Keresés

Részletes keresés

megtorlow7 Creative Commons License 2013.10.21 0 0 43

Szio!

Honnan és mennyiért tudnék horkolás elleni cumit rendelni?

jozyt Creative Commons License 2013.05.08 0 0 42

Lehet ki kellene próbálni a spartan duplasoros fogvédőt, tökre ugyanaz, csak árban a töredéke. Ugyanúgy melegvízben tartani, majd úgy ráharapni, hogy az alaphelyzettől kicsit az alsó álkapcsot előrébb tolva, a távtartó betétet pedig benthagyva addig.

Előzmény: Éva Farkas (41)
Éva Farkas Creative Commons License 2013.05.07 0 0 41

Sziasztok?Érdeklődni szeretnék, hogy használ-e valaki Thera-Snore vagy Reduznore nevű horkolásgátló szájbetétet? Mik a tapasztalatok? Érdemes elkészíttetni vagy az utóbbit megrendelni vagy csak pénzkidobás?

Éva

ghepard Creative Commons License 2013.05.02 0 0 40

Lehet valahogy úgy kellene az ajkat nyomni a párnához, hogy az orron kapj levegőt, de a szád ne nyitódhasson ki - akkor nem igen fogsz horkolni, ha csukva a szád..... Persze ahhoz, hogy alvás közben az orron vegyél levegőt - jól átjárhatóknak kell lenniük a légjáratoknak az orrban (is)...

Előzmény: zenefaloo (37)
zenefaloo Creative Commons License 2013.05.01 0 0 39

Miben változik meg? 

Előzmény: fejes.i (38)
fejes.i Creative Commons License 2013.04.15 0 0 38

2 hónapja csináltattam ilyen műtétet.

Nem vagyok túlsúlyos (188 cm, 87 kg), nem dohányzom. Alkohol ritkán. Mégis rettenetesen horkoltam. Már nem.

Valóban kissé "megváltoznak az áramlási viszonyok" a nyelvcsap eltávolításától. Kissé szokatlan eleinte, de aztán belejön az ember.

Előzmény: zenefaloo (32)
zenefaloo Creative Commons License 2013.03.10 0 0 37

A kis háziállat kilőve. :) A többit nem tudom. Lehet, hogy a stressz, de néha azon veszem magam észre,hogy a fejem teljesen befúródik a párnába, szerintem nem kapok levegőt. A tapasz ugyanakkor egy kicsit javított a helyzeten, tehát lehet, hogy mégis a levegő áramlással van a baj. De kipróbálom, amiket írtál. Köszönöm!

Előzmény: jozyt (36)
jozyt Creative Commons License 2013.03.08 0 0 36

Spartan dupla fogvédő (eredeti állapotban, nem pedig a fogsorra felidomulva, vagy ha felidomulva, akkor a távtartóval és alsó fogsor enyhe előrébbtolásával)? Orrklipsz? Esetleg allergia valamire a lakásban (penészgomba, kis háziállat, poratka)?

Előzmény: zenefaloo (35)
zenefaloo Creative Commons License 2013.03.07 0 0 35

:) Nem dohányzom, és nem vagyok túlsúlyos, de úgy horkolok mint hat medve, reggel meg azt hiszem, hogy egész éjjel egy követ cipeltem. :) A tapasz semmire sem jó, a nyelvcsapomat nem akarom, hogy lenyiszálják. Marad a cumi, vagy valami jó kis hipnózis? jajj

Előzmény: sakrafnatloz (34)
sakrafnatloz Creative Commons License 2013.03.06 0 0 34
Kedves horkolók!

