Keresés

Részletes keresés

Valerianus Creative Commons License 2008.10.24 0 0 1669
Igen, beszéltem a Deltásokkal. Nem mostanában, hanem még a nyáron. Ismerem tehát az álláspontjukat. Sajnos egyáltalán nem tekinthetőek elfogulatlannak az ügyben, hiszen perben-haragban vannak a BZ-vel, ráadásul az üzleti konkurrensei is. Ettől még persze lehet igazuk.

Az alap létrehozása nekem sem tetszik. Csökkenti az átláthatóságot, és tényleg lehetőséget nyújt az ügyfelek pénzének lenyúlására (ami bűncselekmény). Watchnak azonban igaza van abban, hogy itt már nem lesz probléma a minimális adásvételi jutalék kérdése, ami ugye az egyik fő érv volt a BZ ellen. Ez tehát egy korrekt, az ügyfelek érdekét szolgáló lépés is lehet nyugodtan.

Sajnos nem emlékszem már, hogy az alap létrehozásáról kitől hallottam először, ezért nem írom le, hogy a Franckenstein előadásán is elhangzott (mert nem biztos).

Az, hogy június óta nem frissítik a hozamkimutatásokat nem szép dolog, de éppenséggel pont azt támasztja alá, hogy nem csalnak a hozamokkal. Ha ezt tennék, akkor egyszerűen odaírnának valami pluszosat. De nem teszik. A Delta hozamkimutatásai amúgy hol vannak? Próbáltam most megkeresni a honlapjukon, de nem találtam.

A magyar BZ engedély nélküli tevékenysége engem nem igazán érdekel, mert amikor szerződtem velük még volt engedélyük, most meg már nem ők kezelik a tőkémet. Amúgy meg ez csak egy jogi probléma, ami megoldható. Legrosszabb esetben engedélyeztetnek egy új irodát a svájci központ alá.

Az osztrák központ felszámolása úgyszintén nem meglepő, hiszen ők léptek át először a Deltához, és az engedélyük is ezért lett vissza vonva.

A BZ-sek azt mondták, hogy Lehner nem volt vagyonkezelő. A Deltánál alkalmazott, a BZ-re korábban nem jellemző nagyon rövid tartások szerintem azt támasztják alá, hogy ebben lehet valami. Ezért kérdeztem erre rá korábban, de választ nem kaptam, pedig tudom, hogy több Deltás üzletkötő is olvassa ezt a topikot.

Igyekszem nem rózsaszín, de nem is szürke szemüvegen keresztül nézni a BZ-t ÉS a Deltát egyaránt.
Előzmény: Buscha (1667)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.23 0 0 1668
Valószínű ugyanúgy vannak az adás-vételnek költségei a BZ alapon belül is
Igen, csak arányaiban kisebbek (a brókerjutalékot tekintve).
Előzmény: Buscha (1667)
Buscha Creative Commons License 2008.10.23 0 0 1667

Ezt úgy írod, mintha beszéltél volna a Deltával. Beszéltél???

 

Valószínű ugyanúgy vannak az adás-vételnek költségei a BZ alapon belül is, sőt biztos, de az nem látod, csak a hozamokat töri mindig lejebb. Ezért szemétéség a saját alap. Meg nem is alap, hanem vagyonkzelésre szerződtél!

Az esernyőalapoknál is vannak ugye belső költségek. Szóval az áttekinthetőséget nem támasztja alá a BZ lépése, ellenkezőleg. A Delta honlapja folyamatosan up to date. A BZ-é nem. A BZ ügyfeleknek mostantól egy befalapjuk van. Pont.

 

Ahogy itt olvasható volt korábban, voltak már feljelentések azok részéről, akik elhagyták a BZ-t. Gondolom ez most folytatódik csak igazán. Tényleg nagyon erős, amit a BZ új vezetése művel. De, hogy ehez nevüket adják emberek...
Csóró, jóhiszemű ügyfeleket szervezetten lehúzni... ELKÉPESZTŐ!

