Keresés

Részletes keresés

MemetikaTan Creative Commons License 2024.02.06 -1 0 381

Jubóng munkássága segített a Tudományos (kognitív) Isten meghatározás kimunkálásában. Elemeztem is ezt az Istentudók Bibliájában. Ez egy e-könyv. Amely még csak magyar nyelven jelent meg. 

Előzmény: MemetikaTan (379)
elterito Creative Commons License 2024.02.06 -1 1 380

"vagy simán azzal, egyszer egy liftben utaztak."

Emez hülye még azzal is kérkedik, hogy egy plázában ugyanabba

a piszoárba hugyált, mint a híresség.  És pont 42 nappal később.

Előzmény: Zellem Estelen (377)
MemetikaTan Creative Commons License 2024.02.05 -1 0 379

Ja azért nem olvashattam a könyveiben, mert egy tévé interjuban mondta:

Carl Gustav Jung - Do You Believe in God? - YouTube

Előzmény: MemetikaTan (370)
Zellem Estelen Creative Commons License 2024.02.05 -1 0 378

De megyek is, mert 27 hozzászólót nem érdemel egy gerjesztett téma, amit maga a szerző hugyoz ketté, az nekem vicces. Saját magát is offolja!

Aki magára is h.sz.-t ír:-):-):-)

Zellem Estelen Creative Commons License 2024.02.05 -1 0 377

Én már évekkel ezelőtt annyira kiismertem a h.sz.-i alapján, hogy nem is állok vele szóba.

A másik bölcs döntés, az óvatosság!/ ha rendesen kibont valaki valamit, innen simán lenyúlja, plagizálja mint saját gondolatát.

Ezért kamatozódik számára a túlfűtött jelenlét!

A sok kis termesz melózik, az egyik meg veri az agyagos mellét a vár tetején

Vitakultúra? Miféle séma mentén haladna, ha nem az ósdi mémjeivel operálna, noha még azok nevét is hibásan írja, akiktől nyúl, tündökölne a munkájukkal, vagy simán azzal, egyszer egy liftben utaztak.

Előzmény: Fat old Sun (376)
Fat old Sun Creative Commons License 2024.02.05 -1 0 376

A szerinte helyes magyarázat megadása helyett az egyet nem értési piramison Iván Gábor új szintre lépett: a sunyítást választotta.

A helyes érveléstan és a vitakultúra nagyobb dicsőségére.

Előzmény: Fat old Sun (369)
Zellem Estelen Creative Commons License 2024.02.05 -1 0 375

Nem is tudom már, hogy az általános iskola melyik osztályában volt az kihívás, házi feladat, hogy a kerékpár pedál mozgását kellett lerajzolni.

:)

Szerintem nem tudná megoldani.

Előzmény: elterito (371)
MemetikaTan Creative Commons License 2024.02.05 -1 0 374

elterito Creative Commons License 2024.02.05 -1 1 373

Ez a faszi élvezi ha intenzíven lehülyézik.

Mert azalatt vele foglalkoznak.

Előzmény: Elminster Aumar (368)
MemetikaTan Creative Commons License 2024.02.05 -1 0 372

Jung meghatározása még nem volt kellően pontos. Ez már kellően jó, de lehet még tovább is kutatni és pontosítani: 

Tudományos (kognitív) Isten = gyűjtőfogalom 1. főbb mitikus lények, amelyeket ember alkotott 2. kényszer-képzet 3. idegrendszeri/pszichológiai vírus/mém.

Scientific (cognitive) God = collective concept 1. main mythical creatures created by humans 2. a compulsion-imagination 3. a nervous system/psychological virus/meme.  

De ez hosszasan itt sem téma. Vannak rá külön topikok. Tehát nem vitatéma itt. 

Előzmény: MemetikaTan (370)
elterito Creative Commons License 2024.02.05 -1 1 371

Aki ezzel a spirálos rajzzal érvelve bizonygatja hogy a Föld nem végez Nap körüli elliptikus mozgást, annak nem csak a vonatkozási rendszer fogalmáról nincs fingja, hanem egyszerre hülye és idióta.

