Sziasztok! Lehet hogy egy érdektelen kérdést teszek fel! Soroksáron a Grassalkovich úti felüljáró hogyan áll? Már lassan két éve megy a felújítás. Milyen ütemben szokott váltani a lámpa? Mert a 66-os buszon több sofór is mondta már hogy azért vannak mindig késésben mert ott 7-10 percet is feltudnak szedni?
Remélem a kérdések miatt nem leszek elküldve a jó k@rva anyamba
Elég rosszul áll az M4-es autópálya BerettyóújfaluNagykereki, országhatár közötti szakasz szénája, a megküldött dokumentáció 27 pontjában is magyarázatot kért az Európai Bizottság  írja a 24.hu. A portál a projekt támogatási kérelmére adott brüsszeli választ ismerteti, amely több ponton tesz fel kérdést a magyar félnek, amely uniós pénzből finanszírozná a beruházást.
A legnagyobb fejtörést a pályaszakasz kapcsán az ára okozza: a magyar oldalon a beruházás teljes költsége alapján kilométerenként 14,4 millió euró, csaknem 4,5 milliárd forintos ár adódik. A magyar fél a 24.hu szerint azzal indokol, hogy hidakat és az árvíz ellen töltést kell építeni.
Tovább csúszik az M4-es autópálya bővítése
A kormány legutóbbi határozatával 2020-ra halasztotta a befejezési határidőt.
A bizottság a forgalmi adatokat sem találta elég meggyőzőnek, ezért magyarázatot kér arra, miért kellene a kétszer egysávos utat kétszer kétsávosra fejleszteni. Az útépítés érdekessége, hogy a román oldalon egyelőre nem látni, mikor folytatódik az autópálya-építés, az ugyanis elakadt: a romániai csatlakozó szakasz nélkül a magyar autópálya a mezőn fog végződni. Az EB annak a tisztázását is kéri, hogy végeredményben mennyi a támogatásigény.
Az M35-ös projekt esetében még több, 33 ponton kértek pontosításokat Brüsszelből. A beadott támogatásigénylés alapján a beruházás teljes költsége 329,9 millió euró, a kilométerenkénti egységköltség nettó 11,1 millió euró (3,44 milliárd forint). Ez magasnak tűnik a viszonylag egyszerű topográfia és a viszonylag alacsony népsűrűséget figyelembe véve. Vagyis indoklást kérnek az EU-bürokraták, hogy mi kerül több mint 3 milliárd forintba sík terepen, ahol sok lehajtót sem indokol a népsűrűség.
A 24.hu kormányközeli forrása azzal magyarázta a problémákat, hogy nem teljesen kidolgozott dokumentációt küldtek meg Brüsszelbe. A sietség pedig összefügg az uniós pénzek gyors lehívási, kifizetési kényszerével.
Mohácsnak azért kellene egy híd,mert a város a Duna két partjára épült.Úgy mint a dicső Budapest.Most egy komp köti össze a két oldalt.Az M6-os alja kb azért is üres,mert nincs összekötve az eszéki pályával,így aki Drávaszabolcsnál megy át Horvátországba az nem a pályát használja.Visszaköszön a sugaras rendszerű pályarendszer anomáliája,már az M9-es is átstruktúrálná a forgalmat,nembeszélve az érintett területek életritmusát is.
Viszont itt érzek egy régi hiányt is: magát a régi 55-öst meg kellene hosszabbítani Bátaszéktől a Bátaszék-Bonyhád-Mázaszászvár-Dombóvár irányban
Az egy ösvény, oda nem kéne forgalmat terelni. Átépíteni nem igazán lehet, vagy amennyiből igen, az M9 kijön Dombóvártól Szekszárdig, de szerintem még az 51-est is használhatóvá lehet tenni.
Ha lesz is mohácsi híd, (egyáltalán minek, az M6 alja így is üres) az 55-ös M6 kapcsolata akkor is kell, a szekszárdi híd csak a Pest felé menőknek jó.
8 év déli nyomvonal vizsgálat után visszatértek az északihoz, (Fidesz-tempó)
de erős északra húzás látható Kaba volt Cukorgyárnál. Agyrém! Részletektől megkíméllek...
De ha már Cukorgyár, akkor miért nem maradtak már Hajdúszovátig vonalban, ott lett volna egy delta csomópont, ami Debrecennek is közelebb, Újfalunak sem rossz változat.
És nem úgy elk.rva mint a Görbeháza csp. M3-M35.
Most van egy kv. engedélyes ökörh.gyozás,
B.újfalu É-Ny-nál a semmi közepén egy csp. aminek 2 ága hiányzik.
Szóval erre írtam hogy nagyon jó ötlet. Amit én rajzoltam, az ettől csak annyiban tér el, hogy én az M44-est nem Törökszentmiklósnál, hanem Szolnoknál ágaztatnám ki az M4-esből.:
<-- Ui.: A két út harántirányú átkötésére ott a 47-es főútvonal!
Egy kérdés dimelo-hoz: Te szerinted Hajdúszováttól milyen nyomvonalat kellett volna továbbgondolniuk??
A kép linkelésével egyértelmű, hogy én nem a saját művemnek tulajdonítom a képet, sőt még rá is írtam, hogy ez egy nagyon jó megoldás az M4-M44-re!
Azt is írtam, hogy azért a kép linkjét hoztam és nem a hsz.-ét, mert a google-kereső csak a képet találta meg, a hozzá tartozó hsz.-t már nem, amit szintén linkkel támasztottam alá, a topik-oldal linkjével.