Én három és fél éve vettem meg a gépet meg a maszkot. Nagyjából két- három hónapig használtam, aztán elcsomagoltam és azóta elő sem vettem. Nem volt rá szükségem, mert közben abbahagytam a dohányzást, lefogytam 20 kilót, időben lefeküdtem, és még egy csomó dolgon változtattam. Szinte teljesen elmúlt a horkolásom.
Tehát a meoldás nem műtétben, meg a cumiban, meg a gépben rejlik, hanem magában az emberben. Mindenkinek meg kell találnia a sajátmagában rejlő megoldást.
Persze, ha nem megy akkor maradnak az előbb említett segédeszközök.
Miért is írtam ezt le? Mert az én automata gépem eladó. Ha valakit érdekel írjon zoli@colorstar.hu

Horkolás mentes éjszakákat mindenkinek!
horkolós25 Creative Commons License 2013.02.26 0 0 33

Nálam a cumi jól bevált. Talán még van aki emlékszik a 80-as években volt egy magyar horkolásgátló cumi. Nálam az is működött, de egy ejjel átharaptam, mert gyenge volt az anyaga. Nagy szerencs, hogy nem fulladtam meg... Kb. 8 éve azonban a NET-en láttam, hogy a német NUK cég felnőtt cumikat is gyárt M és L méretben. Én az L-t használom immár sok éve. Természetesen kellett több hónap amig hozzászoktam, de azóta teljesen átalszom az éjszakát anélkül, hogy kiejteném a számból. Elismerem - amit többen is megemlítettek - kell hozzá egy adag "infantilizmus", hogy az ember használja. Bizonyára sokan ellenérzéssel vannak egy ilyen eszközzel szemben. Nálam teljesen bevált, nem is szorítom, így a fogaimat sem zavarja. Azért írom ezt a hozzászólást, mert bár valószínű nem mindenki fogja horkolás ellen kipróbálni, de talán lesz akinek - mint nekem is - segít.

Előzmény: jozyt (13)
zenefaloo Creative Commons License 2013.02.05 0 0 32

Akik óvtak ettől azt mondták, hogy a nyelvcsap a nyelésnél igenis számít. És ezentúl az orromba keveredik majd a kaja. Én nem tudom, én ehhez hülye vagyok.

Előzmény: Törölt nick (31)
Törölt nick Creative Commons License 2013.02.05 0 0 31

Pont ezt csinálták neki is.Reggel bement kb 20 perces buli azóta csend.

Előzmény: zenefaloo (28)
Törölt nick Creative Commons License 2013.02.05 0 0 30

Üdv. A kollégámat a múlt héten csinálták meg, elmondása alapján lepucolták a szájpadlását, gégéjét ( lézerrel agy ultrahang ?) .Azota szinte kicserélték első este már tudott csendben aludni ( előtte ha melóban voltunk ,neki külön szobát kellett bérelni, de jó messze tőlünk, a szomszéd szoba nem lehetett. egy idő óta maszkkal küzdött de nem jött be neki. )

Npközben kipihent és ez állítólag csak jobb lesz.

Bányja hogy eddig nem csináltatta meg. ( a kollégái is örültek volna neki ) 

Előzmény: bojsziwww (27)
gloster Creative Commons License 2013.02.04 0 0 29

Sziasztok,

 

Egy horkolás műtéten tipródok hónapok óta. Van itt olyan aki már túlélt ilyesmit?

zenefaloo Creative Commons License 2013.01.31 0 0 28

Én is kíváncsi lennék, hogy a rádiófrekvenciás horkolásgátlás mennyire hatásos, mennyire fáj, vagy milyen mellékhatásokkal járhat? Nekem azt mondták, lehet, hogy a nyelvcsapot is kioperálnák. Azért én ettől tartok.

bojsziwww Creative Commons License 2012.07.09 0 0 27

Sziasztok

 

 

Érdeklődnék hogy van-e tapasztalata valakinek horkolásgátló lézerműtétről?

 

köszi

jv0521 Creative Commons License 2012.05.10 0 0 26

Sziasztok!

 

A problémám az, hogy eszméletlenül horkolok, és ez a szobatársaimat olyan mértékben zavarja, hogy úgy érzem, veszélyt jelent a jelenlegi jó viszonyunkra. Igyekszem "megfordíthatatlan" pózokban, a hasamon elaludni, de a hajnali órákban mindig elkezdek horkolni. Sok olvasgatás után felkeltették az érdeklődésem a követlező termékek: horkolás elleni orrtapasz, illetve szájbetét. Hol tudok ilyenekhez hozzájutni? Gyógyszertárban, vagy speciális üzletben? Budapesten lakom, ha valakinek van tapasztalata, és leírná azt, nagyon megköszönném. :)

szdorca11 Creative Commons License 2011.09.02 0 0 25

Sziasztok

 

CSak egy észrevétel...

