Keresés

Részletes keresés

123IV5 Creative Commons License 2004.12.07 0 0 1695

Nagy állat vagy te Mabi!

Csak úgy leszarozod a nemzetet.

Te antimagyar.

Előzmény: Törölt nick (1662)
Bluenose Creative Commons License 2004.12.07 0 0 1694

Igen Mabi tudom miről kellet szavazni.

Előzmény: Törölt nick (1683)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.07 0 0 1693

Csak villámgyorsan, mert tényleg rohannom kell.

"Hány magyar iskolát,templomot,művházat lehetne ennyi pénzből építeni Erdélyben, Kárpátalján és a Vajdaságban?Pl.:Ki lehetne fizetni a Sapienta egyetem adósságát."

Ennél nincs nagyobb demagógia. Miért nem azt kérdezed, hogy hány magyar iskolát, templomot stb. lehetne építeni a miniszterek, képviselők stb. pénzéből?

Nem feledve, hogy ezt a 20 milliárdot TE találtad ki, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (valszeg nálad egy "kicsit" jobban értenek hozzá) tanulmánya szerint a magyar gazdaságnak jót tett volna az IGEN.

Előzmény: Bluenose (1690)
mash Creative Commons License 2004.12.07 0 0 1692

ez olyan bankár kormányos, hogy kicsit bizonytalan mennyibe is került volna

ne csak a kiadást nézd, hanem a várható bevételeket

te elolvastad az Iparkamara  tanulmányát?

Előzmény: Bluenose (1685)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.07 0 0 1691
És igazad van, a 200-300 ezer itt szavazóban tévedtem, felületesen olvastam. Elnézést érte.
Előzmény: Törölt nick (1689)
Bluenose Creative Commons License 2004.12.07 0 0 1690

Mabi azt kérdeztem hogy az nem volt-e gesztus?

Egyébként vegyük ezt a 20 milliárdot. Miért jó, hogy a román, szerb, ukrán egészségügyi és nyugdíjellátás hézagjait foldozgassuk be?

Hány magyar iskolát,templomot,művházat lehetne ennyi pénzből építeni Erdélyben, Kárpátalján és a Vajdaságban?Pl.:Ki lehetne fizetni a Sapienta egyetem adósságát.

Előzmény: Törölt nick (1686)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.07 0 0 1689

Idézek tőled:

"pl.: a munkanélküli segélyhez 200 ledolgozott munkanap kell."

Tehát Te attól félsz, hogy "átruccan" valaki mondjuk Csíkszeredáról, dolgozik gyorsan 200 napot, aztán jöhet a munkanélküli segély, Hawaii, DJ, napszemüveg. Beteges a gondolokodásod.

Nem válaszoltál arra a kérdésre, hogy tudod-e, mi volt a kérdés a népszavazáson.

Sajnos most le kell lépnem, talán holnap folytathatjuk a vitát. Caesar89, ha olvasod, bocs, hogy nem írtam mailt, sajnos ez már holnapra marad.

123IV5 Creative Commons License 2004.12.07 0 0 1688

Szerintem Vitya fog takarodni, a topik címe meg mókás...

Többmillió FIDESZ szimpatizáns nem akarta a határontúliakat, a komcsik, ugye?

Előzmény: Törölt nick (1669)
Bluenose Creative Commons License 2004.12.07 0 0 1687
akarom mondani itt választó.
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.07 0 0 1686
Aha, értem. Kaptak magyar igazolványt, akkor most már fogják be a pofájukat, és hagyjanak békében élni bennünket. Csak nehogy költeni kelljen rájuk évi 20 milliárd forintot, ami eléri az éves költségvetés 1 ezrelékét! Ez borzasztó, megengedhetetlen csapás lenne! Nem érdemelnek semmit! Az ő bajuk, hogy Trianonban úgy húzták a határt, hogy az oláhokhoz/tótokhoz/rácokhoz stb. kerültek. Mit pattognak még? Legyen elég a magyar igazolvány, örüljenek, hogy ennyit kapnak. Különben hogy vegyem meg az új csilivili mobcsitelcsimet 50.000 Ft-ért??!!
Előzmény: Bluenose (1682)
Bluenose Creative Commons License 2004.12.07 0 0 1685

Mabi nem akarok én veled vitatkozni.

Eddig két konkrét dologban írtál baromságot(állandó lakcím, 200-300 ezer itt lakó).

Ezek tárgyi tévedések.

Annyit nem mondtál, hogy bocsi nem volt igazam. Helyette a helyesírást forszírozod ami nem ide tartozik és a vita szempontjából lényegtelen.

