Keresés

Részletes keresés

genetta Creative Commons License 2002.06.13 0 0 3753
Tápszer ügyben csöndben megjegyzem, hogy ha már egyébként rendesen eszik más kajákat is, és a tápszer csak kvázi kiegészítő (pl. nálunk reggeli, ill. esti ital volt), nem muszáj feltétlenül követni az előírt adagolást. Nálunk a szopi befejezése után, 1 éves korától kapott Kapi tápszert este+reggel, (Milupa 3), én az előírt mennyiség felével csináltam, így tejszerű-és állagú volt, nagyon szerette...
Sunbird Creative Commons License 2002.06.12 0 0 3752
Dávid is 10 hónapos volt amikor új tápit próbáltunk ki, addig BEBA HA-t kapott. Ekkor rögtön a BEBA 2+-ra ugrottunk (2-t kihagytuk) de nem jött be. Igaz, hogy vanilia ízű, de olyan sűrű, hogy a tejes cumin egyáltalán nem jön át, a teáson is alig. Kipróbáltam a főzelékest, de azon meg úgy ömlött, hogy a gyerek egy korty után kivette a szájából, így vissza a teásra. Minden este 3x melegítettem a tápit, mire megitta, mert annyit kellett erőlködnie, hogy 50 ml után leállt. Ekkor persze kihült így melegítés és újabb 50 ml. Nagyon jól szórakoztunk. Amikor elfogyott a doboz vettem BEBA 2-t és ez nagyon jól bejött a kölyöknek. Szóval valszeg amit te csomósnak látsz az természetes mert sokkal sűrűbb. Az eddigi tápitok olyan síma volt mint a tej ugye? A BEBA 2+ is csomósnak tűnik de az csak a sűrűsége.

Anita

Előzmény: gyomber (3751)
gyomber Creative Commons License 2002.06.12 0 0 3751
sziasztok,

köszi a tippeket napozokrem ugyben, én felnőttben a Clinique-re esküszöm, de nem tudtam van-e gyerek.

Ti milyen tápszert adtatok 10 hónapos gyereknek? Én eddig Hipp 2-est adtam, de most vettem Bécsben Hipp 3-as, de az nem oldodik fel rendesen, csomos marad, és eldugitja a cumit. Méár próbáltam nagyobb luku cumival, de abbol nem tud inni a gyerek. Most keverem Similaccal, de igy is csomos. Minden 3-as tépszer ilyen csomós? Vagy valamit rosszul csinálok. HELP

köszi
gyömbér

Kkukka Creative Commons License 2002.06.11 0 0 3750
Köszönöm a szíves fogadtatást és a biztatást. Én is a jövőnkre gondolva nem veszem ki folyton a kisasszonyt, inkább csak figyelgetem a csodát. Csakhát olyan gyorsan elrepült az első hónap, és olyan gyorsan megnő -amit ti már nyilván sokkal jobban tudtok-.
Azt hiszem tényleg szerencsés vagyok, ma összesen, ha húsz percet sírt. Dehát lesz ez még így se.
A hét hátralévő része kicsit húzós lesz nekünk, mert beköltöznek hozzánk pár napra, az amúgy külföldön élő bátyámék 3 gyerekkel 14,11 és 1 évesek. Lőttek a délelőtti szunyókálásnak!
Sunbird Creative Commons License 2002.06.10 0 0 3749
3 gyerekkel elindulni tényleg nagy bátorságra vall, de azt hiszem Én is meg merném csinálni. :-)
A csomagolással Én is bajban vagyok, mert attól félek, hogy valami létfontosságú dolgot itthon fogok hagyni. A héten persze elkezdem a listát és ha eszembe jut valami azt rögtön hozzáírom. Csak az a baj, hogy az Én ötleteim mindíg akkor szoktak jönni amikor este már az ágyban fekszem a sötétben, és ilyenkor lusta vagyok felkelni, reggelre meg elfelejtem. :-) Mennyivel könnyebb volt amikor még csak ketten utaztunk a férjemmel. Ha valami otthon maradt esetleg akkor otthon maradt, megoldottuk.

