Én azt nem bírom ki,hogy ne egyek pl: főtt ételt, már délben nagyon hiányzik, és alig várom, hogy hazaérjek és valami leveses, de főttet egyek.
Nem szeretem a munkahelyemen a szendvicset a fiókból, de ez, van nem tudok mit csinálni. Elég vacak és drága a kaja bent, így nem eszem ott.
Megint neki fogok kezdeni a szétválasztósdinak, az sikerrel járt. (egy kicsit)
Meg tagnap óta - a Siguetól szabadon- iszom a citromos vizet (olimposzosat, az van itthon)
Szobabringáznom is kellene, de azt a gép előtt nem lehet, így aztán elmarad, na, de majd ....
Nerdy
édességet nem eszem, tán inkább túl sok sót...
beszélgettetem valakivel a nyáron, aki egyáltalán nem eszik sót, abszolút egészségesen és jól néz ki, és váltig állította, hogy nem is köll az embernek a só... erről mi a véleményetek?
picinyt büszke vagyok, ma is betartottam
amit kiróttam magamra...
Pontosan igy van. En is delben ettem es este. A kura ota megint nem eszem rendesen bar tagoltabban mint elotte, a reggeli most se igen akar lecsuszni. Hogy nem jott vissza azt en a mozgasnak tudom be meg annak, hogy a zsiradekot csak minimalisan hoztam vissza az etrendbe es edessegekben is jobban szeretem azota a gyumolcsos dolgokat vagy csoki helyett a "konnyebb" pudingot.
... pár évvel ezelőtt végigcsináltam egy hasonló kúrát, az volt a lényege, hogy kétóránként
enni kellett valami keveset, meghatározottat, hétvégén meg amit a család...
le is ment 10 kiló, de nem éreztem jól magam a kúra alatt (hosszú évek óta délig nem eszem),
aztán visszahíztam 15 kilót. Csak homályosan kapisgálom, hogy valami olyan életmódot kéne kitalálnom, hogy a mennyiség változzon, a mínőség az tán maradhat...
elemeztem már, hogy miért is eszem túl magamat, és odáig jutottam,( vagy képes vagyok ráfogni), hogy egészen kicsi koromban már, bármi bajom volt, megetettek...
Ma is, ha hótt ideges vagyok vmi. baromság miatt rögtön valami finomság kínálkozik nyugtatónak. Na ehelyett a pótcselekvés helyett kéne valami más, ha pótcselekvés az is akkor az, de valami értelmes dolog legyen...
Eloszor a citromle.
Szerintem a termeszetes csomagolasut valaszd, abba ugyanis biztos, hogy citrom van. A palackokban nem biztos bar az Olympost en is szoktam szeretni teaba.
En ugy kezdtem a fogyit, hogy teljesen elhagytam a cukrot, cukros dolgokat, es mindenfele zsiradekot. Felvagottat se, virslit se. Csak sonka, baromfibol es nem tul sok, zoldseg nyersen es parolva (megjegyzem en csak keves zoldseget eszem meg ezert kisse egyhangu volt, de ha te tobbfelet is szeretsz az csak jo), naturon sult csirkemell teflonban, kefir, sovany sajt neha...stb.
A kenyerrol alig kellet lemondani mert nem vagyok kenyeres. Igy napi 1 zsomle lett a fejadag. Fele reggel, fele delben.
Naponta otszor ettem. Egy orvos baratunk javasolta,tekintve, hogy azelott csak ketszer ettem egy nap, igy estere mindig ki voltam ehezve. Pelda: reggelire fel zsomi, egy szelet sonka, egy paradicsom. tizkor alma. ebed zsomi masikfele,fott tojas, paradicsom, negykor megint valami paradicsom vagy 10dkg savanyukaposzta. Este nehany alma vagy ilyesmi.
Fott kaja csak hetvegen, a mar emlitett csirke parolt karfiollal, borsoval. Sajnos csak keveset, repabol tobbet lehetett volna.
Fontos! Az elso ket hetben ne allj merlegre. Nem szabad, elveszi a kedved ha nem a vart iramban indulnak le a kilok.
A bicigli az napi program lett. Fokozatosan, napi 10 perc kellemes tempoban, minden nap kicsit meg reteve. Volt egy szivizom gyulladasom ugyhogy nem hajtottam tul magam, de a honap vegere mar felorakat tekertem.
