Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2017.02.01 0 0 816

Megvan... végre.

MP3Tag v2.80 progival hozzá lehet rendelni mp3-hoz borítót.

Használata is egyszerű: Mappát hozzáadod, az összes számot kijelölöd, bal alul jobb klikk az üres borítóra, majd hozzáadás, a végén pedig bal fent mentés gombra klikk és kész. 

Előzmény: Törölt nick (812)
Zolysys Creative Commons License 2017.02.01 0 0 815

én vezetni szoktam nem a kijelzőt nézni. :) :P. igaz nincs SMEG em - mert ugyi 307 el tolom, de abban már megfordult minden navis rendszer.. meg fog is...:) Kivéve az S.. mert CAN 2010 es kommunikáció köll neki.. pedig agyaltam hogy befaragom a 12 es kijelzőt előre :)

Előzmény: Törölt nick (814)
Törölt nick Creative Commons License 2017.02.01 0 0 814

:-D

Amikor szól a zene, azért valld be jól néz ki ha nem egy általános kék hangjegy jelenik meg, hanem az épp hallgatott album borítója + zene választáskor is jobb vizuálisan választani mint végig olvasgatni az előadókat (jó ez picit hülyén hangzik, de érted) :-))

Előzmény: Zolysys (813)
Zolysys Creative Commons License 2017.02.01 0 0 813

most mappa képeket nézel vagy zenét hallgatsz ?:D :P

Előzmény: Törölt nick (812)
Törölt nick Creative Commons License 2017.02.01 0 0 812

Közben belefutottam még egy kérdésbe, amire szintén nem találtam sehol értékelhető megoldást, mégpedig, hogy akár USB-re, akár a Jukebox-ra (aminek a méretéről nem tudom hol lehet pontos infót találni?) töltök fel zene mappákat, a benne lévő borító képek nem jelennek meg, azaz nem mindig, mert van ahol megjelenik, de nem tudok rájönni a miértjére.

próbálkoztam front.jpg, cover.jpg-vel. Valahol olvastam hogy max 600x600 px és legfeljebb 200kb lehet, hát ez se vált be mert az egyik kép ami megjelent, az pont 431kb és 1453x1440px :)

Szóval jelenleg eléggé foghíjasak a mappák, hol van borító, hol nincs.

Törölt nick Creative Commons License 2017.02.01 0 0 811

Köszi, azért átbújom, hátha okosabb leszek... ;)

Előzmény: csabika1969 (808)
Törölt nick Creative Commons License 2017.02.01 0 0 810

Majd lehet érdekelne ;)

Előzmény: Zolysys (805)
Zolysys Creative Commons License 2017.02.01 0 0 809

csak épp nincs benne maygar... szerintem...

Előzmény: csabika1969 (808)
csabika1969 Creative Commons License 2017.01.31 0 0 808

Az aktuális traffipax adatbázis letölthető a www.gpsunderground.com weboldalról, regisztrációt követően. A car navy system/peugeot-citroen aloldalon található, mounthly updates speedcamera SMEG+ címszó alatt.

Előzmény: Törölt nick (803)
snow.dog Creative Commons License 2017.01.31 0 0 807

A tengerszint feletti magasságot a térkép bal alsó sarkában kiírja.

Sebességmérő kamerákat legálisan lehet rá telepíteni (már amelyik országban legális a használata, mert pl. Svájcban, Franciaországban tilos használni). A telepítésre megint két lehetőséged van.

1. Megveheted a hivatalos verziót, de abban Magyarország nincs benne. http://citroen.navigation.com/product-list/Catalog/Catalog_Citroen_C4Picasso_2013_SMEG/en_GB/CitroenEMEA/EUR

SPEED CAMERA DATABASE IN EUROPE FEBRUARY 2017 - 7,99 €
   Speed Camera Database covering 15 countries in Europe (according to local legislation).

2. Keresel egy olyan oldalt, ahonnan le tudod tölteni a felhasználói adatbázist. Sajnos a legjobb ilyen oldal már megszűnt (Garius, ez volt a legjobb, bár SMEG+ -hoz nem volt jó az anyaga, de én azért megoldottam). Korábban én is onnan gyűjtöttem adatokat. Van egy oldalam, amit azóta nem frissítek mióta a Garius megszűnt, de azért még használható az ott található adatbázis. Persze ebből következően nem a legfrissebb. Ha netán onnan töltesz le, akkor a felelősség a tiéd, ha olyan országok adatbázisát is letöltöd, ahol a sebességmérő kamerák jelzése tilos!!! http://hokutya.com/smegplus/home.html

Ha olyan országban használod ahol tiltott, akkor szerencsés esetben csak megbüntetnek, rosszabb esetben súlyosabb következménye is lehet (én ugyan ilyen esetről még nem hallottam).

