Na akkor elvileg a 4 itatópontra van 5 jelentkezőnk, és igazán szerintem bőven elég lenne csak 3 itatópont, de ha már ennyien szeretnétek segíteni és látni a versenyt, akkor legyen négy, végülis az nekünk versenyzőknek is jó.
Kastélypark: Pepike szülők
Kutya-hegy: Jimmy és barátja
Anna-Lak: Sanci
Nagy-Kopasz: Borsos Máté
Fish! Szerintem Máténak segíts, mert ott megy a rövid 1x a közép és a hosszú 2x.
Az lenne a kérés, hogy mindenki írja is le itatópontonként, hogy mit szeretne (kulacsutántöltés, stb.), és legyen minden kulacs feliratozva!!!!
Plusz azt vegyétek figyelembe, hogy az első szakaszt leszámítva nincsenek nagy távolságok a pontok közt ráadásul gyors a pálya. Tehát kíméljük a segítőinket és ne vitessünk ki velük itatópontonként és versenyzőnként 4db 7decis kulacsot (meg magunkat se szivassuk azzal, hogy ennyit cipelünk aztán a felét eldobjuk). Bár igaz, hogy meleg lesz, de szerintem a lassabbak is 25-30perc alatt abszolválják a pontok közöttí távolságokat. Kivétel ez alól az első szakasz, amihez még hozzájön a felvezető kör is, ami tehát az első körben nem 15, hanem 21km. Esetleg felvesztek a felvezető után rögtön valamit (lehetséges).
szerintem
Kastély - Kutya-hegy: 15km 2x0,5l
Kutya-hegy - Anna-lak: 7km 1x0,5l
Anna-lak - Nagy-kopasz: 7km 1x 0,5l
Nagy-kopasz - Kastély: 10km 1x 0,5l (gyors, főleg lejt)
Kastély - Nagy-kopasz 10km (a középtáv 2. köre): 1x0,5l
Találkozzunk 8:30-9:00 közt a kastély itatópontján, ott vannak padok, meg ilyesmi (az udvar hátsó része, kifelé a pályára)
Sziasztok! Van egy kis probkémám!:( A hétvégi crosskovácsira be vagyok nevezve és vonattal tudok csak pestre menni. Esetleg valaki eltudna vinni pestről nagykovácsiba? Reggel 7:42kor ér be a vonatom a nyugatiba.
Tudnillik, eddig nem értettem mi is történt velem a fonyódi középtáv OB-n. Én is allergiás vagyok a csípésre. Lehet az más bogár is, kiütéses leszek, viszketek, szédülök, és ráz a hideg. Ezen a versenyen akkor nagyon régóta szárazság volt, ezért nagyon csíptek a méhecskék. Bringázás közben többünket megcsíptek. Az én számat is. Meg is ijedtem, hogy fel kell adnom a versenyt, mert rosszul leszek, de valamiért /már tudom miért/ nem jöttek a reakciók. Még 3 órát tartott a verseny, mire beértem, semmi bajom nem volt. Azóta már volt csípés, természetesen a velejárókkal. Ezért nem értettem eddig, hogy akkor ott miért. Ma okosabb lettem!:-)
Én még régebben voltam ezen a partyn. Illegál partynak hívják. Jó szokott lenni :-) nemtom van-e engedélyük rá, de a rendőrök mindig meg szoktak jelenni :-)
Tényleg a múlthétvégi hájperszpész partiról nem is számoltunk még be, amibe a Hármason botlottunk. Élmény volt. A parkolóban reggel 9 kor még cök-cök zenére rúgták a port vagy 50-en, ennyiem bírták még az éjszakás partyt. kidőlt emberek szanaszét, sörösdobozok, stb.
Zalaszentgroton is jart igy vki kozuletek, ha jol emlekszem. Nemsokkal a rajt utan tolta vissza a gepet. Sikerult letekerni utana? (nem ismertem fel, ki volt). udv
Hol volt, hol nem volt, élt egyszer egy csávó aki bringázott és futkosott, hogy őrizze egészségét (persze volt hogy pont ezektől sérült le) és hogy versenghessen a hozzá hasonlókkal.
