Nem mindig jön össze, amit szeretnénk, de nem baj, ha egy jó buli lesz. Remélem jó idő lesz, akkor én is ott leszek. Ritka az ilyen összejövetel, kár lenne kihagyni.
Azt beszéltük meg a másik Balázzsal, hogy 9-fél 10 körül szeretnénk odaérni a Festetics kastélyhoz.
Hívlak majd, ha ott vagyunk.
Közben kiderült, hogy négyen leszünk, de a többiek a családjaikat is hozzák, ezért utánfutón visszük a motorokat. Egyedül lettem volna, aki végig motorral akart menni. Ez így nem lesz olyan, mint a Chrisszel lenne, de most sajnos ez van.
Na most egy 4F-es henger felül fog menni,főleg rezóval! A gyári karakterisztika el fog tűnni. Rezósávba érve megindul, alatta viszont sokat fogsz váltani,alul annyira nem rugalmasak. de cserébe fent mennek rendesen.Ezért mondom,ha van lehetőséged,próbálj ki egyet,hogy Neked bejön-e.
Az, hogy 2 felömlős,még sokat nem jelent! Ha sima gyári vezérlése van,ahhoz képest nagy a változás! Persze kérdés, milyen fordulatra van hangolva a henger,milyen rezó lesz rajta, mekkora karbi....sok mindentől függ.
Ezt a cserét nekem.is sikerült elkövetni az SR 50-esen!
Egy zacskóban tartom a tartalék szimmeringeket. Cserélni akartam, neki is estem, megcsináltam szépen, a motor indult is, ment, de fel-felpörgött, falsolt. Ekkor szétszedtem még egyszer a kuplung oldalt, akkor derült ki a disznóság. Asszem a Schwabeba van ez a 22-es belsejű szimmering, azt kaptam fel és tettem be véletlenül.
írok még majd, mert egy gotthárdi sráccal megyünk együtt (ő is Balázs), ma fogjuk megbeszélni, hogy hogyan legyen. Chris azt mondta sajnos, hogy ő ezt most kihagyja.
Arra gondoltam, hogy érezni-e különbséget a sima 2 felömlő után? Nem versenycél, hanem normál használat, de azert kicsit vegye a lapot alacsonyabb fordulaton is… de végül menjen is azert…
Érdeklődés szempontjából szeretném megkérdezni, hogy 51 es simsonra érdemes-e 70/4 hengert venni. Ha igen, melyik tartományra hangolt verziót érdemesebb? 7000 es vagy 8500 as fordulatra ?
Jelenleg 70/2 van ducatti gyujtással és 18mm amal, valamint gyári dob…
Szia Tamás, igen, én megyek biztosan. Ma ki is jöttem ausztriába a munkahelyemre az 51-essel próbaképpen (télen újítottam fel a blokkját, de még alig mentem vele eddig).
Csavarhúzót benyomsz a tengely mellett és ki lehet billenteni a szimeringet. Ha nem agyonszerelt motor, mint némelyik videoban, akkor kapaszkodik rendesen a szimering, ha a csavarhúzó lapját támasztod meg a tengelyen, még meg sem karcolódik.
Oké, köszönöm a javaslatokat. Most ismét kb. 2 hét szünet jön, rendeltem cuccokat, majd ha megjönnek, folytatom a szerelést.
Lehet, hogy addig kicserélem a szimeringeket. A bal oldalit (váltó felöli) egyszerű cserélni, úgy láttam, de másik oldalon nem olyan egyszerű. Egy videót láttam róla, de azt is kritizálták. Attól egy kicsit félek, azért hanyagoltam.
A fals szíváshoz annyit, hogy a levegőszűrő gumicső a karburátornál az biztosan nem a legszorosabb. Azt elfelejtettem rendelni a múltkor, most fogok venni. Viszont magára a karburátorra visszatettem a régi ezer éves tömítést, jobbnak nézem, mint amit most vettem.
A szint valóban gyári úszóval érvényes, adott térfogatú, adott tömeg mellett, egy pontatlanabb utángyártmánynál már nem lesz érvényes. Tapasztalat, hogy az úszó csapjának kicsúszását megkadályozó kis gát végénél kell lennie a szintnek, ha az úszóház vízszintesen áll. Vízzel nem jó ellenőrizni, mert nehezebb a benzinnél, kisebb szintet mutat a valódinál. De 2-3 mm eltéréssel is indulnia kell a motornak. Pár dolog jut eszembe, ami olyan hiba, hogy még csak életejelet se ad a motor: 1 nincs szikra, vagy több tíz fokkal rossz pozícióban keletkezik. 2 van szikra, de a gyertya nem adja le nyomás alatt. 3 totál elzárt kipufogó. 4 szimmering hiba, vagy rossz méretű beszereleve. 22x47x7 miatt már toltak hozzám motort 3 km-ről, azzal hogy vadi új, nem a szimmering a baj. Tényleg új volt. A helyes méret 20x47x7/20x35x7. 5 durván kopott henger-dugattyú kombó- kompresszió hiba. 6 rendkívül rossz tömítettség a porlasztó és a henger között.
A gyári 27/32,5 beállítás egy ilyen ↓ gyári állapotú úszónál igaz.
Ha a nyelv el van hajlítva, változik a benzinszint. A lényeg az, hogy a benzinszint jó legyen. (Habár szerintem ha 2 mm-rel magasabb, a motornak akkor is kutya kötelessége elindulni, vagy legalább durrannia egyet.)
Kipucoltam a kipufogót. Jött belőle cucc, de nem hiszem, hogy ez a gond. Nem költöztek bele darazsak, stb.
Leszedtem a karbit és túl magas volt benne a benzinszint. Meglepő, mert az asztalon előtte vízzel tesztelve jó volt, bár csak 1x próbáltam.
6N1-11 karbi van rajta. Most beállítottam nagyon pontosan az úszók végpontját 27mm-re, a másikat 32,5mm-re, ahogy az a gyári könyvben írva van. Viszont erre ha teljesen vízszintbe helyezem az asztalon és öntöm bele a benzint, kb. 2mm-el a tengelytartó fölött áll meg a benzin, ami nagyon magas, mert ugye 1, inkább 2mm-el alatta kellene megállni. Többször is megismételtem, az eredmény azonos. Hát ez nem egyszerű, hogy mind3 tényező jó legyen, de gyanítom, ez a baj. Érdekes, hogy a youtube oktatóanyagokon a mestereknek ilyen gondjuk nem volt csak egy paraméter nem jó. Egyébként nem tudom, hogy ezzel a 27/32,5mm-el érdemes-e nagyon foglalkozni, a lényeg az, hogy 2mm-el a jelzés alatt megálljon az üzemanyagszint, nem?