Anita

Előzmény: zso70 (3747)
Sunbird Creative Commons License 2002.06.10 0 0 3748
Szia kkukka!

Üdv. az anyukák és apukák között. Gratulálok a kislányodhoz.

Semmi képpen ne legyen lelkiismeret furdalásod, inkább örülj. Minél hamarabb megszokja a baba, hogy ellegyen egyedül is, Neked annál könnyebb dolgod lesz (egészséges anyai önzés). Most még rossz érzés lehet, hogy azt a keveset amit ébren van nem dédelgetéssel töltöd, de hidd el, hogy észre sem veszed és egy éves lesz a lányod. Ők viszont már nem sokat alszanak napközben (az Én fiam 2x1 órát) és ha ahhoz van szokva, hogy az éber óráit rajtad csüngve tölti az nagyon megnehezíti a mindennapokat.
Dávid 6-7 hónapos koráig nagyon jól elvolt a járókában órákat naponta. Ha elálmosodott egyszerűen elaludt. Viszont amióta mászik, már nem olyan egyszerű az élet, mert nem szeret bezárva lenni, viszont ha kiveszem, akkor ott kell lenni, mert egy lakás sosem lehet 100 %-ig bababiztos. Azt javaslom használd ki még ezt a fél évet, mert utána nem lesz túl sok időd. Egy 1 éveshez Siva összes karja sem lenne elég. Csak egy példa: ma vacsoránál Dávid az etetőszékben ette a tápiját és kb. 20-szor dobta le az üveget amit Nekem minden alkalommal fel kellett vennem. A 20. után fogtam a kajámat és bevonultam a nappaliba enni. Amint eltüntem nyugodtan evett. Ez is egy jó játék. Most van a kidobálós korszakában. Ha játékot dob ki azt nem szedem fel Neki, de a kaját kénytelen vagyok, de csak egy bizonyos ideig. Amikor elmentem rájött, hogy vége a játéknak.

Szóval sok sikert és remélem gyakran előfordulsz itt. Most kicsit pangás van mert itt a nyár és kiszabadultak a kismamák a természetben de ahogy jön a rosszidő ismét belendülünk. :-)

Anita

Előzmény: Kkukka (3745)
zso70 Creative Commons License 2002.06.10 0 0 3747
Ha csak pisil, akkor simán kiöblitem, száritom. Nem órákig van rajta amugy sem. Ham kakil... azt nem tudom, mert sosem kakilt még uszás közben. Akkor kidobnám.
London és Portugális az uticél, repülővel.
Fejben már csomagolok, a receptek, bogyok megvannak, holnap kiváltom, jajjj, izgulok, 3 gyerekkel...
Előzmény: Sunbird (3744)
Andimama Creative Commons License 2002.06.10 0 0 3746
Szia Kkukka!

Gratulálok a kislányodhoz, igazán szép neve van.
Én így utólag is (az én lányom már 14 hónapos) irigyellek azért amiket leírtál, nagyon aranyos lehet a lányod, hogy így eljátszik egyedül. Örülj neki, és ne legyen rossz érzésed emiatt. Sőt, nyugodtan hagyd, ha elvan egyedül is, esetleg lesd, hogy mit csinál, mert olyan édeseket csinálnak ilyenkor. Még el is alszik így? Hát nagyon szerencsés vagy.

