot kiszűr, akkor pedig hatványozott a jelenség... :)
A középkonzolon az "elszineződés" általános bizonyos fényviszonyok mellett...
időzőjelben írtam, ugyanis a magyarázat a következő... a beeső fény az első burkolaton többszörösen törik, és részben hullámtartományokra bomlik (prizma-hatás) a közeghatárokon... majd a mögöttes rétegről bizonyos százaléka visszaverődik, ahol az előbbi törések visszafelé megismétlődnek... na ezt látjuk ilyen furának... amúgy több autónál látni ilyesmit... ;)
egyszer biztosan megérjük, hogy precízen csiszolt optikákkal fedjék a középkonzolokat... :)
Látom, hogy a hozzászólásod alapján aszódi lehetsz. Én gödöllői vagyok (ráadásul Gödöllő Aszód felőli végén lakom). Gyucee gyanús még nekem, hogy innen a környékről való, hisz úgy tudom, hogy Gödöllőn vásárolta a kocsit. Mivel itt a fórumon már kialakultak kisebb "frakciók" lakóhely szerint, én eddig nagyon egyedül éreztem magam, de örömmel látom, hogy vannak azért erről a környékről is fórumozók. Ha a 3-as főúton nem is, de legkésőbb a Lurdy-s talin remélem összefutunk!
Kezdünk összecsiszolódni az SW-vel, így kezdjük lassan megismerni egymást.
Két eddig nem észrevett jelenséghez kérnék segítséget!
Hidegindítás után a középkonzolhoz hajolva csobogó víz hangját hallom. Korábban nem tünt fel ez a hang, ami persze lehet a motor áttranzformálódott, beszűrődő hangja is.
Másnál is hallatszik hasonló ?
A fedélzeti kijelzőn halvány, sötét folt látható középen, háttérvilágítás nélkül ( normál állapot ) bizonyos fényviszonyok mellett. Bárminek az árnyéka kizárva .
Próbálta már valaki megközelíteni a kijelzőt ?
A kijelző üveglapja illeszkedik közvetlenül a műanyag konzolba, vagy van előtte még egy védő üveglapka.
Azt szeretném kideríteni, hogy kvarckristály hibát, vagy estleg ha két üveglap van, akkor azok közötti koszolódást látok.
Tegnap akartam mondani /mint több más dolgot is/ csak elmaradt. Úgy látszik rövid volt az idő, bár gondolom a Párodnak erről más volt a véleménye:)
Szóval az alufelnivel kapcsolatban, hogy egy gumis ismerős komolyan ajánlott egy bevezetés alatt álló olasz felnit, Extreme, állítólag simán van olyan minőség mint az Alesio. Tehát olcsó kategóriában igen jó. A lényeg, hogy 15-16-20 e- ért már kapható. Az x1 jelzésű például kifejezetten jól néz ki szinte megegyezik az Alesio F1 -el. Akár az Enzo H helyett is érdekes alternatíva lehet,
Én is túlvagyok az első hosszabb túrán a kocsival. (1.4) Aszód - Dabas - Bp körbe - Aszód Átlagfogyi 6,8 bár pesten nem volt forgalom. Szerintem ez a 7 körüli érték fog maradni vegyesbe, bár nem bánnám, ha csökkenne az összekopás után. Pályán 120-130 körül autóztam. Nem hangos a motor, illetve nem annyira hangos. Sok embert az zavarhat meg, hogy kis sebességnél egyáltalán nincs hangja, ilyenkor meg hallani. De nem hangos! :)
...ma munkába jövet nem tudtam előidézni a "katt"-ot biztos a helyére ugrott valami :-)
A fékpedál ütközönél van valami szivacsszerű (nekem legalábbis) ami erőteljesen kopik. Ha gyorsan engedem fel a pedált, nekem is van kopp, ha olyan intenzitással mint ahogy nyomtam nincs hang...
No de ezzel lehet még együtt élni :-))
Szép napot, kezdődik a melódia este tudom csak megnézni a válaszokat!
Az elmondottakból hirtelen én is az ABS-re asszociáltam, de ha nem az, akkor passz. Viszont a kormány szerintem direkt ilyen, nekem tetszik is, hogy középállásban határozott.
Pár napja megyek viszonylag sokat a verdáva, és mostanában az istennek nem rángat, pedig eddig elég sűrűn csinálta. Cserébe viszont baromira kattog az a hülye fékpedál. Ezeken kívül viszont minden OK, szerencsére.
Nekem az Almerámmal volt hasonló élményem újkorában szintén a bal kerék felöl. Amikor fékezés után levettem a lábam a fékről, közvetlen utána egy tompa kalapácsütést tapasztaltam vagy egy tucatszor. Elmentem a márkaszervízbe, ott a féknyerget és környékét befújták és utána ez abbamaradt. Akadt valami a kiengedéskor. A kormány tulajdonsága nekem tetszik, nem zavar. Nyugodtan ránehezedhet a kezem anélkül, hogy elmenjen egy picit valamerre.
Nekem adtak hozzá tehermentesítőt.Ez szerintem minden felnihez kell,mert a felni középfurat mérete nem passzol minden autótípus kerékagy mérethez.A Ceed-nél ez 67,1 mm.Nem biztos hogy kapsz ilyet(ami a kerékagy és a felni mérethez is stimmel),a sarki autósboltban.Szerintem jó "hangosan" reklamálj a felni értékesítőnél,és a csavarokat is kérd hozzá!!!
Nem is értem hogy bírnak annyi vekni kenyeret megzabálni:)))
komolyra: Örülök, hogy ötletet adtunk, másoknak is ajánlom. Nállunk a közel 3 éves fiam miatt kötelező program még télen is ha jobb idő van. Egyébként gyönyörű környzet nagy, ilyenkor ingyenes parkoló /talira se utolsó!/.
ui.: Sajnálom, hogy elkerültük egymást, mi olyan 3/4 délkor jöttünk el,
Szigethalom-agárd-velence-fehárvár-szigethalom... kb. 175 km. Természetesen pályán. Átlag fogyi 5.6 l ( 1.6 CRDI ) nem toltam nagyon neki, csak a törvényes keretek.
Ma 2x éreztem, mintha tükörbe néztem volna.
Cee'd SW machine silver elé álltam be pont amikor ma dél körül M0-ásról hajtottam M7-esre, majd letért érdenk. Rendszám KZJ... Innen valaki. Vészvillogtam Ő meg visszalámpázott.
Aztán fehérváron. Budai Úton jöttem az Interspar-Praktiker előtti lámpánál álltam amikor az állomás felől egy ugyanolyan SW hajtott át a keresterződésben kb 12.30 körül. Ismertetőjegy: vonóhorog volt rajta. Innen valaki?
nekem most 6000k van az autóban bár projectorban igy annyira nem látszik hogy 6000k link , de a következő autóban egyből bekerül a 4300k bixenon ahogy megjön :)
4300-5000K-s xenonok abszolút nem zavaróak szerintem sem. Sőt 4300k-sról nemhiszem hogy sokan megmondanák szín alapján hogy az xenon. Persze fényerőre más a helyzet már :)
ma voltam (Bp-)Egerbe pálya oda-vissza...130-160 fogyi: 5,7L átlag 57km Xenon nagyon jo,nem vakit,lehet látni vele,és pont olyan szine van mint az OFF corsa 100/90 es fehér halogén égője... ja és nem is feltünő mint a sok kék + rakatok bele fényszoró mosót is!! :)))
A hirtelen fékezéskor hallható erős kattanás nagy valószínüséggel az ABS működésére utal.
Sajnos nagyon sok helyen nem mondják el, hogy szerencsés volna ha minden autós legalább egyszer kipróbálná a vészfékezést, hogy megtapasztalja, hogyan is működik az ABS.
Természetesen olyan helyen célszerü próbálkozni, ajol éppen nincs forgalom. Hát meg kell mondani őszintén, hogy aki még nem hallott ilyesmit, az nagyon meg fog lepődni.
A hanghatás is borzalmas és az érzés, mintha leszakadna a futómű.
Télen ráadásul még eléggé erősen vissza is tud ütni a talpunkra.
Egyszóval nem kell félni, de célszerü volna pl enyhén poros úton hirtelen fékezéssel ugyanezt előidézni. Aztán lassan hozzá szokik az ember és egy veszélyes helyzetben már nem ettől fog megijedni.
Induláskor az első fékezésnél a frászt hozta rám! Valami iszonyú nagyot kattant bal első futómű felől, lehúzott ablaknál hallottam, utána nem tudtam előidézni többet.... Hirtelen kellett fékeznem, mert egy "jó" állapotú emberke nem találta a balance-ot és a gravitációnak engedelmeskedve azon nyomban le is fejelte az aszfaltot... Szerencsére enyhe karcokkal megúszta...
A fogyasztás jól alakult olyan 5-6 liter BP/ Heves viszonylatban. (1.4)
Észrevettem még egy fura dolgot ami csak mozgás közben jön elő akár 10Km/h-nál is közép állásban akad a kormány, olyan érzés, mintha abban a helyzetben nem működne a kormányszervó.... :-(
Hozzáidomulva könnyű egyenesben tartani a kocsit, de előző járgányoknál ezt nem tapasztaltam!
Arról nem beszélve, hogy életünk, sőt munkánk során messze nem ez az első autónk és így azért elég objektív véleményt tudunk formálni!
Egyébként nekem erről a pár km-ről és vissza csengett az ujságírói tesztekben 1.4 benzinesről elhangzottak és szerintem Gregnek is ez a véleménye a crdi-ről, úgyhogy azt hiszem egymásnak is hihetünk, aki meg nem az menjen el egy szalonba és addig próbálgasson amíg nem akad a neki megfelelő motorra és felszereltségre!
Szerintem, érezhető a különbség. Én már 8300km-et nyomtam le az 1.4-el, nehó pedig 3300-at a crdi-vel. Szerintem ezek után már érezzük az -alapból azonos- autók közötti menettulajdonság különbségeket.
Én ugyanezt (sőt) tudom elmondani a Crdi-ről. Nem is értem, miért akarja valaki 3ezres fordulat fölé pörgetni. 2-3000 között élvezetesen autózható. Tegnap ültem egy diesel Corolla Versoban... hát, az kerreget, csattogott neho Cee'd -jéhez képest. Esküszöm, neki hidegen is halkabb volt, mint a Toyota melegen.
........Hmmm................ Valljuk be őszintén, hogy egy néhány kilométeres tesztvezetés nem sok mindenre ad magyarázatot. Sajnos abból nem derül ki vajon mennyire lesz hangos a motor pl 130 nál, mennyit fogyaszt ilyenkor, mennyire fog zörögni a hátsó ablak, stb stb. Én másfél hete mentem egy ProCeed 1.6 CRDI EX +Sport + Elektromos csomaggal felszerelt autóval kb 10km-t.
