Köszi a tippet. Kértem ajánlatot,de még nem kaptam meg bár telefonon 4-500e körül mondták amitől dobtam egy hátast!! Az Udvari mobiltól is kértem ajánlatot...ők 300 e körülre mondták a javítást.
Nagyon régóta fent van ez az autó, vagy fél éve, nem tudom miért. Személyesen nem láttam, mert nálam eleve kiesett a rostán mivel külföldről behozott, dokumentációról sem ír semmit, az óraállás így max. tájékoztató jellegű. Volvo szervizes átvizsgálás ajánlott. :)
Segítséget szeretnék kérni. Tud valaki olyan volvo szakit pest megyében vagy budapesten aki s60 2.4 D5 motorral szerelt autómban szakszerűen és nem ivanics áron cserél hidrotőkét himbákkal egyűtt??
Ez a "más országokban több extra van..." mondat butaság, helyesen úgy lehetne fogalmazni, hogy eltérő a szériafelszereltség. Az S60 pl. pont egy olyan autó volt, aminek esetében bizonyos szinteken a magyarországi modell felszereltebb volt, mint a német, viszont a németeknél a nálunk kinetic néven árult fapad gyakorlatilag nem létezett, de drágább is volt az alapmodell.
Hátsó ülésfűtés szériaként pl. tudtommal nem volt sehol, Magyarországon meg talán opció sem, mert nem olyan az éghajlat. Ugyanígy nem rendelhető Magyarországon az a csomag, ami az izraeli modellek esetében képes arra, hogy a tolvajt ártalmatlanná tegye (ha jól emlékszem, ideggáz befújásával), mert nincs rá szükség, illetve illegális.
Fura dolog történik.. V70 24 170 LE /2005 Mikor rálépek a fékre hátul a biztosítéktábla egyet sípol.. olyan elektromos síp hang mint pl a riaszto mielött kikapcsolod.. De nem folyamatosan csak egyet.. minden lámpa működik semmi üzenet a comp-tól. csak egyet sípol.. tudja vki mi lehet?
Nem túl jók a képek, de ha minden igaz, ami a hirdetésben van, akkor csak alkudni kell. :-) Ha nincs szükséged az összkerékre, akkor érdemes megontolni a dolgot, mert azzal lehetnek költséges problémák, deegyébként egy nagyon jó autó, ha arra használod, amire való (országút / autópálya, rossz időben is). A várost mindegyik turbós Volvo utálja: baja nem lesz tőle, de szemmel látható lesz a fogyasztása*. :-)
Üres csatik: csomó extra nem létezik bizonyos piacokon, illetve bizonyos motorokhoz, akkor sem, ha "fullos" az autó, de gyakoribb, hogy valójában kimaradt belőleez-az, csak az eladó hirdeti akként.
ki jár velem hasonló cipőben, hogy brutál kattogás hallatszik az első ülések támlájából kanyarodásnál. 2006-os XC70-ről van szó. Kb a háttámla és az ülőlap találkozásnál... Volt elméletileg erre vonatkozólag anno egy visszahívás, amikor valahogy, valamilyen formában orvosolták ezt a problémát...
De neha latok most is jo ajanlatokat, szerintem 1,0-1,5M korul is lehet kifogni jokat. Csak esetleg joval tvabb tart...
Amugy azt tanacsolnam, hogy nezzel meg egyet-kettot, akar kereskedesben is, hogy legyen egy benyomasod. Aztan meglatod, hogy tudsz-e, erdemes-e nyujtozkodni, es meddig. Vagy inkabb masik paripa lesz a nyero. :)
(Eggyel kisebb kategoria pl a V50, nekem az is tetszett, csak a belseje nem annyira, es vegul a nagyobb csomagtarto gyozott. :)
Akkor végülis te közel 2 millióból hoztad ki az autót. Ez számomra irreálisan magas összeg. Ha nyagyon muszáj tudok nyújtózni egy kicsit de ez már a duplája. Az én Mazdámon még nem volt javítva a sárvédő, fent középen van belülről egy rozsdafolt, de még gyári fényezésű.
