A motor alapméretű, bontatlan. Gyújtás émlékeim szerint hibátlan, viágítás működik. A porlasztóban az úszót, és a tűszelepet biztosan cserélni kell. A henger léghűtését szabáyozó lapocska hiányzik. Az olajos légszűrő erősen elhasznált. A benzintank nem az eredeti, egy orosz Szaljut csónakmotorról való. A hajtás emlékeim szerint problémamentes. A kormányrögzítés 2 bakelit gomja hiányzik. A 4 keréken lévő gumik eredetiek, tartják a levegőt. A kiskocsi fékei működnek, ülőpadja nincs.
A használatból, és az anyagminőségből fakadóan néhány helyen utólagos hegesztések vannak.
Van hozzá gyári lendkerék lehúzó, egy vadonat új kipufogó, szimmering az alsó kihajtáshoz, kuplung, és gyújtás alkatrészek.
A szerkezet a Balaton déli partján Balatonőszöd térségében van. Én amúgy Budapesten lakom. A jelzett útvonalon, illetve a környékre bárhova elviszem, időpont egyeztetéssel.
Nem pénzre, hanem a helyre van szükségem. Csak egyben. Évtizedeken keresztül használtam, nagyon kedves a lelkemnek, nem szeretném, ha szemétre kerülne.
Ha valakit érdekel, tudok fotót felrakni, de ahhoz súlyosan ki kell rámolnom a kamrát :)
Köszönettel: Kőporosy János +36309334693 j.koporosy@gmail.com
Sziasztok üdv van egy robi 52 rotám mi lehet a probléma ahogy inditom beindul és alapjáraton is pörog a hajtás szétszedtem a gépet a rugokat néztem nincs kiakadva lehet az hogy megvan nyulva a rugo és azért forog a hajtás a cuplungnál ferodorok nem kopotak
Sziasztok!Lenne egy eladó Robi 52 eladó pöcc-röff indul,nagyon szép hangja van évente mindössze egy 100m2-es kerthez használták.Ára 35 000Ft 06702088464
Szia!Nem tört el a rugó,bár hozzáteszem,nem a gyári rugója van benne,abból gazdálkodom,ami itthol van :( ugyanígy akasztottam ahogy Te mondtad,akkor ezek szerint a feszítéssel kell játszanom!Azért a képet-ha majd felteszed-megköszönöm :) Hálás köszönet a segítségért :)
Képet előbb nem max hétvégén tudok feltenni. A rugó "belső" fülét a kötéltárcsába kell akasztani,némileg előfeszítve (tartania kell a berántót,hogy ne lötyögjön nyugalmi helyzetben) a rugó másik, "külső" fülét a berántó fedél pozicionálására is hivatott három csavar egyikébe kell beakasztani. Véleményem szerint ha nem adja ki,akkor nagyon megfeszítetted a rugót,vagy már annyiszor eltört,hogy rövid lett. De arra is figyelj,hogy alul a görgők oldalán a csészében van egy alátét,aminek van kicsi "nyelve",annak a persely vágatába kell illeszkednie. Ha az nem passzol, vagy ki van kopva, szintén megszorulhat, akár indításkor, akár visszahúzáskor.
Sziasztok!Nem tudna valaki képet feltenni a robi 52-es berántó szerkezetéről?próbáltam rugót tenni bele,de akárhogy tekerem,nem húzza vissza a zsinórt,jó esetben nem is adja ki végig:( igazából arra lennék kíváncsi,hogy beszerelt állapotban hová kell akasztani a rugó füleit és mi akadályozza meg,hogy szétugorjon?Köszönöm a segítségeket!
Azért fémházas a régi, mert az olcsóbb volt akkoriban fémházba a drága tömítőanyagot aplikálni mint az egész tömítést abból készíteni. Egy előnye van a fémházas szimeringnek: nagyobb nyomást bír ki mint a gumiházas. Ezért van fém betét a gumiházasokban is.
De van esély rá hogy a fémházas rosszabbúl tömít a fészekben mint a gumi. Pláne házilagos beszerelésnél!
Ha pontosan ugyan olyant teszel bele, mint amilyen gyárilag benne volt, akkor nagy esélyed van rá, hogy a tengelyen a tömítő ajak is ugyan oda esik mint a régin. A tengelyt a szimering mindig koptatja. Itt általában finom bemaródások keletkeznek, amik hamar tönkreteszik az új szimeringet. Ha más típust választasz-pláne többajkút-akkor az új szimering tovább fogja bírni.
De tegyük fel, hogy jobban koptatja a gumi szimeringházat az oda jutó por(valójában nem). ...és akkor mi van? Hiszen csak száz forint! Míg a másik mennyibe kerül futárköltséggel együt?
Nem Nikasil® bevonatos. Egyrészt közepesfordulatú motorokban nem használják ezt a bevonat rendszert, másrészt drága mulatság lett volna egy '70-es években tervezett kertigépmotorba.
Valójában hypereutektikus alusil ötvözet az egész henger. Ez olcsó és kellően tartós is.
Ritka az, amelyik mára nem lett megperselyezve.
Ha a hordosság és az ovalitás tényleg 0,015mm-en belül van, akkor valóban jóállapotú.
Nos, ez a francia motoros rettenet, ami ugye nikasilozott hengeres, és mint mondtam, kimondottan jó állapotban került hozzám! 0.015 mm az eltérés a hengerben a furatmikró szerint! A Dugattyún is minimális kopás látszódik, és csak azért kapott új gyűrűket, mert a régieket nem tudtam kivenni törés nélkül! Darabokra volt szedve, minden kipucolva, és tisztán összerakva! Ez a gép nem sokat ment, ez tuti!
Két kimenet van az alaplapról, az egyik 6v-os, a másik 12v-os, és már rég pakoltam össze a gyújtásrészt, és nem emlékszem melyik kimenet jött a megszakítóról!
Nézzél bele a forgattyús házba is. Tuti tele van lerakódásokkal ami kinyírja a főtengely csapágyait. 2T motort hengerfúrással újítunk fel.
A 6V-os kimenet biztosan a világítás (általában sárga színű). A fekete a leállító vezeték. Kék vagy piros a gyújtásé. Itt villognia kell a próba lámpának ha gyorsan kihúzod a berántózsinórt. De szerintem a gyújtás is 6V-os.
Kérdésem lenne! Hozzám került egy robi 50-es darabokban, de kimondottan jó állapotban! Motor meggyűrűzve, szimeringek kicserélve( a kissebb szimeringet némi átalakítással tudtam pótolni) ! A gyujtótrafót 6v-os- vagy a 12v-os kimenetre kell rákötni?
Most tettem szert egy Robi 52-esre. Leszedtem a hajtásról a motort, hogy megcsiszoljam a kuplungpofákat. Visszarakásnál az istenért sem tudom úgy összerakni, hogy ne szoruljon. Alig lehet meghúzni a berántózsinórt. Már ötször átnéztem, de nem találok semmi rendellenességet. Valakinek valami tippje?Köszi!