Andi

Előzmény: Kkukka (3745)
Kkukka Creative Commons License 2002.06.10 0 0 3745
Sziasztok!
Most járok itt először, egy hónapja vagyok anyukája Csenge lányomnak. Szóval ő az első gyerek. Úgyhogy lehet, hogy lesznek hülye kérdéseim. Nagyon szerencsések vagyunk nagyon jó kislány, éjszaka egyszer ébred, nagyokat alszik és keveset sír. Délután kicsit aktívabb, 3-4 után legfeljebb rövideket alszik és kicsit sűrűbben eszik. Ilyenkor sétálunk, masszírozom vagy picit játszunk, énekelünk, ölben van stb. Ez szerintem teljesen rendben is van.
A gond inkább velem van, ami miatt hozzátok fordulok. Ilyenkor -szóval 3-4 után, amikor nem bírunk sétálni menni az idő miatt, ami most gyakran előfordul-, ha leteszem a kiságyába -mert mondjuk el akarok menni inni valamit- élvezettel nézelődik, imádja a felfüggesztett méhecskéit nézegetni, vagy a színes baldachinját stb. Szóval nagyon jól elvan és nézelődik, esetenként -mint most is- el is alszik. Viszont nekem meg lelkiismeretfurdalásom van, hogy hagyom a csöppséget egyedül feküdni, ahelyett, hogy fölvenném. Szerintetek jól teszem?
Sunbird Creative Commons License 2002.06.09 0 0 3744
Az úszópelus megszárítása gondolom csak akkor lehetséges ha a baba "szárazon" hagyta. Szvsz ezt nagyon nehéz megállapítani, ha egyébként is nedves. Te hogy csinálod?

Irigyellek zso70 mi csak egy bő hónap múlva megyünk (juli 14.) nyaralni. Ti hová készültök?

Anita

Előzmény: zso70 (3743)
zso70 Creative Commons License 2002.06.08 0 0 3743
Ha az uszópelust megszáritod, ujra hasznositható, semmi baja nem lesz az égvilágon.Valoban nem olyan egyszerű a fel-leadás, de lehet többször is.

A napozókrémek közül a Clinique-nek van olyan , amit 6 hónapos kor után lehet használni, mert semmi olyan anyag nincs benne, ami a bébire káros lenne. Külön van arcra és testre. Ezek valoban nem olcsoak, de szvsz a befektetés megtérül, mert ugye senki nem szeretné, ha ekcémás, vagy allergiás lenne a gyerek:)

Márcsak 1 hét és huss utazunk:)))

efamily Creative Commons License 2002.06.07 0 0 3742
Tudom, hogy nem ennek a topicnak a témája, de itt nagyobb a forgalom, mint a babakajáson, szóval tudna valaki receptet adni vörös lencse főzelékhez, amit egy bébi is megehet (elmúlt egyéves)??

Más: Ezúton köszönöm a minden anyukának a segítségét, aki a szakdolimhoz szükséges kérdőívet kitöltötte. Elég jól sikerült, kaptam érte sok dicséretet, és ha összeszedem magam és megírom 10 oldalban, még egy szaklapban is megjelentetik. Azt mondták, ez a hogyan lehet gyerek mellett dolgozni-téma nagyon időszerű kérdés.

Benibuc Creative Commons License 2002.06.07 0 0 3741
Vettünk úszópelust, nagyon helyes. A Pólusban lévő DM-ben volt. Olyan, mint egy fürdőnaci. Mi sötétkéket vettünk, mert kisfiúknak ugye az dukál. A legkisebb méret 7-12 kg, Beni pedig még csak 7,6 kg, de szerintem jó lesz.
Előzmény: Sunbird (3738)
Mamóca Creative Commons License 2002.06.07 0 0 3740
BOCSÁNAT, A LÉNYEG KIMARADT: ANGOL, FRANCIA (VAGY GÖRÖG) NYELVEN!!!
Előzmény: Mamóca (3739)
Mamóca Creative Commons License 2002.06.07 0 0 3739
KÉRNÉK SZÉPEN SEGÍTSÉGET EGY MAGYARORSZÁGON ÉLŐ GÖRÖG KISMAMA NEVÉBEN: HA VALAKI TUD SZÜLÉSRE FELKÉSZÍTŐ TANFOLYAMOT VAGY HASONLÓT BUDAPESTEN, KÉREM ÉRTESÍTSEN MAGÁNBAN.

KÖSZÖNETTEL: M.

