Nekünk is a cél a Tisza-tó, csak nem tudunk dönteni az Abádszalóki Füzes Kemping és a Tiszafüredi Thermál Kemping közt. Szórakozni is és pihenni, kirándulni is szeretnénk. Ha tudtok adjatok tanácsot, Köszi!
A jövő hét pénteken egy hosszú hétvégi kiruccanással kezdem a 15. Abádszalóki nyaramat. Remélem a víz már nem fog addig visszahűlni, tegnap már 21 fokot írtak!
Ma, azaz 2009 április 11-én volt Szalókon 2 motoros fiú, lenn találkoztunk a vízparton velük. Az egyikük elhagyott a motorjáról valamit, amit kisfiam talált meg. Talán másoknak értéktelen, de nekik bizonyára fontos lehet.
hát ha jól tudom már tavasz elején kiadják a programfüzetet..általában mindig így van:) nekem Abádszalók a szívem csücske,minden évben ott vagyok nyáron. Először is a feelinget szeretem,nem egyszerű érzés fog el...szerintem a legjob benne h igazából egy falu,csak az üdülőhely miatt lett város.Ezt úgy értem,hogy igazi falusi hangulata van,a házak,a vidék,az emberek,minden...nem elég körbejárni a partot,meg kell nézni a várost is,mert szerintem nagyon szép és hangulatos. Már amikor a strand felé megyünk,lehet érezni a jókedvet, a vidámságot:)a parton pedig egyszerűen el nem lehet felejteni egy percre sem,hogy nyár van.Emellett az is egy külön jó érzés,ahogy a sok-sok féle nemzetiségű emberek között lehetsz.Ha valaki szereti a vízisportot,csak végig kell mennie a part mentén és válogatni a különböző lehetőségek között(jet-ski,banán,wakeboard,motoros csónak,stb.).Árnyék van.De amikor árnyékról beszélünk mindig csak a fák jutnak eszünkbe!Pedig van egy jó nagy vízicsúszda is ami alatt ugyanolyan jól elbújhatunk:PHa megéheztél,van sok büfé,étterem,ahol hangulatos zenék mennek(bár bevallom őszintén nekem nem jön be,hogy az egy méterre lévő másik étteremben más zene szól,és keverednek).A gófri az finom,én nem ettem sehol máshol jobbat,mint itt...itt még a büfékben is eredeti repect alapján készül,úgy mint sok-sok évvel ezelőtt is:DÓriáspalacsinta,hamburger,gyros,és sok-sok finomság..(ha le akarod hűteni magad esetleg próbáld ki a jégkását,van ahol jól csinálják:P).Sok-sok koncert és egyéb rendezvény van,minden hétvégén van valami,itt aztán nem unatkozol! És a Fürdő...a Füzes Strand...lehet,hogy kicsi,de nekem akkor is tetszik és képesek vagyunk egész nyáron itt ülni:Pitt aztán lehet ismerkedni(ha valakinek,nekem el lehet hinni:)a gyerekeknek sem mély annyira.Ehhez tartozik egy nagyon nagy,hangulatos camping(lehet teniszezni benne,sétálni,futni,van nagy játszótér,stb.)Mostmár megépült a buszmegálló 1-2 éve,így jobban megéri ha busszal utazunk:D Én csak ajánlani tudom mindenkinek...szerintem ha kipróbálod nem hogy nem jársz rosszul,hanem vissza akarsz majd jönni:D;)
Ha valakit érdekel: augusztusra van még néhány szabad szálláshely, napi 3-szori étkezéssel (házias ízekkel), szobánként saját fürdőszobával, WC-vel. Publikus vagyok.
4 napot voltunk lent a Tisza-tónál. Ismerősök ijesztegettek a szúnyogokkal, de egyet sem láttunk. Vasárnap kánikula: tömeg a szalóki strandon, ezt leszámítva szuper. (Ja még egy dolog nem tetszett a strandon: a fokhagymás lángosra fokhagymakrém volt kenve, igaz, csak 200 forintba került.) Kedden a szemerkélő esőben kirándulás Poroszlóra a tanösvényre. Nagyon klassz, bár egy távcsőt érdemes vinni magunkkal, mert a madarak messze vannak. Pár kép:
Most értem haza, egy remekül sikerült hétvégéről! Jókat ettünk, ittunk, strandoltunk. Most már volt éjszakai élet is, bár a tegnapi Fásy mulató csalódás volt. Nemcsak mert idén már fizetős volt a belépés(2e), hanem mert most a szabadtéri szinpadon volt, és a kis hely miatt nagyon zsúfolt volt. A víz nagyon kellemes volt, csak valami fúrcsa kagylópusztulás volt a parton. Viszont a vizisportok továbbra is élvezetesek!
tegnap rekordkísérlet volt lenn, 9 és 11 óra közt kellett regisztráltatni magunkat - bármilyen vizijárművel részt lehetett venni - a lényeg az volt, hogy minél többen legyünk egyszerre a vizen
ha jól tudom kb. 4500-an voltunk, csak azt nem tudom, hogy ezzel sikerült-e rekordot dönteni...