Zolysys Creative Commons License 2017.01.31 0 0 806

minek a tengerszint feletti magasság megjelenítés? van valami értelme? ha meg azt is akarnád hogy tudja, eszi a rendszert a cucc, mint igo NÁL IS. ÉN OTT PL MINDENT KIKAPCSOLTAM.. ÉPÜLETEK STB.. ENGEM A TÉRKÉP ÉRDEKEL NEM A SALLANG...

Zolysys Creative Commons License 2017.01.31 0 0 805

nem csak az uták stb, mert pl az RT6 sem tudta eddig a fizetős utakat. az új térkép megjelenése óta tudja

SMEG nél még passzolom a traffit, de RT4,5,6 nál már megoldottam... ha összerakom az asztalon a próba rendszert majd játszom rajta :)

Törölt nick Creative Commons License 2017.01.31 0 0 804

Hát igen, hasonlókra gondoltam én is... M3 - Szerencs utca város felé, menjek balra, vagy Hungária - Lehel út kereszteződésnél hasonlóképen menjek balra... :)

Előzmény: Zolysys (801)
Törölt nick Creative Commons License 2017.01.31 0 0 803

Köszönöm a válaszokat ;)

De akkor a frissítésekkel ha jól értem nem magát a navigálást frissítik hanem az utcákat, körforgalmakat, stb..?

Akkor nem piszkálom, kár hogy nem lehet kitenni egy Google térképet, vagy Waze-t akkor minden tökéletes volna :)

Amúgy a navi tudná jelezni a (csak a fixeket?) a traffipaxokat is?

Tényleg minden rendbe van a kocsival, szeretem... 

Láttam tudja a navi a tengerszinthez való magasságot is, csak kár hogy azt nem tudja egyből a térképen is megjeleníteni, de ez legyen a legnagyobb gond.

Előzmény: snow.dog (802)
snow.dog Creative Commons License 2017.01.31 0 1 802

Szia!

Mint Zolysys is írta, a téves navigálás nem az eszköz hibája, hanem a térképé. Aztán a bejelentések hatására legközelebb vagy javítják, vagy többnyire nem.

Ha csak térképet szeretnél frissíteni, akkor ahhoz nem kell a firmware-t piszkálni, mert mint korábban írtam csak baj lehet belőle. Ráadásul a térképhibákat nem fogja kijavítani.

A térképfrissítésnek több módja lehet.

A legegyszerűbb, ha megveszed a HERE-től, megkapod pendrive-on, és csak bedugod az eszközbe, majd telepíted. Persze ez a legdrágább módszer.

Valamivel olcsóbb, ha felveszed a kapcsolatot Zolysys-sel és ő majd megoldja neked (fogalmam nincs ez mibe kerül, majd megmondja).

A legolcsóbb megoldás, ha magad oldod meg. Ennek menetét itt nem írhatom le, mert illegális. Nem túl bonyolult, én már háromszor frissítettem a térképeket.

Amennyire tudom ehhez a típushoz még nincsenek működő cheat code-ok. Ezek arra valók hogy a kódok megadásával tudnál különböző műveleteket végezni. Pl. bizonyos funkciókat engedélyezni, vagy tiltani, és hasonlók. Ezzel ne foglalkozz.

Előzmény: Törölt nick (800)
Zolysys Creative Commons License 2017.01.31 0 1 801

Az hogy időnként egyes esetekben hülyén navigál a rendszer... pl Astoria kereszteződés ballra nagy ívben az köszönhető a Navteq-Here akármi cégnek. Hiába írom nekik hogy javítsák ki baxnak ráse...

Előzmény: Törölt nick (800)
Törölt nick Creative Commons License 2017.01.31 0 0 800

Sziasztok, én még nagyon új vagyok a témában mert kb 1 hete van a tulajdonomban egy 2014/7-es C4 Picasso. Elsőre szerelem volt ^_^. Eddig a legnagyobb gondom max a Navigációval volt ami nem egyszer akart szabálytalanul irányítani, ezért gondoltam egy frissítés nem árthat, így elkezdtem kutakodni a témában, és egyre jobban fáj a fejem, mert nem tudom hogy pontosan honnan tudnám letölteni, és hogy az jó e az én autómhoz, mire kell figyelni, stb...

Amit tudok (nem tudom hogy a térképen kívül érdemes e frissíteni a többit? - vagy esetleg létezik e olyan oldal, ahol leírják, hogy mi változott az előző verzióhoz képest?):

Rendszer verzió: SMEG5.1.F.R4 

Bluetooth verzió: 1.2.0

Térkép verzió: DbDw_281/Gr_406

Kijelző verzió: 30.10

(és mindegyiknél van egy CD-s szám, az nem tudom pontosan mit jelent?)

...ja és nyomkodva a menüt belebotlottam egy "Adja meg a cheat code-ot"-ba :) Ez mit takarhat?

Bocsi a sok kérdésért, de nincs senki akit kérdezhetnék a témában.

snow.dog Creative Commons License 2017.01.29 0 0 799

....szerintem elronthatatlan....

Előre bocsátom, szerintem is rendkívül csekély az esélye hogy a következők közül bármelyik elsőre bekövetkezzen, de én azért teljesen nem zárnám ki egyiket sem.