Sunbird Creative Commons License 2002.06.07 0 0 3738
Ma megyünk a Camponába, ott is van egy nagy DM, remélem, hogy már lehet kapni a cuccot. Én sem vagyok nagy híve a meztelenkedésnek, mert nagyon édes ugyan, de bármit összeszedhet, tele megy a popsija homokkal, és bárhol elkezdhet pisilni, stb.

Napozáshoz: mi is általában a déli órákban sétálunk, mert Dávid csak 10-kor ébred, és utána, mire összekapjuk magunkat min. 11 óra. Persze mondanom sem kell, hogy anyuci is 10-kor ébred. :-)
Én Vischy (nem tudom jól írtam e) napozókrémet vettem a babának, 60 faktoros és szemérmetlenül drága, de nagyon jó. Kb. 3700 Ft. Első napozásokhoz jó lesz utána veszek egy 20-25 faktorosat. Szerencsére örökölte a fiam mindkettőnk kreol bőrét így biztosan nem fog leégni.

Ha az úszós pelus nincs tele, de kijövünk a vízből akkor le kell róla venni, vagy maradhat? Ha marad, akkor nem fog megfázni?

Anita
Anita

Előzmény: Benibuc (3737)
Benibuc Creative Commons License 2002.06.07 0 0 3737
Sziasztok!
Nekünk a AMBRE SOLAIRE 25 faktoros babanapozója van. Eddig nagyon bevált, bár még csak egyszer volt fürdőnadrágban Beni, de az arcát, a karját és a lábát ezzel kentem a sétákon és nem égett meg, sőt nagyon gusztusos barna lett.
Mi általában napközben 11-1 között sétálunk, mert előtte alszik, így elég sokat voltunk már a napon. Még a zokni helye is meglátszik a lábán.

Az úszós pelusra visszatérve, a reklámszorólap ellenére tegnap még nem lehetett kapni, én a Brendon melletti DM-ben kerestem, de nem volt.

Üdv
Kriszta

Előzmény: gyomber (3735)
mzsperx Creative Commons License 2002.06.06 0 0 3736
nagyon jó a hawaian tropic bébi változata. baby faces and tender places néven fut.
igaz, idén új dizájn van, ronda lila, lehet, hogy az összetevőit is változtatták, ezt még nem teszteltem. de van belőle 35 és 45, 50 faktoros is. hipoallergén. nem sok helyen lehet kapni, de múltkor volt az osanban. néha patikákban is fellelhető...
Előzmény: gyomber (3735)
gyomber Creative Commons License 2002.06.06 0 0 3735
Sziasztok

Nekem van némi tapasztalatom uszópelusban, kb 1 órát van a gyereken, amig az uszas tart. Szerintem ez nem újrahasznositható, már csak azert sem, mert eleg nehez le-fel adni. Olyan mint az up&Go, és az oldalán szét lehet tépni, és akkor ugy tudod levenni. Szerintem addig lehet rajta, amig nincs benne valami.

Szerintem ez a nylon, amit rakötnek nem biztos, hogy melegben a legjobbat teszi a baba bőrének-mármint amit zsezse kérdez...

Szerintem meg ugysem lesztek egesz nap a medence, meg a tengerpart mellett, mert szerintem a nappal kicsit vigyazni kellene

Akartam kérdezni, hogy ti milyen napozószerekkel tervezitek védeni a kicsit bőrét?

üdv
GY

Benibuc Creative Commons License 2002.06.06 0 0 3734
Szia Anita!
Én ma megpróbálom beszerezni. Valószínüleg csak a nagyobb DM üzletekben lehet kapni, mert itt nálunk (Káp. megy) nem lesz. Hátha rá van írva valami "használati utasítás". Én egyébként nem szeretem, ha a babák pucéran mászkálnak. Beni nem is fog. Bármibe beleülhet stb. A pelus, vagy egy fürdőnaci azért valamit véd.
Kriszta
Előzmény: Sunbird (3730)
Sunbird Creative Commons License 2002.06.05 0 0 3733
Dávid fiam most 11 hónapos, és juliusban nyaralni megyünk Törökbe. Egész nap a medencénél vagy a tengerparton lesz, így nem jó megoldás a meztelenkedés, mert bármikor odatehet egy csomagot a vízpartra.