Az első tapasztalatom az volt, hogy a 17" felnire szerelt 225/45 ös gumival bizony életveszélyes az autózás erősen nyomvályus utakon. A dicsőitett motor pedig nem igazán nyomott az ülésbe.
Ezen véleményem természetesen nem vehető figyelembe komolyan, hiszen 7km volt a motorban és a széles gumikkal is most találkoztam először.
Egyszóval ezek a tesztvezetések leginkább arra jók, hogy elmondhassuk, mentünk a járgánnyal és nagyjából nem volt rossz.
A hangszigetelés, a futómű, a motor stb stb igazából ennél sokkal többet kíván. Az volna a jó ha legalább 50 - 100 km t lehetne menni. Véleményem szerint legalább ennyi kell ahhoz, hogy elkezdjünk figyelni egyéb apróságokra, zörgésekre, úttartásra.
Sajnos a nagy nagy izgalomban inkább elájulunk a jótol és bezárul a külvilág, hiszen a kedvencünkel mehetünk.
Ne értsetek félre, ezzel nem a kia érdemeit szapulom hiszen nekem is ez a kedvencem. (ha nem fogyaszt sokat, ha nem rángat és ha nem drágul) :-)
At elmúlt héten többen kérdezték, hogy milye az 1.4 benzin?
Ma mentem egy kört a Gregében a jobb egyben. Nos, teljesen korrekt, nyugodtan meg lehet venni, bőven jó /pertsze az 1.4 benzines kategóriában/. Arról nem vagyok meggyőződve, hogy sw-ben is ilyen meggyőző lenne a motor, pláne a fogyasztása, de ki kell próbálni, akár azt is kinézem ebből a remek kis motorból, hogy a nagyobb kasztnival is jól elboldogul.
Visszafele jövet 15:30-45 között a Szentendrei úton piros KIA Pro_Ceed CRDi KIA Óbuda tesztautóra rávészvillógóztam, mire aki tesztvezette rámvillantott. Innen volt esetleg valaki? :)
Ma voltam kicsit kirándulni, Bp-Dobogókő-Bp. Összesen ~110km, 5.3l átlag. Érdekesség képpen míg átmentem a városon, ami kb 26km, addig a fogyi 4.6l volt, sőt nálunk egy szakaszon (6km, 70-80km/h) tankolás (+spuri) után mikor elindultam még 4.2(!) volt. Nem hittem a szememnek... Viszont ahogy eléri az ember a lámpákat és meg kell állni, utána elindulni, majd megint megállni a jó összehangoltság miatt, rögtön tizedeket ugrik fel az átlagfogyasztás. Látszik hogy pl az SW 1,5t-ja vezetővel együtt nem kevés... Igaz eddig se aggódtam a fogyi miatt, de most még jobban megnyugodtam, hogy az enyém is tud ilyen "álomadatokat", pedig fele úton még klímáztam is! :))))
Hello.Én is nagy kísértést éreztem,ezért én tegnap felszereltem a nyári kerekeket.Nem gondolom hogy felelőtlenség,ha már több hó nem esik akkor ezek is használhatóak. Íme képek az autóról:
sejtem hogy azoknak akik nem irtak számot 2 db kell, akinek több kell az meg úgyis szól. Egyébként szerintem a listán felül még viszek egy 5-10párt, hátha valaki ott gondolja meg magát :) Ha 18.áig megjön az új szálítmány akkor viszek helyzetjelzőt is előre de szerintem az csak március vége fele jön
Nem akarok beleszólni, de gondolom db számot is kéne írni vagy legalább tipust (SW vagy csapott)... Nehéz lesz így kitalálnia szegénynek mennyit is hozzon. :)
Hehe, igaz, sajna ez egy ilyen túlcentralizált ország... :)
Én is bp-i vagyok, de ha már így rákérdeztél, momentán Sándorfalván vagyok, és kb 1 óra múlva megtalálsz a Széchenyi-téren bent Szegeden... különös ismertetőjeleim, beige Cee'd, és egy piros babakocsi... :))))))))))))))))))))))))
Nem veszem annak (csak magamban forrok). :-))) Ebből is látszik, hogy ki, miből ült át. Nekem ezek a finomságok nem voltak meg (amúgy 9 évig elégedett voltam), így jobban feltünnek.
A mi konstrukciónknál (CHF-es) a futamidő végéig ugyanannyit fizetünk, árfolyam ingadozástól függetlenül. Amikor majd a vége felé járunk, akkor lesz még kitólva annyi hónappal, amennyi a változások miatt szükséges. Vagy esetleg kevesebb, de ettől nem félek. Ez azért egy stressz mentesebb konstrukció, mégha csak úgy is hisszük.
Szép lett, bár az eredeti kombináció jobban passzolt volna a kocsi belsejéhez. Az ára nagyon kedvező, csak innen (Dunakeszi) kicsit messze van. Mennyi idő alatt készült el kompletten?
Úgy néz ki annyiban változott a program, hogy holnap délelőtt megyünk Agárdra hattyút etetni /gondolom olyan 10 óra felé/ ha nem lesz rossz idő. Ha van kedved/etek/ gurulni gyere /tek/, ha nem akkor ebéd után vagy délután talizhatunk.
Sziasztok! Ma nagy napom volt, végre sikerült kipróbálni a kiszemelt 1,4-es benzinest, és nagyon klassz volt.:) A kérdésem az lenne, hogy tudjátok-e, hogy melyik az a két alapszín, ami nem metál (azaz felármentes)? Az egyik a fehér, a másik a piros...de melyik piros? üdv, bago :)
"Az "új" rádió is küzködik az mp3-lejátszással, de legalább nem fagy le..."
Ezek szerint szerencsém van, mert nekem sose fagyott, nem küszködik. Motorindítástól számítva 2-3mp múlva már játssza azt a számot, amit az előző megálláskor félbeszakított. Van egy CD-RW lemezem, azon szoktam cserélgetni a számokat, ha már meguntam. Nemtudom, ki milyen bitrátával írt MP3-akat próbál megetetni a cédéjáccóval, de én a kocsiban hallgatáshoz áttömörítem, nem kell oda 256-320, elég a 160 kb/s az egyéb zajoktól úgyse hallom.
Ma bebőröztettem a kormányt és a váltót. Mielőtt megkérdezitek, miért nem az eredeti szürke-fekete design lett... a kárpitos meggyőzött, hogy, mivel nem anyagukban vannak színezve a bőrök, ezét egy idő után elkezdenek kopni. Ami egy világos színnél azt jelenti, sötét foltok jelennek meg (mintha koszos lenne). Végül nem lett ráragasztva a bőr, mivel az csak a küllőknél lenne ragasztva, de itt a kezelőszervek úgyis leszorítják.
Szóval... Azért titkolóztam eddig, mert nem tudtam, másnak is készít-e kormányt. Szóval akinek közel van Zalaegerszeg, vagy a képek alapján megér 7000 forintot a bőrözés (kormány+váltó), annak szeretettel ajánlom.
Pro-Ceed-hez még egy adalék: fed c. szerint az átl. fogy.9.2 l 270km megtétele után. Két napos teszt autóról lévén szó senki számára ne legyen mérvadó!
KIA családi hétvége apropóján vezettem 1.6 benzines Pro-ceed-et.
-Motort pörgetve húz mint állat. -Futómű kellemetlenül kemény. (225/45 x 17" gumik) -O.E.P. figyelmébe ajánlom, támogassa a vásárlást, vesekő eltávolítására hatásos. -Gyerekeim szerint a hátsó üléseknél elég a hely minden irányba, viszont az oldal- ablakok miatt úgy érezték magukat mint egy "tengeralattjáróba". -Gáz elvétele után nekem szokatlanul lassan esik le a motor fordulata. Eladó szerint a szigorú környezetvédelmi előírások miatt gyári ilyen. -Belső kárpitozása alul vajszínű trend, hátul kopogós műanyag, még több vajszin. Gagyi hatást kelt ez a szinösszeállítás.(Remélem a megrendelt autómon fekete lesz bár a megrendelésnél nem kötöttem ki) -A pozitívumokat nem írom le, ezeket tudjátok.(Nagyon hosszú lenne.)
Összegezve: nem egy családi autó nem is annak készült. Fiataloknak biztos így is tetszik!
Az utóbbi napokban nem olvastam a fórumot, kicsit lemaradtam. Jól látom, hogy LED rendelés van folyamatban? Én is szeretnék előre két helyzetjelzőt! :) A talira is jelentkeztem.
A Proceed nyíltnapon elmentem, és ha már ott voltam, kipróbáltam egy 1.6Crdi SW-t. Egyfelől rohadt hosszú, az 5 ajtóshoz képest :) A másik, amit nagyon furcsállottam, hogy a motor folyamatosan birizgálta a kuplungot. Dízelesek, szerintetek ez normális? Ja, és amikor leállítottam, nekem is feltűnt, hogy a motor megrázta magát, mielőtt kilehelte a lelkét :) Mindamellett megnyugothattam, mert ahogyan én vezetek, az olajkályha is kb ugyanazt nyújtja, mint a benzines. Mondom, az én mármár "kalapos-skodás" vezetési stílusommal.
"1.4-es benzines Ceed tapasztalatok érdekelnének, legfőképpen a városi fogyasztása."
Télen, nagy hidegben, rövid távokon (2-4 km) 9-10 liter/100 km.
Most, ugyan ezen a távon 7,6-8 liter, szintén városi fogyasztás.
Vegyes fogyasztás, hosszú úton, országút-város, falu: 6,3-6,4 l/ 100 km volt nálam.
persze ez függ a vezetési stílustól, keréknyomástól, benzintől, meg a vizitdíjtól, stb.-től is.
Üdv., Doki50
Nyugodtan vehetsz 1,4-et, egy idő után szeretni fogod, nem rángat, nem hörög, 100-as sebességnél már kissé zajos, de sebaj: az életkor előre haladásával, úgyis romlik az ember hallása, így kevésbé fog zavarni!
"Most rendeletm a rendör baráromnak is xenont,akivel 4 évig jártam autovill. szerelő szaközépbe és azt monta kérdésemre (mi lesz ha ellenörzik), Ő sem ismeri fel az utolagos xenont,akkor gondolhatom,h a többi kolléga hogy viszonyul ehhez...."
Kívánom, hogy így legyen!
Azt nem tudom, hogyha a motortérbe benéznek, nem látszik-e a xenon trafója?
xenon felismerése... kapcsold le, és kapcsold vissza... a belobbanva kapcsol fel, az xenon. Benézel utastérbe... manuális lámpamagasság állítás - utólagos. Vagy kinyitod a gépháztetőt és ott virít a trafó.
Nem akarok kötözködni, de a 2001es OFF Xsaramban is - lekapcsolt a lámpa, ha leállítottam a motort (és fel, ha beindítottam) - 2db 12Voltos dugó volt elől - Elhalványuló utastér világítása volt - SŐT amikor leállítottam a motort, szépen fokozatosan felkapcsolta a belső világítást - finoman csukódott az ajtaja - nem húzta vissza a vizet.