Előzmény: MemetikaTan (365)
MemetikaTan Creative Commons License 2024.02.05 -1 0 370

Érdekes, hogy C.G.Jungnak is volt már hasonló állítása, mint nekem. Nem olvastam minden könyvét és amit olvastam, azokban ez nem volt még benne. Most tudtam csak meg és fel is tettem egy ~650 ezer fős filozófia csoportba társalogni róla. 

Nem ismétlem meg, itt látható:

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=166321418&t=9239225

Fat old Sun Creative Commons License 2024.02.05 -1 1 369

Úgy veszem észre, hogy te vitaképesnek véled magad, feltennék hát neked egy egyszerű kérdést:

Ismert dolog, hogy a napfogyatkozás oka az, hogy a Nap, a Hold és a Föld egy egyenesbe esnek (ebben a sorrendben). Ekkor van ugyebár újhold is.

Az egyszerű kérdés a következő: miért nincs MINDEN újhold idején napfogyatkozás? Légy szíves magyarázd el ezt, de nyilván nem használhatod fel indokként azt, hogy a Hold pályasíkja nem esik egybe az ekliptika síkjával, mivel ezek a fogalmak szerinted a nyilvánvaló valóság tagadásaként áltudományos ostobaságok.

Érdeklődéssel várom hát a helyes érveléstan alapján adott magyarázatodat.

Elminster Aumar Creative Commons License 2024.02.05 -1 1 368

Hát, továbbra is qrvára nem érted a kisiskolás dinamikát se.

Van annak egy messzemenő következménye, hogy "nem létezik abszolút mozgás". Bár a véleményem szerint meghaladja a szellemi képességeidet ennek a következménynek a felfogása. (Eleve ezért tanítják a mozgások fizikáját a kisiskola felső tagozatában, mert nem mindenki elég penge szellemileg, hogy magától rájöjjön a dolgokra, meg minek törje magát ha már más rájött?)

De persze Istenadta jogod, hogy a hülyeségeid beírkálásával és makacsul ragaszkodással a hülyeségeidhez, akkora bolondot csinálj magadból, amekkorát akarsz.

(Mellesleg abbahagyhatod a színjátékot, hogy nálad X-re vagyok téve és nem olvasod a hozzászólásaimat, hiszen konkrétan olvasod és válaszokat írsz rá.)

Előzmény: MemetikaTan (367)
MemetikaTan Creative Commons License 2024.02.05 -1 0 367

Inercia rendszerekre, meg minden más posztmodern halandzsára hivatkoztak. Meg arra, hogy ezt nem érthetik meg a 11-16 éves gyerekek még, azért kell a lapos-pályát tanítani, meg csak azt lehet kiszámítani. Magam meg.... minek ezt számítani. Pláne , ha nem is igaz a számítás, hanem hamis,  hiszen az űrben a Föld nem tér vissza ugyan oda.  Egy képet és egy szemléltető videót, vagy két ilyen videót,  vagy még egy hasonló  videót simán meg tudnak nézni a gyerekeknek és megértik. Megérteni kell és nem számolni tudni. Saját leányunkon is teszteltem és megértette, sőt nagyon tetszett neki. 

Csillagászok sem számolnak ma már semmit sem kézzel, papíron és kockás füzetben. Számítógépek végzik. Mert túl bonyolultak. Azt meg már MARVEL filmstúdió is ipari méretekben megoldotta, hogy 3D-és alakzatokat miként lehet számítógéppel animálni. Tehát megvan mögötte a matematika is. Azt viszont felesleges tudni általánosságban. 

Elminster Aumar Creative Commons License 2024.02.05 -1 1 366

Sokadjára nem vagy képes megérteni azt az egyszerű elvet, amit már a kisiskola felső tagozatában megtanítanak: a mozgások felírásához vannak hasznosabb és hülyébb vonatkoztatási rendszerek. A naprendszer objektumai mozgásakor a leghasznosabb vonatkoztatási rendszer a Naphoz kötött, mivel ez esetben a bolygók és egyéb kisebb égitestek szép szabályos, matematikailag és a dinamikailag egyszerűen leírható kúpszelet pályákon mozognak*.