Sok vizet es natur teat ittam. Akkor is ha nem voltam szomjas.
Hat ez az en modszerem. Nekem bevalt. A kiprobalasat viszont csak ovatosan ajanlom. Nem biztos, hogy te is igy birod.
Sigue!
Eddig is csodáltalak, de ezek után!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Egy hónap alatt 8 kg???????????????????? Hát ez döbbenetes.
Legyél szivi azonnal tájékoztatni, hogy miket csináltál, de pontosan!!!!!!!!!
A tornával, ugri bugrival csak egy a bajom, hogy egy vírustól begyűjtöttem egy csodás allergiás asztmát, így aztán gondom van a "spottal", de ha nagyon rászánom magam, szobabicaj az van, meg Norbi kazik is, na kérek tanácsot.SOS.
Hú, 8 kg csak úgy le, de szép álom.
Nerdy ébresztő!
Mindenkinek sikereket kívánok, báhogyan is próbálkozik, már az is fél siker, hogy nekifogott a fogyókúrának.
Szia Nerdy,
két napja egészségezek (ami talán nem fogyókúra még) ami abból áll, hogy ebédelek, és öt körül itthon vacsizok, mindenféle válogatás nélkül, csak kevesebbet.
Talán ezzel is lemegy pár kiló. (van miből)
A tornával az a bajom, hogy ha most nekiállok tornázni, tutira rámegy a lábam... ezt a súlyt nem bírja el. Mindenképpen le köll adjak belőle, hogy kockázat nélkül ugrabugrálhassak...
Vagy van valami más mozgási lehetőség?
Bilonka,
nem kizárt hogy elmegyek, ha jól emlékszem 27-e ?
Képzeld, nekem időközben 21,26 lett a BMI-m, és bár a pocakomon és a fenekemen lenne még mit alakítani, nagyon elégedett vagyok magammal. És én, a Gombóc Artúr egyenesági leszármazottja, kb. három hónapja egyáltalán nem kívánom az édességet. Már aggódom, hogy valami bajom van :)) Remélem, ez így is marad, mert bár igazából nem fogyózom, a súlyomat remekül tartom, sőt, az utóbbi időben kicsit csökkent is.
Kedves Nerdy, szerintem az egyetlen valoban hatekony fogyaszto eszkoz a mozgas. En a szobabiciglire eskuszom de lehet futni, uszni vagy tornazni, bar ez utobbit annyira unalmasnak talaltam, hogy tobbe nem visz ra a lelek. Cukor- es zsirmentes dieta + szobabicaj es nekem meg volt egy honap alatt a 8 kilo minusz. Ugy is maradt. Raadasul egy honap nagy ido, szerintem at is alltam valamennire mert nem is kivanom a regebben fogyasztott nagyon karos dolgokat.
Láttam, még a névjegyedet is otthagytad! Gyere máskor is, remélem, sikerül jó ötletekre bukkannod!
Biztatlak: van remény. Az egyik olvasóm (időközben jó barátnőm is lett) tavaly nyáron 33-as BMI-vel kezdett. Ma már 25-ös az értéke! Ha ráérsz a jövő szombaton, megismerkedhetsz vele (is) a Fogyipatika 2. találkáján. Részletek a Fórumomon! Aki szeretne jönni, még jelentkezhet és küldöm a meghívót!
Sziasztok!
én is szeretnék lefogyni, úgy 10 kg-t
A nyáron próbálkoztam a szétválasztós diétával és azt vettem észre, hogy 3 hét alatt 3 kg lement, és nem jött vissza. Tudom ez lassú, de nem fogyóztam, csak szétválogattam.
Amikor szabin voltam ment is ez, aztán, hogy már dolgozom elhanyagoltam, pedig de jó lenne megszbadulni a feleslegtől.
Vigyázzatok olyannal, 7x7, én kipróbáltam és teljesen felborította a szervezetemet, nagyon felment a vérnyomásom, és azonnal eltiltott a háziorvos tőle. Persze lehet, hogy másra nem így hat.
Ha van valakinek jó ötlete írja ide, aztán kipróbáljuk.
Nerdy
Bilonka,
jártam a honlapodon, hogy eleddig miért nem, azt magam sem tudom. (tán mert nem találtam rá ) Mostviszont 33,35-s BMI-vel elszántam magam egy kis egészségjavításra :))))
Nálam egy anyagcsere diéta vált be, amit egy barátnőmtől kaptam, de aztán a neten is megtaláltam:
http://www.nexus.hu/recept/kura-4.html
Az a jó benne, hogy nem "brutális", ha valaki igazán akarja, simán be lehet tartani. Azt mondjuk nem állítom, amit a leírás, hogy 3 évig nem szedünk vissza súlyt (szvsz könnyelműség ilyet leírni), de az tény, hogy azóta könnyebben tartom a súlyomat, és az alakom is átrendeződött - előnyömre. :o)) Nekem elég volt egy hét (csak 3-4 kilótól akartam megszabadulni), azalatt - mintegy mellékeshatásként - szinte teljesen leszoktam a tésztáról, meg a krumpliról, az azóta eltelt 5 hónap alatt talán 1-2 alkalommal, ha ettem. (Csak sajna a kenyérről nem tudok leszokni, nem tudok ellenállni egy finom szendvicsnek.)
Egyetértek Zolcsi67-tel, a fogyózás mozgással kiegészítve a leghatásosabb (és a legegészségesebb).
Bár a citrom savanyú, abszolút jó hangulatot csinál. Mindenekelőtt, ha fogyni szeretnél, mivel a citromlé a zsírt szabályosan "feloldja".
A citrom majdnem minden olyan anyagcsere-folyamatot beindít, mely a zsírégetéshez fontos.
A citromban lévő sok C vitamin (53 mg/100 g) élénkíti a pajzsmirigyhormon, a thyroxin termelődését. Ez a hormon segít a zsírégetésben. Ha túl kevés thyroxin áll rendelkezésre, a zsírégetés nagyon lelassul. Ezért tanácsos étkezések között egy pohár citromlevet inni vagy citromot enni.
Főzéshez is lehet használni citromlevet, pl. a salátaöntethez (4 kávéskanál citromlé, 1 kávéskanál olaj), halhoz vagy egyszerűen pár cseppet a párolt zöldségre.
Legjobb, ha a citromot fehérjével kombináljuk!
Egy kevés fehérjével a C vitamin olyan hormonok termelését segíti, melyek a hasról és a fenékről eltüntetik a zsírt. Ezenkívül ez a kombináció úgy aktiválja az anyagcserét, hogy több zsírkalóriát éget el. Hogy a zsírégetés egész napon át hasson, a reggeli kombináció fontos: tegyél a kenyérre némi fehérjét, pl. 1 szelet sajtot vagy sovány túrót és igyál hozzá 1 pohár frissen préselt citromlevet ásványvízzel hígítva.
A kombináció éjszaka, alvás közben is hat, ha pl. este egy pohár joghurtba keversz cirtomlevet.
A citrom fontos hatóanyagai:
Kálium: erősíti és aktiválja a szivet, segíti a vese és mellékvese munkáját, eltávolítja a fölösleges vizet a szervezetből.
Magnézium: védi a stressztől, erősíti a szivet, hígítja a vért, salaktalanítja a szöveteket.
Fluor: az erős csontokért és az egészséges fogzománcért felelős.
Ballasztanyagok: megindítják az emésztést."
1. Attól fogysz a legjobban amit NEM eszel meg!
2. Mozogj! Akár a "Norbival". Vagy a RöTöLö Reggelijében a másik Norbival. Már azok is rengeteget segítenek!
3. Étkezz úgy, mint eleink:
Hétfő: Gyümölcsnap. Mindenféle, meg zöldségek.
Kedd: Könnyü leves, fött tészta.
Szerda: Tennapi maradékleves, fél túrósbukta.
Csütörtök: Egytálétel.
Péntek: Bőtihal.
Szombat: Hideg-gyümölcsleves, 1 sült csirkecomb sokzöldség-körettel.
Vasárnap: Zöldségleves, rántottszelet !zóna! sült cukkinivel, 1/4 marék főtt rizs.
Ez csak példahét, a lényege, hogy hétvégén egyél csak húst.
A napi beosztást is pontosan leírják az öregek:
Reggel király, délben úr, este kódis!
Nass: répa, saláták, gyümölcsök, natúr pattogatott kukorica, főtt kukorica.
Hanyagolandó: kenyérfélék.
Teljesen elhagyni cukros sütik, italok!
Inni rengeteg tea, főként hidegen, cukor nélkül!