A 4000 Ft-ot 10 db pelusért kéri? Ezek nem eldobós pelenkák? Többször fel lehet használni?

Előzmény: zezse (3731)
zso70 Creative Commons License 2002.06.05 0 0 3732
Szia, jó levenni rola, kiöbliteni, megszáritani, s aztán ráadható. Igy nézve már nem annyira huzos az ára, nem??
Egyébként nálunk uszáson egy csajszi 4000 Ftért árulja, nem roszz haszon, nem?? Az EU országokban is kb 1600 körül van az átszámiott ára.
Előzmény: Sunbird (3730)
zezse Creative Commons License 2002.06.05 0 0 3731
Sunbird: megkérdezhetem, hogy miért kell pelus? akik úszni járnak babával, azok ugy csinálják, hogy egy pelenvédőt húznak a bébi seggére, és arra rá egy biciklisnadrág. Szerintem ez jó megoldás, a napon meg rohangálhatnak csupasz fenékkel. Mondjuk nem tudom a körülményeket, és hogy mennyi idős a baba, csak kérdezem.
Sunbird Creative Commons License 2002.06.05 0 0 3730
Benibuc nagyon köszi, hogy szóltál. Én érdeklődtem már számtalanszor itt a fórumon is utána. Reméltem, hogy most már kijön, mert az e havi kismamában már hirdetik. Kicsit húzós az ára de muszáj.
Van valakinek tapasztalata a vizhatlan pelusokat illetően? Ha kihozom a gyereket a vízből akkor rögtön le kell cserélni, akkor is ha nincs benne anyag, vagy úgy működik, mint a hagyományos pelus és csak akkor kell lecserélni (kb. 3 óránként) ha megtellik?

Anita

Előzmény: Benibuc (3729)
Benibuc Creative Commons License 2002.06.05 0 0 3729
Sziasztok!
Én most írok először, de elég sokat beleolvastam ebbe a topicba és a babakonyhásba is.
Beni kisfiam 9 hónapos, sok okosságot és ötletet találtam itt.
Visszatéve a pelusra, holnaptól van a DM-ben vízhatlan pelus 1740/10 áron.
Benibuc
Előzmény: Sunbird (3698)
Bugi bacsi Creative Commons License 2002.06.05 0 0 3728
Köszi!
:o)
Előzmény: szomi_szomi (3726)
Ágibági Creative Commons License 2002.06.04 0 0 3727
Szép Nyári Napot Mindenkinek!

Ha volna valakinek egy használaton kívüli, egyszemélyes (lehetőleg esernyőre csukható) babkocsija, amit kölcsön tudna adni nekünk két hétre (júni. 8-tól 23-ig), azért nagyon hálás volnék.
(Természetesen márka nélküli, kopottas is megfelel)

Köszönettel : Ági

szomi_szomi Creative Commons License 2002.06.03 0 0 3726
Boldog szülinapot Bendegúznak!

De ne feledkezzümk meg topikindító Bugibácsi Gáborkájáról sem, aki most volt 3 éves!

Éljen, éljen! Hogy szalad az idő! Hüpp, hüpp...

Előzmény: buboka (3720)
si Creative Commons License 2002.06.02 0 0 3725
Az interspar, tesco is árulta. Igaz, még tavaly láttam, de talán érdemes megnézni.

Ezt a sátrat én is nézegettem, nagyon ötletes. És nem borítja fel a szél, mint pl. a napernyőt.

Előzmény: rizo (3721)
Sunbird Creative Commons License 2002.05.23 0 0 3724
Kicsit megkésve ugyan, de Bendegúznak nagyon boldog szülinapot Kívánok. /a 8 napban még benne vagyok:-)/

A fél sátor nagyon klassz ötlet, jobb mint a szimpla napernyő.

Előzmény: buboka (3720)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!