Mi lenne ha érveket írnál az igen mellet. Eddig egy ilyet hallottam Mashtől, aki a gesztust említette. Kicsit bizonytalan, hogy mennyibe került volna ez, de jó elfogadom.

Előzmény: Törölt nick (1683)
Nick_Rivers Creative Commons License 2004.12.07 0 0 1684
2Továbbá szörnyű, hogy egy ilyen fontos kérdésben egy ekkora dilettáns mint Patrubány, egyáltalán labdába rúghat ,és ennyire amatőr módón sikerült elbaltázni az egészet."

És az a gáz, hogy ez a faszakalap még most sem látja mit csinál.....
Előzmény: Bluenose (1680)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.07 0 0 1683

"Ha akarod kereshetek helyesírási hibákat a hozzászólásaidban, de nem hinném hogy ez a téma."

Lehet próbálkozni. De ne a nyilvánvaló gépelési hibákkal gyere!

(A Te hsz-od viszont megint tartalmaz egy-két ordas hibát. Szomorú, hogy csak úgy osztogatják a történész, ill. jogi diplomát. Persze, ha egyáltalán van Neked.)

Tényleg nem ez a téma.

"És igennel szavaztam volna ha nem egy teljesen kidolgozatlan, átgondolatlan kérdést tesznek fel teljesen idiótán."

Mi volt átgondolatlan benne? Tudod egyáltalán, miről kellett szavazni?

Előzmény: Bluenose (1680)
Bluenose Creative Commons License 2004.12.07 0 0 1682

a magyar igazolvány az nem volt gesztus?

Előzmény: mash (1676)
chasseur Creative Commons License 2004.12.07 0 0 1681

Áh...jajj...

mindegy...

Előzmény: mash (1677)
Bluenose Creative Commons License 2004.12.07 0 0 1680

Érzelmi kérdést csinálsz belőle. Helyesn egyébként. És igennel szavaztam volna ha nem egy teljesen kidolgozatlan, átgondolatlan kérdést tesznek fel teljesen idiótán.

Ami, mint az eredmény mutatja rohadtul veszélyes volt, mert a határontuliakat sikerült magunk ellen úszítannia.

Továbbá szörnyű, hogy egy ilyen fontos kérdésben egy ekkora dilettáns mint Patrubány, egyáltalán labdába rúghat ,és ennyire amatőr módón sikerült elbaltázni az egészet.

Előzmény: mash (1676)
Bluenose Creative Commons License 2004.12.07 0 0 1679

Ember azért írtam a diplomákat mert azt mondtad hogy nem ismerem a jogrendszert meg az ország történelmét. Amúgy meg tökmindegy kinek milyen papírjai vannak.

Ha akarod kereshetek helyesírási hibákat a hozzászólásaidban, de nem hinném hogy ez a téma.

Ki beszélt itt 3 millió magyarról? Én nem az biztos, sőt azt mondtam, hogy senki nem tudja biztosan mennyi az annyi. A szavazással kapcsolatban pedig 200-300 ezret írtam, ami igenis életszerű.

Előzmény: Törölt nick (1675)
mash Creative Commons License 2004.12.07 0 0 1678
mi csak a bőgatyás fütyülős barackos nemzet vagyunk
Előzmény: chasseur (1674)
mash Creative Commons License 2004.12.07 0 0 1677

ja

minden jobbos

gondolkodásra lképtelen, csak a vezérét és a Nemzetet nézi/olvassa

bezzeg a kis okos kis gondolkodó kopmcsik

azok igen

na azok ám az okos kis csávók

Előzmény: chasseur (1674)
mash Creative Commons License 2004.12.07 0 0 1676

ez egy gesztus lett volna feléjük, akik 84 éve (-x év bécsi döntés) élnek külön tölünk

erre a gesztusra voltál képtelen

utána már a parlement dolga lett volna, egy olyan törvényt hozni, hogy

pl. szavazati jog ne minden esetben járhasson az állampolgárság mellé, stb.

ők csak egy gesztust kértek

te/ti megtettétek ezt: szembe köptétek őket

gratulálok hozzá!

ANYAORSZÁG na ilyen már nincs nekik, pont az olyanok miatt, mint te/ti

Előzmény: Bluenose (1673)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.07 0 0 1675

"Nem akarom nagyon verni itt magam de van egy történész meg egy jogi diplomám."

Ez jó, ilyenkor azt hiszed, most aztán valakik vagy, mert van két diplomád.

Nézd, én sem akarom nagyon verni megam, de nekem meg közgazdász és jogi diplomám van. Szerintem ez nem sokat számít. Például két diploma után sem tudod helyesen leírni, hogy "hagyjuk"...

