A gyöngytyúk szép és érdekes madár,nem nehéz tartani de igényli a nagy területet,igazából legelön érzi jól magát ahol egész nap barangolhat. Kiváló társ állat a pulykákhoz. A nemeket a hang után a legkönnyeb megállapitani (lentebb olvasva van video is keresd ki) a tojók talpon futnak a kakasok lábujj hegyen. Nem verekedösek de tavasszal a himek nagyon védik a tojót. Ritkán de kotlanak is. Ugy járnál jo ha kóltetnél a púlykával együtt pár gyöngyöst. A tojásuk kissebb mint a tyúké, kuposab és nagyon kemény héjja van.
Sziasztok !gyöngytyúkokat szeretnék tartaní.Valaki eltudná mondani mibe akarok belefogni.Ami jobban érdekelne hogy néz ki a tojásuk,Hogy lehet megkülömboztetni a tojot és a hímet.Szokotte kotolni a gyöngytyúk.Azt már tudom hogy nagyon szívosak nem kényesek,és hogy nagyon tudnak rikácsolni.Ha valaki feltuda világositani nagyon megköszönném.Én úgy gondoltam hogy egy3 fős csapattal kezdek,két tojó egy hím persze felnőttel.Lehet őket eggyütt tartani tyúkokkal kacsákkal pulykákkal nagyon nagy udvaruk van
hali. Nekem Pl machine 140sk keltetöm van. Hungarocell, tárnoki gép nekem nagyon bevált,a kör alaku szinte hiánytalanul kelt. Kb 30ezer körül van most. De sok féle van. 14 ezer körül is van müanyag gép de sokkal van probléma,
Szia. Tyukkal vagy géppel keltetek,ritka az ha elül a gyöngyös de elöfordul. 27-28 nap a kelés idö. Hútöbe ne rakj semmiféle keltetésre szánt tojást. Ritka ha onnét ki kel. A gyöngytyuk tojás nem kényes mert vastag a héja, könnyen tárolható hütön kivül is.
üdvözlök mindenkit. szeretnék kíváncsiskodni hogy ki hogyan kelteti a gyöngyösöket? keltetővel vagy kotlóval? én tavaly nyáron vettem egy kakast és két tojót. akkor voltak 7 hónaposak. most tegnap találtam náluk egy tojást. szeretném ha el ülne és költene. én jobbadán a patkányok ellen vettem őket és elég jól be is vált. most szeretném ha több lenne. mennyi időre kelnek ki a kis gyöngyik? a tojását ha össze szedem és hűtőbe teszem utána még ki tudja költeni? vagy az már eldobós? minden féle jószágom volt már de gyöngyös még csak most van először.
Szerintem minden nemű skrizofrén gondolatot tegyél félre és hagyatkozzál a HASZNÁLATI ÚTMUTATÓRA.Hidd el nem akarják,hogy rossz hírüket terjesszük,ebből indultam ki 6 évvel ezelőtt én is.Bármi kétséged van biztos kaptál telefonszámot nyugottan hívd őket segítenek.
Én is azért vettem ezt mert olcsó. Ha lesz könyökhőmérőm akkor majd pontosanbetudom majd állítani. Az a baj hogy nekem a kilyelző fölé van írva hogy +0,7 °C és ezt nem tudom mit jelent. Hogy annyival többet mutat, vagy annyit kell még rászámolni.
Ma bekapcsoltam a keltetőt. Több helyen is olvastam hogy a gép hőmérője pontatlan lehet, nem árt ellenőrizni másik hőmérővel.
Na most, a gép 37,4 fokot mutat. Beletettem még 3 hőmérőt. A digitális 38,7 fok
az egyik szobai hőmérő 33,4
A másik szobai hőmérő 39 fokot mutat. Most akkor mi van??? Melyiknek kell hinni?
Én most gyűjtöm még a tojásokat. Kettőshasznú zsemleszínű tyúkok tjojják a tojásokat a gépbe. A kakas pedíg fehér húshibrid fajtájú apa. Krizsok összes írását elolvastam a topikban. Írtam is neki. Jó lenne ha visszatérne.