Keresés

Részletes keresés

UnitedParcelService Creative Commons License 2010.12.10 0 0 219

1. Nem minden kínai.

 

2. Kínai és kínai között óriási különbségek lehetnek.

 

3. Senki sem akarja bántani az ajtódat.

 

!. Fitymákat ne keverjünk bele.

Előzmény: Lucifer(anticorr) (218)
Lucifer(anticorr) Creative Commons License 2010.12.10 0 0 218

Minden kínai. De gondolom ezt már nem tőlem hallod először. Én kínait vettem, és nem panaszkodom. Nálunk a lépcsőházban csak kínai ajtók, ill. régi panel ajtók vannak. Van olyan akinek már közel 5 éve van kínai ajtója és elégedett vele, és - mint alább olvashatod - olyan is van aki a legjobbnak mondott nivot kidobná a francba. A Genius billentyűzet amin írok, a logitech hangfal előttem, az egerem, a vonalas panasonic telefonom, TUNGSRAM izzóm is kínai. Amikor ezeket vettem eszembe sem volt megnézni, hogy kínaiak -e. Ezek csak azok a cuccok amik épp előttem vannak. Nem hiszem, hogy sok dolgot találnék a lakásban ami ne kínai lenne. Senkit sem akarok rábeszélni a kínai ajtóra, lebeszélni sem. Az tény, hogy a kínai termékeknek és az ajtóknak is nagyon rossz hírük van, de én még nem tapasztaltam. Aki itt, vagy más fórumon lehúzta a kínai ajtót perceken belül kiderült, hogy kereskedő és a saját szerintem indokolatlanul drága termékére próbált rábeszélni. Sok kínai ajtót használóval beszélgettem itt a házban, de egyik sem bánta meg, hogy -e mellett döntött. Én ezt tapasztaltam, és már kicsit sem érdekelnek a lefitymáló vélemények. 

Előzmény: UnitedParcelService (217)
UnitedParcelService Creative Commons License 2010.12.10 0 0 217

Márpedig a termék szar, ebben biztos lehetsz.

Előzmény: Lucifer(anticorr) (216)
Lucifer(anticorr) Creative Commons License 2010.12.10 0 0 216

Én - mint ahogy lentebb írtam - kínai ajtót vettem. Azzal semmi gond nem volt(most sincs) én  a "jó magyar munkásemberek" miatt anyáztam. Nem biztos, hogy a termékekkel van itt az alapvető baj, legyen az kínai vagy kínai.Inkább a mindenhez értő magyar szakikkal. 

Előzmény: maximex2 (215)
maximex2 Creative Commons License 2010.12.10 0 0 215

Végső megoldásként én is erre gondoltam, hogy az ajtó tokját kívülről leszigetelem, mert az ajtó nem a fal síkjában. de ezzel csak a tok problémáját oldottam meg, mert az ajtólap széle ahol a zárak is vannak, azzal nem nagyon tudok mit csinálni...

Előzmény: Gyurco78 (214)
Gyurco78 Creative Commons License 2010.12.10 0 0 214

Az acél az acél...csodát nem fognak vele tudni művelni, marad a törölgetés. Vagy kintről leburkolod valami hőszigetlő anyaggal.

Nekem is mondták, hogy nem szokták kérni, blabla, de mégis a hőhídmentesített változatot kértem, néha a belső forgatógombja a zárnak vizes, de az ajtó nem szerencsére.

 

Előzmény: maximex2 (213)
maximex2 Creative Commons License 2010.12.10 0 0 213

A kültér az én esetemben is loggiát jelent. Az eső nem ver be rá, csak hát ugye mégsem lépcsőházból nyílik. DEttó ugyanez volt a helyzet, engem lebeszéltek a hőhídmentes tokról. NAgyon meggyőzően állította a felmérő ember, hogy erre semmi szükség nincs, higgyem el, hogy nem lesz semmi gond...hát lett, és egy 150-160 ezer körüli ajtónál engem sem érdekelt volna az a 20 ezer ft, mert most szívok rendesen a vizesedéssel...

