Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2007.04.05 0 0 148

macilaci!Jól állod a "keresztrefeszitést".Ami nekem a mormon vallásban nem tetszik:az,hogy a leirtak alapján az egyház szinte teljesen rátelepül a hivekre.

Az egyház -a keresztény egyházak- megujjitására tett kisérlet nagyon szimpatikus,de az egyéniség teljes feloldása az bizony nem !

Másrészt:inkább százszor a mormonok mint a szcientológusok!!!(vagy a bibsik).

Hiszem,hogy egy mormon soha nem lenne(??) olyan megátalkodott mint Kóka vagy a barom a Tom Cruise.

Erdéj Creative Commons License 2007.04.05 0 0 147
Más vallás követésének mi az egyénre vonatkozó (esetleg a túlvilágra vonatkozó) következménye hitetek szerint?-végső esetben kizárják az egyházból. - Az, hogy a keresztény, és zsidó vallások valamennyire isteni kinyilatkoztatások következményei, azt ha jól értem elfogadjátok (az volt, csak eltorzult a tanítás). De mi és milyen mértékben torzult? -nem fogadjuk el,mert ha elfogadnánk a sátán tanait is el kéne fogadni amej miatt a többi egyház tévúton jár,részletekbe most nem tudok belemenni mert nem tudnék pontosan fogalmazni -régen olvastam a tanokat.
Előzmény: ikaljan (142)
*Anna** Creative Commons License 2007.04.05 0 0 146
:)) !!
Előzmény: nemérdekel (145)
nemérdekel Creative Commons License 2007.04.05 0 0 145

Ja.

Vagy legalábbis elég sűrűn...

Előzmény: *Anna** (144)
*Anna** Creative Commons License 2007.04.05 0 0 144
A fontos dolgok mindíg a részletekben rejtőznek:))
Előzmény: nemérdekel (141)
malachy Creative Commons License 2007.04.05 0 0 143

Érdekes, évszázadokkal Jézus után jött Mohamed, szintén a Könyvből kiindulva vett új kijelentéseket, és prófétának vallotta magát. Majd jónéhány évszázad múlva jött Joseph Smith, ő is vett új kijelentéseket, de a Könyvre próbált építeni (egyes szakaszok egy az egyben át lettek rakva a mormonok könyvébe).

Számomra Jézus beteljesített mindent. Mindent. "Elvégeztetett!" Ezzel kerek egész lett minden, és van lehetőség az Istennel való személyes kapcsolatra.

Előzmény: MaciLaci68 (137)
ikaljan Creative Commons License 2007.04.05 0 0 142

Kedves MaciLaci68!

De hogy azért kemény is legyek - Hát tudod, ilyen legyen a legkeményebb beszólás, amivel találkozom :-)))

Nem tartjuk célszerűnek hogy mások vallását kritizáljuk, bíráljuk, de ha valaki kíváncsi rá mit gondolunk más egyházakról, nyitottak vagyunk az eszmecserére.

Ezt nagyon dícséretes - mi több, okos dolognak tartom. Node én speciel kiváncsi vagyok, hogymit gondolsz más egyházakról, hitekről. Szóval én nyitott vagyok az eszemcserére. Nosza rajta, cseréljünk eszmét!

Ami teológiai szempontból érdekelne:

- Más vallás követésének mi az egyénre vonatkozó (esetleg a túlvilágra vonatkozó) következménye hitetek szerint?

- Az, hogy a keresztény, és zsidó vallások valamennyire isteni kinyilatkoztatások következményei, azt ha jól értem elfogadjátok (az volt, csak eltorzult a tanítás). De mi és milyen mértékben torzult?

-mi a helyzet az ezen kívül eső vallásokkal? (iszlám, zoroasztriánus, buddhista ,hindu).. az általuk tisztelt próféták, istenségek minek minősülnek? Egyáltalán honnan erednek hitetek szerint e vallások? van-e ezekben is valamilyen isteni eredet, avagy sem?

nemérdekel Creative Commons License 2007.04.05 0 0 141
ja, télleg...
most, hogy mondod...
legfeljebb majd költői kérdésnek könyvelem el...:))
Előzmény: *Anna** (140)
*Anna** Creative Commons License 2007.04.05 0 0 140

Nem láttam, hogy erre válaszoltak volna?