Ám, ha Neked valóban van történész diplomád, annál nagyobb szégyen, hogy "nem tudod, miért kellett volna igennel szavazni".

"Elég ha  ún.:"településszintű lakóhelyet " létesít valaki. a hajléktalanok miatt hozzták be mert különben ők nem élhettek volna alkotmányos jogaikkal."

És szerinted az életszerű, hogy idejönne az a kb. 3 millió magyar, aki a Kárpát-medencében él, de a csonka ország határain kívül, bejelentkezik településszintű lakóhelyért és szavaz?

Egyébként tudod mit: miután a Maszop és a Szadesz NEM-et mondott rájuk, csak jöjjenek is és szavazzanak, ha majd megtehetik.

Előzmény: Bluenose (1672)
chasseur Creative Commons License 2004.12.07 0 0 1674

Azt itt nem kapod meg...

Itt sem megy más mint Magyar Nemzet ctrl+c ctrl+v, a végén egy személyes lekomcsizással...

Előzmény: Bluenose (1673)
Bluenose Creative Commons License 2004.12.07 0 0 1673

Ja mabi és ami szerintem szörnyű az a félműveltség, és  a fanatizmus.

Én nem szavaztam mert nem bírtam dönteni.Egyszerűen kiváncsi vagyok az igen érveire ennyi.

Előzmény: Törölt nick (1671)
Bluenose Creative Commons License 2004.12.07 0 0 1672

Nem akarom nagyon verni itt magam de van egy történész meg egy jogi diplomám.

Amit érvként hozzol fel abban tévedsz. Elég ha  ún.:"településszintű lakóhelyet " létesít valaki. a hajléktalanok miatt hozzták be mert különben ők nem élhettek volna alkotmányos jogaikkal.

Ha estleg érveket és tényeket mondanátok jogszabályokkal megtámogatva az sokat segítene. A lózungokat haggyjuk.

Előzmény: Törölt nick (1671)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.07 0 0 1671

"Ahhoz, hogy valaki szavazzon az országgyűlési képviselőválasztáson még állandó lakcímre sincs szükség."

Rólad és tájékozottságodról ez mindent elmond. A jogszabályok és az Alkotmány teljes nem ismerése mellett mondasz olyan légből kapott adatokat, hogy durván 20-100 milliárd Ft-ot tett volna ki az áttelepülés. Ennek persze semmi valóságalapja nincs.

Szörnyű szembesülni az emberi butasággal és a magyarságtudat, a történelem ismeretének teljes hiányával. Szörnyű.

Előzmény: Bluenose (1670)
Bluenose Creative Commons License 2004.12.07 0 0 1670
A családi pótlék, a gyes, a gyed, az anyasági támogatás, a közgyógyellátás mellett tizenötféle segélyt vagy támogatást kaphatnak a magyarországi lakcímmel nem rendelkező magyar állampolgárok.

A köremailekben terjedő állítás nem igaz. Az egészségügyi szolgáltatások csak tb-kártyával vehetők igénybe, tb-kártyát viszont csak magyarországi lakhellyel rendelkezők kaphatnak. (A hazánkban dolgozó külföldiek csak akkor jogosultak ingyenes orvosi ellátására, ha munkahelyük társadalombiztosítási járulékot fizet utánuk.) Csak magyarországi lakcímmel rendelkező állampolgárokat illet meg a családi pótlék, a gyes, a gyed, az anyasági támogatás is. A támogatást eleve a magyarországi munkahelyen vagy a területileg illetékes magyarországi önkormányzatnál lehet igényelni. A szociális segélyt, a lakbértámogatást, a vakok személyi járadékát vagy a mozgáskorlátozottak közlekedési támogatását sem vehetik igénybe a magyarországi lakóhellyel nem rendelkező magyar állampolgárok. (Az más kérdés, hogy lakcímhez jutni csupán formaság.)

Nagyjából reális amit az Index állít. Ezen támogatások járnak ha valakinek van állandó magyarországi lakcíme, amit szerezni formaság.Néhányukhoz egyáltalán nem kell munkaviszony, néhányukkhoz elég a pár napos, és pl.: a munkanélküli segélyhez 200 ledolgozott munkanap kell. Ha átmegy az állampolgárság mindenképp pénzbe került volna senki nem tudja megmondani mennyibe, mivel nem ismerjük azt mennyien vették volna igénybe, de olyan évi 20-100 milliárd közé be lehet lőni.