Előzmény: saabee (212)
saabee Creative Commons License 2010.12.10 0 0 212

Hello!

 

Nekem is pár hónapja szerelték be. Kültérre nyílik az ajtó (bár ez a kültér történetesen loggia). Nekem semmi problémám nincs. Igaz, én nem spóroltam vele, és hőhídmentesített változatot kértem. Mind a tok, mind maga a lap hőhídmentesített, ez, ha jól emlékszem egy 20eFt felárat jelent.

Bár, igaz, megpróbáltak "lebeszélni" erről (nem is ez a jó szó, azt mondták, hogy igazából egy ilyen helyre felesleges). Állításuk szerint 100-ból 1 esetben okoz ez problémát, egy ennyire védett helyen (hát, nem tudom, szerintem ez a loggia teljesen ki van téve az időjárásnak - ráadásul északi oldalon van).

Egy szó mint száz, a hőhídmentesítés teljesen rendben van. Belül nem mondom, hogy nem hidegebb (főleg a tok - ami lévén zártszelvény óhatatlanul átadja a hőmérsékletet), de csak pár fokkal. Víznek pedig nyoma sincs, pedig voltak azóta már kint kemény mínuszok is. (Tehát 30C eltérés simán megvolt a kül és beltér között).

 

Amit a beszerelésnél tapasztaltam, az engem sem győzött meg...Mármint a munkavégzés minősége. Ímmel-ámmal takarítottak utána, úgy kellett kihúzni belőlük a tudnivalókat. Nem mondhatnám, hogy túlzottan óvatoskodtak volna akár magával a marha drága ajtóval, akár a lakás egyéb részeivel (jha, mit nekik, nem az ő tulajdonuk). Nem öröm, de különben az ablakcserés brigád is ilyen típusú volt, tény, nem úgy csinálják, mintha a sajátjukon dolgoznának...

Előzmény: maximex2 (210)
maximex2 Creative Commons License 2010.12.10 0 0 211

a kép lemaradt...

maximex2 Creative Commons License 2010.12.10 0 0 210

az én történetem a következő! SOkat gondolkodtam rajta, hogy milyen ajtót vegyek a lakásomba. Már majdnem, hogy ajtó szakértőnek kiképeztem magam és végül a NIVO ajtó mellett döntöttem. A cégvezető nagyon készséges volt kiküldte az emberét felmérte a helyzetet és aztán be is építették az ajtót. Itt kezdődött a probléma. Se számlát, se egy igazolást nem kaptam az ajtóról, hogy valóban MABISZ minősítéses. Kérdemén ha a biztosító kijön felmérni a helyzetet, honnan tudja azt hogy ez egy NIVO ajtó? Összesen egy pecsét nélküli fénymásolt lapot kaptam amire rávolt írva hogy garancialevél. Kb: egy hét után elkezdett recsegni az ajtó. Telefon a cégnek kb 3 hét mulva jöttek a szerelők...! Probléma az volt, hogy a második ajtó zsanér el volt ferdülve...ezt egy kalapácsötéssel orvosolták. Hát biztos így a szakszerű, de lényeg az hogy hogy a probléma egyenlőre megoldódott. jöttek a hűvösebb idők, és a problémák is. AZ ajtó belső felén szabályosan folyik a víz, nem az hogy néhol párásodik, hanem az ajtó tokján és az ajtólap keretén folyik a víz, olyannyira, hogy a az ajtó alján és a járolapon áll a víz. Telefon a cégnek ahol azt mondják, ez egy egyedi probléma, sehol máshol nem fordul elő...hát ez az én problémámat nem oldja meg, és Ilyenkor már természetesen nem olyan készséges a cég mint amikor megrendeltem az ajtót, Magyarázat, kifogás mindenre van...!

Kérdezem tőletek kedves fórumozók, akiknek szintén NIVO ajtója van mi a tapasztalat, főleg azok érdekelnének akiknek szintén kültérre van beszerleve? Nektek is párásodik? Azt még hozzá teszem, hogy a beépítésnél is voltak problémák. Tulsok purhabot használtak, és hiába az ajtó leragasztása, a purhab rászáradt a tokra. Úgy próbálták orvosolni a problémát, hogy lekaparták róla, na hát az eredményt azt nézzétek meg a képen.