 

Viszont min gondolkodsz még?

 

Eddig minden bejött, amit azok írtak itt, akik elmentek a BZ-től hónapokkal ezelőtt.

Összeszedtem a listát:

 

- Csalás a hozamkimutatásokban (június óta csak nem is frissítik őket)

- Engedély nélküli tevékenység (lásd. PSZÁF weboldal)
- BZ csőd lásd 1654-es hozzászólás.

- BZ ügyvezető (Garzetti) korábbi csalásai - belinkelt cikkei 1571-es hozzászólás

- BZ magyarországi ügyvezetője pár hete még szobafestő mázoló volt 1593-as  
  hozzászólás

- BZ befalap létrehozása és behúzása a számlákra 

 

Szóval mire is vársz még???

 

Szerintem nem hinni kell. Legfeljebb a templomban. Ezek tények. De várjál csak, amig teljesen lenullázák a számlád. Lehet már csak napok kérdése!
A BZ egy csaló banda! A vezetőik szégyeljék el magukat, hiszen akik ott maradtak csinálták ezt! Nem csoda, hogy tisztességes emberek nem adták a nevüket a BZ-hez tovább és elmentek. Ügyfelek meneküljetek!!!

Előzmény: Valerianus (1666)
Valerianus Creative Commons License 2008.10.23 0 0 1666
Igazad van, az alap tényleg kiküszöböli a minimumjutalékok hatását. Erre nem is gondoltam.
Amúgy tényleg beraktak mindent az új alapba.
Ha igaz, amit Csilli írt, akkor az már kimeríti a bűncselekmény fogalmát, és valakinek feljelentést kellene tennie sikkasztásért.
Én még mindig nem tudom eldönteni kinek higgyek. A Deltánál nincs magyarázat a sűrű adásvételekre, amelyek (1) eltérnek a korábbi vagyonkezelési módtól, és (2) növelik a költségeket.
Előzmény: Törölt nick (1665)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.23 0 0 1665
Értem.
Ha eltekintünk attól a lenyúlási felételezéstől, melyet olvtársunk alább sugallt és elfogadjuk azt, hogy nincs egyedi számlakezelés (csak a mintaportfólió leképzése egyedi tranzakciók által), akkor szerintem sokat léptek (volna) előre, hiszen a befektetési alap maga lesz a mintaportfólió és a tranzakciónkénti bróker minimumjutalékok hatása végre megszűnne.
Jelenleg ha megmozdítanak 1000€ összeget, az helyből 2-5% veszteség a tranzakciós költségek miatt (Kivéve Tier A alapok). Aktívan nem lehet portfóliót kezelni ekkora költséggel szerintem és ez mindkét cégre vonatkozik.
Szvsz.
Előzmény: zotya-DUB (1664)
zotya-DUB Creative Commons License 2008.10.23 0 0 1664
mert tavaly ota ugy nez ki hogy csak kamuztak ossze vissza, mikozben oriasit bukott mindenki befektetese. Sohasem lesznek plusszban. Teljesen megbizhatatlan tarsasag. Nekem penzugyekben is maximalisan fontos a precizitas, bizalom, atlathatosag, szakertelem. Itt nem lattam ilyet, ezert nem is biztam rajuk a penzem. Persze aki maskent gondolja szive joga.
Előzmény: Törölt nick (1663)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.23 0 0 1663
Miért is?
Előzmény: zotya-DUB (1661)
CSILI-CSALAMÁDÉ Creative Commons License 2008.10.23 0 0 1662

Ó és majdnem elfelejtettem a legfontosabbat!!!!!!

 

A BZ saját alapján keresztül újrafinanszírozza magát ügyfélpénzekből, ugyanis a csőd szélén áll!!!

