A pünkösdi hétvégén én is szemeztem ám a túrós cuccal, de felsejlett előttem, ami veled történt és lemondtam róla. Melyik a kedvenc pizzás helyünk????? Én hazait viszek. Szuper titkos cuccom: zabpehely, alma, mazsola, mandula, mogyoró, méz, vízben megfőzve.... :-)))) De ne áruljátok el....
1. Critical Mass öltönyben az éghajlatváltozás megállításáért
Az év egyik legfontosabb civil akciója zajlik jövő hét szerdán! 40 civil szervezet öltönyben, kosztümben viszi házhoz a Nemzeti Éghajlatvédelmi Stratégiához általuk kidolgozott javaslatokat 5 parlamenti párt székházához, és a Parlamentben zajló kormányülésre. Mi is segítünk a szervezésben, és a lebonyolításban. Rendkívül fontos, hogy a munkanap ellenére ahányan csak tudunk, időt szorítsunk erre. Kérünk, segíts a meghívó terjesztésében akkor is, ha magad nem tudsz velünk tartani.
A meghívót, útvonalat, időpontokat itt találod: http://criticalmass.hu/blogbejegyzes/20070601/critical-mass-oltonyben-es-kosztumben-junius-6
Ha elindulsz a Kastélypark sarkától, amerre indult tavaly a 2-3 kör, onnan pink színű nyilakkal ki van jelölve. Simán be tudod még hétközben járni, kb. 2ó egy kör.
Miután kiértél a régi "XC" pályáról, először jön a régi harmadik kör. A mezőn a Kutya hegy előtt értelemszerűen nincsenek nyilak (nincs mire ráfesteni), de úgy kell menni, mint tavaly és tavalyelőtt). A második Kutya hegy után jön az átvágás a régi második körre, ezen egészen a Nagy-Kopaszig kell menni. A Nagy kopasz után kell még figyelni, mert ott a második körről le kell térni. Rögtön a lejtő elején jobbra. Onnan nagyrészt új, illetve a régi első kör részei vannak benne helyenként fordítva, de egyértelmű a jelölés.
A keresztet hagyd békén,jó! a közelébe se menj, mert eljár a kezem oszt a zsepikkel nem csak a könnyeid fogod törölgetni. A forrásvízben igazad van, be kéne méretni mi van benne, ebből még meg lehetne gazdagodni. A sok Pí és O2 dúsított víz mellett egy bánkúti forrásvíz ütne mindent.
figyu a kereszt még ott van a szoba falán, so én a helyedben óvatosabban írkálnék. A vége az lesz kiviszem a frissítő pontra. Eddig nem akartam, de kénytelen vagyok Szilvás maratonon is a Bánkúti forrás víz mentett meg a teljes összeomlástól
figyejjé, látom szívózol és azt akarod, hogy fölírjam a K&H tempód és a hozzá tartozó pulzusod hogy megbotránkozzon mindenki..
fogyni izomból elég egészségtelen, így kihagynám. A hagymáról jut eszembe zsepi leértékeléseket figyeld a boltokban, hogy beszerezhes Salzkammerre mikor elérzékenyülve pityeregni fogsz a díjátadáson és mutogatsz felfelé a pódiumra, hogy: Ő ott fent, igen, az én barátom, együtt keztük, de jó lehet neki most, úgy irígylem, brühühü..
A Cyclingnews-on 2-300 mérföldet nyilatkozott. Szerintem nem sok egy profi sportolótol. A mult hetemen mentem cirka 500km-t.... Munka mellett 1 szabadnappal.
"Régen szenvedtem ennyit, ráadásul sokan voltak kíváncsiak rám. Lassan visszaállok a régi edzésadagomra, a heti 300-450 km-re, de a versenyek légkörét újra meg kell szoknom" - mondta a cyclingnews című szaklapnak Landis, aki a 36. helyen végzett azon a versenyen, amely jótékonysági célokat is szolgált.
Csak 300-450 km-t edz? Biztos rosszul fordították...
Szilvamarcsi előtt szombaton bükkszentkereszten voltam a haveromnmál, aki lelkendezve újságolta aznap telón, hogy itt bizony Volvó kupa lesz.
-Hülye vagy, mondtam neki, nincs is Volvóm...
-De ez bringaverseny!
-Hány kör?
-15 (2km/kör)
-Úú bazz, nem tekerek annyit szilva marci hosszú előtt, nem ettem meszet :)
Aztán a hegyi levegő megihletett (elvégre a bükk egyik legmagasabban fekvő településéről van szó, ha jól tudom) s kicsomagolás után kényelmesen elindultunk a rajthoz. Elvégre még van 1óra a rajtig, kicsit átmozgatok megyek 1-2 kört, aztán eldöntöm indulok-e... Mivel azonban kevesen álltak rajthoz, 1 órával hamarabb ellőtték az egész mezőnyt, s a korcsoportokat is összevonták. De mondták, induljunk csak nyugodtam, talán még utólérem a végét, most jönnek vissza az első körről :)
A rajt a hegy oldalában felül egy kis parkolóban volt. Már tempózott fölfelé az eleje. Csábított a mélység... Ez volt a bemelegítés :), s már zuhantam is lefelé a réten. Haverom utánam.
Az első 2 kör: csak nyugi, nem kéne viszontlátni azt a 3 banánt amit 10 perce nyomtam az arcomba, meg fikulni sem kellene egy nem várt letörésben. Persze a kulacsom kificcent egy érdekesebb részen, s kifolyt az összes finomság. Fasza. Nembaj, 1,5órát kibírok, volt már rá példa :) Kerestem az ideális nyomvonalat, nem ereszettem nagyon. A második köröm egy keményebb emelkedőjén utólért a későbbi első: Simon Bálint. Jól kente neki, nem akarta felvenni a lábam tempóját :). Közben szedegettem az embereket, de nem voltak sokan :).
A 3. körtől emeltem az intenzitást, a lefeléken is toltam neki, amit csak lehet.
Kb a 7. körtől viszont már elkezdtem azon mélázni, hogy vajon még hány kör van hátra...Szerencsére adtak be vizet, ami nagyon kellett, mert bazi meleg volt.
A lefeléken egyre virgoncabb lettem, egyre rövidebbeket fékeztem. Volt egy pukli, ami nagyon frankókat dobott, ha megeresztette az ember. Na itt egyszer már alig fékeztem, lássuk mi lesz: hátsó kerék oldalazva jön előre, bazi nagy taknyolás, szerencsére magas fűben, így nem esik annyira rosszul. De azért kizökkentett.
Aztán a lánc kezd el szalajtgatni, középtányéron. Iszonyat idegesített, nem tudtam mi a gond (mint utóbb megtudtam, jól elkopott a középtányérom)
Aztán az egyik körben kolompoltak, mint az atlétikai versenyeken, uccsó kör. Hú de jó :)) Így 15 helyett csak 10et mentünk (én csak 9et). Elég is volt.
Nagyon jól éreztem magam, jól is esett (már amennyire egy XC jól tud esni), kár hogy a lánctányér rakoncátlankodott.
A pálya széléről dőlt a biztatás, iszonyat jó volt ez is! Végre álltam dobogón :)