 

Összegezve röviden ennyi az én történetem, becsapva érzem magam, mert egy Ilyen értékű,ilyen hírű ajtótól nem ezt várja az ember. Nem a céget akatom lejáratni, pusztán csak a történetetemet osztottam meg veletek. MErt eddig én is csak azt olvastam hogy a NIVO ajtó ilyen hiper-szuper...hááát, most úgy vagyok vele inkább szereljék ki vigyék el innen és adják vissza a pénzem.

 

Ha gondoljátok tudok még feltenni képeket, ha valaki kételkedne...

Gaben100 Creative Commons License 2010.12.01 0 0 209

A GERINVEST minket is átvert!

Az ügyet jogi útra szeretnénk terelni, ezért ha valaki ugyanígy járt, kérem hogy jelentkezzen.

Együtt talán nagyobb sikerrel tudunk fellépni. 

Előzmény: murheads (198)
Lucifer(anticorr) Creative Commons License 2010.11.18 0 0 208

Értem, csak akkor már végleges képet is feltölthetnél, mert ez így nem valami szép.

Előzmény: Nero the real (207)
Nero the real Creative Commons License 2010.11.16 0 0 207

A teljes helyreallitast a kivitelezo vegezte, nem a Nivo, ugyhogy a valasz nem.

Előzmény: Lucifer(anticorr) (202)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.13 0 0 206

az előző elmélet nálatok akkor meg is dőlt. Egy amatőr nem megy át olyan könnyen egy jó biztonsági ajtón, egy profi meg nem fog azért bemenni hozzátok hogy ne hozzon ki semmit, ahogy te is mondtad semmi értéketek.

Előzmény: kleingy (204)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.13 0 0 205

Szerintem rossz az elméleted. Kétfajta betörő létezik: az amatőr és a profi. Az amatőr oda megy be ahova a legkönnyebb bejutni, a profi meg oda ahova érdemes. Egy profinak mindegy milyen ajtó, az ajtón milyen zár van ő oda úgyis bemegy. Viszont a profi meg nem kockáztat, ő csak oda megy ahol tutira tudja hogy van is valami. Csak azért nem fog babrálni valamivel mert lehet hogy milliók vannak a párna alatt.

Előzmény: merQree (203)
kleingy Creative Commons License 2010.11.13 0 0 204

Jó döntés lesz az. :) Minél több, különálló zár védi az ajtót, annál biztonságosabb, és persze nincs ajtó, amin nem lehet bemenni. :)

 

A gondolatmenet amúgy érdekes, mi is ettől féltünk, a lépcsőházunkban ugyanis csak mi cseréltük eddig le a bejárati ajtót, bár nem azért, mert bármi érték lenne otthon, hanem a szagok, hangok stb. miatt, meg mert a régi mellett szinte be lehetett nyúlni ujjal, akkora hasa volt az ajtónak 30 év után.

Előzmény: merQree (203)
merQree Creative Commons License 2010.11.13 0 0 203

A lépcsőházunkban megszaporodtak a HiSec ajtók. Nekünk még a 83ban beépített ajtónk van, a mi szintünkön már csak mi vagyunk hagyományos bejárati ajtóval. Nézegettem az ajánlatokat, folyamatosan hirdeti magát a Hi-Sec.

Van egy igen hülye elméletem: minél jobban van védve egy lakás, annál gyanusabb, hogy ott valami olyan dolog van, amit védeni kell. Ergo minél izmosabb egy ajtó, annál jobban érdekel, hogy mi lehet mögötte. Mi van akkor, ha a betörő is így gondolkozik? Egyszer voltam egy informatikai cégnél, akik több lakást béreltek. Mindegyik lakás bejárati ajtaja egy gagyi, még az épülettel egyidős ajtó volt. Nem is babrálták az ajtókat, mert senki sem gondolta volna, hogy az ajtó mögött mi rejlik.

Na, nem rizsázok, tovább.

