Igaz, a merevvillázás óta viszont előjött egy jelenség: ha nagyobb (>30 cm) "letörésecskén" - (C) bt OliPapa - letottyanok, akkor elől hajlamos egy kis levegőt kiengedni a gumi deformálódása miatt. Néha kicsit többet. Pár pumpálással rendbejön, de bosszantó. Sajnos mivel a felni nem UST-s, a külső nem tud miben megkapaszkodni ilyenkor, és bár a deformálódás igen rövid ideig tart, nyilván ennyi elég, hogy egy kicsi levegő kiszökjön. Majd ha sok felesleges pénzem lesz (sok...felesleges..muhaha) átfűzetem tyúblesz felnikre az agyakat.
Viszont defekt az tényleg nem volt pont azóta. Oútival, városival, belsős edzőgéppel igen, de tyúblesszel nem.
Vagy vaddisznóinvázió van, vagy marhára mákos vagyok, vagy laasan tekerek, úgyhogy nem ijednek meg tőlem, vagy ébervagyok, vagy egyeiksem, de ma is összefutottam vagy tíz kicsi vaddisznóval. Lefékeztem halkan, majd lassan sétáltam feléjük, míg kb 10 méterre értem, ahol már láttak is. Nem zavarta őket, csak játszottak. Egyik nézett hosszasan , majd elindult felém, azán visszament. Nem ijedt meg! 5 percig figyeltem őket ahogy játszadoznak azán meguntam és elindultam a bringával amit elijesztette őket. Legközelebb összehaverkodom velük. Úgy érzem folyt. köv.... :)
Igazad van! A tiszta lanolinban nincs paraffin.Ennen ellenére nagy rá az allergia,ezért is hanyagollják mostanság.Bár valoszinü amire Nektek kell, arra tökéletes:-))
Szerintem a lanolin is parfinszármazék.Az biztos viszont, hogy nem oldodik könnyen,csak gyözni kell utána alaposan lemosni,mert kissé ragaszkodó anyag:-))
Amúgy a régi csikos babakrémek fő hatoanyaga is lanolin és a rúzsoké is,tehát tuti, hogy tartos dolog.
Born jó, szarvasfaggyú is és a xenofit krém is, de a legolcsóbb és legegyszerűbb, legkönyebben beszerezhető és véleményem szerint a legjobban működő megoldás, ha a gyógyszertárban kérsz 100g lanolint úgy, hogy keverjenek bele neked némi antiszeptikus szert, pár száz forintból megúszod, hosszan hat és nem utolsó sorban működik.
Ez egyébként egy sűrű vazelinszerű gyapjúszármazék, ami nagyon jól tapad a bőrön, vízhatlanítja és nehezen mosódik le, nem olyan könnyen mint a vazelin és más petroleum származékok amik nem mindíg tartanak ki egy hosszabb rájd alatt..
1, Többet kellene tekerni :o)..., ha a nyereg és beállítása tökéletese akkor nem kell, de egyébként ajánlom a BORN termékeit
2, az ISOSTAR-nak van literes kulacsa is, de nem javaslom (nem lehet elég gyorsan visszarakni a helyére). Nekem a 0,75-ös kulacsok váltak b,e amiknek a tetején van egy kis porvédő sapka is
Az itt felsorolt összes termék pl megtalálható Bringavilágban is.
1. Ki mit használ a bringás naci, popsi kontakt kényelmesebbé tételére? :-))) Jóóó kérdés mi? Az érdekelne, hogy milyen bevált krémek, habok, hintőporok vannak amik megőriznek a kidörzsölődéstől??
2. Itthon lehet e kapni és ha igen hol 1 literes kulacsot ami bicaj kulacstartóba való és nem akar folyton kipotyogni... Mondjuk össztelós bicajomban kevesebb rázkódást kap de a kulacsbefogó részén elég vastag legyen, hogy stabilan álljon a tartóban. :-)
Odaérek, de szerintem az nekem mér a vége, egyet még gurulok veled/veletek valamerre aztán irány haza. Pénteken lemértem: a Fenyőgyöngyétől az új lakásig 1 óra az út:(