Üdv Mindenkinek! Érdekelne,hogy szerelt-e valamelyikőtök Tuningboxot az autójába? Ha igen, mik a tapasztalatok? Talán Páncélos kolléga tudna rá válaszolni. Megvan még a boxod? Előre is köszi
Én ez esetben örülök neki, hogy kisebbség vagyok - remélem így is marad - és sajnálom Greget és akik hasonlóan járnak, mert ismerem az érzést, rettenetes és belepiszkál az ember mindennapjaib, nem beszélve a beleölt rengeteg pénz feletti vívódásról /megérte-nem érte, jobb lett volna ha stb./
Én marhára örülök a mostani instabilitásban, hogy kifizettem a CHF-es hitelt a gépre, igaz, nekem muszály volt, mert másra fogok eladósodni, és építkezős-lakásos mókára mégiscsak jobbak a feltételek... :) No meg az államilag támogatott forintos lesz, nix árfolyamkockázat, nix ugrabugra... ;)
Hát rám ez az infó általában kedd és csüt napközben igaz, néha szerdán is... a csüt majdnemhogy fix... :) Egyeztetni kell, nyilvános itt egy e-mail-címem... ;)
Nézd nekem SW-m van, és nem fagy a rádióm, nem zörög hátul semmi (a rakományon kívül, esetleg), nem húz az ablaktörlőm annyira vissza, mint Gregé, nem áll el a motorháztetőm, és mivel benzinesem vam, eleve nem is rángathat. Engem csak egyvalami zavar, a rükverc, de a két Kadett váltó után (F Astra, Lacetti), annyival jobb az új váltó, hogy nem érdekel (Greg szerint igénytelen vagyok).
Én augusztus elsején vettem át, és a februári törlesztőrészletem sajnos nekem is emelkedett. Viszont volt olyan hónap, amikor párszáz forinttal kevesebb volt.
Amikor vettem az autót, vártam, hogy jöjjön már egy olyan forintgyengülés, mint ami pár éve volt, amikor 170-180Ft volt a CHF, és nem 145-150, de júliusban már nem bírtam.
Abba is rakhatsz, mezei 21W-s piros LED-es kell... ;) Az SW esetében 1 pár, a csapottba viszont csak 1db kell, ott ugyanis a jobboldali csak vakfoncsor, bár valószínűleg könnyen élővé tehető... ;)
Szerintem első körben megnézik, hogy van-e fényszórómosód, mert ha nincs, akkor már bukta és ahhoz nem kell sok ész, hogy felismerjen egy fakabát egy fényszórómosót.
Kettő kritérium a xenonnál:1. magasság állítás 2. fényszórómosó
Hát valakinek SW-fronton is első fecskének kell lennie... én bevállaltam itt a tocsikban, és nem bántam meg... :)
Ami az előrehozott talit illeti, szerintem ez most meredek, hogy már ennyire pörög a 16-i időpont, mindenesetre sajnálom, hogy nem tudsz jönni, de láthattad, hogy két időpont lett bedobva eleinte, és ez jött ki dupla létszámmal győztesként... ;)
Viszont valóban, valakit, aki CRDI-s, és a közeledben van, össze kell szedni, többen találkoztunk már egyéb ügyekből csak úgy... Monk pl az én autómat nézte meg LED-szempontból magántali formájában...
Üdv:
KL
:))
Ps.: Ha ügyes vagy, engem pl csütörtökön könnyen be lehet cserkészni a Lurdy környékén... :)
Most rendeletm a rendör baráromnak is xenont,akivel 4 évig jártam autovill. szerelő szaközépbe és azt monta kérdésemre (mi lesz ha ellenörzik), Ő sem ismeri fel az utolagos xenont,akkor gondolhatom,h a többi kolléga hogy viszonyul ehhez.... Ezért bátorkodtam én is megrendelni,pedig mások elmondása szerint ez a barátom mindnkit megbüntet,de ebbe Ő sem tudna belekötni. De a szarulbeállított 8-10000K- es xenonokat én is ellenzem!!!!!! Ugyan ugy mint a szarul beállított halogéneket is!!!
Szerintem vagyunk annyian, annyi helyről itt a fórumon, hogy ha feldobod merre jársz, merre vagy elérhető, akkor esetleg a közelben lévő CRDi tulajjal meg tudsz beszélni egy találkozót... Csak 5let, ehhez szerintem nem kell Ceed tali.
Szeretném megkérdezni Tőletek, ill. azoktól, akik június, júliusi hitellel vették az autót, hogyan alakulnak a törlesztők? Sajnos az enyém az első egy -két hónapihoz képest nő, most már kb. 15% kal magasabb. Ennyivel rosszabb a forint?
Csak jó lenne látni, mielőtt kiadok érte 10000 Ft-t.
Sajnos a talira nem tudok menni, mert akkorra szerveztünk a feleségemmel egy hosszúhétvégét Balfra....., pedig szívesen találkoztam volna Veletek és meghallgattam volna más dízelt is csörgés szinten és motorleállításkor.
Szerintem nem Greg gépével vannak ekkora gondok, hanem Ő csak a véleményét mondta el, hogy neki ez már nem férne bele... mellesleg egyetértek...
A KIA gyárott egy nagyon faxa gépet, de van még mit javítani:
- értékesítési lánc...
- a "pénteki" gyártású autók urban legend-jének megszűntetése...
- a garanciális komoly gondok kezelése, és itt nem arra gondolok, amikor zörög valami műanyag, mint egy focus-ban... az se kellemes, de mondjuk nem húsbavgó, mint egy állandó motorrángatás...
Nekem mákom van, semmi ilyen bajom nincsen, de amiket olvasok, hát nem tudom... persze lehet, a sok-sok elégedett tulaj nem jár fórumozni... az azért szignifikáns, hogy az emberek sokszor akkor másznak keresni az internetre, ha problémájuk van, és nem akkor, ha minden szép, meg jó... ez a kisebbség...
Ahogy nézem a kiacsomai.hu is már bejegyzésre került, és szerverre mutat, bár még egy szűzies apache hibát dob... gondolom ezerrel dolgoznak rajta, és gyanítom, már mennie kéne... :)
Figyelj, egyértelműen trélerről leesett darabot kaptál, vagy te vagy az az egy az egymillióból, akinek nem lottó ötöse van, hanem kifogja a széria legrosszabb darabját. A legtöbb probléma, amit felsorolsz csak nálad van, legalább is olyan mértékben. Szerintem add el, szabadulj meg tőle, mert csak tönkreteszi az autózást a számodra.
Az utólagos xenonnal az a baj, hogy szinte biztos, hogy májustól, amikortól szigorúbban ellenőrzik és büntetik szabálysértésekért az autósokat, ezt is ellenőrizni fogják, főleg, ha már messziről virít a xenon kék, sokszor messziről is vakító fénye.
Én ezért mondtam le a xenonról, ha kiég a gyári (Philips?), amivel most jól látok, akkor beszerelem a már megvásárolt Osram Silverstart, oszt jó napot (csak 4000 Ftvolt párja).
Tudom,de nincs más váalsztásom,vagy látok és veszek "tuning égőket" 7-9eFt ért és cserélem 3-4 havonta,vagy veszek egy xenont és rosszabb esetbe cserélem 2 évente. Én se akartam xenont,de a tuning égő projekt nekem nem éri meg!!! már cseréltem eddig 1 párat és nem volt olcsó... majd megprobáéol jol be állítani a lámpát:))
A pontosság kedvéért: a fokozatban-maradást nem a szinkrongyűrűk végzik, hanem a fogaskerekek fogazatának kialakításából adódik. Ha nem jó az olajozás, akkor a fogak formája kopik és már nem tud összecsatolva maradni a fokozat. Így aztán, főleg amikor leveszed a gázról a lábad kiugrik fokozatból...-:) ennyi.
Nekem az előző OFF Scenicemben ON nem így működött, sőt, ha pl. kiértem az esőből, eltelt vagy 10 perc, majd megint elkezdett esni, ki-be kellett kapcsolnom az ablaktörlőt, hogy újra érzékeljen.
Ahhoz képest, hogy csak egy Kia (nem a te véleményed), vannak benne finom megoldások is. A fényszóró nem marad égve, ha nem kapcsolod le leállítás után, 2 db 12 V-os dugó elöl, folyamatosan elhalványuló utastéri lámpa, ajtócsukódás, stb. Az ablaktörlő automatika nem egyedi tervezés, de a lapátját legalább tudjuk cserélni, nem úgy mint 1-2 Mercinél, ahol még ahhoz is szervízbe kell menni.
A keresztmotoros sebváltók 5. fokozatának majd mindegyikének olajozási problémája volt....valószínű, hogy ez a magyarázata az általad elszenvedetteknek. Jocó
Hát nem 5 perc végigállni a sorokat. Persze, hogy ki kell fizetni. Hamár nincs átiratva (ahogy kellett volna), akkor állja végig a sorokat az (a mérőóra állásokkak), aki lusta volt erre, majd küldje tovább a csekkeket Topictársunknak, aki utólag kifizeti. Ne gazdálkodjon más a szabadidőmmel. Vagy nyílván amikor beköltözött, akkor szintén voltak óra állások. Különbség kiszámol, megszoroz tarifával, pénz átad ingatlanosnak/tulajnak (lepapírozva), az befizeti, hamár néven maradt. Back to Cee'd
"És akkor még nem is beszéltem az automata ablaktörlőről. Amit, ha a motor leállításakor bekapcsolva hagysz, a következő beindításkor szárazon töröl egyet a szélvédőn."
Nekem volt egy off C-maxom, annak az automata ablaktörlője is így működött. (Az autó listaára 7.150.000Ft volt)
Elhiszem neked, csak volt régen egy kocsink, amit szinte csak pályán használtunk (420.000 ment bele) és kétszer kopott el az 5-ösé annyira, hogy kiugrott a fokozatból. A válasz az volt, hogy azért, mert ott volt egyfolytában eröltetve. És miért vannak olyan kocsik, amelyek alsó fokozatai duplán, meg triplán vannak szinkronizálva?
Na nehogy már azt mondd, ez is belefér 4millióba, mert itt szúrom töCKön magamat. Tényleg ennyire igénytelenek vagytok?
Engem is bosszantanak a hibák, de szerencsére még nem olyan mértékben jöttek elő, hogy megutáljam.
A motor torpanásom annyira leheletnyi, hogy az asszony pl. tuti észre sem venné.
Szerencsére nálam más hiba még nem jelentkezett ami megőrjítene: kopogás, zörgés.
Ennek a torpanásnak a megoldását meg ki kell vernünk a KIA-ból !