Vagy csak elkerülte a figyelmem?

Előzmény: nemérdekel (127)
antimammon Creative Commons License 2007.04.05 0 0 139
há mé, ki lenne...?
ők izrael akárhány elveszett törzse
:S
Előzmény: eggyügyü (138)
eggyügyü Creative Commons License 2007.04.05 0 0 138

"de mint Isten igaz egyházát, nem ismerjük el őket."

ez keményebb beszéd mint a némethsándor beszéde.

Csak a mormonok az Isten népe ?

MaciLaci68 Creative Commons License 2007.04.05 0 0 137

A mormonok hivatalos viszonya más vallásokhoz, a következő: Igyekszünk a legmélyebben tiszteletben tartani mások vallását, annak ellenére hogy sok mindenben nem értünk egyet. Nem tartjuk célszerűnek hogy mások vallását kritizáljuk, bíráljuk, de ha valaki kíváncsi rá mit gondolunk más egyházakról, nyitottak vagyunk az eszmecserére.

De hogy azért kemény is legyek: Más egyházakban is vannak igaz tanítások, de mint Isten igaz egyházát, nem ismerjük el őket.

Előzmény: ikaljan (133)
nemérdekel Creative Commons License 2007.04.05 0 0 136
" Én nem!"
Előzmény: Törölt nick (131)
nemérdekel Creative Commons License 2007.04.05 0 0 135
Ahogy a gyerek szeret engem, az nem olyan tipusú szeretet, mint amilyennel a drága feleségemet szeretem...
Előzmény: eggyügyü (129)
ikaljan Creative Commons License 2007.04.05 0 0 133

Szia!

Lenne egy kérédsem. te (illetve ha van hivatalos állásfoglalás, akkor ti) hogyan viszonyultok más vallásokhoz? Hogyan viszonyultok a különböző keresztény felekezetekhez, az egyéb monoteista vallásokhoz, mint a zsidóság vagy az iszlám, és hogyan viszonyultok az olyan keleti vallásokhoz, mint a hinduizmus, a buddhizmus stb. És hogyan viszonyultok a törzsi, animista vallásokhoz?

Ami leginkább érdekelne, az a teológiai megközelítés, de persze az is érdekes, hogy a más vallásúakkal való kapcsolatot milyen szabályok, irányelvek, tanácsok szabályozzák.

Előzmény: MaciLaci68 (126)
antimammon Creative Commons License 2007.04.05 0 0 132
így van. hanem istenek. legalábbis potenciálisan. legalábbis a mormonok szerint. ha jó mormon vagy. persze ezt nem kötik az orrodra az első beszélgetésen. ja és istennek felesége is van. meg apja meg anyja, satöbbi. és nem végtelen. namost ebbe elég érdekes belegondolni. akkor hogy is van ez teológiailag? ja teológiájuk persze nincs...
ócska amerikai termék

a
Előzmény: nemérdekel (128)
NattyDread Creative Commons License 2007.04.05 0 0 130
"Josepf Smith egy nagyszerű ember volt, az Úr prófétája, rajta keresztül lett visszaállítva az evangélium a földre mely az apostolok megölésekor elvétetett a földről."

Valamiről lemaradtam?
Előzmény: MaciLaci68 (85)
eggyügyü Creative Commons License 2007.04.05 0 0 129
Te elfogadod, hogy a gyereked az anyut és az aput is tudja szeretni?
Előzmény: nemérdekel (127)
nemérdekel Creative Commons License 2007.04.05 0 0 128
Nem állatok vagyunk...
:))
Előzmény: Törölt nick (125)
nemérdekel Creative Commons License 2007.04.05 0 0 127
Te elfogadnád, ha a Szerelmed képes lenne rajtad kívül egy másik pasit is szeretni egyszerre?
Előzmény: Törölt nick (119)
MaciLaci68 Creative Commons License 2007.04.05 0 0 126

Köszönöm a bátorítást, de hozzátennék valamit: Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza (UNSZJKE; "Mormon egyház") nem nőtt ki mozgalmakból. Az igaz hogy például a protestantizmus óriási haladás volt a vallási életben, világosságot hozott a vallási tanításokban és előkészítette a "talajt" a valódi visszaállításra, de a mormonizmusnak nincs kapcsolata vele olyan értelemben hogy abból nőtt volna ki, vagy bármilyen más ideológiának a folytatása lenne.