Egyszer mikor Oli kimet futni (ma) nagyon meleg volt. Csak szép lassan futott 5-6 perces kilikkel, hogy az egyébként épp fájdalmas mivoltából rendeződni látszó lába ne beszéljen vissza, mégis a hőségben így is nagyon melege volt. A szintúton szambázott, szája nyitva, hogy áramolhasson ki és be a fínom hegyi levegő. Ekkor történt meg Olival, hogy egy méhecske gondolta megnézi mi lehet oli szájában, vagy mélyebben, hát tesz egy próbát, berepül a szokatlan furcsa kaptárba. Na, ezt Oli nem hagyhatta, hisz neki levegőre lenne szükség a tüdejében, nem méhecskére így gyorsan kiköpte, de a méhecske sem hagyta annyiban, nemtetszését kifejezve megmutatta Oli nyelvének, hogy a fullánk biza bele tud állni és fájdalmasan mérget is tud vinni a mélyebb részekbe, még ha ez azzal is jár, hogy a fullánk kiszakad és többször már nem lehet használni. Na, így is történt. Oli megállt, érzi gond van, odanyúl újjaival nagynehezen megfogja a kiszakadt fullánkot és kihúzza a fájdalmas nyelvéből. De ez a fájdalom a kisebbik gond, hisz Oli allergiás a méhcsípésre és persze a szérum otthon van az asztalon. Oli tudja tapasztalatból, hogy ha komoly a dolog (amit előre nem lehet tudni) kb 10p-e van, hogy a civilizációt elérje, különben anafilaxiás sokkot kaphat és az elég gáz az erdő mélyén..
Oli ismerve picit a biológia humán részét, bevillan, hogy adrenalint kell termelni, ami a méreg ellen dolgozik, ezzel időt nyerhet. Na lett is nagy rohanás, az addigi 70-75% pulzus az iramvátásnak köszönhetően 90-95% között pumpált, hisz minél intenzívebb a mozgás, ez annál nagyobb hatással van az adrenalin szekrécióra.
Rohan Oli minthe kergetnék, közben jár az agya és fogaival harapja a nyelvét, hogy a véráramlást kicsit akadályozza. Gondolkodik, megálljon az FGY nél jeget, vagy valami hűtött üdítőt kérni, hogy a dagadást lohassza? Amíg gondolkodik oda is ér, de látja még egy óra mire kinyit, uzsgyi tovább le a lejtőn, közben érzi, hogy nincs nagyon nagy gond, mert akkor már a szarullevés eljött volna érte, csak a nyelve dagad. Tovább gondolkodik, mikozben pulzusa a max ot már már eléri: felszálljon egy buszra talán úgy gyorsabb, viszont így nem fog adrenalint termelni, vérnyomása leeshet és kész a baj, áh inkább fut tovább. tovább gondolkodik, hogy haza fusson, vagy az orvosi rendelőbe? Otthon a szérum, de a rendelőben talán jobb kezekben van. A rendelő mellett dönt. Fut.fut (közben az emberek hülyének nézik természetesen, hogy mire ez a rohanás), úgy 20p alatt leér a körzeti orvoshoz. Itt kicsit olyan érzése van mikor beszél az aszisztenshez mintha debil lenne, alig tudja a szavakat formálni, de azért érthető amit mond:" csókolom, a nyelvem megcsípte egy méh és allergiás vagyok". Na lett is nagy felfordulás az egyébknét csigaéletű rendelőben ahol az orvosnak és a betegeknek is megalszik a tej a szájukban a tötyögős munkatempótól. Oli mondja a doktornőnek mit szokás ilyenkor adni, doktornő helyesel és előkészíti a szurit. Már majdnem adja vénásan mikor Oli szól, hogy azt a levegőt nem kéne a fecskendőből először kinyomni? Ja, de, de mingyárt.. Harmadik próbálkozásra eldöntik melyik vénájába adják Olinak, mert bár jól kint vannak, mégsem sikerül jól beleszúrni valamiért. Oli lefekszik pár percre a rendelőben, majd hazaslattyog. ' óra múlvas szól a kapucsengő, a doktornő benézett hazafelé, hogy jól van e Oli. Tök rendes.
Így történt Oli és a méhecske kalandja az óperenciás tengeren túl. Az én mesém is tovább tartott volna, ha nem úszom meg ennyivel. Szürje le mindenki a saját tanulságát, majd menjetek csucsukázzatok egy kicsit, vagy irány dolgozni..