Szerencséd, hogy soha sem kellett Newtoni mechanikával és gravitációelmélettel égimechanikai számításokat végezned. Te síkhülye outsiderként szabadon beszélhetsz égbekiáltó ostobaságokat. Mi meg szabadon röhöghetünk az ostobaságodon.

(* Kivétel például a Hold, mert annak esetében még egyszerűbb a Földet venni a vonatkoztatási rendszer kezdőpontjának, és úgy vizsgálni a Hold mozgását, mintha semmi más nem lenne ebben a búvalb@szott univerzumban.)

MemetikaTan Creative Commons License 2024.02.05 -1 0 365

Lapos Napkörüli Földpályás    ateistákkal sem javasolt kommunikálni sem, nem hogy vitába szállni.

Nem vitaképes az, aki:

A nyilvánvaló valóságot tagadja

Meg milyen lehet a "szakértelmük" ennél némileg bonyolultabb dolgokban? 

elterito Creative Commons License 2024.02.05 -1 1 364

Szart ér ez a rusnya képmutató duma.

Előzmény: MemetikaTan (362)
Elminster Aumar Creative Commons License 2024.02.05 -1 1 363

Kifelejtettél egy fontosat!

Közvélekedésre hivatkozás: Amikor a vita során egy ~négyszázezer laikus fős nyílt facebook-csoporton meg-közvéleménykutatott hülye válaszlehetőségek százalékos megoszlásával akarja valaki az igazát bizonygatni.

Előzmény: MemetikaTan (362)
MemetikaTan Creative Commons License 2024.02.05 -1 0 362

"A nap mint nap elkövetett érvelési hibák tengeréből most megmutatjuk az 5 leggyakoribbat.

Hamis logika: Amikor az érv és az indoklás nem illenek össze vagy nincs összefüggés közöttük, vagyis a következtetést nem lehet a felsorolt okokból levonni.

Személyeskedés: Amikor a vita során nem a vitapartner érveit támadjuk, hanem a személyét.

Szalmabáb: Amikor a vitapartnerünknek az általunk eltorzított, eltúlzott álláspontját támadjuk.

Hamis dilemma: Amikor azt a hamis látszatot keltjük, hogy valaminek csak két kimenete lehetséges, és nem vesszük figyelembe az alternatívákat. (itt ez nagyon jellemző hiba. Teizmus vs ateizmus) 

Csúszós lejtő: Olyan informális érvelési hiba, ahol egy adott dologból több lépésen keresztül egy messzemenő, megállíthatatlan következményt vizualizálunk."

Előzmény: Cleaning Cloths (-)
Zellem Estelen Creative Commons License 2024.02.05 -1 0 361

Vannak olyan ismérvei, ami alapján kevesen építenék a gazdaságot:-(

Előzmény: elterito (360)
elterito Creative Commons License 2024.02.05 -2 0 360

Nos aki hülye, az a bolondok házába való.

Előzmény: Zellem Estelen (359)
Zellem Estelen Creative Commons License 2024.02.05 -2 0 359

Írod annak, aki a saját nickjével is vitázni képes:-)

Legalábbis "párbeszédet" imitál.

Vagyis "személyes kontaktus nélkül" önmagát győzködi (eredményesen?) , jól láthatóan.

Előzmény: elterito (356)
Zellem Estelen Creative Commons License 2024.02.05 -1 0 358

Nincs igazad! Tehet.

De mivel sík ostoba az adott témához, ahogy vázoltad, jelentősége nincs. 

Ucca eccerű embere, aki jóslásba bocsátkozni merészel azon a terepen, amihez hülye.

Az meg különösen gáz, ha nem képes belátni, elismerni.

Én máris előtte állok, mivel felmérve a képességeimet: beismerem

A témában való jóslást is tudomány filozófia felkent, tanult, akreditált képviselőnek hagyom meg, ha jóslásba kívánnak bocsátkozni.

Ennyi.