A másik ami zavar: csörög a motor:
Őszintén szólva még amikor csörög, akkor is sokkal-sokkal halkabb, és kevésbé zavaró mint az Astra vagy Focus dízelek.
Amikor beleültünk (kollégákkal) az új Astrákba mindenki fulladt vele induláskor. Nyáron inkább kikapcsoltam a légkondit induláskor. A kezdeti időkben többször lefulladtam kereszteződésekben, amikor kikanyarodtam egy elsőbbséggel bíró autó elé. Egyszer egy kamion előtt az M3-as Metrónál.
Na az mennyire idegesítene 5,5 M-ért? És arra pláne nincs megoldás....
Ez torpanás szerintem megoldható. Addig bombázzuk levelekkel a KIA-t amig nem oldja meg. (Bár a Swiftem esetéből látom, legalább 1-2 év mire miden megoldódott)
A szinkrongyűrűknek csak a fokozatok összekapcsolásánál van szerepe. A már összekapcsolt fokozat-fogaskerekek erőátvitelében nincs már szerepük-:) A külömböző fokozatoknak megfelelő motorfordulatszámot elsősorban a motor nyomatékgörbéje határozza meg. Jocó
Tehát, nekem az a véleményem, hogy egy konstrukciós hiba (vízvisszahúzás, zörgő ablakok, kopogó futómű, lefagyó hifi) még egy 2milliós Dacia árába sem fér bele. És akkor még nem is beszéltem az automata ablaktörlőről. Amit, ha a motor leállításakor bekapcsolva hagysz, a következő beindításkor szárazon töröl egyet a szélvédőn.
Sajnálom... nekem igenis sok pénz ez a 4millió, még akkor is, ha ez "csak egy Kia".
Sajna sztem igaza van, legegyszerűbb megoldás tényleg az amit az ingatlanos mondott. Ugyanis nem elég a mérőóraállás, ahhoz,hogy letisztázd magad, ki is kell addíg fizetni a fogyasztást.
Tudom, neked ez plusz idő, de méskülönben hogy fizetnéd ki a fogyasztást? (gázművek pld. olyan hülyén számláz, hogy azt szinte lehetetlen előre pontosan kiszámolni)
Igen, valóban mondtam ilyet de túl sokra ne számítsatok azért, elég szigorú az árakat tekintve a fönököm... (kb 100-125forint/db szerintem meglesz, de annál tovább nembiztos hogy menni fog. Az a baj hogy irreálisan sokat kérnek a 18ledes izzókért mindenhol a 12ledesekhez képest-azok közel a feléért is vannak már) Igyekszem minél több kedvezményt kiharcolni
Azért 130-nál elférne egy 6., ami hosszabb, mint az 5., és akkor nem forogna majd 3000-et, ami tök fölös... 2000 RPM-en jelentős fogyit lehetne spórolni, nyomatékból meg elvinné...
Ha már ilyen fontos infót közöltem, noha nekem nem is SW-m van, akkor még egy infó, előre nem bajonettes helyzetjelző kell, hanem becsúsztatós... :)
Amúgy SW esetében a KIA csinálhatta volna azt is, hogy felül fék, alul helyzetjelző, vagy fordítva, de így kisebb az egyolali kiégés kockázata, meg erősebb is a fény... :)
Marhaság lenne egyfolytában alapjárat közelében tartani. A szinkrongyűrűknek sem tesz jót és ha gyorsítani akarsz többet zabál. A 4-es tényleg elég. Az 5-ös hosszú. Van aki sóvárog a 6 gangos után, de annál sem lenne hosszabb a 6-ik, mint a mostani 5-ik. Max. jobban ellennének osztva a fokozatok.
Én is szeretnék majd, már csak az alany hiányzik hozzá. Ha összejön még pár érdeklődő, már kedvezményt is kaphatunk. Korábban Tufaaa, ha jól emlékszem, 10 db felett igért némi árengedményt.
A kocsiválasztásról meg még pár hete érdeklődtem tőletek (Astra, Focus, Cmax), nos azóta sikerült mennem egy 1,7diesel Astrával, de előtte pár nappal meg egy 1.6 benzines SW-vel és egy 1.6CRDi ProCeed-del is, mert SW dízel nem volt éppen a kereskedésben. Szerencsére nejem is ráért, így ő is meggyőződhetett h a CRDi motor mennyivel frankóbb a benzinesnél. Pláne h baromi nagy szembeszél fújt hétvégén, a dízelnek meg se kottyant, a benzines meg nagyon erőlködve ment 80-ról 110re gyorsítva.
Az Opel meg eztán nem is tetszett már annyira a tesztvez. során (Isuzu japán de rohadt hangos és sztem nem véletlenül nem reklámozzák a nyomatékgörbét, a fiatos 1.7 milyen lehet?), igaz jó ajánlat van onnét is több helyről (eü kedv-el).
De ha bejön vmi szuper kedvezményes ár vmelyik KIA kereskedésből akkor nagy valószínűséggel mi is vételezünk egy SW-t :-)
Kedvezményekkel kapcs-ban: SW EX Lim, El. csom. + esetén mi a frankó ár? THM-ben mennire lehetne lealkudni? Vagy érdemesebb belekérni pl. egy hátsó radart inkább?
Holnap mennénk egy-két helyre személyesen hátha több az akció, főleg most, nem?
Mondjuk a Balázs féle 50-el 5-ben nekem is dadog...
Én sokat megyek a szentendrei úton (70 a megengedett) de eszembe nem jut 5.-be kapcsolni. Végig megyek 4.ben, így ha lelassul a sor 40-50-re akkor nem kell visszaváltani és mégis egyből húz.
Az 5.-et nem itt kell avárosban erőltetni, hanem az országúton.
Jövőhétre igérik az új autót ugyhogy már csak a xenont kell beleraknom az meg mindig van raktáron :) Ha megleszek addig akkor megtudom mutatni, ha nem-nem, bár nagyon nem szeretnék halogénnel járni(omegával épp elég volt amig nem raktam bele :) )
Jól emlékeztem, de most visszakerestem... Pancelos 72 kolléga is valamiféle kapcsolatban volt Verdáékkal... az info-s lapon még mindíg van oda pár hivatkozás... ezek szerint Ők már nem KIA-znak, ellenben a weblapjuk is totál megváltozott, a szép kiás cucc helyett használtautós lett...
Sok vélemény alapján van azért egykét olyan foncsor amivel jó a xenon(persze projectornál nem jobb), de ha van automata lámpamagasság állítás és kicsit lejebb állítod a lámpát, már nincs gond. Főleg ha az a szett 4300K-s. Azon csak annyit fogsz látni mintha vmi halogén izzó világítana 4-5szörös fényerővel. Márciusi találkozóra meglesz az uj autóm, abba pedig H4bixenon lesz sima foncsoros kialakításal, ha kijösz, megtudod nézni majd :)
Ügye Dave07 kollégával együtt cseréltünk az SW-jben egy hátsó 5/21W-est... szóval láttam... ha LED-et akarsz hátra a helyzetjelzők, és a fék helyére, akkor 2 pár kell, mert össz 4db 5/21W égő van benne, és nyilván nem csak a felét akarnád kicserélni...
mindkét oldalon van 1 az alsó lámparészben, és 1 a felső lámparészben...
A veszprémi kereskedés (Verda) tényleg bezárt, az utóbbi hetekben már emailekre sem válaszoltak. Sőt, amikor személyesen érdeklődtem a nyílt hétvégéről h lesz-e CRDi SW tesztkocsi, csak azt a választ adták hogy vagy lesz vagy nem, érdeklődjek előtte pár nappal :-) Most akkor ilyen hozzáállás mellett nem csoda h bezárták a kaput...De adtak viszont telcsin egy jótanácsot, nézzem meg a volt Peugeot szalont, hátha ott nyit az új kereskedő!
Szóval a jó hír: csütörtökön láttam hogy a régi Peugeot szalon helyén valóban lázas munka folyt. Ma is elkanyarodtam arra, voltak egy csomóan, az utolsó simításokat végezték, a főnök is ott volt (Csomay) és azt mondta h holnap reggel 9-kor nyitás! Hurrá! Sok sikert hozzá!
Sajnálom, hogy ilyen negatív tapasztalataid vannak, de ez inkább a szervínek tudható be mint inkább az autónak. Meglepő amit írsz a Pappas-ról. Én náluk vettem az autót, maximális korrektség... A szervízt látva, a minőséget nem kérdőjeleztem volna meg, bár én nem szrvizeltem náluk eddig és sajnos az áraikat tekintve ami horibilis, nem is hiszem, hogy a szervízükben meg fog fordulni valaha. Aki esélyes az a KIA Szabó és az Érd M6. Az M/ szervízéről eddig én csak jókat halottam, minden hibát meg akarnak oldani, nem csak egyszerűen megszabadulni tőle, ezt a topictársaktól tudom. A Kia Szabónál meg nagy változások történhettek, ugyanis ritka korrekt hozzáállásról és árakról adtak hírt. Persze ezt még topictars nem erősítette meg, de szerintem hamarosan lesz olyan aki el fogja mondani a véleményét.
Szerintem is noszogasd meg a KIA magyarországot, bajod nem lehet belőle.
Ha van kedved esetleg nézz be a http://ceedservice.extra.hu -ra is. Ahol még nem túl sok de azért valamennyi szervítapasztalatot már találhatsz és ajánlatokat annál inkább.
És büntetik mint állat... én az Osram NightBreaker-rel tök elégedett vagyok... :)
Sógorékhoz átmész, és jó eséllyel két méter után kipöckölnek az utólagos xenonoddal... és európában terjed ez a ahozzáállás... mondhat a forgalmazó amit akar... hogy E számos, meg műbizonylat... az az égőre vonatkozik, és nem a komplett lámpára... ennyi...
Hát ha ez a fogyi 6,1 volt frissítés előtt, és 5,8 lett utána, akkor azt is kéne tudni, hogy milyen felhasználás?
Én télidőben majdnem full Bp 6,4 alá nem mentem az 5a CRDI-mmel, viszont nem is rángat a kocsi... városon kívül persze nem eszik ennyit, bár én ezt is elnézem neki, mert azért néha-néha odalépek keményen, ha egyedül vagyok...
Elméletem, hogy a kezdeti szériáknak egy "üzemanyagdúsabb" prigijuk van (mint az enyim), kicsit tübbet kajázik, de nem rángat, és megy ezerrel...
Az újabbak különböző spórolósabb variáció(ka)t kaptak (pletykák szerint van vagy 4 verzió), amik viszont cserébe rángatnak - kvázi néha nem elég a nafta...
bejátszhat még a silány üzemanyag is... lehet, hogy a spórolós szoftverek erre is érzékenyebbé teszik a gépet...
Ezek nem tények, csak fikciók, egyáltalán nem vagyok szakember...