 

2 napja lecseréltük a kényelmes, közepesen puha  matracunkat ((sajnos elhasználodott) egy kifejezetten keményre.  Nem tudom mi az összefüggés, de azóta mindketten horkolunk. erre az egy dologra tudom fogni... Plussz a párom olyan mélyen alszik rajta hogy alig birtam szóvátenni a horkolását ...  szóval akinek esetleg túl kemény az ágya és mélyen alszik éjszaka, + horkol is ... az esetleg probálkozzon egy puhább matraccal :DDDD

 

de tényleg!

jozyt Creative Commons License 2011.08.03 0 0 24

Ki maradt a felsorolásból a "Túl vastag a pénztárcája?" kérdés :-)

Előzmény: Törölt nick (23)
22-es Creative Commons License 2011.06.10 0 0 21

Sziasztok! Én úgy horkoltam mint egy grizzlimedve, kb 1 hete alszom orrmaszkos pumpával, nulla horkolás és reggel kipihenten ébredek.

Egy maszek dokihoz mentem el, mert nem akartam kivárni a több hónapos időpontokat. Első beszélgetés 10ezer, kapsz egy készüléket otthon alvásra. Második találkozó 32 ezer a kiértékelésre és 10 ezer a dokinak. Következő esemény a korházban bent alvás 49 ezerért, majd 10 ezer a következő kiértékelés. Tehát eddig 110 ezer. Ezután megkapod a gépet és a maszkot ami 200 és 150 ezer között van (kaució), 2 hónapig kell naponta 4 órát használni és akkor kapsz kb. 120 ezer hozzájárulást, amit be is csengethetsz a gépeladónak, és akkor kb 20-30 ezret visszakapsz a kaucióból. Én az alapgépet vettem 200 ezerért és egy 50ezres maszkot amelyből 150 ezret kellett leraknom. Tehát eddig 260 ezret fizettem ki, amiből 30 ezret visszakapok. Az orvosi vizsgálat lényege, hogy megállapítsák a nyomást, amelyre a gépet be kell állítani. Nekem szólt a párom, hogy hanyatt még mindig horkolok, ezért a 7-es értékről 8 -ra át kellett állítanom a gépet. Na ez az átállítás a nagy titok, ebből csinálják a pénzt. Én egy külföldi  fórumról megtudtam, hogy melyik gombok megnyomásával jutsz be a titkos menübe. Na és most kinyögöm végre a dolog tanulságát. Ha olcsón meg akarod úszni akkor vegyél egy gépet valahol, és állíts be magadnak a nyomást. Minden gép a 4-es egységről kezd és bizonyos idő múlva feltornássza magát a beállított értékre. állítsd be 5- ös re, és ha kevés nyomd feljebb. A gép tényleg jó és nagyon hálás vagyok a dokinak meg a páromnak, hogy elküldött hozzá, de ez egy nagy pénzlevétel, ezért remélem segítettem valakinek.

marianna89.m Creative Commons License 2010.11.29 0 0 20

Sziasztok!

A barátom iszonyatosan horkol,de olyan szinten,hogy én csak füldugóval tudok "aludni" egy keveset mellette.Nagyon rossz!Most akar neki menni egy orrsövényműtétnek,és az érdekelne,hogy van itt olyan,akinek hasonló problémája volt,és a műtét után megszűnt a horkolás,vagy legalább csillapodott???Remélem lesz biztató élmény:)

köszi!

sziasztok

imarko Creative Commons License 2010.07.29 0 0 19
Néhány éve küzdök (de főleg a nejem) a horkolással.
Több horkolás elleni szert kipróbáltam, nem mindegyik vált be.
Az orrtapasz nálam semmit sem ért.
A Ronfnyl nevű orrsray és a Silence nevű garatba permetezendő hab ami használ. A Silence sajnos egy este elfogyasztott 2 dl bor hatására már nem "működik".
Próbáltam még az Adenol nevű erős, szagolható illóolajkeveréket, d e nem használt.
Sajnos ezek a szerek elég drágák, 3-5 Eft egy üvegecske, de kb 3 hétre elég.