A régi emberekben volt egy várakozás a visszaállításról, mert látták hogy a kinyilatkoztatások megszűntek az apostolok halálakor, a menny mintha bezárult volna. Sokan tettek is kísérletet a visszaállításra, ezért is lett olyan sok egyház, de hogyan állíthatná vissza egy ember az egyházat ?, Mózes sem a saját szakállára cselekedett, hanem az Úr utasításaira.

Előzmény: Metamorfeusz (118)
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.05 0 0 124

A férfisoviniszták aszt mongyák, hogy nem mind1, hogy beleszarnak a csizmádba vagy szarba lépsz a csizmáddal.

Előzmény: *Anna** (123)
*Anna** Creative Commons License 2007.04.05 0 0 123

Aha.... :)

Csak tudtad volna meg , hogy a szívszerelmed még 1 pasit imád, úgy hagytad volna ott, mint a sicc.:)

Törölt nick Creative Commons License 2007.04.05 0 0 122
Olvassa az asszony a fórumot ? :)))))))))
Előzmény: Törölt nick (121)
eggyügyü Creative Commons License 2007.04.05 0 0 120
szóval 2 csajod van ?
Metamorfeusz Creative Commons License 2007.04.05 0 0 118

:)

Igazad van MaciLaci68!, És totál szellemes amit írsz.

Ha utánaolvas az ember akkor nyílvánvaló, és érdekes is egyuttal, hogy ez az egész "többnejűség" teológia hogyan is jött létre, és ez azért fontos mert ha a létrejöttét jobban megértjük, akkor már közelebb kerülünk ahhoz, hogy azokat is jobban megértsük akik ebben hisznek. (ami nem jelenti azt, hogy el kéne fogadni ezeket a tanításokat) :

"Resztoránizmus  keresztény mozgalmakból álló, vallási irányzat melyek teológiai és vallási gyakorlaton keresztül megpróbálta túlszárnyalni a protestáns és ortodox keresztény felekezeteket. Célja a kereszténység eredeti (bibliai) alakjához, a kori kereszténységhez való visszatérés volt. Kezdetben a Visszaállítási mozgalommal indult mely az újszövetségi I. századi kereszténység visszaállítását szorgalmazta, később a mozgalomból kiválva jöttek létre olyan mozgalmak (pl. (milleriták, mormonizmus) amelyeknek bibliai gyökerekhez való visszatérése különféle ószövetségi tanokig, illetve a mózesi törvények visszaállításáíg is viszanyúlt (pl.: prófátaság valamint, adventizmus: szombattartás, mormonizmus: többnejűség). "

http://hu.wikipedia.org/wiki/Resztor%C3%A1nizmus

Előzmény: MaciLaci68 (117)
MaciLaci68 Creative Commons License 2007.04.05 0 0 117

hol lehet olvasni a bibliában, hogy " és lesznek 26-an egy testté." :))

Jöjjön egy találóskérdés: Melyik a könnyebb ?>> 2-en 1 testté válni vagy 27-en 1 testté válni ? :) ; és mi lesz a végeredmémy ?

Előzmény: nemérdekel (112)
eggyügyü Creative Commons License 2007.04.05 0 0 116
Ha toleráns lennék, de távol legyen tőlem az ijjen :D

Elveszed feleségül, ez nekem aszt jelenti, hogy az apjától elveszed és TE csinálod azután aszt amit az apja csinált vele csak még lehet sexelni is vele amit jóesetben az apja nem tett vele :D
Előzmény: nemérdekel (115)
nemérdekel Creative Commons License 2007.04.05 0 0 115
hát nemtudom, én nem tudnék 2 nőt szeretni ÚGY, de hát különbözőek vagyunk tezsvírem...
namármost Te mit szólnál, ha az asszonyod tudna több férfit is szeretni? Megértenéd?
:))
Előzmény: eggyügyü (114)
eggyügyü Creative Commons License 2007.04.05 0 0 114
és Dávid, Salamon ? stb.... soroljam ?

A férfi simán tud több nőt szeretni 1xre és a nő is.

Az apa is szereti a gyerekeit még ha több is van belőle neki.

én hiszek a többnejüségben, csak a feleségem nem :(
Előzmény: MaciLaci68 (111)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!