Keresés

Részletes keresés

Zoli1949 Creative Commons License 2017.05.16 0 0 3319

Szia!

Két teljesen külön információ, de valamennyire összetartoznak.

- Az általam már emlegetett " Játékudvar " boltban még most is van két Tóth féle vagon. Igaz, hogy mindkettőt utódja, az unokaöccse Deák László vállalkozása készítette. Legalább is a plató aljára ragasztott címke szerint.  Néhány Tóth féle alkatrész viszont még mindig van a boltban.

- " Deáksport  " néven most is működik Deák úr vállalkozása és kis szériában H0 méretben készítenek különféle vagonokat és mozdonyokat. Érintőlegesen ( későn kezdtem odafigyelni és az elejére nem emlékezek ), láttam egy riportot Deák úrral, de közelebbit sajnos nem tudok. Gondolom, ha megkeresed, tudsz alkatrészt vásárolni nála.

Üdv: Zoli

Előzmény: mozgópostás (3312)
BE200 Creative Commons License 2017.05.16 0 0 3318

Sziasztok !

A vaterás-jófogásos, két készlet, nem egy. 

Pl:

A Vt. doboz is, van, a Jf. Előre kaszni.

Vt. 3-om különböző színű vagon, Jf. 2 piros, 1 zöld.

Nem is ez miatt írok első sorban. 

Bizonyára ezt többen is észrevetetek. 

Amennyiben jól értem, a Vt-s eladó komolytalan. 

Őt nem ismerem, de a Jf-s eladót igen.

Vásároltam már tőle, szimpatikus, korrekt volt. 

Amennyiben ez segít valakinek, őt, merem "ajánlani" 

Üdv

Sanyi

nixon61 Creative Commons License 2017.05.16 0 0 3317

Lehet én vagyok kuka, de ezek a fényképek valahogy nem passzolnak egymáshoz. Ha megnézzük más aukcióját, fogalma sincs mit árul, vagy csak ámítja a jó népet.

De az sem kizárt, hogy egyszerűen le akarja nyúlni a pénzt.

Semmi esetre sem ajánlom.

karikaV43 Creative Commons License 2017.05.16 0 0 3316

Egyről beszélünk.Nem mondta le,ma beszéltem az egyik barátommal és ő mondta,hogy vasárnap felajánlották neki,de nem vitték el hozzá,ha nem landolt a vaterán.

A két eladó nem egy személy,aki a barátomnak ajánlotta az nagy szélhámos.

Előzmény: Dogma3 (3314)
Dogma3 Creative Commons License 2017.05.16 -1 0 3315

Bocsánat, én erre az aukcióra gondoltam rögvest a link megnyitása nélkül:
http://www.vatera.hu/pv-pannonia-express-vasut-vonat-0-eredeti-dobozaban-magyar-villanyvasut-1955-2479271834.html

Előzmény: karikaV43 (3313)
Dogma3 Creative Commons License 2017.05.16 -1 0 3314

Szia!
Lemondta vagy se szó se beszéd felrakta a Vaterára? Nem ez a készlet volt a Jófogáson is?

Előzmény: karikaV43 (3313)
karikaV43 Creative Commons License 2017.05.16 0 0 3313

Szép készlet,vasárnap megállapodtam a tulajával az adás-vételben,erre a vaterán köt ki.

Előzmény: mozgópostás (3312)
mozgópostás Creative Commons License 2017.05.16 0 0 3312

Hali, egy ilyen kocsihoz hogyan lehet beszerezni a hiányzó alkatrészeket?

http://www.vatera.hu/toth-fele-0-as-lemezvagon-vasut-vonat-eredeti-dobozaban-magyar-villanyvasut-1955-2479272521.html

winky80 Creative Commons License 2017.05.08 0 0 3311

Szervusztok!

Ne írjatok többen a pakkra, aki E-mail-t küldött, annak személyesen visszajelzek, ha még nem tettem meg.