 

Hogy ez miként működik? Pofon egyszerű! A BZ befektetési alap fel nem tüntetett tizenixedik pozíciójából (ugyanis egy alapnál általában csak a legnagyobb10-15 pozíciót szokták feltüntetni) saját BZ AG részvényeket vásárol, kvázi ügyfélpénzekből finanszírozzák magukat tovább a BZs srácok!

 

Szuper és gusztustalan egyben, nem igaz? Lehúzás felsőfokon!!!

 

Aki eddig nem ment el a BZ-től, mert rózsaszin ködben látta a világot akár, mint

ügyfél akár, mint tanácsadó, annak legkésőbb MOST ki kéne nyíljon a szeme!!!

Előzmény: CSILI-CSALAMÁDÉ (1660)
zotya-DUB Creative Commons License 2008.10.22 0 0 1661
ez az ev vicce. Tokeletes peldaja a kamuzasnak amit eddig is muveltek. 5 ezer eurobol majd csinalnak 5 eurot 1 even belul. Komoly szakertelem.....
Előzmény: CSILI-CSALAMÁDÉ (1660)
CSILI-CSALAMÁDÉ Creative Commons License 2008.10.22 0 0 1660

Mindennek meg van az oka, kedves Valerianus. Annak is, hogy a BZ miért adott el mindent.

 

ELKÉSZÜLT A BZ BEFEKTETÉSI ALAP!

 

Akinek még a BZ a "vagyonkelezlője", az a mai nappal láthatta, hogy kész lett a

Berater Zentrum saját befektetési alapja, amit belehúztak minden számlába 1:1-ben. Ez nem csak, hogy nem tipikus vagyonkezelők számára, de TILOS is!

 

Beigazolódott azok igaza megint csak, akik kiváltak év elején a BZ-ből.
Persze jól emlékszem, hogy a magyarországi BZ-pártiak egytemben a BZ vezetőível, Farnckenstein és Nemesdaróczi úrral, hogyan tagadták, hogy lesz ilyen alap...

Aztán előjött, hogy majd csak megtakarítások számára...

Most meg MINDENHOL benne van....

Persze eggyel több meglepetés belefér a sorozatba.
"Lenyúlt ügyfelek, BZ-Kindertojása"

 

KLASSZ vagyonkezelés!

 

Akik még ott vannak munkatársak, azok tovább támogatják jó pénzért az ügyfelek szisztematikus lehúzását!!! Lelkükön száradjon!!!! Ezért nincsenek kimutatások sem!

 

A BZ mától kezdve nem vagyon, hanem alapkezelő!
A világ legbénább és legdrágább alapkezelője!!!

 

Hogy miért került bele befektetési alap a számlákba?

 

1. Mert így nyomonkövethetetlenek az alapon belüli hátborzongató tranzakciók, amiről a BZ ugye híres! (Lásd korábbi hozzászólások.)

 

2. Mert így a 6% és a 0,4% negyedéven kívül még alapkezelési díjat is lehzúznak az ügyfélről!

 

3. Mert így semmi sem transzparens az ügyfél számára!!! A stratégiában csak a legnagyobb első 10-15 pozíciót kell egy alapban feltüntetni. Ideális lehetőség minden alap számára ügyfélpénz lenyúlására!

 

4. Az alapon belül a belevásárolt pozíciókból visszatérítéseket kap az alapkezelő!

EXTRA-LEHÚZÁS!!!

 

Ügyfelek meneküljetek!!!

 

És a BZ alap:

 

Swiss Strategie -
dynamisch (Dachfonds)

 

ISIN LU0386730682

 

Fondspreise am: 21.10.2008

 

 