Nálunk a családban két lakást is Nívó jató véd, valószínű, hogy nálunk is az lesz...

Lucifer(anticorr) Creative Commons License 2010.11.05 0 0 202

De ez nem a végeredmény ugye?Gondolom ebbe az árba még belefért a helyreállítás is...

Előzmény: Nero the real (200)
kleingy Creative Commons License 2010.11.01 0 0 201
Gratula, tetszik! :)
Előzmény: Nero the real (200)
Nero the real Creative Commons License 2010.11.01 0 0 200
Na itt a beszamolo: vegul is a NIVO-nal vettem ajtot, miutan a Forester.hu ceg visszamondta a megrendelesemet.
Az ajto 240e Ft volt beszerelessel egyutt, ebbe bele tartozott egy felso bukoablak is raccsal.

A ceg a megbeszelt hataridot tartva szallitotta az ajtot, bar rajuk kellett hatni (ez alatt kisse emelt hangot ertek)
Az ajto eleg masszivnak tunik, 3 zar van benne, 5 ponton zarodik es a keret ugy be lett rakva, hogy azt minimum kezigranattal lehet kirobbantani.
Az ajto bal oldalan a kilincssel atellenes oldalon van egy kb 20cm szeles ablaksav ami az ajto aljatol a tetejeig huzodik. Az alapveto szempont volt, hogy sok fenyt eresszen be.
<a href="http://www.biztonsagiajto.hu/inc/kepnezegeto.php?tartalom_id=4&kep_id=137" target="_blank">kep</a>

Osszessegeben nagyon meg vagyok elegedve vele, csak ket apro eszrevetel akadt az is a design-al.
A felso ablaknal a racsot ugy terveztek, hogy valamennyire kovesse az ajtoban levo ablak vonalat. Igen am de a felso ablakban a vertikalisan futo ablakresz szelesebb mint az ajtoban levo, ezaltal nem mutat annyira jol. Ezt talan jobban is meg lehetett volna csinalni.
A masik eszrevetel, hogy a racs valamilyen laposvasbol keszult a felso ablakra es szerintem eleg konnyu leszedni, bar azert az is eltarthat par percig es mivel egy pesti gangos lakasrol van szo, ahol a szomszedok figyelnek igy nem hiszem hogy ezt barki is megkockaztatna.

Nalam a NIVO 10-bol 7-es osztalyzatot kap,

Ajto beepitve
Előzmény: Nero the real (179)
UnitedParcelService Creative Commons License 2010.10.29 0 0 199
Papírt nem kérni hülyeség. De ha már úgy alakul (ha úgy alakult) akkor marad az asztalborogatás, az biztos célravezető.
Előzmény: kleingy (197)
murheads Creative Commons License 2010.10.29 0 0 198

Fel is jelentjük őket az összes hatóságnál !

Előzmény: UnitedParcelService (196)
kleingy Creative Commons License 2010.10.29 0 0 197
Már persze ha kapott papírt az előlegről...
Előzmény: UnitedParcelService (196)
UnitedParcelService Creative Commons License 2010.10.29 0 0 196
Csúfos.
A helyedben addig verném az embert amig ki nem köpi az előlegemet, akár alkalmazott akár nem. Egy rendőrségi feljelentést azért megér a dolog.
Előzmény: murheads (195)
murheads Creative Commons License 2010.10.29 0 0 195

Üdv mindenkinek!

Csak azért írok ide, hogy időbe szóljak mindenkinek, aki esteleg a Gerinvest kft-től szeretne vásárolni ajtót, NE TEGYE!!! Ugyanis megrendeltünk beltéri ajtókat tőlük, kifizettük az előleget(majd 100000 Ft-ot), és a leegyeztetett időpontra nem szállították le az ajtókat, ami 3 hónapja lett volna. Többszöri telefonos egyeztetés után sem történt semmi, csak igégettek, hogy majd ekkor, meg akkor, de semmi.

Ezek után megkerestük őket személyesen, egy fiatal srác fogadott. Kértük vissza a pénzt, de persze nem tudta visszaadni, "majd küldjük", mondta. Szintén semmi.