Előzmény: elterito (344)
MemetikaTan Creative Commons License 2024.02.05 -2 0 357

259

elterito Creative Commons License 2024.02.05 -2 1 356

A legbölcsebb dolog persze személyes kontaktus nélkül nyerni vitákat. Mint magam is teszem. Egyre több témakörben

A legidiótább dolog persze személyes kontaktus nélkül nyerni vitákat.

Így tesz a hülye. A vita során ugyanis a felek (vitapartnerek) személyes kontaktussal, emberi nyelven vitáznak. Az a hülye, aki a kék szöveget írta, nem így tesz.

Előzmény: MemetikaTan (355)
MemetikaTan Creative Commons License 2024.02.05 -2 0 355

A legbölcsebb dolog persze személyes kontaktus nélkül nyerni vitákat. Mint magam is teszem. Egyre több témakörben.

Ez a Nem Vitatkozva Nyerés Művészete:

Tudományos Tévhitek: 46. Az igazságról racionális vitában illő és lehet a másikat meggyőzni. .... ( A vita és a racionális vita a legtöbb esetben teljesen értelmetlen, hiszen sem ideológia függőség, sem kényszerképzetek esetén nem hat a modern pszichológia és pszichiátria feltárásai és eredményei alapján. Anyagi és más érdekeltség esetén sincs semmi értelme.)

Elminster Aumar Creative Commons License 2024.02.05 -2 1 354

"mert nem hagy nyugodni a kérdés, hogy valóban megismerhető-e egyáltalán a Világmindenség kezdete."

Valamilyen szinten megismerhető.

Az univerzum MEGMÉRHETŐ. Ez az, amiről azok elfeledkeznek, akik az '50-es évekbe ragadva lemaradtak, mint a borravaló, és azt hiszik, hogy a 21. század kozmológiája is ugyanolyan ködbeköpködés, mint amikor Gamow és Hoyle egymásnak feszültek gyakorlatilag nulla adatra épített hipotéziseikkel.

A fizikai törvények univerzálisak. Ugyanúgy kell működniük itt és most "kicsiben" a Földön laborban meg részecskegyorsítóban, ahogy működtek az első századmásodpercekben.

Ebből viszont az következik, hogy amit kicsiben megismertünk a fizikai törvényekből, abból kozmológiai modelleket tudunk összeállítani, amely modelleket a mérési adatokkal le lehet ellenőrizni, hogy fedik-e a valóságot, vagy tévedések.

Már több mint negyed százada a "precíziós kozmológia" korát éljük. Már egy kozmológusnak (legyen olyan neves személy, mint Penrose) sincsen szabad keze, hogy bármely agymenését lehetséges hipotézisnek állítsa be. Az összes ötletelésnek számszerűen kell tudnia a sok-sok terabájtnyi mérési adatra illeszkednie, amit a több tucatnyi űrszonda és a száznyi földi kutatási program felhalmozott. Vége annak a kornak, hogy a kozmológiába bárki laikus beleugathat, hogy "Szerintem ez meg ez van, hiszen az én ötletem se rosszabb a kutatókénál!" Ez most már tudomány, minimum a '80-90-es évek óta, és mint tudomány egészen pontosan képes feltárni az univerzum kezdetét.

Előzmény: ketni (346)
elterito Creative Commons License 2024.02.05 -2 1 353

Ebben sem vitázom már

Miben? Nem mondtad meg miben, nem linkelted a hozzászólásodat egy másik hozzászóláshoz.

Tehát nem tudod, hogyen köll normál emberként vitázni, ennek ellenére itt rongálod a levegőt?

Nem helyes ez!

Előzmény: MemetikaTan (352)
MemetikaTan Creative Commons License 2024.02.05 -2 0 352

Ebben sem vitázom már, mert bizonyítottam és a bizonyítékaimat mások is letesztelték és megerősítették.

Publikációm is van a témában. 

Az ateizmus ál-tudomány és ál-filozófia. Valójában csak egy ellenvallás, tagadás-vallás.

Atheism is pseudo-science and pseudo-philosophy. In fact, it is only a counter-religion, a denial-religion.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!