Előzmény: Valerianus (1652)
Dr.Uhu Creative Commons License 2008.10.22 0 0 1659
Hogy mindenki eladott minden konzervatív pozíciót, az arra neged következtetni, hogy a medve időszak végével számolnak, mint olya sokan a piacon. De igaziból ez egy lutri. Úgy mondanám, hogy 50-50. Nagyon nem lennék most vagyonkezelő, mert a lehetetlen lesz megcsípni pont azt a pár napot, amikor jönnek majd az érdem beli korrekciók. Ha viszont lemarad az ügyfél azokról a napokról, akkor azért szidja a vagyonkezelőt, ha meg további minuszba kerül, akkor azért. :D
Előzmény: BlackMage (1658)
BlackMage Creative Commons License 2008.10.22 0 0 1658
A DELTA megint jol bevasarolt, szinte 0-ra vittek le a cash-t.
Vettek tegnap "MLIIF New Energy Fund A USD"-t, "Schroder ISF Global Energy EUR"-t, "FINANCIAL SERVICES FUND EUR"-t es "TELECOMMUNICATIONSFUND EUR"-t a korabbi masik ket alap melle. Eddig biztato iranyba indultak meg, remelem ki is tart egy darabig! :)
Előzmény: BlackMage (1651)
Dr.Uhu Creative Commons License 2008.10.21 0 0 1657

"A felszámolás az osztrák BZ fiókra vonatkozik, azért ezt érdemes megemlíteni."

 

Ezt ugye nem hiszed el komolyan?!

 

Idézek a BZ honlapjáról.

 

"A BZ Berater Zentrum GmbH. egy leányvállalat a részvénytársaságon belül, székhelye Bécsben található. Hozzá tartozik fióktelepünk, ennek székhelye Budapest."

http://www.beraterzentrum.com/htm/524/hu_HU/Impresszum.htm

 

Egyébkélnt a fióktelep autómatikusan lehúzza a rollót, ha az anyacég is. Ez alól a BZ sem kivétel.

Előzmény: Valerianus (1656)
Valerianus Creative Commons License 2008.10.21 0 0 1656
Nyáron még nem volt ilyen helyzet, és a Delta már akkor is pár naponta adott-vett. Amúgy meg: ilyen hektikus piacon szerintem vagy ne csináljanak semmit, vagy hosszabb távra vegyenek, ne 2 napra. 2 napig várta a visszapattanást?

A felszámolás az osztrák BZ fiókra vonatkozik, azért ezt érdemes megemlíteni.

A BZ amúgy eladott mindent, és most már csak készpénz van a számlán.
Előzmény: Buscha (1654)
Buscha Creative Commons License 2008.10.19 0 0 1654

Ami most van, olyan még helyzet még soha nem volt. Gondolom a visszapattanást várta a Delta. 

 

Viszont most olvasom a BZ oldalán az aktuális jelentést.

 

BZ VAGYONKEZELÉSI STRATÉGIÁK
Büszkén (és persze egy kis szerencsével) megállapíthatjuk, hogy stratégiáink továbbra is „a puskapor szárazon tartásával”, vagyis a magas pénzpiaci eszköz hányadhoz való ragaszkodásnak köszönhetően beváltak –a szó legnemesebb értemében- kifizetődtek! Továbbra is tartjuk magunkat elsődleges célunkhoz, mely a mindenkori legoptimálisabb egyensúlyra való törekvés a kockázatok és az optimális hozamok tekintetében, mindenekelőtt a közép és hosszú távú befektetési horizont és stratégiák jegyében.
A nyersanyagárak világszintű óriási zuhanásának következtében úgy határoztunk, hogy eladjuk a World Mining Fund-ot, ennek további veszteségét csökkentve, és egyidejűleg a készpénz állományt növelve. Ugyanez igaz a DWS Convertible Fund-ra is…
A Berater Zentrum vagyonkezelői egyre közelebbinek látják az optimális időpontot az újbóli, nagyobb mértékű befektetéshez! Tesszük ezt majd a nagy bankár Nathaniel Rotschild szavaival élve: „Amikor vér folyik az utcán, akkor kell vásárolni.” A mostani eladási hullámot túlzottnak ítéljük és stratégia pozíciók anticiklikus felvásárlását fogja eredményezni. Meggyőződésünk, hogy most kezdődik a „jó boltok” ideje.
Éppen ezért –ahogy eddig is tettük- különös figyelmet fordítunk az energia szektor és a magas osztalékot fizető vállalatok papírjaira. Befektetési területként mindenekelőtt Európa –ezen belül Svájc-, USA és Japán érdekes számunkra.
Az elkövetkező vételekről és portfólió rendezésről természetesen időben előre értesíteni fogjuk Önöket.
Addigis maradunk szívélyes üdvözlettel:

Az Önök BZ Berater Zentrum Vagyonkezelője

 

Mese sok habbal az egész szerintem. A postokból lehet látni, hogy lövésük sincsen semmiről. Ráadásul június óta hozamokat sem tesznek ki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A Delta folyamatosan frissítik őket most ahogy figyeltem. Szerintem nem kis, hanem SOK szerencséje van a BZ-nek!

Minden estere megkaptam, hogy megindították a BZ ellen a csődeljárást. Szóval aki tudja szerintem menjen el gyorsan a BZ-től, ha még nem tette volna meg!!!!!
Legkésőbb most beigazolódott azok igaza, akik ezt előre megmondták hónapokkal ezelőtt és elmentek a BZ-től.

Előzmény: Valerianus (1653)
Valerianus Creative Commons License 2008.10.19 0 0 1653
Gondolkoztam ezen, és nekem kicsit furcsa az, hogy a Delta ilyen rövid ideig tartja csak az instrumentumokat. Mintha swing tradelne alapokkal. Szoktak alapokkal swing tradelni? Én még csak részvényekkel meg a Forexen találkoztam swing trade-del, de ez talán csak az én tájékozatlanságomnak tudható be.

A másik meg, hogy eddig nem így működött a dolog a BZ-nél. Az alapján, amit Ti ide írtatok, tavaly még nem ilyen rövid tartási idők voltak, hanem az idei BZ tevékenységhez hasonló hosszabbak, több hetes-hónaposak. Namost ha a Delta alapító-tulajdonosa, Gerd Lehner csinálta tavaly, meg előtte a BZ-nek a vagyonkezelést, akkor ezek szerint változtatott az évek alatt bevált stratégián?
Valerianus Creative Commons License 2008.10.18 0 0 1652
A BZ megszabadult mindentől, a CS Luxot kivéve.
Faramuci módon az eddigi veszteség egy tetemes része - már ha forintban számolok - visszajött a forint gyengülése miatt.
BlackMage Creative Commons License 2008.10.18 0 0 1651
Hogy kitalaltam! :) Tegnap el is adtak a LYXOR ETF LEVDAX-ot. Tegnapelott 31 EUR / db + (25 EUR koltsegen) vettek, tegnap mar ki is hullott 26.50 EUR / db +(25 EUR koltsegen). :(

Vettek ma helyette "K+S"-t.
Előzmény: BlackMage (1644)
BlackMage Creative Commons License 2008.10.18 0 0 1650
Igen, utolag mar okosabb az ember. Kivancsi voltam anno a svajci vagyonkezelesre.
Mostmar bennt hagyom, majd 4 - 5 ev mulva kiderul, hogy megerte e.
Előzmény: zotya-DUB (1649)
zotya-DUB Creative Commons License 2008.10.16 0 0 1649
szerintem nem erdemes vele veszodni. Sima bankbetetre berakod, 5,2% evi kamatra es kesz. En is ezt tettem, nem zsonglorkodok vele.
Előzmény: BlackMage (1648)
BlackMage Creative Commons License 2008.10.16 0 0 1648
Mar tobbszor megirtam. Anno a BZ-nel a minimum osszeggel nyitottam szamlat (5000 EUR), azota ezen osszeg folyamatosan csokken, lassan mar csak 4000 EUR lesz a szamlan.
Előzmény: Dr.Uhu (1645)
Dr.Uhu Creative Commons License 2008.10.16 0 0 1647

A legkorábbi megnyugvást nálam Nov. 4. hozhatja! Addig minden nap szinte lutri.

