Feleségem ultimátumot adott nekem, hogyha most már nem építek azonnal-de-rögtön egy terepasztalt mert nagyon óhajtana villanyvasutazni (amiért mellesleg egy jó ideje nyúz már) akkor rettenetes dolgok fognak történni, amiket én nem óhajtottam megtudni, hogy micsodák, inkább építettem egyet.:-) Szeretném ha ez egy olyan topik lenne, ahol képes beszámolókkal, építési leírásokkal, ötletekkel, trükkökkel ismertetnénk meg egymást és jómagam szívesen olvasnék, néznék meg hasonló építési leírásokat mint amibe én fogtam.
Teljesen mindegy szerintem. Annyi lehet a baj vele, hogy a laminált felületre nehezebb lesz ragasztani. És merevítés csak kellene alá és az adna helyez a vezetékeknek is. Én egy OSB lapot vettem. Csináltam alá tetőlécből keretet. Tökéletes 150x300-as asztal lett belőle. :-) Jó munkát a terepasztalhoz!
Mi a véleményetek egy 20mm vastagságú préselt farost anyagú, körbevasalt (müa szegő) ill. alul felül laminált bútorlapról? Érdemes rá terepasztalt építeni? Tudom, hogy a rétegelt lenne a jó,de itt hever egy parlagon és a mérete pont az asztal méretét adná.. Igen stabilnak tűnik.. Egy üzlet berendezésének egy polca volt annó.
Sziasztok.Segítséget szeretnék kérni.Lima sínanyagról mi a véleményetek?Milyen anyagból van?Oxidálódik-e?Kompatibilis-e a 2,5-ös roco sínanyaggal?Előre is köszönöm.
Hát igen, igazán látványos az új flóra! Különösen az első képen látható fa tetszik igazán! Viszont hiányolok egy képet a kishíd kijavított korlátjáról! Arról, amit egy duhaj fiatalember októberben letört! :)
Segítséget szeretnék kérni egy H0 terepasztal építésével kapcsolatban. Egy torz U alakú falra szerelt vasutat szeretnék csinálni aminek a méretei a hosszabb oldala 347x40cm a rövidebb 145x100cm és ezt összekötő rész 116x40cm. Sajnos az összekötő résznél ablak van. Azt szeretném meg tudni hogy a 145x100cm-es asztal részre lehet-e emelkedőt (kör vagy ovál) építeni úgy hogy az látványra és a vonatoknak megfelelő legyen. Esetleg ha nem gond valaki segíthetne egy jó tervet ki gondolni ami nem túl zsúfolt de minimum 4-5 vonat tudna rajta menni. Ez a max helyem többet nem tudok hozzá tenni. Válaszotok előre is köszönöm.
Pécsett más kocsikat építettek össze....de nem Fordot. Talán Renault személygépkocsikat szereltek össze a 20-30 -as években a mai Zsolnay szobor környékén.
Ismerem a szójátékot, Pesti kollégáim rendszeresen elsütik amikor jelzem nekik, hogy hazamegyek a szülővárosomba...:-))))) Ilyenkor "C"-t mondok nekik, mert Úránvárosban lakunk.
De azért van egy hiba:)))))))))))))))) Akár hogy számolgatom az eredeti tornyon levő köveket és a modellen lévő köveket, a modelltornyon egyel több kő van.
Nagyon szép munka!!!!!! Látszik, hogy tudod mit szeretnél. :-) Én csak most kapizsgálom még a témát,de a képeid hatására döntöttem... alapjaiban változtatom meg az elképzelésemet. Vagyis az alapot meghagyom "rendező pályaudvarnak" / 160x40cm 5 vágány van ráhelyezve és ezen van elhelyezve a gyűjteményem:-) / és teljesen új deszkára építek építek. :)
Köszönöm a kiigaztást.Ahogy azt a tőzsgyökeres baranya megyei sógorom keérdezné,akkor én most Pécs á-ba,vagy Pécs b-be menjek./bocsánat a szóviccért./Kérlek ne kötözködésnek vedd!