Az egyik ismerősöm nemrég szerelt be xenon-t a C-max-be. Elmondása szerint világítani világít mint állat, de ezzel együtt iszonyatosan vakít is, így most ott tart, hogy kiszedi és tesz bele egy jófajta OSRAM-ot.
Mivel ez a lámpát nem xenon-hoz tervezték, így sok a szórt fény, ami pl. ködben nem biztos, hogy hasznos...
Igazad van, mert a megtorpanáson kívül más problémám nincs. A hangos motor meg betudható a dízelnek.
Már én is le akartam írni, hogy a régi hondák minőségét hozza a cee'd, de félek a hondások haragjától... :)
Nekem 1134km van benne, aminek fele Bp, és a fogyim kerek 6l.
Útfekvése még a számomra extra (65) ballonos gumik mellett is vetekszik a 6.gen civicével, pedig azon 50-es gumik voltak. Élmény vele autózni, nem zörög, pedig arra számítottam egy kombinál.
Én továbbra is azt tanácsolom,hivd fel azt a számot ami a kezelési könyvben van! mond el amit itt leirtál,kérdezd meg mi csinálj,mert ha nem tudják megjavítani eladod és csalodottan hirdeted negativ tapasztalataidat a KIA rol... hidd el elkezdik majd kicserélni az alaktrészeket sorban! a vez. elektronikát, a befecskendező szelepeket,a közös nyomocsövet ,a turot,és egyszer csak jo lesz :))) mert érteni nem értenek hozzá,de ennyi uj alaktrészből biztos megjavul!!! ha valami kis hiba is volt. Vagy javasold az,hogy ha nem tudják megoldani akkor elviszed egy igazi szakszervizbe (bosch) és hozod nekik a számlát!!! egy befecskendező redszer takarítás biztos nem ártana neki!!! az 40eFt!!!A szerelés során bent marad "darabok" is ott lehetnek,ahogy ezt néhány bosch terméknél már láttuk!!!
Valaki aki mostanában szerelt lámpát!! az lenne a kérdésem,h a vezetékek hol mennek bele a lámpába? Pl ki tudom e huzni őket valahol ha pl ki akarom teljesen szedni a lámpát?
Egy szervíz udvarán láttam egy magocskát, lekapott bal első sárvédővel. Úgy láttam, a kerékdoblemez és a sárvédő közötti üregben megy a kábelkorbács. Persze egy müa. gégecsőben.
Nem írom le a teljes sztorim, mert igen hosszú lenne, de az, hogy az Óbudában soronkívül fogadtak, az annak köszönhető, hogy a Pappas után azzonnal felhívtam egy szerencsétlen srácot a KIA Motorsnál, és enyhén ingerülten minden rázudítottam.
Alapvetően az a baj, hogy sok szervíz nem veszi meg vagy nem tudja használni azt a berendezést, amivel pl. a szoftverfrissítéseket lehet csinálni. Ilyenkor viszont nem azt mondják, hogy bocs, de nekünk nincs ilyen, kérem menjen más szervizbe, ha ilyen gondja van, hanem mindenféle idióta mesével állnak elő.
Jövő héten megint megyek az Óbudába és lehet, hogy jön a "szétborítás", mert hibakód nincs.
Neho-nak: tisztán a fedélzetire hagyatkozva jött ki a ~3dl. Minden nap ugyanott megyek, ugyanabban a tempóban +/- 15% eltéréssel.
A frissítés előtt nem mozdult el a 6,1-ről, míg most stabilan 5,8-5,9.
Várd meg amíg megszárad és egy sima ronggyal töröld le! Amilyen kényesnek tűnik a kárpit olyan jóindulatú, vagyis könnyen tisztítható.
Nem nagyon izgat, mert (bár szeretem az autóm) úgy vagyok vele, hogy ő van értem.
A gyerekeimet nem szoktam emiatt legorombítani. Egyszer szóltam csak, amikor az 5 éves kisfiam rárakta a sáros cipőjét a könyöklőmre... :-) (élvezte a nagy autót)
Mától "én" is rángatózós lettem (405 km). 3-as fokozat, lassú gyorsítás, 2100-as fordulat és egyszer csak ott volt. Igen... Mindha kimaradt volna a gyújtás.Nem tetszett. Viszont ma 60 km-t tettem meg a városban, 5.7 l-es átlaggal.
Nekem is néha rángat,de most majd vissztérek a spurira és akkor jóval kevesebbszer fog, probáld ki és közben járt végig az összes környezetetben lévő kereskedést + telefon a KIA -nak és amit itt leirtál mond el!!! Remélem megoldodik a porlémád,fel a fejjel!!!
....viszont lefóliázzák a kormányt és az ülést, ígaz kivenni már nem tudják....
Kocsi átvétel után néhány nappal visszamentem vezető oldali ajtó beállításra. Miután visszakaptam a kocsit a parkolóban, nekem is benne hagytak minden fóliát, papir szőnyeget... :-)
~1 hete voltam szoftverfrissítésen az Óbudánál, ahol rendkívül korrekten álltak a dologhoz. Ezt sajnos elég jól meg tudom ítélni, mivel már 4 szervizen vagyok túl és ennyi dilletáns vagy hazug "szakembert" még nem láttam.
Jut eszembe, a Pappasról olvastam vhol, hogy milyen korrekt... Hát én nem így vettem észre. Én k. ideges lettem tőlük, nem hogy akkor, ha ezt a flegma stílust egy 15 milliós Mercinél játszák el.
SENKINEK NEM AJÁNLOM!!!! K. drága, semmi közük a KIA-hoz (még kell pár év), viszont lefóliázzák a kormányt és az ülést, ígaz kivenni már nem tudják.
Azt amit ők 3 óra alatt nem tudtak megcsinálni, azt az Óbudában 20 perc alatt megoldották.
Az más kérdés, hogy nálam NEM működik normálisan a frissített szoftverrel sem az autó. Továbbra is rángat, viszont kb. 3 decivel kevesebbet fogyaszt.
Kezdem feladni. Nagyon örültem amikor átvettem a majdnem fullos autót és mára eljutottam odáig, hogy ha nem buknék rajta, akkor azonnal kiszálnék belőle. Ez döbbenet, hogy december eleje óta (nov.27-én vettem át) folyamatosan rángat a kocsi, és nincs megoldás.
Ma új zörgési pontot találtam a kocsiban. Mivel jó idő volt, leengedtem a bal hátsó ablakot. Ahogy a Törökbálinti útra értem, fel kellett húzzam, mert azt hittem, kiesik, vagy kitörik. A kb. 10 centire leengedett ablak mozog, és kocog a keretben. Tegnap pedig a bal első futómű felől hallottam egy oltári koppanást, ahogy a Hungária körúton áthajtottam a síneken.
JA most jövök a benzinkutrol... már csak vidéken lehet "normál áron" tankolni... 794 Km re tankoltam 42,56L SZerintem korrekt..ja a fed comp 5,8L/100km -t mutatott.. Visszafele kerek 4L en állt a fed comp végig 90el jöttem 5. be :))) JA és 37 az átlagsebesség!!
Valaki aki mostanában szerelt lámpát!! az lenne a kérdésem,h a vezetékek hol mennek bele a lámpába? Pl ki tudom e huzni őket valahol ha pl ki akarom teljesen szedni a lámpát? :))
ez egy b............., dilettáns! Én bítrom a kritikát, de a baromságot...?!
- Szerintem is gyenge pontja az autónak az alsó szürke müanyag, de......de ez már látszik a vásárlás előtt is. Ebben a kategóriában , sőt egyel feljebb is vannak ilyen spórolós elemek, de lagalábbis olyanok, melyekre nem fordítottak akkora figyelmet.
- Én Octavia párti vagyok, de ha a Cee'd futóműver vagy motorja hangos, akkor ez az emnber nbem ült Octaviaba, de lagalábbis Tourban nem.
A Cee'd a hibáival együtt is NEM EGY KATEGÓRIA AZ OCTAVIA TOURRAL!
Bocsánat, nem akartam leírni, de...............................de ez egy hülye, vagy szándékosan ír ostobaságot valamiféle érdekből.
ui: egyébként az Octravia Tour fő müanyagai vannak azon a szinten, mint a Cee'd gyengének - egyébként általam is - , vagy olcsónak titulált "szürke fele", ami ha máshol is de bármelyik kategóriatársban megtalálható, még a "tökéletesre hangolt" új Fókában is!
Régebben kis tick tick halk hangot halottam hátulról vagy 2x azóta semmi.
Majd ha lesz hideg fülelek.
de a tegnap ugyanaz a han jött előlről, és már halottam 1x azelőtt. Mindent kipakoltam és minden egyenetlenségmél halottam, amiből valjuk be van elég kis hazánkban. Kipakolás után még mindig hallom és szomoró voltam. Akkor mérgemben ráütöttem az anyós ülésre, és megint halottam a hangot, megint poroltam rajta és megint hang. ekkor megmozgattam a jobb ülést menet közben előre hátra, és onnan semmi.
tehát valami rugó ahol bekattan, nem volt rendesen a helyén azt, halottam, amiután határozott mozdulattal, bekattintottam már nem hallom.
:-)
Bennem is bennem van az üldözési mánia, ugyanis az itt leírt hibákból hál isten semmi nem jött be nálam.
Alapból jó a fényszóró, hangot halottam régebben hátulról de már nem ( lehet a melegebb idő miatt, mások is mondták ), eddig 1x sem torpant meg. megy mint a golyó és semmi más hiba.
A fogyi 6,2 2000 km után, remélem lesz ez jobb is. Nem mintha ezzel elégedetlen lennék.
Most mutat még 530 km-t megtejhetőnek 500 km megtétele után, mondjuk kb 60 liter ment bele legutóbb púpozva. Gondolom ennek is köszönhető.
Népitéletet majd 5000 km után tervezek írni.
Kiber! Olvastam a tied, nagyon korrekt!
Tervezem most a ledeket előre helyzetjelzőbe, héátra fék meg helyzetjelzőbe. könnyűfém felni márciusban. Ablakot felhúzó automatika bezárás után, meg tolatóradar.
Lajossal beszéltem az M6-nál (szervízvezető), full gőzön pörögnek a hétvégére, a cucc nagyrésze állítólag már megvan, csak még néhány alkatrész új árára vár, hogy elküldjék... szorri, előbb nem volt időm... :) Mondtam neki, hogy akkor már a hétvégén legyenek túl, aztán jöhet az anyag... :)
Hát ja, nyilván, ebből nem lehet általános következtetést levonni... a nickedből meg sejtettem, hogy ismered az előtörténetet... :) akkor ott abban benne voltam nyakig, nem várt ott senki köszönetet, de az anyázás az melbevágó volt... igazából az emberekben való csalódás a gáz így utólag... :(
De más is van, ami miatt mondom, hogy kevés az idő részemről... ügye itt van az egy hónapos épp elmúlt gyerkőc... aztán építkezünk, no meg új KFT-t is alapítottunk, a maradék időmet meg elviszi egy egész más hobby mögé rakott egyesület... :) Unatkozás nincs, az tuti... :) Persze ez korántsem panasz... :)
Ettől még ha alakul valami, a tapasztalataimat szívesen megosztom... :)
Sajnos ma is észrevettem, de nem csak 1900 körül, hanem kétszer jelentkezett 2500-2700 között is, ami elég fura. Olyan, mintha gyorsítás közben elkezdene gondolkodni. :(((((
Nekem most van 800km az autóban és még 280km-t jelez hátralévőnek.