Előzmény: winky80 (3309)
Dogma3 Creative Commons License 2017.05.06 -1 0 3310

Üdv!
Nem lehet, hogy talán neked kellett volna jelezned?
Mit gondoltál, hogy majd vár a jószerencsére?!
Már megbocsáss, de nehogy már még te legyél megsértődve!

Előzmény: István Somogyi (3308)
winky80 Creative Commons License 2017.05.05 0 2 3309

Szia.

Ne haragudj, csak nagyon bizonytalannak tűntél és hetekig nem hallottam rólad. Mivel nem ismerlek sajnos személyesen, így nem tudtam, mire számíthatok. Nagyon sok rossz tapasztalatom volt sajnos adásvételekkel kapcsolatban, soha nem nyerészkedési céllal, de rendszeresen adtam-vettem modelleket. De sajnos az elmúlt pár évben az ehhez hasonló esetekbe szinte rendszeresen belefutok, így már nem tudtam jót feltételezni. Remélem, megértesz, meg azt is, hogy a hozzászólásodra itt a fórumon reagálok. Talán hasznos lehet később, hogy látják mások is, hogy nem biztos, hogy rossz ember az, aki hetekig eltűnik. Sajnálom, kérlek, keress majd privátban. 

Üdvözlettel:

Winkler Szabolcs (winky80)

És utólag bocsánat a fél-off-ért.

Előzmény: István Somogyi (3308)
István Somogyi Creative Commons License 2017.05.05 0 0 3308

Üdv

Azt hittem megbeszéltük, hogy érdekel és megyek érte....csak nagyon sok melóm van, nem tudtam, hogy ennyire sürgős, de írhattál volna azért.....Köszi....

Előzmény: winky80 (3306)
karikaV43 Creative Commons License 2017.05.05 0 0 3307

Beszéljünk privátba :)

Előzmény: winky80 (3306)
winky80 Creative Commons License 2017.05.05 0 0 3306

Szervusztok!

Kizárólag egyben megválnék az alábbi pakktól:

A sínek mind esztétikai hibásak (a hibák kinagyítva láthatók is - képre jobb gombbal kattintani, majd kép megnyitása új lapon és az URL-ben a "THM"-et átírni "IMG"-re), de a nagy részük ennek ellenére teljes mértékben használható. Az egyenesek egy része szakaszoló sín, de van, ami át van kötve. Van még egy köteg alumínium sínszál és 3db házi készítésű sín, elvileg ugyanabból a sínszál-adagból. A kocsilekapcsolók közül egy működik rendben, egyben benne van a tekercs, meg is van a két kivezetés, de nem megy, a külön csomagolt tekercsek viszont jók (egyikről leszakadt az egyik kivezetés, de a vége még elérhető a műanyagban, én is úgy próbáltam). Ezeken felül van a képen látható Pannónia kaszni, ebben benne van az egyenirányító, a foglalatok és az eredeti kábelek. Viszont maga a mozdony át lett festve, bár az eredeti feliratok megmaradtak rajta. Az ELŐRE tetők festése, mint látszik is, viseletes, talán felújítási alapnak jó lehet. A pakk irányára 20 000 Ft, személyes átvétel Budapesten, vagy előre egyeztetett időpontban az esztergomi (2-es) vasútvonal mentén lehetséges. Ajánlatokat, érdeklődéseket a winky80@gmail.com címre várok.

István Somogyi Creative Commons License 2017.05.04 0 0 3305

Üdv...

Arra inkább olyat vegyél, aminek a festése már kopott, ami ilyen szép állapotban megmaradt, az vétek tönkretenni....:)

mozgópostás Creative Commons License 2017.05.04 0 0 3304

Na akkor szerencse is, hogy nem hozzám került, mert én biztos átfestettem volna olyan szép bordóra, amiről itt annyi szó volt.