Azt tapasztaltam, ha egy enyhe hurutos állapotba kerül az ember torka (reggeli krákogás stb), az is fokozza a horkolást. Felfedeztem, hogy az ellene javasolt (vény nélkül is kapható) Ambroxol Q tabletta (este 1 szem) eléggé hatásosan csökkenti a horkolást.

Azt látom, hogy az orvosipar nagyon rákattant a horkolásra és 80-300 Eft-ért ígérnek műtétet és mindenféle csodákat, de garanciát nemigen.
nyunyivagyok Creative Commons License 2010.04.28 0 0 18
Sziasztok!

Van felesleges 70 darab orrtapaszom, olyan mint a respir activ, amerikai, normál méret, nem átlátszó.

Odaadnám 4500,--ért a 70 darabot ha valakinek kell.

Nekem már nincs szükségem rá.

érdeklődni a vespaninokukacgmail.kom emailen
jozyt Creative Commons License 2010.03.23 0 0 17

Helló újra mindegykinek.

 

Megosztom a további "élményeimet".

A háziorvos kb két hónapja adott beutalót alvásdiagnosztikára. Ott kaptam egy kérdőivet, meg egy időpontot.

A kérdőivben az alvási szokásokra, álmosságra, tompultságra, stb vonatkozó kérdések voltak, majd nem rég visszamentem az előjegyzett időpontra. Kaptam egy másik időpontot bentalvásra (ami ez után lesz még), valamint egy másik beutalót a fül-orr-gégére.

Elmentem a másik beutalóval, alaposan megvizsgálgatott a doktor, majd elküldött arcüreg röntgenre is.

Elvileg nagy a mandulám, van kis orrsövényferdülésem (egy régebbi orrcsonttörésből fakadólag), meg valami légzésakadályozó dolgom is (ezt nem nem sikerült még beazonosítanom). 

Az orvos szerint a mandulám okozhatja a problémát. (Hmmm... Az jutott az eszembe, hogy biztos ami biztos, lehet meg kellene próbálnom kis kémkamerával a számban aludni - csak ketté ne harapjam - azzal talán látszana, hogy valóban a mandula-e a bűnös...:-) ).

A továbbiakról a bentalvás eredménye után még beszámolok.

 

ébnerkati70 Creative Commons License 2010.03.11 0 0 16
Egy ismerősöm mesélt egy készülékről amely segíthet (Silensor),majd utánajártam a dolognak. Megnéztem az interneten és nem tűnt szörnyűséges a dolognak. Fogtechnikusok készítik.

Előzmény: pozo (15)
pozo Creative Commons License 2010.03.08 0 0 15

 

Kedves Kati!

 

Ne fogd magad vissza, légy szíves tudasd a megoldást!

Előzmény: ébnerkati70 (14)
ébnerkati70 Creative Commons License 2010.03.08 0 0 14
Szeretném tudatni minden sorstárssal, hogy számomra is gondokat okozott a horkolás amely kihatott a nappalaimra. Mégpedig fáradság állandó érzetével. És mivel már egy ideje működik a dolog szeretném ha tudathatnám olyan emberekkel akik szintén ezzel a problémával küzdenek, mert tudom milyen különbséget jelent a mindennapokban.
jozyt Creative Commons License 2009.12.07 0 0 13

Elkezdtem kb egy éve nagyon horkolni, ahogy letettem a bagót... Az előtt is horkoltam, d enem minden este, meg nem úgy, hogy zengett az egész ház tőlem... Az utóbbi időben már észre vettem magamon a feledékenység, dekoncentráltság, aluszékonyság, néha meg beszédzavar, egyszerű szavak nem jutnak az eszembe tüneteket...

Talán egyedül a cumi ami hatásos, de azt meg nem lehet minden este a szájban tartani, mivel a fogsorok egymásra feszülnek, és a metszőfogak gyökerei megerőltetődnek.

KB ennyi, csak gondoltam, hogy megosztom.

Előzmény: czeglediandi (12)
czeglediandi Creative Commons License 2009.12.02 0 0 12
Ennek örülök, hányan szenvednek még a horkolástól...
Előzmény: Vezo228 (11)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!