1. Érdekes, egyre csörgősebbnek hallom a motort (a spuri teszi???)
2. Egyre gyakrabban torpan meg. Rá se kell néznem a fordulatszám mérőre, tudom pontosan 1900-on áll... Nem nagyon, csak éppen egy leheletnyit torpan. Még nem zavar annyira, hogy szervízbe menjek vele.
Tegnap két helyről kaptam spamet, óbuda és Szabó úr. Nosza a válaszban kértem ajánlatot.
Óbuda még nem válaszolt, Szabó úrék 120000 a fix horog + 20000 a vizsga.
Hmmmm... Egy kicsit kevesebbre számítottam. Kb. 60-80000 vizsga nélkül. Igazából csak kerékpártartónak kellene. Lehet, hogy maradok a tetőre pakolásnál... :-(
...Lehet, igaza van Lovagnak, most, hogy visszagondoltam azokra a dolgokra, de igyekszem másként látni. Az tény, hogy működtetéséhez sok szabadidőre van szükség és azzal gondolom igen kevesen rendelkezünk. De beszéljünk róla!
....Tudom, én is részese voltam annak, gondolom az "IS"-cl... Lehet, nem kéne hasonlítani, más márka, talán másképp is működne! Hát kovácsolódjunk, mondjuk nyárig... Azután ismét beszéljünk róla!
Hali Ma délután egy KIA CEE'D SW 1.6 CRD EX ECS+ boldog tulajdonosa lettem Vásárlás helye Pappas Auto Az átadás korrekt módon zajlott le. Legalább is most még nem jut eszembe semmi ami probléma lenne. Kaptam szőnyeget, kresz csomagot pezsgőt 9Km volt az autóban. a comp szerint még 59Km-t lehetett volna menni vele.
Gratula!
Szerencsés ember vagy, az enyémből leszívták a gázolajat... :-)
1,6 CRDI SW EX, elektromos csomag plusz, metálfény, szövetszőnyeg, kresztáska, Törley peszgő, fénykép amit rámázva utánnad küldenek, maximális korrektség, érdeklődökészség, segítőkészség, pontos határídőn belüli szállítás.
Mindez 4.750.000 és a beiratás 88 ezer volt amiből szintén 20 ezer engedmény, ami végül 68 ezer lett. Ja meg az autó alaphangon csilli villi... kedvező THM.
Csak javasolni tudom Őket!
Elkeseredtem :
1. nekem 4.790.000 Ft volt ugyanez
2. üzembehelyezés: könnyes szemekkel mondták, 100.000Ft alá nem tudnak menni
Egy hete 28700,-Ft-ot mondtak Gyucee-nak Gödöllőn az akciós 0. olajcserére. Érdekes, hogy mennyit romlott a "forint" egy hét alatt... 32e Ft-ot a Pappasnál sem kérnek az olajért!
A KIA Szabó akciós olajcseréje 13e Ft-ért tényleg nagyon jó ár, tudva azt is hogy OMV BIXXOL Premium 5W-40-et használnak. Az olajszűrőt is cserélik itt? (mert pl .kollégámnak a Mazda 6-osában az idő előttinél csak az olajat cserélték le ). Ha igen, akkor én sem gondolkodom tovább, ennyiért én is megcsináltatom az idő előtti szervizt.
Köszi:) nagyon kell figyelnem mind a gázra mind a fékre. Sokkal jobban ugrik mint a fóka pedig az is jól ment. A fék is harapósabb. Mondjuk az 9éves autó volt és nem illik egy új kocsival összehasonlítani. A szívem szakadt meg mikor átadtam a focust is:)
De ez. Durva érzés:) még keresem a megfelelő kormány/ülés poziciót. szerintem el fogok vele szöszölni bőven.
Hali Ma délután egy KIA CEE'D SW 1.6 CRD EX ECS+ boldog tulajdonosa lettem Vásárlás helye Pappas Auto Az átadás korrekt módon zajlott le. Legalább is most még nem jut eszembe semmi ami probléma lenne. Kaptam szőnyeget, kresz csomagot pezsgőt 9Km volt az autóban. a comp szerint még 59Km-t lehetett volna menni vele.
megdöbbentő az 1.6-os ford focusom után.Egyenlőre tetszik:D
Ezt értem, de egy mezei olajcserét még én is megcsináltam rendszeresen a Hondáimon, akkor nem hiszem hogy bármelyik komolyabb szervíz ne bírkózna meg egy ilyen feladattal.
A meghibásodást természetesen a KIA szervízében orvosoltatnám.
De ezt inkább ötlet és vita indító szintjén vetettem fel. ;)
Sajnos ma is észrevettem, de nem csak 1900 körül, hanem kétszer jelentkezett 2500-2700 között is, ami elég fura. Olyan, mintha gyorsítás közben elkezdene gondolkodni. :(((((
-Szervíz:
Voltam ma a Szabónál és a Gödöllőnél. Mind a két helyen akcóos a "0.", vayg bejáratós olajcsere, csak más értelmezésben.
Hát én már megégettem magam ilyesmi kapcsán, szóval nem nyilatkozom, óvatos vagyok... :)
Ettől persze meg lehet csinálni, de nekem pl időben már nem fog beférni aktívan... :(
Persze ha vannak, akik felvállalják, akkor nem hülyeség, mert sok kedvezményt lehet kihozni a tagoknak... :) A közösség meg überfaxa, de ahhoz nem kell feltétlenül mögöttes jogi személy... :)
Bocsi ez elég velős volt, de a kérdésben mindent leírtál. Tapasztalatom szerint elég jól saccol a fedcomp., de ha lemegy nullára, még akkor is tudtam vele menni. Ez után már rögtön tankoltam - többet ilyet nem csinálok. Ha már világít a lámpa - nekem is még 80km-t szokott kiírni. Soha ne hagyd, hogy kiürüljön a tank, mert tönkremehet az üzemanyag szivattyú!
1,6 CRDI SW EX, elektromos csomag plusz, metálfény, szövetszőnyeg, kresztáska, Törley peszgő, fénykép amit rámázva utánnad küldenek, maximális korrektség, érdeklődökészség, segítőkészség, pontos határídőn belüli szállítás.
Mindez 4.750.000 és a beiratás 88 ezer volt amiből szintén 20 ezer engedmény, ami végül 68 ezer lett. Ja meg az autó alaphangon csilli villi... kedvező THM.
Nálatok is igy van, hogy az üzemanyag szint jelző már masszivan a 0-án fekszik, és a fed szerint 80 km van még hátra. A lámpa is e tájékon gyullad csak ki. (1.6crdi)
Nem tudja valaki, hogyan kell a kiaceed.info oldalon lévő galériában beállítani az alapértelmezett képemet? Már feltöltöttem 7 darabot, de erre még nem jöttem rá. :)
Azt láttam, de az mind gyári KIA tartozék, némelyik horror áron, nem árt ha van más cég is aki forgalmaz pl. csomagtértálcát, légterelőt, oldalcsíkot stb.
Bocs ,- hogy ismétlem magam - akik olvasták korábban,
Szóval nekem is volt gondom a hátramenettel. Nem emlékszem már, de 2400 v. 2600 km óta teljesen tünetmentes, elsőre veszi, mintha kicserélték volna. Voltak találgatások mi okozza a kapcsolási nehézséget, de ha jól tudom mindenkinek megszűnt, így az a verzió a valószínű, hogy túl precíz a megmunkálás, így ha egymásra kerülnek a fogak, akkor újra és újra kell kuplongolni az egyébként is szinkronizálatlan fokozatot.
Ez azt jelenti, hogy a te meg az én, meg a más kocsijára, aki itthon vette és már a 7 év teljes gari vonatkozikrá, azokra érvényes a felsorolt országokban a garancia él, ha ott történik valami, akár 6 évesen. A német viszont a (majd) 6 éves Cee'd-jére nálunk nem tudja érvényesíteni az adott garanciális igényét, ami rá nem érvényes, csak a magyarra. Remélem érthető vagyok :-)))
A Nissan-nál volt régen 3+2 év gari, de a +2 év csak itthon volt érvényes.
Arra figyeljél, hogy mennyi km-t mehetsz évente, ha hitelre veszed. Ausztriában például (saját tapasztalat) eléggé le vannak korlátozva, a hitelezők részéről 10-15000 km/év-re is akár.
Csak ez azért fura, mert a magyar prosik alján ott a megcsillagozott rész. 7év teljeskörű garancia az EU országaiban + még 2 ország (nem emlékszem melyik)
áááá csak érdeklődök itt kint! elküldtem pár levelet oszt most esnek be az ajánlatok! kint mindenhol a kp-t jelöltem meg, mert elég szarok a hitelfeltételek! amúgy 3.000.000 kp többi hitel!
Köszönöm a segítséget a regisztráláshoz. Sajnos nem tudom minden nap elolvasni a fórumot, pedig célszerű lenne, mert iszonyú sok hozzászólás születik 2-3 nap alatt.
Volt szó róla szó, hogy valaki zöld színben szeretné megnézni a Cee'd-et. Nos van egy az Auto-Don szalonjában (pontosabban tegnap még volt, ma nem jártam arra). A szervizoldal meg szuper, bár nekem még nagyon nem aktuális.
Nem tudjátok, hogy KiaWest foglalkozik még ablakfelhúzó modul beszerelésével?
Szívesen mennék a talira, de nem tudok, mert pont azon a hétvégén leszünk Egerben. :(
Nem akarok reklámot csinálni, a www.riderauto.hu -ról volt már szó? Sima cee'd-hez egy csomó dolguk van, az oldalvédő csíktól, a csomagtértálcáig minden. Árakat viszont nem találtam....
A bérleti szerződésben benne van, hogy te fizeted a közmű díjjakat? Mert ha nem, akkor nem vagy rá kötelezhető, ez az ingatlanos felelőssége. Amit aláírsz azzal kapcsolatban van elszámolási kötelezettséged. Ha nincsen valami a neveden, akkor max. megkérhető vagy, kötelezhető nem. Vegyétek fel a mérőóra állásokat a gyári számokkal együtt két tanu jelenlétében és intézze el az ingatlanos vagy a tulaj, hiába mondja azt, hogy: Hát ezt nem így szoktuk.
tudom ez most nem ide illik, de a neten sem találtam rá választ! és Ti hátha tudtok nekem ebben segíteni!!!