Előzmény: Roglin7 (3303)
Roglin7 Creative Commons License 2017.05.03 0 0 3303

Csatlakozom az előttem szólóhoz, olyannyira, hogy bevallom el volt mentve nekem aukcio figyelőbe, nem véletlenül...de egyéb gondok miatt a leveleimre rá sem néztem, így lemaradtam róla, csak utólag láttam, hogy egy igen szép állapotú, első szériás darab ha nem is a legjobb állapotban lévő, de eredeti dobozzal bizony kedvező áron cserélt gazdát...

Ezzel én már nemigen játszanék személy szerint az állapota miatt, ez már az a kategória amire vigyázni kell...

Így jártunk...

Viszont gratulálok én is az új tulajnak.

R.

Előzmény: mozgópostás (3301)
Zoli1949 Creative Commons License 2017.05.02 0 0 3302

Szia!

Ezt nem gondoltam volna. Ilyen kiszámíthatatlan ez a piac. Viszont nagyon jó helyre került, mert Gyurka a topiktársunk, a licitálásnál használt nevével találod meg itt. Ez úton is gratulálok neki, mert nagyon jó vétel volt.

Tanulság:  Az üzletnél ne higgy senkinek se, csak a megérzésednek!

Előzmény: mozgópostás (3301)
mozgópostás Creative Commons License 2017.05.02 0 0 3301

Hát kedves Zoli, ez a jóslatod nem jött be, a kutya se mozdult rá az első vevőn kívül, én meg jól el lettem riasztva, hogy jóval drágább lesz.

Így jártam. No nem baj, egyszer majd csak összejön.

http://www.vatera.hu/pv-elore-keszlet-2469085028.html

Előzmény: Zoli1949 (3247)
a_hollo Creative Commons License 2017.05.02 0 0 3300

Szia Zoli,

a 1868-as hozzászólásban találsz kapcsolási rajzot, remélem segít.

Üdv,

Ákos

Előzmény: nixon61 (3298)
Zoli1949 Creative Commons License 2017.05.01 0 0 3299

Szia Zoli!

Megy a levél a privátodra.

Előzmény: nixon61 (3298)
nixon61 Creative Commons License 2017.05.01 0 0 3298

Szia !!

Segítenél, át akarom majd alakítani az Előre  mozdonyt egyenáramúra. Ha megkérlek, küldesz nekem alkatrész jegyzéket, meg képeket, mit hova kell kötni. Nem vagyok az elektromosság terén analfabéta, de nem akarok elszúrni egy több mint 50 éves mozdonyt.

Előre is köszönöm.

Zoli.

Előzmény: Zoli1949 (3296)
jenő1954 Creative Commons License 2017.05.01 0 1 3297

Kedves István !

Ha gondolod tudok neked küldeni irányváltó kart, mert az én mozdonyaim át lettek alakitva egyenáramúra .

Ha gondolod email cimem tudod ird meg a posta címed és küldöm a kapcsoló rudat. Örülök hogy megy a mozdony. és kezdetét veheti a pv mánia.

Üdv : Jenő

Előzmény: István Somogyi (3295)
Zoli1949 Creative Commons License 2017.05.01 0 1 3296

Kedves István!

Fején találtad a szöget. Igen, ezért nem megy. Az irányváltó az állórész tekercseinek kötését cseréli meg. Amennyiben nincs meg a csúszka, és az érintkezők a kis táblán látszanak, nincs összeköttetés a hálózati feszültség és az állórész tekercsek között. Ez esetben csak a forgórészen van feszöltség. Ezt a képet   találtam, amin jól látható az irányváltó. Most van középső állásban. Ez valószínűleg nem hiányzik a mozdonyodról, csak az ehhez kapcsoló kulissza, aminek a két kis füle  a mozdony kaszni két oldalánál alól  kijön. Maga az irányváltó az erős rugós biztosítása miatt csak nagyon nehezen tud elveszni. ( persze semmi sem lehetetlen). Amennyiben a képen látható eset van nálad, a csúszka középső csapját megfogva csúszkát valamelyik oldalra ütközésig elnyomod. Ezzel a probléma megoldódik. Ellenkező esetben  mozdony e részéről várok egy képet.

