Bár már többen leírták, hogy a hulladék minőségű szerelvényeknél inkább csavaros, de ha valami normális márka/sorozat, akkor sokkal jobb a rugós. Sokkal biztosabb kapcsolat hosszú távon (lásd wago) illetve töredék annyi idő szerelni.
Nem tudom fellelhető-e egy ilyennek a műszaki dokumentációja, de a talp miatt feltételezem hogy az üzemi körülmény álló helyzetben lehetséges, így falra, mennyezetre nem szerelhető.
Ez szerintem infrasugárzó, eltérően a ventilátoros hősugárzóktól a fűtőbetét "izzik". Ezeket így méretezték anno, levegőben hűlve minél tartósabban. Régen utánrendeltük a porfesték égetőalagútba a villamos fűtőbetéteket, ott meg kellett adni az üzemeltetés feltételeit. Volt hogy felületesen kezelték az adatokat így gyakori volt a rövid üzemidő és jellegzetesen ugyanazon hajlításnál kilyukadt a köpenycső.
Az is látszik hogy elég tűzveszélyes, rács sem nem védi, és szerintem semmilyen termikus védelme sincs. Ha pofára borul éghet az egész ház...
szülők 1970-es évekbeli NDK grillsütője/melegszendvicssütője (a vastagfűtőszálas) mai napig üzemel. vásárlás óta minden reggel bekapcsolva 10-20percre.
Fürdőszobába, elérhetetlen helyre akarnám szerelni.
A kvarccsövesek állandóan kiégnek, meg azok ha víz fröccsen rájuk akár robbanhat is, ezeknek meg még kellemesebb is érzetre a sugárzása, de tény, véletlenül sem szabad, hogy hozzáérjenek vagy felboruljanak, vagy rájukessen valami.
"Csavaros vagy bedugós(rugós), melyik szerelvényeket létesítitek előnyben?"
Csavarost, a leggyatrább szerelvényben is használható, a rugós van hogy csak egyszer beköthető mert többet nem szorít. Van hogy kínlódás a kikötése.
A csavarral felfogatott fedeleket is előnyben részesítem, a klipsz, köröm, stb szintén csak egyszer szerelhető főleg ha kissé elmúlt az idő letörnek vagy nem áll vis
"Gondolom aluhoz bukta minden bedugós.."
Nem feltétlen, inkább hogy eltörik tőben és nem lehet kiszedni ami benne maradt. Amibe meg a szerelvény nem ajánlja nem is szabad.
"Csavaros bekötésű szerelvényeknél is van a csavar alá szorítós meg az ahol egy külön lemezzel szorítja be a vezetéket a szerelvény."
Van a kengyeles, azt húzza fel a csavar, jobb mint a lemezes ami van hogy kiesik vagy torzul a lemez. Ezek inkább tömbsorkapcsok jellemzői.
" A kontálluxot mindenki ismeri, isteníti/gyűlöli."
Az is csak egy szerelvény, sokkal jobb mint a bolhapiaci török szerelvények.
Ez így jó lesz. Én mindig szemet hajtok, mert a csavar így tudja egyenletes erővel és a legnagyobb felülettel ráfogni, rászorítani a helyére. Nem is szabad másképpen.
Ez azért van, mert a ledesnél a bekötés nem úgy működik, hogy 230 állandó fázissal megy az érzékelőbe, majd onnan szintén 230 megy tovább a reflektorba kapcsolt fázissal, tehát oda már nem lehet rákötni?
Ha igen, akkor a külön PIR + bármilyen fényforrás az működik?
Olyan kérdésem lenne, hogy egy mozgásérzékelős reflektort szeretnék úgy vezérelni, hogy azt a mozgástól függetlenül is bekapcsolja a lépcsőházi automata.
A legegyszerűbb ötletem az, hogy odaviszem a 3 vezetéket, arra rákötöm a reflektort szabályosan, illetve behúzok még egy kapcsolt fázist a lépcsőházi automata világítási kimenetéből, és azt rákötöm a PIR kimenetére, vagyis közvetlenül a reflektorra.
Ez így nem okoz semmi problémát?
Olyan reflektort nem találtam, ami eleve 4 bemenetes, a másik megoldás pedig, hogy beiktatok egy relét… Nem tudom, hogy kell-e ennyire “bonyolítani”.
Pedig ez sem egy nagy feladat... Van ez a sima, másiknál ennyire ferde elfér, ez volt kéznél, de lehet keresni teljesen egyeneset is. Még majdnem jobban el lehet tekergetni a kábelt:
Itt extra USB-s töltőt is kapsz, ami mindig áram alatt van, de létezik külön kapcsolhatós. Szóval van itt minden, mint a bazárban, csak keresni kell és megfejteni.
Vagy ha mást nem felraksz egy vízszintes Düwi sort, oszt bele 5 ilyet: