Sajnos erre a kérdésre válaszolni nem igazán lehet és olyan infókat nem adtál meg, amik nagyban befolyásolná a válaszokat (pl. hány kiló vagy, milyen stílusban kerekezel, korod, stb). Én azt mondom, tekerj sokat vele terepen és ami szétesik menet közben vagy aminek a működésével nem vagy megelégedve azt cseréld le jobbra.
U.i.
A DM-et volt aki kemping kerékpárral is végig tudta csinálni - tehát nem a kerékpár teszi - de egy jó gép sokat segít.
Nem tudom, hogy milyen lehet a 3500 méter szintkülönbség, a hosszú- és középtáv nekem nem barátom :)
Gyorsan összeszedtem a topmaratonok hosszúját, a Duna és a Szilvás ami közelíti a 3500-at arányában.
Mátra: Hosszútáv (Extrém): 85 km, szintkülönbség: 2300 m Bükk: Hosszú: 100 km, szintkülönbség 2500 m Szilvás: 117 km, 3250 méter Duna: hosszú: 100 km, 3000 méter
Ahogy írtad, a helyi adottságok miatt is lehet ez az eltérés. Külföldön biztos más a helyzet, S.kammergut pl.: B - 109,7 km (3582 m szintkülönbség).
minden évben változik, finomodik minimálisan a szabálykönyv, az UCI szabályokhoz nagyrést igazodva, helyi jellegzetességeket figyelembe véve.
Abban azért megegyezhetünk, hogy 100Km en 3500 m körül normális a szint, nem 2500. Már írtam, hogy a szint nem érdekli a bírókat, a táv és versenyhossz számít, klappolni kell mindkettőnek.
Nagyjából tudom, mert a 2005-öst és a 2006-ost még ismertem, ugyanis egyszer reklamáltam pont a Crosskovácsi miatt, és nekem lett igazam. A szabály definícióját illetően én veled értek egyet.