De köszi hogy megadtad a hsz.-számot is hozzá, mert így visszakeresem a (34326)-oshsz.-t, hogy a képhez tartozó szöveget és érveket is elolvashassam, ui. emiatt kerestem volna rá eredetileg is! Mondom, köszi a hsz.-számot!;-)
Ha olvasnal is, nemcsak okollel potyognel, akkor nem kellene sajat magadat se lehulyzned, mind az tetted nemregen is. Teljesen elfogahato modon amugy :D
nem irnek hosszabb politikai felhangu gazdasagi megjegyzeseket itt. nem arra valo ez a thread. megha a kattogo forumozo ezt nem is veszi eszre.
De igen.
Volt ugy egy gyors Csornaig epult M85 is (utana lassabb lett az utem), Mohacs fejlesztese is most felporgott hirtelen, M6 legdelebbi szakaszai, mind osszefugg ilyen ertelemben.
Az M9 megepiteset Kaposvar ~ M6 kozott a tersegben eros Bonafarm jelenlet is indokolja. Bar vannak ennel fontosabb okok is, de megis kb ilyesmik miatt indulnak utepitesek.
Az M9 dunatiszakozi reszerol elobb irtam, hogy mi lehetne peldaul szerintem.
A M8 Lepsenytol a Dunaig valo torlesenek az oka az M1 3x3szorositasa nagyon surgos, ezert le kell venni minel elobb a forgalom egy reszet (legalabb a balkani / delalfoldi / erdelyi egy reszet) rola Gyortol, erre esely
a teljes M83mal (M1tol 8as foutig),
2x2es 8as fouttal (Herendtol Fehervarig) es
a 62sel (ill. annak ketszezesevel (lsd. 21es fout sikeres megoldasa)) van esely.
Ha pedig ez mar megepult gyorsabba, olcsobban, kevesebb km~en, akkor mar nem lesz ertelme par 10 kilometerrel meg egy kvazi parhuzamost epiteni.
A Mohacs ~ Szeged gyorsforglmi kapcsolat (55os fejlesztese, 51es fejlesztese Bajatol delre, bekoto ut a Dunatol/ig, hid) mar reszben elokeszitett, formalisan/informalisan eldontott, megkezdett (Morahalom, Asotthalom) kerdes.) Ami ennek hozadeka, hogy ezzel az M9 Tompa/Szabadka nyugati elkerulo ut fele terelheto; az M6tal kombinalva ujabb csatornat biztositva a balkani / nyari torok forgalomnak az M5 mellett.
M0 nyugat kell a helyieknek, de ha nem megy akkor az R11 es az M10 kapcsolata Uny/Tinnye es Pilisvorosvar kozott megoldas lenne nyugti elkerulonek az eszaki M0 (Solymar ~ Duna es a megyeri hid fele.
Nem ilyen korvonalban gondolkodnek, mint a lila. Van egyszerubb is.
Szerintem az M9-es hídra kellene rákötni az 55-ös utat,ha már megvan,és azt tovább vinni gyorsforgalmiként a kaposvári meglévő M9-es szkaszig.és aztán tovább.Ha már megvannak a szakaszok.
Az M8-as létjogosultságát én is látom,viszont mivel túl közel van az M4-hez,és M3-hoz is,inkább az M9-et csinálnám hamarább.Ezzel szintén csökkenne az M0 forgalma,és legalább kitöltődne az az űr,ami a déli országrészben tátong egy Ny-K irányú átkötés területén.
Miért törölnéd az M8-nak a Lepsény-Dunaújváros-Kecskemét-Szolnok szakaszát?? Ha megépül, jelentősen tehermentesítheti majd az M0 déli szakaszát, elcsalogatva a forgalmat a főváros közeléből, legalábbis azt a részét, amelynek nem célja a főváros közelében vagy azon áthaladva menni K-Ny-i útirányban oda vagy vissza.
Délen viszont jó ötlet az 55-ös korszerűsítéséből kiinduló új utat Mohácsnál híddal átvezetni a Dunán. Viszont itt érzek egy régi hiányt is: magát a régi 55-öst meg kellene hosszabbítani Bátaszéktől a Bátaszék-Bonyhád-Mázaszászvár-Dombóvár irányban, ahonnan a 61-es úton át Szeged-Kaposvár között teremthetné meg a kapcsolatot egy csaknem ugyanolyan hosszú főútvonalként, mint amilyen Szeged-Debrecen között a 47-es út.
Ez beleilleszkedhetne egy határhoz közel futó decentralizáló körvonalba, amelynek része lehetne a 47-es, 55-ös, 61-es, 74-es út, onnan tovább fel Zalaegerszeg-Szombathely-Kőszeg-Győr felé, a keleti ág pedig a 47-es folytatásaként mehetne úgy, hogy onnan határmenti kapcsolatot lehessen létrehozni Szatmárnémeti, Beregszász, majd ezt innen az északi ág felé folytatva pedig Tőketerebes, Kassa, Rozsnyó, Rimaszombat, Losonc, Léva, Révkomárom, Dunaszerdahely, és Pozsony felé.
Ezenkívül be kellene már fejezni az M0-ás Ny-i szektorának elkészítését is!!!
Valahogy úgy ahogy a lila vonalakat berajzoltam a térképbe: >>
Nem nyúlt senki sem mellé. Volt már olyan, hogy valahonnan régebben törölték egy hsz.-omat, amiben kép volt, de a kép arrról az URL-ről, amit a "kép megnyitása új oldalon" parancsról érsz el, továbbra is elérhető maradt.
A fórumon más URL-en van a tárolva A hsz., és megint más URL-en a benne lévő kép.
Ez tehát egy törölt hsz. után megmaradt kép. Ez a magyarázata... .