Keresés

Részletes keresés

Echo Creative Commons License 1999.06.21 0 0 11
Kedves endi

1. Ez nem igaz. Jézus földi léte előtt már létezett, szellem teremtményként. Feltámadása után visszatért a mennybe.
2. Igaz.
3. Igaz.
4. Igaz. (Csak kivonatosan)
Akik égi királyként uralkodnak Jézussal 1000 esztendeig (felkentek)

Ján.14.2 Az én Atyámnak házában sok lakóhely van; ha pedig nem volna, megmondtam volna néktek. Elmegyek, hogy helyet készítsek néktek.

1Kor.6.2 Nem tudjátok-é, hogy a szentek a világot ítélik meg? És ha ti ítélitek meg a világot, méltatlanok vagytok-é a legkisebb dolgokban való ítéletekre?
3 Nem tudjátok-é, hogy angyalokat fogunk ítélni, nemhogy életszükségre való dolgokat?

Jel.7.44 És hallám a megpecsételtek számát: Száznegyvennégyezer, az Izráel fiainak minden nemzetségéből elpecsételve.

Jel.14.3 És énekelnek vala mintegy új éneket a királyiszék előtt, és a négy lelkes állat előtt és a Vének előtt; és senki meg nem tanulhatja vala azt az éneket, csak a száz negyvennégy ezer, a kik áron vétettek meg a földről.

Akik a földön élnek (nagy sokaság)

Zsolt.37.29 Az igazak öröklik a földet, és mindvégig rajta lakoznak.

Jel.7.9 Azután látám, és ímé egy nagy sokaság, a melyet senki meg nem számlálhatott, minden nemzetből és ágazatból, és népből és nyelvből; és a királyiszék előtt és a Bárány előtt állnak vala, fehér ruhákba öltözve, és az ő kezeikben pálmaágak;

Vérátömlesztés (kivonatosan)

3Móz.3.17 Örökkévaló rendtartás legyen a ti nemzetségeiteknél minden ti lakhelyeteken: semmi kövért és semmi vért meg ne egyetek!

3Móz.7.26 És semmi vért se egyetek meg bármely lakhelyeteken: se madárnak, se baromnak vérét.
27 Valaki megeszik valami féle vért, az az ember gyomláltassék ki az ő népe közül.

3Móz.17.10 És ha valaki Izráel házából, vagy a köztök tartózkodó jövevények közül valamiféle vért megeszik: kiontom haragomat az ellen, a ki a vért megette, és kiirtom azt az ő népei közül.
11 Mert a testnek élete a vérben van, én pedig az oltárra adtam azt néktek, hogy engesztelésül legyen a ti életetekért, mert a vér a benne levő élet által szerez engesztelést.
12 Azért mondtam Izráel fiainak: Egy lélek se egyék vért közületek; a köztetek tartózkodó jövevény se egye meg a vért.
13 És ha valaki Izráel fiai közül, vagy a köztök tartózkodó jövevények közül vadászásban vadat vagy madarat fog, a mely megehető: ontsa ki annak vérét, és fedje be azt földdel.
14 Mert minden testnek élete az ő vére a benne levő élettel. Azért mondom Izráel fiainak: Semmiféle testnek a vérét meg ne egyétek, mert minden testnek élete az ő vére; valaki megeszi azt, irtassék ki.

ApCsel.15.20 Hanem írjuk meg nékik, hogy tartózkodjanak a bálványok fertelmességeitől, a paráznaságtól, a fúlvaholt állattól és a vértől.

A magyarázat : Ha az orvos megtiltja, hogy alkohol igyál, mert ha iszol meghalsz, akkor a transzfúzión keresztűli 'ivás' is halálhoz vezet.

Előzmény: Törölt nick (8)
aranyviktor Creative Commons License 1999.06.18 0 0 9
Kedves barátaim!

Ma délután, zöldbabfőzelék-melegítés közben, egy gondolat futott át rajtam, ami megvilágosította elmémet. A gondolat pedig az volt, hogy minden perc, minden óra, amit itt ISTEN-ről való eszmecserével, sokszor vitával töltök, az ISTEN-nel való kapcsolattartástól veszi, lopja, rabolja el az időt. Ha valaki, Isten Szentlelke Szent Szelleme vezethet Önmagához, nem pedig mi egymást. Nem mi fogjuk egymással Istent megismertetni, hanem Ő fogja megismertetni magát velünk. Épp elég időbe kerül létfenntartásunk, ezért a maradék időmet ezentúl az ISTEN-nel való beszélgetésre, azaz imára, és az ISTEN-re való hallgatásra, azaz meditációra fogom fordítani.
Köszönöm, hogy köztetek lehettem, s azt hiszem, minden velem szemben tanúsított megnyilvánulásotok a javamat szolgálta. Búcsúzom Tőletek! Áldjon meg mindnyájatokat az Úr!

Üdv: aranyviktor

Előzmény: aranyviktor (4)
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.18 0 0 8
Ezeket a tévtanításaikat tudom (talán rosszul):
1. Jézust egy sima embernek tartják, nem is támadt fel, csak "képletesen"(?).
2. Nincs pokol és örök büntetés, helyette megsemmisülés van.
3. Többször megjósolták a világ végét (vagy valami ilyesmit), de eddig még nem jött be nekik egyszer sem.
4. Valami 144000 dolog: csak ennyien mennek a mennybe???