A töténet a következő. Ingatlanközvetítő által bérlek egy lakást budapesten! most márciustól felmondom az albérletet. A közüzemi szolgáltatások ( víz, villany stb stb ) továbbra is a tulaj nevén maradtak ( ami jogilag is érdekes, mert tudtommal ezeket mindig az albérlő nevére szokták iratni ) most hogy felmondom az albérletet az ingatlanos azzal állt elő, hogy meghatalmazással nekem kell lekérni a záróegyenlegeket a közműveknél! mivel ezek nem a nevemen vannak ez az én kötelességem??? ez azért is fontos mert kb egy napom lesz a költözés lebonyolításához és nem akarok sorban állni a közműveknél! volt már valakinek ilyen tapasztalata?
Ha jól tudom, akkor a Bosch szervizek éppen ilyenek, márkafüggetlen szakszervizek. De nem tudom, hogy pontosen mely márkákat tudják komplettan, "szakszerűen" szervizelni úgy, hogy a garancia megmaradjon az adott kocsira.
Minden autógyártó cég csak akkor vállal garanciát, ha szakképzett ember csinálta meg az autót.
Ezt úgy oldják meg, hogy minden új tipus bevezetésekor továbbképzést tartanak (ha nem veszel részt rajta, akkor már nem vagy "szak"képzett erre az autóra). Egy ilyen tovább képzés díja emberenként 1,5M-2Millió között mozog. A márkakkereskedőknek később ezt az összeget jóváírják a következő autó rendeléskor. Szerinted hány maszek vesz részt ilyen tanfolyamon?
Nem erősködés céljából, de nekünk itthon jobb dolgunk van, mint a hanyatló nyugaton: (a felkiáltó jelelek közöttiek az érdekesek, csak így tudtam bejelölni. Szerintem érthető, német tudás nélkül is :-))))) )
Ausztria:
Auch das gehört zur KIA cee´d_sw Serienausstattung **7 Jahre/150.000 km auf Motor & Getriebe - 5 Jahre/150.000km allgemeine Fahrzeuggarantie Jeder von KIA Motors Europe hergestellte KIA cee´d_sw profitiert von einer Neuwagengarantie von 7 Jahren bis zu 150.000 km. Dies beinhaltet eine !!!!!!-fünfjährige Garantie auf das komplette Fahrzeug -!!!!!! und weitere zwei Jahre auf Motor & Getriebe.
Németország:
7 Jahre cee'd Garantie Unsere hohen Qualitätsstandards ermöglichen eine hervorragende Garantiedeckung für Ihren neuen Kia cee'd: 7 Jahre oder 150.000 km auf den Antriebsstrang (3 Jahre ohne Kilometerbeschränkung) und !!!!!!-5 Jahre oder 150.000 km auf das komplette Fahrzeug -!!!!!!.
Svájc:
7 Jahre Fahrzeuggarantie Jeder Kia cee'd in Europa verfügt über eine Werksgarantie von 7 Jahren. !!!!!!- 5 Jahre Werkgarantie (5 Jahre limitiert bis max. 150'000 Kilometer -!!!!!! davon die ersten 3 Jahre ohne Kilometerbegrenzung) plus 2 Jahre Garantie auf den Antriebsstrang (Motor und Getriebe, limitiert bis max. 150'000 Kilometer). Die Garantie ist kostenlos und überträgt sich auf Nachbesitzer, sofern das Fahrzeug entsprechend dem Serviceplan gewartet wurde.
A vero ajánlatat a hasábon pontosítottam, megjött a válasz, jó olajat használnak, ha vinni akarod azt nem, vagy ha erőszakolod a dolgot, akkor ok, de olajkezelési vagy mi díjat számítanak fel és úgyis ugyanott leszel, de azért nézni azt lehet.
1. Nekem is könnyen megy a hátramenet. Eddig egyszer recsegtettem meg, mert gyorsan akartam rükibe tenni. (Mea Culpa)
2. Lassan ejti vissza, de az utolsó 2 autómnál is így volt (Hyundai, Citroen)
Időközi olajcsere nem kötelező, de ártani nem ártasz vele a motornak. Én úgy voltam vele, hogy az első 10ezer kilométeren még úgyis kopnak az alkatrészek, minek cseréltessem 2-3ezer után? A megmunkálás minősége már klasszisokkal jobb, mint régen. Vigyáztam, nem hajtottam (most sem... autópályán még mindig átlag 115-120km/h). Baja szerintem nem lesz, ha a gyártó sem kötelez a cserére.
Azt a plusz 15ezer forintot meg beraktam az "alufelnialapba" :o)
A gázelvételre valóban "késve" reagál, viszont így a gyors váltásoknál nem bólogat az autó(nincs ideje visszaesni a fordulatszámnak)
A hátramenetet nemigazán értem, én 14 ezer km-t mentem már ,és még egyszer se volt probléma a hátramenet kapcsolása, mindíg beveszi, csak el kell hinni. :-) Mondjuk én ahogy felhúzom a gyűrűt, kiteszem ütközésig balra, aztán tolom fel. Így mindíg elsőre megvan.
na én ezért ragaszkodom az egyszínű belsőhoz, mert nem akarok otthon fusizni. de mondjuk ilyen eszembe sem jutna! kiváncsi vagyok mennyire szépen néz ki a home made fólázott kárpit :) megvesz valaki egy közel 4 misis autót majd a otthon lekárpitozza. ennél már csak az jobb mikor mindenféle hőfökmérőt, digitális órát, meg extra ledeket fúrnak az emberek a műszerfalba mert hiányzik nekik a trabant fogyasztásmérős diszkólámpa feeling!
Az 5+2 régen volt. Most már-ha minden igaz-, egész EU területén 7év a teljeskörű garancia. (ez van a prosin is)
Az Assistance szolgáltatás csak 3évig jár hozzá.
Tegnap valaki kérdezte, mi az a rostély a gyujtáskapcsoló mögött. Szerintem az egy mikrofon, amin az Assistance szolgáltatást tudod hívni. Csak jó hangossan kell bele beszélni. :o)
Én olvastam. Elég durva! :) Miért nem kérte 1 színű sötét belsővel...
Viszont igaza van pár dologban.
1.4 benzinesről beszélünk.
1. A hátramenet kapcsolása nekem sem megy. Tényleg nincs visszajelzés. Többi fokozat korrekt nagyon. De ez nagyon gyengére sikeredett. Remélem összekopik, vagy legalább megszokom. :( 2. A gázelvételre valóban lassan reagál a motor. Régi autómnál is ez volt, nem zavar, de megjegyzendő.
Az autó teljesen jó, mégegyszer mondom. De ezeket meg kell jegyezni. Ahogy azt is, hogy 160km van benne mindössze.
Kérdés: Időközi olajcsere kell-e? Ha igen, akkor hány kilométernél?
Ja és ami még előny. hogy a német gyártó oldalán rá lehet próbálni a felnit az autóra, ami legalább egy kis előnyt ad, nem kell 30 felnit a kocsi mellé pakolgatni :-)
A Kia Tóth Délpest-nél a diesel 40000-es szervize +10000 ft, a 80000-es +30000 ft, utánaszámolva. Valahogy nem sikerült nekik összeadni az összegeket. Vagy valamit nem értek? Akkor bocsánat!!! Késő van.
Délben autózgatás közben szépen sütött a Nap. Annyira, hogy a napellenzőt ki kellett hajtanom oldalra. Ekkor felötlött bennem valami, így vizuálisan a piros lámpánál: Ha valki olyan szituba kerül (ne kerüljön soha), hogy a napellenző oldalra ki van hajtva és a függönylégzsák aktiválódik, akkor az mekkora erővel vághatja fejbe az embert a napellenzővel, ami ráadásul tengelyen forog el? Mert súlya azért van, így üresjáratban is, nemhogy egy robbanástól indítatott gyorsuláskor. Lehet, hogy hülye agyalás a részemről, de talán nem.
Össze csemegéztem a legjobb service áraidat, ez lenne az ideális ár: olajszűrő 1760,- ü.a.szűrő 9374,- pollenszűrő 6023,- réz tömítő gyűrű 70,- légszűrő 4700,- munkadíj 6100,- olaj Castrol 5-40 5L 12000,- Össz: 40027,-
Sokat gondolkodtam rajta,de a ceed-hez rendelhető sportcsomag is ilyet tartalmaz.Valószínűleg nagyon kell majd rá vigyázni.Nagyon sok(nagyobb) autón gyárilag ilyen kerék van és ők is csak "közlekednek" valahogy!
Sajnos nálam is jelentkezett 1900 ford. körül a torpanás...vihetem frissíteni, pedig reménykedtem, hogy már az új szoftverrel kapom
Érdekes, az első 500km alatt soha azóta nálam is többször jelentkezett.
De igyazából én nem rángatásnak érzem, inkább tényleg csak torpanásnak. Ha így marad lehet, hogy nem izgat a frissítés. (féltem a jó fogyasztásomat)
Majd meglátom... Akinek volt frissítve, érzett fogyasztás vagy dinamika változást?
Amúgy ha beülnél egy 1.7 DCI (vagy miafene) új Astrába: Na ott nincs torpanás. Mert el sem indul. Nyomsz egy nagy gázt 1000 felett és semmi. Vár, gondolkodik, majd nagy nehezen lassan elindul felfelé és végül 2500 felett végre-valahára megindul...
Kösz az infokat. Ott valoban pözsó volt, de már az is megszűnt :) Úgy látszik nem lesz szerencsém. Nincs valakinek kedve Veszprémben KIA márkaszervízt nyitni? :)
Ami meglepett, hogy a fék teszten jobban szerepelt a Golf, mert a KIA Cee'dnél jobb fékkel még nem találkoztam /bár V.Golfot nem vezettem bevallom, de az összes többit igen/. Sajna nem mindent értek a tesztből -mert egy kukkot se értek németül - de a szlalomot szemmel láthatóan jobban vette a KIA.
A szlalomban tényleg jobb volt a magocska.
Amúgy minden másban hibahatáron belül volt az eltérés. Ez a féktávra is igaz: 38m körül 80cm eltérés semmi.
Gratulálok.Jól néz ki,én is ilyen stílusú felnit kerestem.Ez volt az egyik jelölt,végül én Borbet mellett döntöttem. Íme:http://imgfrm.index.hu/imgfrm/9/2/2/9/THM_0003929229.jpg http://imgfrm.index.hu/imgfrm/9/2/2/9/THM_0003929229.jpg
Nekem még az volt nagyon fontos szempont a döntésnél, hogy a motorja ugyanolyan hamar bemelegszik, mint egy benzinesnek és nagyon jó a fűtése, köszönhetően a fűtéskiegészítésnek is, ami ugye a benzinesben nincs. Így rövid távokon is nagyon jól tudom használni, most már ezt tapasztalatból is mondhatom.