Előzmény: István Somogyi (3294)
István Somogyi Creative Commons License 2017.05.01 0 0 3295

és igen....Zoli mesternek lett igaza, az irányváltó, mivel nincs, így középső állásba ragadt....fut a szekér, nem lettem átverve, tényleg szép hangja van.....:)

Köszönöm Urak, jó majálist mindenkinek....:)

István Somogyi Creative Commons License 2017.05.01 0 0 3294

Üdv Uraim!

Erről a mozdonyról hiányzik az irányváltó, letört róla......létezik h azért nem megy??? Pedig Játék Vasút azt mondta szépen megy a motor, de hát ez meg se nyikkan, nem hogy szépen megy.....:( 

Zoli1949 Creative Commons License 2017.05.01 0 1 3293

Most, hogy Jenő barátom írását olvasom, még egy kapitális hiba jutott eszembe. Az irányváltó kapcsoló középső állásban van. Valamelyik végállásban kell lenni. Ezt, mint hibaforrást fel sem mertem tételezni.

A kettőnk felsorolásában szereplőkön  kívül más probléma nem igen lehet.

jenő1954 Creative Commons License 2017.04.30 0 1 3292

Látom az írásodból hogy a mozdonyod nem megy. A mozdonyodon biztos irányváltó kapcsoló van. ezt óvatosan szedd szét

az érintkezőit finom papírral csiszold meg  és rakd össze ujra. Ha a mozdony sokat állt akkor ez is hiba forrás lehet.

Szétszedésnél vigyázz a rugóra, összerakásnál egy picit nyomd össze a rugó biztositó menetét és egy picit nyújtsd meg a rugót ,hogy jobban nyomja össze az érintkező felületeket azaz a kapcsolót. A kapcsolóvezetékeit pedig át kell forrasztani.

Üdv: Jenő

Előzmény: István Somogyi (3290)
Zoli1949 Creative Commons License 2017.04.30 0 1 3291

Kedves István!

Szia István

Át ne mosd semmivel, ha jót akarsz!!!. Gondolj rá, hogy ezeket hatvan éve készítették, amikor a vezetékeken csak zománc szigetelés volt. ( igaz most is így tekercselnek, csak biztos minőségű huzalból ). Elvileg ezeknek most is jónak kéne lenni, de ki tudja, hogy annak idején milyen lakk állt a gyártók rendelkezésére. A féktisztító amúgy is agresszív anyag. A tekercsek azért feketék, mert a szénkefék pora és hosszú idő alatt mindenféle por rájuk ragadt. Ez nem befolyásolja a motor működését. A lényeg, hogy minden elektromos érintkezés jó legyen. Érdemes minden forrasztást megújítani, azaz átforrasztani. Amennyiben a kommutátor tiszta és a kefék felülete is, a rugóerő változtatásával ( a kefetartó kupakok megszorításával, vagy lazításával) , be tudod állítani az optimális rugónyomást. Ez néhány próbálkozást igényel. A gyenge rugóerőt a rugó enyhe nyújtásával ( kézzel óvatosan kissé széthúzod a rugót ) növelni tudod. Ezeken kívül, ha könnyen tudod kézzel a kerekeket forgatni, semmi sem akadályozza a működést. Még egy hiba lehet, ha leégett a motor, de ennek máig érezhető szaga van. Az Előre motorok pedig nem voltak hajlamosak a leégésre.

Jó próbálkozást: Zoli

Előzmény: István Somogyi (3290)
István Somogyi Creative Commons License 2017.04.30 0 0 3290

Üdv Urak!!

Jó, hogy itt vagy Zoli, mert lenne egy kérdésem....Mindent megtisztítottam a mozdonyon, a kerekeket, viszont látom, hogy a motor tekercsei, nagyon feketék, lehet, h azért nem megy?? Féktisztítóval átmoshatom, az elvileg nem tesz kárt benne....vagy igen??? :)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!