És ehhez az összeghez nem kell olyan sokat itt dolgozni és adózni, csak a töredéke jönne be belőle. Ezt a mostani adó fizetőknek kellene ki köhögni minden évben.

Ahhoz, hogy valaki szavazzon az országgyűlési képviselőválasztáson még állandó lakcímre sincs szükség. Nyilvánvaló hogy a ha a fidesz csak 200-300 ezer embert tud mozgósitani a határon túlról az a részvételtól függően olyan 4-6%-ot jelent.

Vegyük az áttelepülőket és az ő általuk fizetett adót. Ma Magyarországon 35 ezer munkahely van szabadon. Nem hinném hogy minden egyes áttelepűlőnek pontosan olyan szakmálya van mint ami szabad, ezért ennél a számnál kevesebbet bírna el a magyar munkaerőpiac anélkül, hogy ne a béreket verjék le illetve a munkanélküliséget fokozzák.

Továbbá ha valakinek romám útlevele van mindenhová vizummentesen mehet Európába, kivéve az Egyesült Királyságot. Tehát egy ország tekintetében szenvednek hátrányt, a magyar útlevélhez viszonyitva. Az amcsiknak meg mindegy mert úgyis elhajtanak. Románia kb. 2 év múlva Uniós tag lesz egyezkedjenek a brittekkel ez ügyben. Szintén az Uniós tagsággal véleményem szerint megszűnik a kötelező pénzösszeg felmutatása a határon. A Vajdaság és Kárpátalja más tészta, de mivel itt kb. félmillió magyarról van szó azt lehet kezelni más módón is mint az állampolgárság megadása. Én jártam párszor a Kárpátalján elképesztő mi van ott. Ha én ottani ruszin lennék simán magyarnak vallanám magam hogy magyar utlevelet szerezzek, gyanús hogy ugyanez lenne a Vajdaságban.

Kedvezményes állampolgárság:

A mostani állampolgársági törvény szerint is kedvezményesen juthat állampolgársághoz az a személy aki magyarnak vallja magát és volt magyar állampolgár felmenője, ha megfelel a mindenki másra vonatkozó feltételeknek.

Miért kellet volna igennel szavazni?

Attilio Creative Commons License 2004.12.07 0 0 1668

Egy égi üzenet:

Isten lát téged!
Focinho Creative Commons License 2004.12.07 0 0 1667
Ez nem megoldás. Az magyarok földje, és ez is magyarok földje. A bozgoroknak máshová kellene menniük.
Előzmény: takacsi (1658)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.07 0 0 1666

"A Gyurcsány-Hiller páros még a Medgyessynél is borzasztóbb. "

Megyó és Gyurcsótány vonatkozásában szerintem ez már a váltáskor egyértelmű volt.

Előzmény: Törölt nick (1665)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.07 0 0 1664

És még egy. A NEM-mel szavazók gondolkodjanak el, és szálljanak magukba.

Üzenet Erdélybõl
Tábori Piroska

(Ezért a verséért a román megszállók felakasztották.)

Üzent az Olt, Maros, Szamos,
minden hullámuk vértõl zavaros.
Halljátok ott túl a Tiszán,
mit zeng a szél a Hargitán,
mit visszhangzanak a csíki hegyek?
Erdély hegyein sûrû fellegek.
Ez itt magyar füld, és az is marad,
tiporják bár most idegen hadak,
Csaba mondája új erõre kel,
segít a víz, a tûz, a csillagok,
és nem leszünk mások, csak magyarok!

Ha szól a kürt, egy szálig felkelünk,
halott vitézek lelke jár velünk.
Elõttünk száll az õs turul madár,
nem is lesz gát, és nem lesz akadály.
Ember lakol, ha ellenünk szegül,
a székely állja rendületlenül.
Üzenik a gyergyói havasok:
megvannak még a régi farkasok.

Elõ velük! Gyertek, segítsetek!
Hollók, keselyûk tépik a szívünket,
rabló hordák szívják a vérünket;
ha nem harcoltok vélünk... elveszünk!
A honszerzõ hõsöknek hantja vár,
ha odavesz az õs magyar határ,
s ha rablónak kedvez a világ,
mutassunk akkor újabb magyar csodát.

Megmozdulnak mind a csíki hegyek!
A székely föld nem terem kenyeret,
elhervad minden illatos virág,
mérget terem mind a gyümölcsfaág.
Vizek háta nem ringat csolnakot,
székely anya nem szül több magzatot,
vadon puszta lesz az egész vidék,
s ha végzetül még ez sem lesz elég,
a föld megindul, mennybolt megszakad,
de Erdély földje csak magyar marad!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!