Megkerestük öket mégegyszer, és már nekik ált följebb, hogy mit akarunk!

Egy pitiáner, senkiházi, szélhámos, csaló cég, szemétláda dolgozókkal, tulajdonossal!
 SENKI SE VEGYEN TŐLÜK SEMMIT!!!

Lucifer(anticorr) Creative Commons License 2010.10.07 0 0 194
Ígéretemhez híven beszámolok a kínai ajtóról szerzett tapasztalatimról.

Az ajtó tehát kínai(HISEC) , de meglepően jónak tűnik, és kicsit sem csúnya. Masszív hatást kelt, és a zár is strapabírónak néz ki. Remélem, hogy az is, és bízom benne, hogy évekig fog szolgálni. A célom mindössze az volt, hogy a hang, és szagok kívül maradjanak. Nagyon rozoga, tipikus panellakásajtót váltott le, így a biztonságérzetem is megnőtt általa. Erre tökéletes, de családi házba nyilván nem ilyen ajtót választanék, hanem egy „súlyosabb” fajtát. A választás előtt 5-6 céget is felhívtam, de mindössze 1 volt aki kb. dupla áron török( kis túlzással ugyanazok a paraméterei mint a kínainak) ajtót is forgalmazott, az összes többi csak kínait! Ezen én is meglepődtem, ezt szóvá is tettem egy cégnél, amikor is közölték, hogy nincs kereslet másra. (gondolom kereslet lenne, ha az embereknek lenne pénzük) Az ajtóval tehát egyenlőre semmi gond, a végzett munka azonban egy trágya. „Minden rendben lesz Főnök!” típusú „mesterek”  állították be, és ha a cél pusztán annyi, hogy masszívan álljon az ajtó akkor rendben van (még!) , de ha a „szépséget” nézem…. Az csak ráadás, hogy figyelmeztetni kellett őket, hogy teljes körű szolgáltatásért fizettem, és legyenek szívesek összepakolni a nagyja szemetet. Persze a tekintetükben elköszönéskor ott volt, hogy baxam meg magam, hogy ennyi pénzért még a kifizetett szolgáltatást is számon kérem. Mind1! Ahogy az a felújítatást végző emberek többségével lenni szokott akkor voltam a legboldogabb amikor elmentek. A magyar „szakemberek” munkájának  minősége ezerszer „kínaibb” volt mint maga az ajtó! Ha ne adja Isten valami probléma adódna akár a beépítéssel, akár az ajtóval nem ezeket hívnám először az biztos! Már most mondom, hogy cégnevet nem írok.

Összegezve: Akinek van rá tehetősége NE válasszon olcsó ajtót, olcsó beépítéssel. Akinek viszont nincs, és sürgős ajtócserére szorul (mint én is) az úgyis megkockáztatja a kínait, mert egyszerűen nem tehet mást. Sajnos.

_pamacs Creative Commons License 2010.10.05 0 0 193
Köszi, akkor ezt a kategóriát kiejtem, és nézem a magasabb árfekvésben itt is ajánlott típusokat és inkább gyűjtök hozzá még egy kis pénzt, de kínait nem veszek.
Előzmény: kleingy (191)
preczizt Creative Commons License 2010.10.05 0 0 192
Köszi! Akkor körülnézek náluk.
Előzmény: UnitedParcelService (189)
_pamacs Creative Commons License 2010.10.04 0 0 190
sziasztok!

A Secdoor Hungary Kft-ről van valakinek tapasztalata?
Visszaolvastam pár oldalt, de nem láttam bejegyzést (ha mégis akkor elnézést, de elkerülte a figyelmemet).
Két év garancia, két záras, olvasás alapján korrektnek tűnik, és árban is egészen konszolidált.
Tud valaki erről az ajtó típusról infót adni nekem?
Előre is köszi!


UnitedParcelService Creative Commons License 2010.10.03 0 0 189
Az Andre's jó, a Tűz is rendben, Lfát és PRS-t nem ismerem, Knapp úr elég fárasztó.
Előzmény: preczizt (188)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!