Az árszintek nagyjából meg vannak idénre, de a napi volatilitás ma szinte egyenlővé vált a korábban havival, sőt félévessel.

 

2009 első negyedéve utánra pedig egy újabb és enyhébb lefele ívelő beárazódást jósolok. De majd meglátjuk...

Törölt nick Creative Commons License 2008.10.16 0 0 1646
Tényleg idegbeteg a piac mostanában, így nem csoda a folyamatos pozícióváltás.
Előzmény: BlackMage (1644)
Dr.Uhu Creative Commons License 2008.10.16 0 0 1645
Érdekes. Mekkora a számlád?
Előzmény: BlackMage (1644)
BlackMage Creative Commons License 2008.10.16 0 0 1644
No, volt am porges rendesen, de elorebb nem jutottak, inkabb, csak a koltsegeket noveltek.

Hetfon eladtak a DB XTR SHORT DAX-ot (az adas - vetelnel keletkezett kolsegeket sem termelte ki, az igaz, hogy maga a befektetes viszont nemi plusszban zart, de ezt elvittek a koltsegek).

Hetfon vettek LYXOR ETF LEVDAX-ot, UBS N-t (latszik ez a maniajuk) es ROCHE GS-t.

Kedden eladtak mar az UBS N-t (itt legalabb visszajott a DB XTR SHORT DAX-os koltsegvesztseg erteke, ennyit hozott 1 nap alatt, de legalabb nem minuszban szalltak ki belole, mint korabban). Tovabba delelott vettek meg tovabbi LYXOR ETF LEVDAX-ot-t, majd delutan eladtak az osszes LYXOR ETF LEVDAX-ot, de mar ezt vesztseggel, vettek helyette FINANCIAL SERVICES FUND EUR-t.

Tegnap vettek meg a ROCHE GS-hez, es ujra vettek LYXOR ETF LEVDAX-ot (ezert kar volt eladni kedden delutan), ha igy biznak benne.

Igy most ROCHE GS, LYXOR ETF LEVDAX es FINANCIAL SERVICES FUND EUR van a szamlan, meg a vesztesegem novekedett tovabb egy picit.

Ma meg biztos eladjak a LYXOR ETF LEVDAX-ot ismet! :)
Előzmény: BlackMage (1641)
BlackMage Creative Commons License 2008.10.10 0 0 1643
Augusztus legvegen tertem at, szeptember legelejen vettek at.

Arany nincs a BZ-nel volt egy keves, amit eleg draga koltsegen vettek, de ezt korabban meg is irtam itt.

Kp-van, azt irtam is.
Előzmény: Dr.Uhu (1642)
Dr.Uhu Creative Commons License 2008.10.09 0 0 1642

Mikor tértél át  a Deltához?

 

Én a Delta oldalán azt olvastam, hogy arany és kp van most a számlákon. Az neked nincsen? Persze a shortolás ilyen zakó piacnál érdekes opció.  

Előzmény: BlackMage (1641)
BlackMage Creative Commons License 2008.10.09 0 0 1641
No kidobtak az UBS N-t is 18.20-nal. Tehettek volna meg mult heten is vagy akar hetfon is, amikor meg plusszban volt!

Vettek helyette DB XTR SHORT DAX-ot, most csak ez van a szamlan, a cash mellett, meg -13%-os veszteseg a BZ atteres ota.

Annak azert orulok, hogy nem alltak benne, mint anno a BZ az egyes alapokban.

Előzmény: BlackMage (1638)
BlackMage Creative Commons License 2008.09.21 0 0 1640
Nem latom, hogy a ketto miert lenne egymas ellentete! De en nem beszeltem daytrade-rol.
Előzmény: Buscha (1639)
Buscha Creative Commons License 2008.09.21 0 0 1639

Mire szerződtél? Vagyonkezelésre vagy daytrade szolgáltatásra?

Előzmény: BlackMage (1638)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!