Ezek a Biblia beszámolójához képest tévtanítások.
Amikor egyszer beszélgettem velük, az úgy történt, hogy járták az utcát (házról-házra), én beengedtem őket, és kb. egy órát beszélgettünk. Sajnos egyáltalán nem hallották meg amit mondtam nekik, mindig csak a saját mondandójukat mondták. Így nem lehetett érdemi vitát folytatni.

Ezen kívül úgy tudom, valami olyasmit is tanítanak, hogy vérátömlesztést tilos csinálni. Hogy van ez, tud valaki valamit?

Vili Creative Commons License 1999.06.18 0 0 7
Felelvén pedig János, monda: Mester, láttunk valakit, a ki a te nevedben ördögöket űz; és eltiltók őt, mivelhogy téged nem követ mi velünk.
És monda néki Jézus: Ne tiltsátok el: mert a ki nincs ellenünk, mellettünk van.

Lukács Evangéliuma, 9.49-50
Előzmény: hema (5)
Echo Creative Commons License 1999.06.18 0 0 6
Kedves aranyviktor

"Tévtanítás még az eleve elrendelés, az örökre kárhoztatás, stb. melyek isten szeretetével ellentétesek."

Nem is tanítják.

Előzmény: aranyviktor (3)
hema Creative Commons License 1999.06.18 0 0 5
Kedves Aranyviktor
Jézus sohasem alkudott meg a tévtanításokkal és sohasem nézte el azokat

"Ti pedig azért igen tévelyegtek"

Sajnos az utolsó időkben is sok tévtanító lesz
lásd Máté ev 24 fejezetét

Mi sem hunyhatunk szemet a tévtanítások felett csak azért mert "van mindenkiben valami jó"

Előzmény: aranyviktor (4)
aranyviktor Creative Commons License 1999.06.18 0 0 4
Kedves hema!
"annyira be vannak zárkózva (az őrtoronyba) hogy nem lehet értelmes beszélgetést se lefolytatni velük" Itt a pozitív példa, hegedű, aki igaz, hogy nagyon szorosan fogja a maga igazát, de megható volt, és sokat nőt a szememben, amikor hozátette, hgy tudja, hogy tévedhet. Mindenkiben van valami jó!!!! Ezt keressük egymásban. Azt, hogy mi a közös! Jussunk el a legnagyob közös nevezőig, a SZERETET-igÍ

üdv: aranyviktor

Előzmény: hema (2)
aranyviktor Creative Commons License 1999.06.18 0 0 3
Kedves Mindenki!

Nagyon szerencsétlennek találom, hogy egyre másra nyílnak a vallásokat, és nem tévtanításokat taglaló topic-ok, melyek csak gyűlölködésre, ellenszenv szítására és nem szeretetre, együttgondolkodásra nyújtaak lehetőséget.
Minden vallásban van valami jó, mindegyikben jelen van Isten, hol jobban, hol kevésbé, egyik vallás sem üdvözítő. agyon becsülöm a Jehova tanúi testvérekben, hogy nem fognak fegyvert. Egyszer egy országúti baleset kapcsán másfél órát beszéltem egy J.T. családdal. Kicsit próbáltak rábeszélni, de végül, amikor észrevették, hogy én is nagyon szeretem istent, akkor jól összehangolódtunk. Inkább egy általános tévtanítás topicot kéne nyitni, és ot felekezeti hovatartozás figyelmen kívül hagyásával eszmét cserélni. Pl. van olyan felekezet, melyik a zsidóknak, a bálványimádás elkerülése miatt adott fölszólítást "Ne keveredjen véretek mások vérével" (Ne házasodjatok a környező bálványimádó népek fiaival, leányaival) úgy értelmezik, hogy Isten tiltja a vérátömlesztést.
Tévtanítás még az eleve elrendelés, az örökre kárhoztatás, stb. melyek isten szeretetével ellentétesek.
üdv: aranyviktor

Előzmény: Törölt nick (-)
hema Creative Commons License 1999.06.17 0 0 2
van egy jó barátom és ő sokat vitatkozott velük de aztán belátta hogy annyira be vannak zárkózva (az őrtoronyba) hogy nem lehet értelmes beszélgetést se lefolytatni velük sajnos

Jézus szerintük nem Isten csak JHVH ban hisznek stb a tévedéseiktől hemzsegnek irataik , a Beteljesült Titkok című könyvet amiben Russel próféciái vannak például mind elégették és megsemmisítették mert amit prófétált Russel nem jött be

Előzmény: JT (1)
Jon Creative Commons License 1999.06.17 0 0 0
Nullas

Ez divat vagy mi :)

Jon

Előzmény: Törölt nick (-)
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.17 0 0 topiknyitó
Sok rosszat hallottam róluk, és egyszer beszélgettem is velük.
Rossz volt...
Ki tud róluk valami konkrétat.
Majd leírom, amit a rossz tanításaikról tudok - ha valakit érdekel.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!