Kb. fél évet keresgéltem, nézegett, míg végül választottam, nem kellett sietni. :)
Elolvastam a becsületesnepper vonatkozó cikkeit több évre visszamenőleg, a végére néhány típusra szűkült a kör: Skoda Octavia, VW PAssat, Mazda 6 (mind kombiban, és dízelben) - amik árban is passzoltak az elképzeléshez.
12-16 éves, 1,2-1,4M körül gondolkoztam. (Ebből a Honda pl. kiesett az ár miatt.)
A V70 mintegy véletlenül került a képbe menet közben, inkább a közepe vége felé.... :)
Szóval az előbbiekből megnéztem párat, egyet sem találtam, amibe békességgel beültem volna, mind olyan leharcolt-lepusztult volt. (Na persze mihez képest, de mondjuk nekem akkor egy Fiat Lineám volt, 138e km-rel (új korától volt nálam), a belseje ezekhez a járgányokhoz képest, érintetlen új volt. :)
Mazdából egyet sem találtam, ami a sárvédőíveknél ne lett volna már rozsdás (vagy belülről kigittelve, újrafújva), Passatból és Octáviából, amiben ne lett volna ránézésre is minimum 300e km (130-150-es óraállás mellett).
Aztán megnéztem egy D5-ös V70-et, amit 1M-ért hirdették, tulajdonképpen rendben volt (rozsda sehol :), motor is szépen járt, de nagyon el volt használva a belseje. Ha eladásra se tudja kitakarítani, akkor mennyire lehet(ett) gondos vajon...? Letettem róla.
Aztán elkezdtem nézegetni a többi ajánlatot, emelkedő árakkal. (Automata, full bőr, 4WD, benzines nem játszott, így szűkült a kör.)
Itt is tanácsolták többen, hogy 1M alatt ne reméljek sokat, amit annyiért adnak, azok már olyan állapotúak, hogy sokat (esetleg irreálisan sokat) kell (vagy kellhet) majd rákölteni. Ebben azért nem lennék 100%-ig biztos (nem lehetetlen kifogni viszonylag olcsón valami jót), de azért mindenképp van benne valami. :) Ha ilyesmire pályáznék, az biztos, hogy sok időt kell rá számítani (nem egyhamar lesz ilyen ajánlat), vagy ismeretségi kör kell, és még nagy szerencse is, plusz gyorsan le kell rá csapni, mielőtt más megveszi.
Lényeg, hogy végül 1,7-ért találtam egy nagyon jó állapotút, több jel is mutat arra, hogy valós 157e km-rel, hát ezt vettem meg. Ez most már több mint egy éve volt, azóta huszonvalamennyi ezer km ment bele, és semmi komolyabb baja nem volt. (Bal első kerékcsapágyat cseréltem, pohártartót, egy légbeömlőt, egy ajtóbehúzót (kapaszkodót), egy hátsó ajtóhatárolót, első féktárcsákat az ősszel, valami kis rőgzítőlemezeket, amik a kipufogót tartják (zörögtek), meg volt egy vezérléscsere, ami amúgy is esedékes volt a km alapján. Emellett olajcsere (váltóban is :), és egy téli nyári gumiszett. Ez utóbbi (a gumik + négy felni) volt a legnagyobb kiadás, az összes többi szervíz amúgy nem haladta meg a 40-60e Ft-ot.)
Motor, futómű, kormányszerkezet, karosszéria minden jó, nem kellett ezekre semmit költeni.
Az olajat abszolút nem fogyasztja, nem füstöl, megy mint a gép, és 6,5-7,0 liter körül fogyaszt nem nagyon visszafogott vegyes használattal. :)
Köszönöm! A leírás alapján nekem az jött le, hogy egyrészt a karosszéria nem tartogat meglepetéseket, tehát ezen lehet spórolni, alkatrész téren pedig hasonló költségekre lehet számítani, mint a Mazdánál. A kettőstömegű kicsivel olcsóbb, és ha jól tudom Bosch üzemanyagrendszere van ami felújítható, míg a Denso nem.
Nem zavarna ha öregebb lenne a Mazdánál. 1 millió fölött nagyon kivételes állapot vagy végig vezetett valódi szervizkönyv esetén adnék érte. Lehet ki is mennék. Nagyon elrugaszkodott?