"A gáztűzhely+ elektromos sütő külön 16A megszakítón van"
Egy 16 amperes megszakítóra egy időben maximum 3680 watt terhelést szabad tenni.
"Amit nem tudok, hogy általában a gáztűzhely+ elektromos sütő kombó"
ÁLTALÁBAN nem használod őket együtt egyidőben és amikor igen, akkor sem lesz mindkettő maximális teljesítményre feltekerve. Tehát talán életed végéig nem fogod látni azt, hogy összeadódik a két maximális teljesítmény.
Szia! Be lehet kötni 1 fázisra, a szakképzett személy bekötése ajánlott (kell)a garanciához. Ellenőrizni kell a meglevő vezetéket, legalább 2,5mm2 legyen. A 16A többnyire elég ha nem akarsz mindent egyszerre használni. A dugalj helyére tegyél dobozt ott 4-6mm2 nyitható wagoval bekötöd a kábeleket, ezt ajánlom mielőtt százezreket költenél feleslegesen, gondold át a használatodat.
Ezeket jellemzően 2 vagy 3 fázisra kell bekötni. Vagy 1*32A kér. Van olyan készülék amit leeht butitani, hogy mekkora áramot vegyen fel. garancia, hogy cég kösse be.
Egy kis segítséget szeretnék kérni, tűzhely bekötéssel-cserével kapcsolatban, sajnos szaktopikot nem találtam.
A kérdés inkább elméleti jellegű.
Adott egy átlagos 10 év körüli családi ház, normális elektromos rendszerrel.
Gáztűzhely+ elektromos sütő kombó helyére szeretnék egy kerámialap+ elektromos sütő kombót beszerelni.
Ezt szeretném egy kerámialap+ elektromos sütőre kicserélni, aminek teljesítményre, 1700W sütő és 1400W (a legnagyobb lap teljesítmény) van megadva.
Az adott tűzhelyek bekötési módjával nem vagyok tisztában.
A gáztűzhely+ elektromos sütő külön 16A megszakítón van, de nem tudom, hogy ennek elég-e a konnektoros csatlakozás? ~2200W sütő -gondolom nem, mert az össz. teljesítmény már meghaladja az egy fázis teljesítményét is.
Amit nem tudok, hogy általában a gáztűzhely+ elektromos sütő kombó, hogy van bekötve, mi erre az előírás ?
Ezeket is közvetlen 3 fázisra kell bekötni ?
(ez lenne a lényeg, hogy ne konnektorról legyen táplálva, mert akkor be kell köttetnem a 3 fázist a sütőhöz és akkor már nem olyan egyszerű a csere)
Még jó, hogy nem Te gyártod a szabványt, de ha nem is szeretnéd meglátni qa különbséget egy sodrott vagy érvéges bekötése közt, akkor tényleg direkt hülye vagy.
tehát szerintem nem kötelező az érvéghüvely használata, csupán szokás (városi legenda, szájról-szájra népdal alapján, vagy nagyképű látvány-menőzés, utólagos áremelés megtámogatására).
Szerintem ez 1 hete volt téma, ahol mondták, hogy valamelyik Hagernél még szabályosan be lehet kötni kettőt. És akkor találjuk ki, hogy melyik áramkörhöz tartozik :-D
Felütve a katalógust úgy tűnik.... valóban a gyártó szerint.
A lapos tüskés megy felülre >> ahol CSAK EGY bekötési pontja van. A vezetékezés helyére !
A villás tüskés megy alulra >> ahol KÉT kötési pont van, egymás mögött. Előlre a sín villája kerül és a csavar átmegy rajta, a lapkák közé szorul be a villa. Hátra pedig a vezetékezés megy, ahol kell.