1. Mi van ha a kocsi mégis átmegy energiatakarékos módba (mert mégsem figyelt aki csinálja, vagy csak a kocsi gondolta úgy)?

2. Mi van ha másolás közben tönkre megy az USB tároló (nekem eddig ha jól emlékszem három márkásnak mondott drive adta meg magát PC-ben másolás közben)?

3. Mi van, ha maga az egység gondolja úgy, menet közben, hogy mégsem megfelelő neki a frissítés és belehal (nálam térkép másolás közben ez már többször előfordult, mindjárt az első térképfrissítésnél, és bizony leizzadtam tőle, viszont abból még néhány újraindítás után kijött az egység)?

Szóval az hogy elronthatatlan, azért nem merném kijelenteni. Ettől függetlenül mindenki azt csinál a saját kocsijával amit akar. És nagy valószínűséggel nem is lenne belőle baj. De minél többször kísérted az ördögöt, annál nagyobb a valószínűsége, hogy egyszer rosszul fog elsülni a dolog. Ráadásul az én kocsim még jó pár évig garanciális, ezért ha komoly bajom lenne az egységgel (szerencsére még nincs), akkor már inkább a szervizből verném ki a frissítést. Úgy minden felelősség az övék lenne.

Előzmény: szepnorbee (796)
Zolysys Creative Commons License 2017.01.28 0 0 798

"szerintem elronthatatlan"

Szerinted :)

Zolysys Creative Commons License 2017.01.28 0 0 797

nincs hova másolnia a rendszrt és utána telepít. semmi.. csak átnézi a CRC-ket oszt go

szepnorbee Creative Commons License 2017.01.28 0 0 796

Ezen a fórumon nagyon sokan megcsinálták már maguknak, de olyat, hogy valakinek emiatt elromlott volna teljesen még nem láttam. http://www.gpspower.net/peugeot-citroen/336981-firmwares-smeg.html

Amugy a kocsi rendszere elég okosan csinálja mert frissítés közben megfigyelhető, hogy előbb átmésolja magára a pendrive tartalmát aztán átnézi, nehogy sétült legyen a tartalom és csak azután telepíti fel. A felhasználónak csak arról kel gondoskodnia, hogy a folyamat alatt a motor járjon, így meggátolva, hogy energiatakarékos módba léphessen. Ha ez megvan, szerintem elronthatatlan. A sticket FAT32-re kell formázni és nem a tömörített fájlt kell rámásolni utána hanem annak tartalmát, vagyis az SMEG_PLUS_UPG fájlt. 

snow.dog Creative Commons License 2017.01.28 0 0 795

A helyedben én nem kockáztatnék. Lehet hogy sikerül, de mi van ha behal frissítés közben? Sokba kerülhet.

Előzmény: GSdriver (793)
Zolysys Creative Commons License 2017.01.28 0 0 794

csak flash cserével az meg nem könnyű.. üressel el sem indul.. épp ezen (is) dolgozok.
RT6 ot már négyet megmentettem a teljes haláltól....

Előzmény: GSdriver (792)
GSdriver Creative Commons License 2017.01.28 0 0 793

köszi, megpróbálom letölteni és elteszem egy pendrive-ra.

Előzmény: szepnorbee (790)
GSdriver Creative Commons License 2017.01.28 0 0 792

és mit lehet akkor tenni? hogy lehet újraéleszteni a teljesen lehalt rendszert? van valami hard reset esély, amivel vissza lehet hívni a frissítés előtti verziót?

Előzmény: Zolysys (791)
Zolysys Creative Commons License 2017.01.28 0 0 791

Az a legszebb amikor nekik áll meg frissítés közben a rendszer.. Nah akkor van baj.. Igaz még SMEG eket nem hoztak a tesót az RT6 ot annál többet...

Előzmény: GSdriver (788)
szepnorbee Creative Commons License 2017.01.27 0 0 790
Előzmény: szepnorbee (789)
szepnorbee Creative Commons License 2017.01.27 0 0 789

Én még a garanciaidő alatt felraktam magamnak USB stick-ről mindig a legfrissebbet ami kijött. Én nem várnék rájuk. Az autó van érted nem forditva. Szívesen elküldöm emailban a szoftvert ha nem lenne meg.

Előzmény: GSdriver (786)
GSdriver Creative Commons License 2017.01.27 0 0 788

Hát igen, ez így már sokkal jobban hangzik ;) Persze még jobb lenne, ha saját érdekében szó nélkül frissítené a bugos verziót a CH. A sok apró bosszúság ugyanis könnyen vezethet oda, hogy megtörténik a lehetetlen és legközelebb nem Citroen kereskedésében választok autót. 

Előzmény: Zolysys (787)
Zolysys Creative Commons License 2017.01.27 0 0 787

Magneti Marelli - nem a citroen és a PUG van mögötte. ők csak rendeltek egy rendszert ezt kapták

Előzmény: GSdriver (786)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!