Ne hidd, hogy le tudsz fogyni szerekkel!
Csak akarattal!
Nem árt, ha elmégy orvoshoz, mert kiderülhet, belső bajtól vagy 1-2 kg-vel nehezebb Claudia Schiffernél...
Kedves Coke Girl!
Először is, a névadó italodnak sürgősen fordíts hátat! :-)))
Viccen kívül:
A mozgás nélküli gyors fogyás nem jó, főleg hölgyek esetében, mert úgymond "kifogysz a bőrödből", és nem lesz feszes, szép, stb, stb.
Ha gyorsan akarsz fogyni, akkor mindenképp mozogj valamit!
Nálam a szép lassú, dekáról dekára fogyás jön be, marha egyszerű recepttel: du. 4 után egy falat se!
A téma iránt érdeklődőknek szeretném jelezni, hogy találtam egy "www.fogyipatika.hu" című webside-ot, ahol érdekes dolgokat fedeztem fel.
Azért a topic-ot se hanyagoljátok, mert az ötletekből sohasem elég!!.
Az Isolipant csak orvos írhatja fel, és visszafogottan kell étkezni mellette. Azt hogy most mennyibe kerül nem tudom, de biztos olcsóbb mint az egyébként kapható fogyókúrás csodaszerek (lásd pl. Malgorzata Drozd-féle szemét). A Bio Life tea ára pl. 3 csomag rendelése esetén 8.400,- Ft.
Valóban fontos a lassú fogyás, mint mondtam a második felét mindenképpen lassan fogom csinálni, de kezdetnek (ha úgy tetszik: a lelkemnek) muszály gyors sikert felmutatnom, különben magamat ismerve hamar beleúnnék.
Vampir!/ Az Isolipan szedése mellett az ismerősöd fogyókúrázott? Tudsz arról valamit, hogy orvossal kell-e feliratni, vagy vény nélkül megvehető? Mennyibe kerül?
Amúgy Sique-nek igaza van: Hamar lemegy pár kiló, aztán van egy lassulás, vagy átmeneti megállás - na akkor nem szabad feladni!
Jó ötlet a topic, majd mi, fogyni vágyók bíztatjuk egymást! (De én csak szeptembertől, mert most még két hét sörivás jön!)
:)
Szia Coke Girl!
A neved nem rossz, úgyhogy én mondjuk Beer Boy néven mondanám el a saját tapasztalataimat. Jelenleg 107 kiló vagyok a 185 centimhez, ami azt jelenti, hogy amint hazaértem a nyaralásból, fogynom kell. Egyszer már sikerült 110-ről 80-ra fogynom, mindenféle csodaszer nélkül. Sok vitamin és folyadék, zsír nulla, zöldség-gyümölcs. És - bár imádom a kocsimat - muszáj néha mozogni egy kicsit. Magamat elég nehezen szánom rá erre, de ami bevált, hogy amikor kellemes idő van - és erre kiváló az ősz - egyszerűen nem járok kocsival. Reggel busz, este meg hazasétálok. Kb. 7 kilóméter, az kellemes tempóban másfél-két óra. Nem rohanok, közben nézelődöm, megállok egy-egy kirakat előtt, de végigmegyek a távon. Ez nem fáraszt ki, nincs izomlázam, mégis mozgás. Persze, aki szereti, futhat is pl.
Az én magánvéleményem egyébként az, hogy csodaszer nincs, de hasznos segítséget ad (tényleg!) a Bio-Life tea, és ha nagyon gyorsan akarsz fogyni - bár nem ajánlom senkinek - az Isolipan nevű gyógyszer. De ezt csak végszükség esetén próbáld ki. Egy nőismerősöm szedte pár éve, egy hónap alatt lefogyott 12 kilót, de úgy nézett ki, mint egy hulla.
Szia! Sok hasznos tippet es tanacsot fogsz itt kapni de mindenek elott jo ha tudod, minnel sullyosabb vagy annal konnyebben adod le az elejet. Ha csak 5-6 kilotol kene megszabadulnod akkor az nagyon strapas dolog lessz mert a szervezet ragaszkodik a keszleteihez. Mozgas nelkul pedig nem lehet fogyni, legfeljebb elinditani a "jo-jo"-t. Gondolom tudod mi az.
Nagyon sok sikert es ne felejts el sokat inni a fogyi alatt!