Ne kérdezzétek meg, hogy miért vettem dízelt, ha egy év alatt nem megyek vele csak 12e km-t (bár minden nap használom), inkább megválaszolom most: soha nem volt még dízel kocsim, mindig ez volt az álmom és nagyon élvezem a nyomatékból való vezetést. Anyagilag nekem hosszabb távon sem éri meg (pláne ilyen gázolaj árak mellett), de minden percét élvezem, ha megyek vele!
Én is benzines párti voltam örökké és én sem sokkal megyek többet. (max. 15000km)
De:
-Komfortosabb (a nagyobb nyomaték és tempomat miatt)
-szerintem halkabb (tesztvezetésen ezért szerettem belé)
-majd 1000km-t elmegyek egy tankkal
-Amúgy 300ft-os árnál mindegy, hogy melyik olcsóbb +/- 10 Forinttal. Sokkal többet jelent, hogy 6l a fogyasztásom városban és nem 9
Pedig nyomom neki: múlt hét vasárnap egy kis lámpás gyorsulásnál olyan 65-nél belebámultunk a kamerába... :-(((
A Kia Hungary honlapján a kereskedői listában pedig "csomai" szerepel ami szombathelyi. http://www.kiamotors.hu/kia/admin/pdf/kiamarkakereskedok.pdf Megnéztem gyps-en a Vilonyai utca 1-et, de ott úgy emléksze pözsó szalon van, volt.
Csak nem 16" 205-ös nyárira cseréled a gyári gumikat? Anno én is gondolkodtam rajta, de olyan jól fexi az utat - ezzel a futóművel- a 185-ös gumikkal is és nem ráz, hogy én megtartom. Tudom, jobban néz ki a szélesebb, peresebb abroncsokkal, de lehet hogy öregszem...
Ez az! Sajna úgy tudom, az olajat évente lecserélik, ha csak 5000 km-t mész, akkor is, ezt még megértem. (Én ezért sem nem akarok nagyon drága hosszított csereperiódusú olajat tetetni bele).De szerintem a többi alkatrész állapot és futásteljesítmény függvénye kell hogy legyen, különben lehúzás az egész. Volt olyan szervizajánlat is, ahol pl. a levegőszűrő cseréjétl 40e Km után tették csak bele!? Én mondjuk ezt évente cserélném, akár egyénileg is. Úgy gondolom, hogy bárki bárhová is viszi a kocsiját szervizeltetni ezeket egyedileg tisztázza le előre, mint ahogy pl. Kiberlovag tette.
Annak is évente kell 20k olajcserét csináltatni,de akkor nem mondhatja azt, hogy csak a 2. évben cseréljék az üzaszűrőt, amikor ténylegesen 30000-nél a 40000-es szervízen van?
Én ültem ilyen VW motorral szerelt autóban és valóban tud annyit , mint egy hagyományos 2.0 benzin motor.
Ami meglepett, hogy a fék teszten jobban szerepelt a Golf, mert a KIA Cee'dnél jobb fékkel még nem találkoztam /bár V.Golfot nem vezettem bevallom, de az összes többit igen/. Sajna nem mindent értek a tesztből -mert egy kukkot se értek németül - de a szlalomot szemmel láthatóan jobban vette a KIA.
Ki tud gyári üa. szűrőt szerezni? / csak sajna nekem 30 ezret ír a könyv, ezt is tisztázni kellene már, szerintem ha aktuális lesz felhívom a KIA Magyarországost, vagy ha berágatnak a szlovák központot vagy..... vagy Szöult/
Én is egyetértek azzal, hogy kérdés nélkül ne cseréljék ki a gázolajszűrőt, ha még nem értem el az előírt periódust - és ezt nem évben, hanem kilométerben határozták meg a szerivizkönyvben tudtommal. Ezt csak a korrekt ár-összehasonlítás miatt hoztam fel példaként. Az M6 árai és hozzáállása, amit leírtál szerintem is nagyon jó. Az én esetemben például: egy év alatt nem fogok menni csak kb. 12e km-t. Tehát az első kötelező szerviznél én sem szeretném, ha kérdés nélkül cserélnék ezt az alkatrészt, max. majd csak a következőnél. Biztos vannak még itt a fórumon olyanok, akik kisebb futásteljesíténnyel mennek majd 7 évig évente szervizbe és ha részletes az ajánlat, pontosan ki lehet majd számolni a várható költségeket a szervizkönyvben leírt alkatrész csereperiódusok alapján. Ami minden kötelező szerviznél biztosan lesz nekem évente az az olajcsere, a többi az aktuális állapot és futásteljesítmény függvénye. Vagy javítsatok ki ha rosszul gondolom. Ezért jó ez az eszmecsere.
----
Ne kérdezzétek meg, hogy miért vettem dízelt, ha egy év alatt nem megyek vele csak 12e km-t (bár minden nap használom), inkább megválaszolom most: soha nem volt még dízel kocsim, mindig ez volt az álmom és nagyon élvezem a nyomatékból való vezetést. Anyagilag nekem hosszabb távon sem éri meg (pláne ilyen gázolaj árak mellett), de minden percét élvezem, ha megyek vele!
a http://ceedservice.extra.hu oldalon láttam egy szervízajánlatot "KIA Véro ajánlata Veszprém" név alatt. Tudtommal Veszprémben csak egy KIA kereskedés ill. szervíz van. A Verda Autóház, de mint egy kollégám mondta, aki a héten próbált meg ott szervízeltetni, az sajnos megszűnt, illetve használt autó kereskedés lett. Ha mégis tudsz egy másik veszprémi szervízről (KIA Véró) légy szíves oszd meg a címet. Lassan esedékes a szervíz és akkor legalább nem kéne 100Km-t mennem csak amiatt.
Ha nem lesz meg ma este, jó lesz a jvő héten is, nem sürgetésképpen írtam. Nyugodtan koncentráljanak a nyílt hétvégére, ez szerintem most fontosabb Önöknek. Egyébként is, örülünk hogy itt van velünk aktívan a fórumon!
De miért jó, hogy kérdés nélkül cserélik az üzemanyagszűrőt, ha annak a periódusa 30k, bár egyes források szerint 60k, de ezt magyar üzemanyag-viszonyok közt nem kockáztatnám meg... az M6-ban az a korrekt, hogy megkérdezik... :)
Kicsit sűrű most a program a nyitott hétvégére készületben, de ma éjszaka felteszem a részletes szervizajánlatot a weboldalunkra. Ha kész van, jelzem a fórumon.
Nekem fúrcsa a Dél-pest ajánlata,mert az ott dolgozó munkafelvevő ismerősöm azt mondta,hogy nem lehet vinni saját olajat a garis autókba na mindegy ,de elég "jó" áron dolgoznak :)
Azért számomra érdekes,hogy egy üzemanyag szűrő ilyen árkülönbségekkel rendelkezik a szervizek között (9 e.-14 e.).
Lehet hogy ennyi idő alatt kicserélik, de nem biztos hogy ennyi munkaidőt kalkulálnak erre (általában többet). A 15 perc is, ismerve 8-10e Ft-os óradíjakat 2-3e Ft-ot jelenthet.
Nincs miért elnézést kérned. Én csak azt tudom feltenni, amit küldnek. Nagyon sokan csak levelet írnak, semmi táblázat, meg szkennelt pdf fájlokat, na ezeket próbálom olykor excelbe gyúrni hogy pofája is legyen meg érthető, de a krisz karkszokat csak felteszem, ez is minősíti a szervízt. Engem úgy érzem nem minősít. Még formázni sem formázzák a táblázatot... az is rám marad. Ma az ország összes kereskedésébe elment. gödöllőre már 2x is.
Lassan jönnek válaszok is, mennek felfele.
Neked külön köszönöm, hogy mindehyikhez elmondtat ott is a véleményed! KÖSZÖNÖM!
Nem akarok kötözködni, de tudod mennyi időt vett igénybe az előző autómon egy üzemanyagszűrő csere? Kb. 15perc. Azért volt ilyen sok, mert összerohadt, és nehéz volt kicsavarozni.
A szervizajánlatokkal összehasonlításával kapcsolatban nekem lenne egy fontos megjegyzésem. Azt ne felejtsétek el, hogy ha egy alkatrészt cserélnek a kocsiban annak van munkaidő vonzata is és ennek nem kevés költsége! Pl. ha egy üzemanyagszűrőt nem cserélnek ki egy 20e-s szervizen, akkor az szervizelés összköltsége nem csak az alkatrész árával kevesebb, hanem az ehhez tartozó munkaóra költségével is! Ezért igazából összehasonlítani csak részletezett ajánlatokat lehet. Ezeket is figyelembe véve nálam még mindig Szabó úr vezet, ahol pl. az olajnak is elég korrekt az ára szerintem, viszont itt még nem tudjuk a részleteket, csak azt, hogy az árakban benne van az üzemanyag szűrő cseréje is (dízel). Kíváncsian várjuk, ígértének megfelelően a héten fent kell lennie a honlapjukon részletezve is.
50ezer körül volt-utángyártott. ez volt a prototipus októberben azóta biztos,hogy engedélyeztetéka sorozatgyártást. Basel(bosel) tipusú-fekete festék már nincs rajta-rozsdásodik mint állat. Nem kellett vágni semmit. Le kell rá műszakiztatni, aztán már együtt megy a kocsi műszakijával.
Nem kötözködni szeretnék, de mindenki beírja ide a véleményét, ami jó.
De ha esetleg a bejegyzésekhez, amik felkerülnek a http://ceedservice.extra.hu -ra, írnátok, akkor a véleményetek egy helyen központosulna és talán egy új/régi kollégának nem kell 100 oldalon keresztül keresnie a szervízvéleményeteket.
Megtisztelő lenne, ha ott is leírnátok a véleményeteket hozzászólásaitokkal, ugynais így elég szellem oldalnak néz ki...
Érdekes, én is kaptam sárfogókat (LX+ SW CRDi), de azt hittem ez szériatartozék. Aztán megnézve egy pár fotót látom, hogy szinte mindenkinek van. Kivéve a külföldi képeken, sőt a ceedservice.extra.hu weblap nyitóoldalán lévő SW-n sincs. Lehet, hogy Magyarországon raknak rá alapból?
Bocsi, ha már megválaszolta valaki, csak sorban haladok :)
Szal a világítás, a gyujtáskapcsoló körül van (nem nagy szám... úgy működik, mint a belső világítás kapcsolása) A rács mögött tudtommal az automata klíma egyik érzékelője van. Akinek nem automata, annak nincs mögötte semmi.
Rá van kötve ha jól tudom az audióra is, de ez még a régi KIA pregioban volt, ott őrített meg amikor az érzékelők kezdték bemondani az unalmast. És akkor csipog ha nem kötöd be magad ( vagy a meletted ülő )